- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
-
PitLee
őstag
válasz
Anaconda #3019 üzenetére
Próbát megérhet, de állványos fúró finoman nyomni, mert amikor átér beakadhat és reccs a fúrónak, pengét stabilan rögzíteni, ne tudja felkapni vagy elcsavarni és kobalt fúró.
Ha van gyakorlatod fúrásban, akkor meg asztali satuba befogod és szintén cobalt fúróval kifúrod, azon fúrógépekkel amin van csavarozási erősség szabályozás azt tudod használni védi a fúrót törés ellen.
Tehát finoman, mert csak egy millit kell oldalanként kiszednie és vékony az anyag hamar beletud harapni a fúró az anyagba.
ui:
Best Drill Bit Set? $11 vs $200? Let’s Settle This!
https://youtu.be/p94UbNphysY -
Anaconda
tag
Sziasztok!
A Husqarna kés nem jó a Landxcape-hez. Worx-höz sem. Így most maradt egy pakk jó minőségű, amivel nagyon mit csinálni nem tudok. Gondolom ez nem az, amit majd kifúrok, úgyhogy meg sem próbálom. mert csak a furat méret nem stimmel.
-
jbnd-007
tag
Én nem éleztem a pengét és egy év után cseréltem. Néha megnéztem a füvet, nem szaggatta. Egy hónap után ránéztem az új pengére, pont olyan tompa volt, mint a tavalyi. De nem baj, a rendes fűnyíró kése se borotvaéles.
Sikerült viszont venni valami olyan csodás felülvetős fűmagot egy terület javításakor, amit nem csak a robot szaggat meg, de a nagy fűnyíró is lefullad rajta. Úgyhogy sok múlik a füvön is.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Vajon ez kompatibilis a Landxcape LX790-el?
[link]
Van a webshopban Worx penge, ami hozzá való, de nem "long life", illetve ha a penge stimmel, kipróbálnám, mert a csavar körül szerintem nem véletlen lekerekített. A sima hozzá való penge 2-3 fűnyírás után megszorul és már nem forog, mert alámegy a fű. -
Alvin76
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Az nem volt világos, hogy Az RTK és a robot mennyire kell hogy "rálásson" egymásra, de ezek szerint nem gond, ha az előkert, és a hátső kert között ott a ház. mert a rádiojelet gondolom min. 100 méter sugarú körben fogja a robot az RTK jelét.Más jellegű kérdés.
Az előkert részen szeretném ősszel teljesen újrafüvesíteni.
Van tapasztalata valakinek a robotfűnyíró vs. újfűvel?
vagy ameddig nem erősödik meg, érdemes hagyományos fűnyíróval nyírni? -
pomk
őstag
Igen, fel kell venni.
#3007Alvin76
Nekem is van előkert. Az előkert és az RTK között van a házunk, a robot gond nélkül oda és vissza talál és elnavigál elől is. Szerintem nem lesz gond vele. Tedd oda, ahol a legkényelmesebb nektek. Bár a rajz alapján nem tudom milyen a kert, de nem lenne praktikusabb a tároló egyik vagy másik oldalára tenni a dokkolót? Úgy kevésbé lógna bele a középső nagy és egybefüggő területbe? Nem beszélve arról, hogy ha garázs nélkül használod akkor itt akár az időjárás / napsütés ellen is jobban védve lenne. -
PitLee
őstag
válasz
Alvin76 #3007 üzenetére
Az antenna és a dokkoló független egymástól, tehát a fűnyírót oda telepíted ahol szerinted jó helyen lenne, jelen esetben a szerszámtárolóhoz, míg az RTK antennát kipróbálhatod a szerszámtárolónál, de ha ott nem válna be átviheted a házhoz is.
Amire figyelni kell, hogy az antenna a fűnyíró fix referencia pontja, ha elmozdítod akárcsak pár centit is akkor a fűnyírás térképe is elcsúszik, ilyenkor újból fel kell venni a térképet ha jól tudom. -
válasz
Alvin76 #3007 üzenetére
Nem látszanak a távolságok, de nekem az alábbi, kicsit hasonló szitu van:
A rajzodon látható felső fektetett kék téglalap (ház felső része) bal szélén van a dokkoló, és az RTK, kb. a fal felénél. Egy nagy blokk ugyanúgy belóg nálam mint nálad az alsó 2db kék téglalap. A kukatároló helyén az előkert van nálam. A két pont között 25-30 méter van, a ház kétszintes, és jó vastagok a falak. Ez így gond nélkül működik, fullos jelerősség van az előkertben.Az RTK és a robot között amúgy 868mhz-s lora kapcsolat van, szerintem tedd oda ahol a legkényelmesebb, és ki fog derülni (vélhetően menni fog amúgy). A kamerás gépekben az a jó, hogy fogod magad, és 20 perc alatt átszervezed az egészet
Ráadásul az RTK-t tudja neten is továbbítani, nem csak a lora rádión, persze akkor meg wifi lefedettség kell mindenhova.
-
Alvin76
tag
Yuka mini800 vásárlás előtt állok, a képen a telek látható. a sötétkék egy egyszintes sátortetős ház, a világoskék egy 2m magas lapostetős szerszámtároló.
A kérdésem az lenne, hogy a lila nyilakal jelölt helyek közül melyik helyre lenne jobb telepíteni?
( a szerszámtárolónál jobb helye lenne) de félek hogy ha elöl nyír akkor nem látja az RTK-t mert a nagy ház kitakarja. -
Bdanyy
addikt
Nagyon sok verzió van, az amerikai 500-asban pl azt hiszem 4G sincsen, utólag kell venni.
[link]Egyelőre még nem tudom, hogy jobb lett volna egy 800 a 600 helyett, mert ez elég rövid ideig tud nyírni egyszerre. Cserébe gyorsan fel is tölt. Pedig csak 400nm lett végül a terület összesen, de sokat szöszöl mert nagyon tagolt, sok a no-go, nagy a kerület stb.
-
Érdekes, a hivatalos oldalukon nincs ilyen, szerintem ez a 600-as és a 800-as átnevezve, bár a 700-asban kisebb az akku. Talán ez valami német piacra szánt sajátosság, így adta ki a piackutatás ott. Mindegy, szerintem magyar vásárólként vagy a hivatalos store-ból (eu.mammotion.com) rendel mindenki amúgy is, vagy a hazai forgalmazónál (luba.hu), ott meg 600/800-as van csak.
-
pomk
őstag
válasz
Viiktor1989 #2986 üzenetére
Yuka Mini 500/600/700/800.
SW/featureok ugyanaz (max. zónák száma eltérő de az a Te esetedben nem releváns). HW szintén ua., az akksi kapacitást kivéve. Ebből adódóan eltér a max nyírási idő és terület, de a Te kertedet bármelyik gond nélkül kezelné. Dönts a rendelkezésre álló budget alapján.Véleményeket, tapasztaltokat keress vissza itt a fórumban. Ha kérdés merül fel, írj nyugodtan. Vagyunk már egy páran Yuka felhasználók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged