- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Andras6800 #3084 üzenetére
Nálam lement annyira eseménytelenül az első szezon, hogy elégedett vagyok bőven, vezetékes géppel még a legidillibb állapot is mindig rosszabb volt ennél. Szóval továbbra is ajánlott részemről. Az FB csoportot tényleg ne vedd alapul, az egyben gyártói support is ott. Aktívan jelen van a Mammotion, írnak a problémára, vagy jönnek azonnal privátban, stb... Sok vevő ezt tudja (vagy odairányítják őket Redditről, vagy egyéb helykről), ezért eleve ott kezd, ha gondja van.
Amiket tapasztaltam Yuka Mini 800-al:
- Megmagyarázhatatlan random pozícióvesztés, ilyenkor el sem kezdi a taskot. Az ég tiszta, a műholdak száma megfelelő, de weak signal... Talán háromszor fordult elő, egy teljes áramtalanítás (rtk+dokkoló) megoldotta, később jött erre sw frissítés is, azt hiszem utána nem is csinálta.
- Első bolygókerekek nem forognak rendesen a függőleges tengely körül. Kézzel pörgetve őket nem tűnik vészesnek, kicsi ellenállás érezhető. Viszont amit okoz: ha a kerekek derékszögben állnak előre induláskor, akkor ahogy a hátsó motor rájuk feszít, nem pörögnek be egyből menetirányba. Ilyenkor az ellenállás miatt egy kicsit megfeszül a gép orra, és megemelkedik (alig látható), ami elég ahhoz, hogy egy "mower lifted" -ed dobjon. Annyira soft warning, hogy nem is jön róla alert, csak megáll a robot, hármat sípol, majd folytatja. Onnét veszed észre, hogy hallod hogy sípolgat munka közben néha, vagy hogy nagyon sokáig tart a task
Gyártói videó is van róla azóta, hogy hova kell fújni a WD40-et, és jó lesz, kb. 1 perc az egész. A teljes szezonban vélhetően egyszer elegendő lesz megcsinálni.
Ezeket leszámítva semmi nem volt vele, pl. soha nem akadt el, elképesztő milyen terepjárási képességei vannak, ahhoz képest, hogy egy bolygókerekes kisebb gép. Ismerősi körben van egy 600-as, rendszeresen megosztjuk a tapasztalatokat egymással, ott is ugyanez a két hiba volt, más semmi. Ő egyébként annyira belelkesült tőle, hogy kiküldi az utcára is, HomeAssistant nyitja/zárja neki a kaput
Egyszer beleesett az árokba (mivel kicentizte hogy annak a szélén is végigmenjen), de azt gondolom, hogy ez így is elég meggyőző
-
pomk
őstag
válasz
Bár nekem "csak" egy Yuka Mini 800 van, de nem tudok panaszkodni a minőségre. Nem volt dolgom más robot fűnyíróval, de én nem találok semmi kivetni valót a minőségben. Inkább az ellenkezőjét mondanám.
-
válasz
nem tudom, hogy ennyivel több Mammotion-t adnak el és így több a hiba is, vagy tényleg reprezentatív a sok panasz
én a Navimow csoportban vagyok benne, ott nem szokott ilyen lenni (most direkt vissza kerestem) inkább olyanok, hogy hogyan kell ezt vagy azt beállítani a térkép kezelésben (az valóban macerás, és nem egyértelmű) -
Andras6800
senior tag
Sziasztok,
adtatok már tanácsot, meg volt beszélgetés, hogy milyen robotot vegyek kertbe. Pont mire rászántam magam egy Mammotion Luba Mini 800-ra, jött ki a Lidaros, ami a fák miatt egyből megtetszett. Eléggé féltem az RTK-tól, illetve ahova kéne tennem, kellene hozzá napelemes modul is. Úgy meg már közel lidar árban van. Továbbá a dokkolónak se szabad ég alatt lenne hely a kertben. A lényeg igaziból nem is ez, hanem mivel a mamotion kb havonta akcióz még kivárok a vásárlással, mert eddig a lidaros mindig kimaradt. Most ősszel meg már elég nagy akció kéne, hogy a tárolóban eltenni polcra megvegyem a robotot. Az a ~15% ami volt most 2 napig azért ehhez kevés. Mindenesetre készülve a dologra beléptem a FB csoportokba ahol tech támogatás van... és hát elég sok panasz van a forgótárcsára, annak repedésére, a pengék szorulására meg pár a speckó első kerekek nem várt kopására. Persze rengeteg SW bug is előkerül, de az kicsit más tészta. A potom indikátora, hogy kíváncsi lennék az itteni közösség megítésére a mammotion Quality kapcsán. Tudom, hogy a support FB csoport a rosz tapasztalatok gyűjtőpontja, én onnan levonni messzemenő következtetést hiba. De gondolom érthető, hogy ennyi pénzért nem s****st akarok vásárolni.
-
noorbertt
őstag
Ez menő
-
noorbertt
őstag
Hat elég érdekes/volt. 44 fokban megkergült, volt olyan amikor kitalálta és körbe körbe ment, de úgy hogy a kerék nyom ott maradt a fűben. Itt kiderült hogy a proci nem bírta a meleget, megbeszéltük hogy jó ez így nekem és nem kell új proci, úgy is reggel vagy este fogom használni.
Ezen kívül leginkább sw problémák voltak elég sok,
- állandóan timeout hibával elszállt az irányítás -> kapott cloudflare EU szervert
- nem akkor és azt csinálta amit beállítottam neki
- a lidarr nem volt elég érzékeny és a gépben NEM volt bumper szenzor, ezért elég durván odébb tolt 2x nehezebb tárgyakat( azzal volt hirdetve hogy meredek helyen is jól működik, ezért baromi erős)
- egy két hónapja nem is foglalkoztam vele, sokszor láttam hogy nem megy, vagy ment egy kort a széleken nyírás nélkül és hazament.
- néhány napja meg úgy nyírja a füvet mint ha az élete függne rajta.
A fejlesztő mérnökkel állandóan kapcsolatban voltam és mindig segített, egyszer csináltunk hardresetet is szóval tényleg proaktív volt az egész. Pár napja kérdeztem h mi lenne ha szét szedném és az Openmowert rá tenném ( lehet venni tőlük tesztre multifunkciós lapot csak nagyon drága *ha érdekes akkor leírom)Azt végülis abban maradunk hogy eldobták a fejlesztését, mert a kábeles verziót már nem éri meg fejleszteni és küldenek egy újabbat tesztre. Ahogy nézem be került néhány dolog amit kertem tőlük és ez nagyon baráti
Így vagy megtartom ha a másik se tudja kiszolgálni a nagy és tagolt kertet vagy egyszer lesz vele valami. Elpasszolom ha nem törlik teljesen a kínálatból vagy csak pihenni fog a polcon, nem tudom.
-
pistutm
csendes tag
Sziasztok
Probalta barki, hogy a Parkside hatarolovezeteket a foldbe leteve is hajlando-e mukodni a gep (kb 2-3 cm melyre)?
Koszonom! -
WiZARD
veterán
válasz
Andras6800 #3076 üzenetére
a videók alapján gps + kamera
-
WiZARD
veterán
-
pomk
őstag
Tudnátok kérlek ajánlani Yuka Mini 800-hoz utángyártott kés szettet?
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
A cut-the-edge funkció miatt Worx robotot szeretnék venni. (Néztem róla videókat és alapvetően szerintem tudja ami nekem kell. Sok helyen 12 cm-es szegélykő van a fű szélén, amin túl a gép kerekei nem szabad hogy menjenek, illetve van egy 10 m szakasz, ahol a 12 cm-es szegélykő mellett már fal van).
A kérdésem az lenne, hogy egy tagolt, mindössze 150 m2-es füves területre elegendő lenne-e a 250 m2-es legkisebb verzió, vagy ha nem sokkal kerül többe vegyek inkább egy bontott, de teljeskörű garis 700 m2-est...?
Nem akarom, hogy overkill legyen a gép és felesleges nagy jószág szenvedjen a kis részen. A terület tagolt, U alakú és kb 3-5 m széles végig, ebből adódik, hogy a szegély a területhez képest igen hosszú, kb 100 méter. -
aki tudná használni: vettem ilyet de nekem nem jó
a kicsi kínai nem specifikálta, hogy ezen 8mm lyuk van, az enyémhez meg olyan kell aminek 6mm a csavarjapostaköltségért cserébe elküldöm
-
blueye
veterán
Anthbot Genie 1000
Mi a véleményetek róla? Én pont eddig a szintig nem akartam beszállni ebbe az eszközbe de úgy látom hogy ez már pont azon a szinten van mint amit szeretnék.
Használ már valaki ilyet? Ha nem ez akkor hasonló árszinten melyik ajánlott? -
vodrosjozsi
addikt
válasz
vodrosjozsi #3067 üzenetére
Na hát nem jöttünk rá a hibára.
Elvittem egy husqvarna boltba, ott lefrissítették de a hiba megmaradt.
Közben az érintőpanel megdöglött, nem tudjuk mitől. Ki lett cserélve, + most már van smart modul benne szóval ha lesz átjáró akkor mobilról is látom ha elakad.
Mit lehet csinálni telefonról az appban? Gondolom ha nincs benne gps modul akkor nem lehet irányítani + zónákat beállítani, igaz? -
Alvin76
tag
Yuka 1000 (max 1600m2) most garázzsal annyiba kerül mint a mini 800. (1049EUR) a hivatalos oldalról.
-
vodrosjozsi
addikt
Frissítettem a szoftvert de elotte se találta a mobil app.
A terméket regisztráltam a gardena eszközeimhez és ott a sima bluetooth verziót írja, + ebben nincs WiFi csak bt.
És fel is ismeri az app de nem tud csatlakozni.
Nincs arra lehetőség, hogy a bluetooth funckiót valahogy elérjem? Akár egy reset gomb? -
PitLee
őstag
válasz
vodrosjozsi #3065 üzenetére
Tipp
Nem lehet, hogy a fűnyíró szoftverét frissíteni kell esetleg ?
vagy az alsó képen pont azt akarod csinálni?Ui:
https://www.reddit.com/r/automower/comments/1e7ds5k/gardena_smart_app_doesnt_find_product/ -
vodrosjozsi
addikt
Ti ilyet láttatok már?
Gardena sileno city 500-ról van szó. -
AssAssynn
addikt
Lidl féle robotfűnyíró milyen? Láttam olyan videót, amiben az volt, hogy csak így random megy mindenfele. Porszóvók óta tudjuk, hogy ez nem jó. Van okosabb fűnyírója a Lidl-nek azóta? Illetve akár más márkákból is melyik az ami ajánlott és okos?
Az 500-asba bele tudom tenni a nagyobb akksit? Akkor olyan lesz, mint az 1000-es, vagy több különbség is van köztük?
Megszabad venni az 500-ast, vagy felejtős?
A telek amúgy kb 700 nm, de ebből lejön a ház, a kocsibeálló, bokrok, szóval szerintem ha marad majd 500 nm gyepes rész, akkor jó. -
-
jbnd-007
tag
Ha már akku, Alin lehet találni 3600 mAh-snak mondott akkut a Landxcape 790-hez is pár helyen. (Az eredeti 2500-as.) Nyilván ez csak olyan kínai 3600 mAh, de ha meglenne legalább az eredeti kapacitás és nem küldenének szart, akkor 9000 forintért nem lenne rossz vétel.
-
PitLee
őstag
válasz
MaCS_70 #3057 üzenetére
Azon agyaltam, hogy ha egy Parkside aksit ha kibeleznél az jó volna bele, csak azok 2000mAh-sak, a te aksid elvileg meg 2500mAh, bár láttam a neten 1500mAh is, ahhoz képest a Parkside2000mAh előrelépés volna..
Az új Parkside aksiban már nagyobb átmérőjű cellák vannak, nagyobb kapacitással azok lehet nem férnek el a tartóban, ha barkácsolnál.
A neten 20-25eHUF-ért vannak már aksik.
https://www.sunnysoft.hu/z/514PCS-5574/akkumulator-bosch-indego-350-400-m-700-indego-s-350-ekv-bosch-f016104898-18v-2-5ah-li-ion.html
Helyileg Cseheknél van a bolt, de még nem volt velük problémám. -
Andras6800
senior tag
Igen, ezt tanácsoltátok, csak a Diófa esetén ez nem megoldható, mert a Diófám pont a ferde részen van. A lombokona alja a lejtő aljánál kb a kert többi részének síkjában van. Szóval ami lehet, hogy felkopasztom a Diófát. De töb tesztben láttam, hogy még lomkorona alatti RTK-van is volt jelvesztés és kamerára váltott, ami pontatlanságot hozott/ el is akadt. Ez elbizonytalanított.
-
válasz
Andras6800 #3054 üzenetére
az RTK kamerát a lombkorona szint alatt elhelyezve (de úgy, hogy az lássa az eget) szerintem nem lehet probléma a sok fával.
-
Andras6800
senior tag
Köszi szépen. Nyitott vagyok, abszolút.
Elég sok tezstet nézegettem elmúlt hetekben, és egyre jobban az az érzésem, hogy a lidar lesz az ami nálam passzol. Eleve a dokkolót is legjopbban/ legkevésbé útba egy fa árnyékába tudnám tenni. Illetve ahol az ég felét takarja az ég. Másrészt még ha a barack alatt lesz is jel, a diófa alatt necces. Annak sűrű a lombja és eléggé letakarja az eget nagy területen.
Pl: [link]
Vagy Luba mini Lidar. Csak sajnos nem várható a kisebb miniből Lidaros.Az Eufy sima kamerás megoldását eléggé lehúzták.
-
ElFeo
tag
válasz
Andras6800 #3039 üzenetére
Amennyiben nyitott vagy más márkára, ajánlom a Segway Navimow gépeit. Hivatalos magyarországi forgalmazóval, szervizháttérrel. Szintén RTK alapú gépek kamerával és AI-val megtámogatva. l
-
ElFeo
tag
válasz
vodrosjozsi #3043 üzenetére
Ezeket engedd el, nem egy eltalált konstrukció! Kell a gyári dokkoló, de ha nem párosítod vele, ugyan tölteni fogja, de a határoló kábel jelét nem fogja érzékelni.
-
A jelek szerint hirtelen beszakadt a Bosch Indego 350 akkukapacitása. Van esetleg valamilyen titkos nyerő forrás az akku beszerzésére?
Köszönettel: MaCS
-
WiZARD
veterán
válasz
vodrosjozsi #3043 üzenetére
Dokkoló adja a jelet a határoló kábelen, szóval anélkül nem fog menni.
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Napokban jön egy bontott husqvarna 105, elvileg pin kóddal rendelkező egyed, és egy másik 105ös amit donornak használnék de ahhoz az előző tulaj se tudta a pin kódot (vette ő is donornak).
Egyikhez sincs töltőállomás, se határolókábel.
Az lenne a kérdésem, hogy (teljesen hülye kérdés következik): a dokkolóból csak gyári fogja tölteni? Nincs olyan megoldás, hogy amíg nincs dokkoló addig is tudjam tölteni?
Illetve, hogy a határolókábelt honnan érdemes venni? -
Alvin76
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Az nem volt világos, hogy Az RTK és a robot mennyire kell hogy "rálásson" egymásra, de ezek szerint nem gond, ha az előkert, és a hátső kert között ott a ház. mert a rádiojelet gondolom min. 100 méter sugarú körben fogja a robot az RTK jelét.Más jellegű kérdés.
Az előkert részen szeretném ősszel teljesen újrafüvesíteni.
Van tapasztalata valakinek a robotfűnyíró vs. újfűvel?
vagy ameddig nem erősödik meg, érdemes hagyományos fűnyíróval nyírni? -
pomk
őstag
Igen, fel kell venni.
#3007Alvin76
Nekem is van előkert. Az előkert és az RTK között van a házunk, a robot gond nélkül oda és vissza talál és elnavigál elől is. Szerintem nem lesz gond vele. Tedd oda, ahol a legkényelmesebb nektek. Bár a rajz alapján nem tudom milyen a kert, de nem lenne praktikusabb a tároló egyik vagy másik oldalára tenni a dokkolót? Úgy kevésbé lógna bele a középső nagy és egybefüggő területbe? Nem beszélve arról, hogy ha garázs nélkül használod akkor itt akár az időjárás / napsütés ellen is jobban védve lenne. -
PitLee
őstag
válasz
Alvin76 #3007 üzenetére
Az antenna és a dokkoló független egymástól, tehát a fűnyírót oda telepíted ahol szerinted jó helyen lenne, jelen esetben a szerszámtárolóhoz, míg az RTK antennát kipróbálhatod a szerszámtárolónál, de ha ott nem válna be átviheted a házhoz is.
Amire figyelni kell, hogy az antenna a fűnyíró fix referencia pontja, ha elmozdítod akárcsak pár centit is akkor a fűnyírás térképe is elcsúszik, ilyenkor újból fel kell venni a térképet ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- OnePlus 13T Villámgyors teljesítmény, hosszú üzemidő 12/256 GB Használt, karcmentes 3 hónap
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest