Új hozzászólás Aktív témák
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9133 üzenetére
Csaló!
Az fsgame.ltx (nálam legalábbis) a könyvtárszerkezetet, illetve azok prioritásait tartalmazza, szóval nem az kell neked.
Elvileg a gamedata\config\lost_alpha\la_skills.ltx fájl tartalmazza, hogy mennyit tudsz cipelni.
Jobb klikk / társítás / jegyzettömbbel tudod megnyitni és módosítani.
De van rá mod amúgy (google első három találata között volt
):
https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/carryweight-14007-la-dc
És hogy még trollkodjak kicsit és idézzek egy klasszikust:
örökéletkód nem kéne?!
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9130 üzenetére
Jézusra esküszöm a kereszten, hogy nem akarlak bántani, de te indítottad ezt a topicot 12 éve, van több, mint 500 hozzászólásod és megkérdezed, hogy mit lehet tenni a megrongált autóval?
Szerszámosládával megjavítani. NEM szerszámkészlettel, amit küldetésben kaptál, hogy szerezd meg, hanem a zöld szerszámosládával: [link]
Ha pedig azért nem indul az autó, mert kifogyott a benzin, akkor benzines kanna kell és meg kell tankolni: [link]
Az autó hátuljánál lehet előhozni a menüt:
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9097 üzenetére
Itt van egy csomó mod és van 2 fegyverpack is:
https://disk.yandex.ru/d/wmgCs8SbglmnIg/MODS
A NewStcopWeapons_1.6 az Extended verzióhoz készült, szóval 99%, hogy nem lesz kompatibilis a Revisiteddel, a NewStcopWeapons_1.5-tel tehetsz talán egy próbát.
STCOP_ReadMe.txt fájlt lefordítani és elolvasni!
Mindkettőnél új játék indításával IS nézd meg és számolj be a tapasztalataidról kérlek
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9090 üzenetére
Hasonlót kérdeztem a 9008-as hozzászólásomnál.
A lényeg, hogy a Revisitedet ajánlotta itt Pet84 kolléga, innen tudod letölteni:
https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-revisited
Sajnos ez sem hibátlan, beszéltünk is itt róla, érdemes visszaolvasni, de még mindig ezzel lehet a legnormálisabb Lost Alphát kapni.
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9007 üzenetére
amúgy a fájl ott van?
Mármint itt: e:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\textures\pfx\pfx_lighting_stancia_01.dds
Más: valaki próbálta ezt az Extended verziót:
https://stalkerportaal.ru/load/globalnye/lost-alpha-dc-extended-repack-ot-serega-lus/102-1-0-3342
?
Ha igen, mik a tapasztalatok? Mert bár 1 éve írtam itt, hogy még 1x nekiveselkedek a Lost Alphának, eddig nem tettem meg, de már közeleg a vég
. Kéne valami javított, stabil, nem nagyon belenyúlt verzió. A magyarítás nem érdekel, megy annyira az angol, csak stabil legyen és a hibák legyenek kijavítva.
-
PeL
addikt
válasz
capulet75 #8994 üzenetére
log fájlnak akkor is kell lennie, vagy a játék mappájában, vagy ahol a mentés van. De lehet rosszul emlékszem. Meg régebben működött olyan is, hogy mikor kidobott akkor automatikusan vágólapra teszi a crash logot, jegyzettömbben nyomtál egy CTRL+V -t akkor ki tudtad belőle olvasni hol szállt el.
-
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #8219 üzenetére
Baszomaszta, ennek semmi köze a Stalker 2-höz! Mellesleg az illető játékos is egy katasztrófa, aki ezzel a címmel akart bevágódni a YT-on, vagy mi
Nincs rendben ilyesmivel etetni az embereket ...
"Te, ez a játék amúgy marha jól néz ki, hallod?"
Igen, én inkább látom. -
-
-
törölt tag
válasz
capulet75 #8192 üzenetére
Be kellene kalibrálni az irónia detektorod, mert az egy valódi köszönöm volt.
5-6 újratöltésből sikerült sérülések nélkül kiviteleznem, az instrukcióid alapján.Köszönöm!
(#8193) Dhampir: Egy upgradelt PMm-el és néhány gránáttal is végig akarom vinni. Pisztolyt-kést váltogatva ebben a verzióban már nem lehet megkergetni a szörnyeket, ezért kell a gránát.
-
törölt tag
válasz
capulet75 #8187 üzenetére
Ezek hárman nem a megszokott körbe-körbe billegő zombi-katonák. Ezek rendes katonák, futva szóródnak szét azon a kis területen, oldalaznak a tiszta célponthoz, pontosan lőnek ahogy kell.
Próbálkoztam elcsalni őket, leugrani a kapcsolóhoz, majd irány a lépcső.. de amint megállok a kapcsoló előtt már jobbról-balról jönnek és ennyi.LA-DC verzió, korábbi részekben a lassan billegő, 2m-en sebző zombikkal semmi bajom nem volt.
-
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #8155 üzenetére
Nem rontottál el semmit, sajnos úgy látszik, hogy ezt (sem) javították, és már nem is fogják. Ez a feladat egy valami féle "anomália" a játékban, már többször is tárgyaltuk. A legjobb, ha egyszerűen nem vállalod el a feladatot mindjárt a pálya elején, amikor a monolitos leállít az úton azzal, hogy kövesd. Csak ne figyelj rá és kész. Nem befolyásol semmit.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #8138 üzenetére
Remélhetőleg nem a kecskeméti gyárból csórták ki.
-
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #8089 üzenetére
Töltsd le a Sensut által linkelt fájlt, dobd be a gamedata mappádba (azon belül config->lost_alpha->la_skills), nyisd meg, és ott van az összes skill, amit a játékban fejleszthetsz. Azokat átírhatod kedved szerint.
Pl. barternél a "minimum_value"-t 1-ről lehúzod 0.1-re, és máris vagyonokat fizet neked Sid rögtön new game-nél egy kis adás-vétel keretén belül.
-
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #8085 üzenetére
Gamedatában át lehet írni a barter skillt, aztán new game-nél veszed Sidtől pár száz rubelért a cuccot, és eladod neki tízezrekért újra meg újra.
galaktikus: Én a torrentről húzom le (csak a lista alján rá kell kattintani a "more files" fülre), mert akk nem kell vacakolni 6 külön fájllal.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #8080 üzenetére
Ha netán még nem ismernéd, akkor figyelmedbe ajánlom a Csernobili Krónikák (Chernobyl Chronicles) játékot.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #8073 üzenetére
Egy trükk korábbról, ám nem tudom, hogy ez még beválik-e. Amikor megjelent a hologram-figura, bementem egy helyiségbe és felkapaszkodtam valami magasabb pontra, de már nem tudom, hogy asztal vagy doboz volt-e. Utána szegény hologram kapott egy láblövést sörétessel. Ezután nem volt probléma bejárni az egész labort. Az utolsó helyiségnél, ahová menni kellett, akkor még feltűnt, de nem állított meg.
-
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #8034 üzenetére
Legalul van egy mosdó, vagy öltöző, vagy mi. Mikor mész be a bányába, le is eshetsz oda a deszkák között. Ott kell (ene) lennie, de volt, hogy nekem se jelent meg, viszont a kontroller, az már eleve várt a bejáratnál. Valamitől függ ez az egész, de szerintem hibás úgy, ahogy van.
-
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #8026 üzenetére
Kibontja az, én is azzal bontottam volt ki. Az EN verziót kell használni. mert a RU az orosz Stalkerekre való. Ne egyből a játék könyvtárába irányítsd a fájlokat, hanem egy ideiglenes mappába valahova, mert összezavarodsz velük. Ha megvan a kitömörítés, a kérdéses fájl ezen az úton kell visszakerüljön a játék FŐ könyvtárába:
gamedata/config/lost_alpha/la_skills.ltx
Ennyi az egész, és módosíthatod itt.
-
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #8022 üzenetére
Ezt nem ott kell átírni, mint a többi Stalkerben.
A gamedata - config - la_skills.ltx fájlban kell átírni ezeket az értékeket:
[endurance_skill_data]
minimum_max_weight = ...
maximum_max_weight = ...minimum_max_walk_weight = ...
maximum_max_walk_weight = ...Az első szakasz, amikor már nem tudsz futni a túlsúlytól, a második szakasz, amikor már menni se tudsz, vagyis gyakorlatilag a teljes max súlylimit.
Egy kb. 250 kilós zsákhoz ezt kell beírnod:
minimum_max_weight = 250
maximum_max_weight = 260minimum_max_walk_weight = 250
maximum_max_walk_weight = 260 -
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #8017 üzenetére
1. data unpacker leszed
2. kitömöríted a stalker könyvtárban található "gamedata.db0" fájlt a már meglévő "gamedata" mappába
3. "gamedata" mappában megkeresed a "lost alpha" mappát, abban az "la_skills.ltx"-et
4. "la_skills.ltx"-ben átírod és mented az értékeket a kívántakra
5. launch game és load save -
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #8013 üzenetére
Nem egészen értem, mire gondolsz.
Ha a gamedata.db0-t kitömöríted a gamedata mappába, akk lehet a mindenhova eldugdosott fájlokba belenyúlni (bár rettentő kényes erre az Xray. Lassabban tölti be a pályákat, és instabilabb. Volt, h lőszermódosításra későbbi pályán adta be a kulcsot). Sys.ltx-re nem emléxem, h láttam volna, de ha van is, gondolom a config mappában.
H a .db1 mit tartalmaz, nem tom, mert sose volt rá szükségem kibontani. -
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #8005 üzenetére
Ah Plazmacucci is utalt rá, a ShoC óta ez a standard, szal gamedata-mod nélkül akármelyik fegyó ezt produkálja. Ltx mókoláson kívül erre nincs orvosság (azóta jobban is élvezem).
Am az én taktikám, h fölülről közelítek. A kis "őrbódé" mellől még PM-mel is ki lehet szedni az AKMS-es snipert, utána guggolva lemegyek a domboldalon a betonperem takarásába, ahol legalább 2-t még le lehet kapni. Végül berohanok az úton egymásra hajigált betonlapok mögé, és ott játszok csiki-csukit a maradékkal. Néhányx elkél a quickload, de am elég felhasználónbarát így megszabadulni tőlük.
Képeket sajna nem tok mellékelni, mert már a 4. gépem rohadt le 2 hét alatt.
-
-
-
cheatergs
senior tag
válasz
capulet75 #7969 üzenetére
Ah Plazmacucci is írta, ez standalone, ezért a méret (kibontva nekem 5.9GB). Am a mai game-ek 0day patch-ei ennél nagyobbak szoktak lenni.
Van hozzá egy Extended pack (1.1GB), független modderektől. Tud jó dolgokat, csak mivel a hibás dizájneri döntéseket nem javították ebben sem, és nem lehet szerkeszteni a gamedatáját, így én kihagytam.
-
-
Balathruin
veterán
-
D4M13N
aktív tag
válasz
capulet75 #7174 üzenetére
Hát a CoC nehézben Alpha csapattal nem volt egy sétagalopp,és a Misery-t is órákig nyüstöltem de csak nem lesz annyira hardcore. A súlykorlát meg mindig jó ha van. Az teszi ilyen nehézkessé,hogy a loot válogatás megy,meg eldugdosni hogy később egy másik fordulóval még eladjunk egy adag makarov pisztolyt hogy legyen páncélra pénz
-
PeL
addikt
válasz
capulet75 #7174 üzenetére
Én nekiállok sztem Master szinten, elvileg ott nem lesz NPC számláló és radaron sem látszódnak az enemyk
Itt egy Google Drive link a DC update-hez annak aki nem akar moddb-re várni:
https://drive.google.com/uc?id=0B5JZfTh0H3a-UHRVeUU3eXhLcGc&export=download -
Balathruin
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #7134 üzenetére
Addig egy kis muzsika:
Катя Лель - Это я по тебе скучаю
Если осень в седых облаках – это я по тебе скучаю,
Если иней в крутых берегах – это я по тебе скучаю.
Если птица поёт за окном – это я по тебе скучаю,
Если ливень стучится в твой дом – это я по тебе скучаю…Припев:
Расставаниям и потерям я не верю, я не верю,
Я в любовь земную верю и в бессмертие души.
Я таким тебя узнала, о тебе всю жизнь мечтала,
И подругам всем сказала, что ты – лучший из мужчин.Если плачет роса на цветке – это я по тебе скучаю,
И грохочет гроза вдалеке – это я по тебе скучаю.
И родится подснежник весной – это я по тебе скучаю,
И простятся деревья с листвой – это я по тебе скучаю…Припев:
Расставаниям и потерям я не верю, я не верю,
И подругам всем сказала, что ты – лучший из мужчин.Расставаниям и потерям я не верю, я не верю,
И подругам всем сказала, что ты – лучший из мужчин.Расставаниям и потерям я не верю, я не верю,
И подругам всем сказала, что ты – лучший из мужчин. -
Dhampir
félisten
-
kekeeci
senior tag
válasz
capulet75 #6788 üzenetére
StalkerSoup - Narodnaya Solyanka topik - az összefoglalóban vannak a linkek.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #6647 üzenetére
Arra vigyáztam a fejlesztésnél, nehogy géppuskává váljon.
Emiatt szeretem a spórolós Toz-t, csak mutánsfalka rohamánál elég bajos vele a túlélés, kivéve nyúlcipővel.
Egyébként a sörétkészletemet leginkább a Szeméttelepes zombiküldi emésztette fel, amit még naív fejjel elvállaltam a Hangárban.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #6630 üzenetére
A harcosoknak is szerettek volna kedveskedni az alkotók.
Más:
Most a Vétkek maradtak életben, és a sztalkerek húzták a rövidebbet. Ebben csak az volt a rossz, hogy így "nem járt" a Chaser, viszont valahonnan akadt egy Gyöngy képződmény, ami csupa pozitív jellemzővel bír.
A TOZ puska sem rossz, mert van ereje, de amíg újratöltöm, addigra "megpimpulínyóz" egy csorda. -
Sensut
őstag
válasz
capulet75 #6602 üzenetére
Akkor én is szerencsés vagyok, mert nekem se volt soha bajom az EREDETI LA-val, pedig legalább 5x játszottam végig. Egy helyen crashelt általában, amikor először átlépünk Agropromba és felkér a sztalker, hogy segítsünk megvédeni a bázist. Ott jön a bejátszás a harcról, és utána mindig kidobott valamitől az asztalra. Talán még lehettek véletlenszerű leállások, de azokra nem is emlékszem. Melyik Stalkerben nincsenek?
Más LA verziót soha nem is próbáltam.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #6545 üzenetére
Más a notebook alatti AMD működése szerintem. Vajon az adott konfiguráció és a driverek összecsiszoltsága miatt? Nem tudom. Asztalin régebbi Athlonnal nem voltak jó tapasztalataim, ugyanakkor egy gyengébbnek tűnő laptop jobb eredményt produkált. Valószínűleg szoftvere is válogatja, hogy melyik típusú VGA-ra optimalizálták.
Valami hasonló konfig.
ATI Mobility Radeon HD3650 256MB a WiP-et 1280*800 felbontásra lecsavarva elvitte, Kordonban próbálgattam.
A8-4500M Trinity APU-ja jól jönne, elfutkosna vele is.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75 #6541 üzenetére
Azt sajnálom, hogy már nem kapható, kifutott a Dell Inspiron 5749 (és korábbi 5748), GT 840M-el.
Azzal a kártyával már lehetett játszogatni is, a Lost Alphára is hellyel-közzel elég lett volna, és bár konzumer gép volt sok hiányossággal, de 3 év gari mellett tűrhető anyagfelhasználással rendelkezett. Persze egy hasonló árú asztali géppel versenyre nem kelhetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest