- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jelentem a Lidl garázsa a Navimow i108e-nek is tökéletes
-
érdekes, hogy melyik Kickstarter kampányból lesz valami: a Hooki Neomow X működik (2023 augusztusi kezdés) és vehető a weboldalon, igaz a Hooki-nak már volt működő robotja korában is. de az Anthbot Genie is termék lett (2024 szeptemberi kezdés)
viszont a Hooki-val egy időben indult Kowoll M28E azóta is csak "preorder" a weboldalon, és Kickstarteren egy éve kommunikáltak utoljára.. pedig nekik is volt már robotjuk (M18EX) és legalább 20 robot elkészült. azóta csend.
az Airseekers ugye 2024 májusában indult, és tegnapi frissítés Kickstarteren, hogy az első 50-et kiküldték, csak ugye kb 1500 előre fizető támogató van... -
az elv egyébként nekem tetszett (hengerkés + robot)
7 perce egyébként ugyan ez a szöveg Kickstarterre is kikerült. imádom a csodálkozó kommenteket, akik ilyenkor realizálják, hogy nem fognak semmit kapni a pénzükért.ami genyóság: ha ezek létrehoztak pár szabadalmat ott az R&D-ben, aminek a tulajdonjogával most tovább állnak más cégekhez, akkor valakik megfinanszírozták ezt a kutatás-fejlesztést. és nem csak, hogy robotot nem kapnak, de részt sem a szabadalmak értékesítéséből.
-
-
-
válasz
Funthomi #2748 üzenetére
nekem i108e van, egyhuzamban kb 300-320 m2-t tud lenyírni, utána megy vissza tölteni. mai napi példa: 8:40-kor kezdett, 13:20-kor szólt, hogy le fog merülni, és elment tölteni, majd töltés után 15:18-kor végzett. összesen 436 m2-t nyír, de a nyírás ideje függ attól, hogy milyen irányban nyírja. minden nap kb 15 fokkal elfordulva nyír szisztematikusan, így nem tapossa ki a gyepet.
kutya nálunk is van, és megtanulta, hogy van robot, és nem piszkáljuk. amúgy ha elé megy, akkor a robot egyszerűen megfordul, és majd később befejezi azt a csíkot, ami elmaradt.
ami sokkal bosszantóbb: ha nem szedem össze időben a kutyagumit, mert azt szétcsapja vagy rámegy és mindene maszkeros lesz....#2746Anaconda nem, nem az én ujjam
még csak most tettem fel szombaton, így összesen 4 napnyi (a maival 5) nyírás van benne, majd később nyilatkozom arról, hogy valójában mit bír.
-
válasz
Anaconda #2744 üzenetére
én ezeket vettem (a sima ezüstöt) ami 8mm-el hosszabb, mint a gyári (43 vs 35mm)
vágásképben nem veszek észre különbséget pár nap alatt, se szebb se rondább nem lett.
azért választottam ezt, mert így marginálisan kicsivel, de kevesebbet hagy el a peremek mentén. majd még egy nagyobb tárcsát is nyomtattatok hozzá -
nézegettem én is az élezést, de nem jöttem rá hogyan kellene anélkül, hogy elvágnám vele a kezemet, így inkább feltettem egy szett alisat, hogy lássam mennyivel bír többet, vagy kevesebbet a gyárinál.
nekem most az a bajom, hogy összeszedi a nyárfa virágát, és teljesen tompa lesz a kés tőle. lehet valami bevonatot kellene tenni a késekre, hogy kevesebb nedves cucc ragadjon meg rajtuk. zsír? wd40? -
válasz
emitter #2633 üzenetére
először mindegyikkel körbe kell menni, hogy meglegyenek neki a határok. vannak olyanok, amik egyedül is fel tudják mérni a határokat (a Navimow is ilyen) de manuálisan pontosabbat csinálsz.
én 2025-ben tuti nem vennék határoló vezetékes robotot, ha van legalább 360 ezrem rá, annyi ugyanis a Yuka Mini 600
persze ha csak 150 van, akkor a Parkside verhetetlen -
-
válasz
sagesz93 #2553 üzenetére
összeraktam faterral a hétvégén (szombaton) a fűnyírót
kellett egy kis barkács, mert nem volt áram ott, ahova a dokkolót szántam, de megoldottuk. vasárnap utólag le is betonoztam a helyét, így ez fixnek tekinthető, majd házikót is barkácsolok nekiaz egész üzembe helyezés annyira egyértelmű, hogy nem lehet elrontani. az applikáció is végig visz a folyamaton, de a user manual is. kihagyni nem lehet semmit, és szerintem hibázni se
ami nem ment elsőre, az a telefonnal irányítás a határoló vonal meghatározásához. talán azért is érzem ezt, mert siettem, le akartam tudni mihamarabb
lehet neki adni no-go zónákat a körbe kerített részeken belül, de a fix akadályokat is felismeri, mint a hinta lábai, így azokat külön nem adtam hozzá.
ahhoz, hogy állítgatni tudjam, kell neki a Bluetooth kapcsolat, azaz a gép mellett kell állni, de ha elindítom az Access+ 4G modult, akkor távolról is lehet vezérelni. szerencsére a kertben mindenhol van wifi, még ha gyenge, akkor is, így a robot ügyesen körbe ment.
ami fura volt, hogy milyen minta szerint nyír:
először elment abba a kiszögellésbe, és a narancs vonalnak megfelelően nyírta le az egész területet, majd feltette magát töltőre, és utána a faház sarkától a zöld vonalnak megfelelően is nyírt egy sort, amíg eljött a 17:00 és leállította magát.
a programban azt írtam be neki, hogy 9:00 - 17:00 között nyírjon. azt hittem, hogy ez csak az az időtartam, ami alatt ha egyszer lenyírja az egészet, akkor jó, de úgy tűnik addig megy körbe a gyepen, amíg a beállított idő le nem telik, szóval azt azért szűkebbre szabom majd.egyelőre csak a kert fele van feltérképezve, majd holnap hozzá adom a maradékot is.
ami csalódás: az általa meghatározott szegélytől is bentebb járkál, majdnem egy egész fűnyíró szélességet elhagy így...
ami öröm: irtó halk, nem gondoltam, hogy ennyire csendes. -
tesztek szerint a Navimow ~ +10%-ot enged szoftveresen körbe rajzolni
én vettem az i108e-hez Access+ 4G modult
állítólag a Husquarna is azt mondta, hogy ad egy év 4G-t aztán azóta se számláztak senkinek, én is ebben bízom, hogy ha lejár az egy év ingyen adat, akkor nem találja meg a módját a Segway, hogy nekem számlázzon, de nem is kapcsolja le a netet -
CES-en bemutatták a Mammotion Luba minit és a Yuka minit.
a Yuka Mini 600 és 800 verzióban jön, a kisebb 365 ezer forint
teljesen vezetékmentes, RTK plusz AI kamera -
mivel minden nap kimegy majd, elég lesz neki egy idő után az a pár óra
nem úgy kell elképzelni, mint amikor te nyírod a füvet, és le kell vágnod egy menetben
mivel minden nap kimegy majd, minden nap millimétereket fog nyírni, így biztos lesz különbség (egy határoló vezetékes gépnél, ami csak "bolyong") azaz olyan rész amit nyírt egyik nap, meg olyan amit nem nyírt, de az a különbség kb 1 hét után már annyira alacsony lesz, hogy szabad szemmel nem fogod észre venni hol ment csak tegnap, meg hol ment ma.a határoló vezeték nélküli gépek pedig szisztematikusan mennek, mint ahogy te a tologatós géppel. egy-egy komolyabb akkus gép két menetből levág 1000 m2-t. de itt a 400k már szűk keresztmetszet, inkább 5-600 ezer amiről beszélgetni kell. a legolcsóbb nem ismeretlen supporttal rendelkező gép ekkora területre a Navimow i108e ami ÉPPEN tud 1000 m2-t (papíron csak 800-at, de az applikáció engedi a túlnyírást)
-
válasz
BullZeye #2297 üzenetére
igazad lehet:
- a szellőztetést szerintem ígyis-úgyis csinálni kell (eddig gyűjtöttem minden nyírásnál, mégis kellett szellőztetnem) van is gyepszellőztetőm (késest és rugóst is tud)
- most 5,5 centire hagyom, de 4 alá soha nem mentem még
- a vágási szélesség azt befolyásolja, hogy mennyit kell mennie, de a nettó fű felület nálam kb 440 m2
- ha csináltatok nagyobb tárcsát, az eleve 6 késes lesz
- sebességre annyi van, hogy 120 percet megy egy töltéssel és 180 perc a teljes töltés, de hogy ebből hogy jön ki a napi 800 m2 azt nem tudom -
válasz
BullZeye #2295 üzenetére
a levél gyűjtésre nekem nincs igazán szükségem, a többinél meg nem látom a hatalmas különbséget.
az egyetlen dolog, hogy a Yuka két tárcsával jön, és így talán közelebb vág a peremhez. a kerítésünk lábazata körben zsalukő, ami mellett van egy sor sima 10x20 térkő lerakva (hosszára), azon tolom el a fűnyírót most, és azon kellene úgy elmennie a robotnak, hogy ne maradjon felesleges fű. de úgy tűnik lehet nyomtatni 3D-vel nagyobb tárcsát a Segway-re, és ez megoldja a problémát.
te melyik tudásra gondolsz, ami nem acélos? -
válasz
BullZeye #2284 üzenetére
az RTK-n szerintem azért ég a lámpa, mert ő látja a műholdat
szóval igen, azt mondom, hogy ha a robot rálát az RTK antennára, akkor anélkül is működnie kell, hogy GPS jelet látna. de az antenna azért lássa a műholdat
egy próbát megér, mielőtt eladod
(bár jóáron átvettem volna, hiszen hibás)
-
-
érdekes, de decemberi szállítás mellett is már csak 69 maradt a 452 elérhetőből (mondjuk a Terramow is kitolta a 200 early bird ajánlatot 300-ra amikor betelt) úgy, hogy rendes független teszt még nincs róla
hihetetlen, hogy mennyire képesek az emberek bízni pár fizetett videóban....egyébként nekem is mozgatja a fantáziámat, mert azt írja képes 5 centire nyírni a faltól - nekem pont ilyenre lenne szükségem ahhoz, hogy ne kelljen még kb 300 méteren egy sor térkövet lerakni a jelenlegi térkő szegély mellé
-
nem láttam tesztet a Yuka versus Segway témában, mintha a Yuka nem is létezne (talán nincs Németországban forgalmazása?)
itthon egyébként 585 ezer a Yuka és 549 ezer a Segway. a kettő közül viszont csak az utóbbit tudom megszerezni olcsóbban
és nagyon fontos: ehhez találtam ingyenes 3D nyomtatóhoz való tervet, amivel megnövelhető a vágó tárcsa (illetve több kés helyezhető rá) mert így jobban tud alkalmazkodni a kertem adottságaihoz: a szomszéd házfala mellett egy sor térkő van csak lerakva, és azon elmenve kellene neki a szegélyt lenyírnia teljesen. gyári állapotban a Segway-nek 10,3cm-re van a penge széle a ház szélétől, így egy nagyobb méretű tárcsával pont le tudná nyírni teljesne a füvet -
én meg leadtam egy megrendelést a Navimow i108E-re
augusztusban érkezik, előreláthatólagmegnéztem kismillió tesztet, és ha nem akarok dróttal szórakozni (márpedig nagy a kert, és bonyolult) akkor maradnak a vezeték nélküliek
egy ideig szemeztem a kickstarteren tegnap indult Terramow-al is, az "csak " $999 postával, vámmal, áfával, de nem akarok béta tesztelő lenni, és a gyakorlatban nincs még független review róla, szóval maradt a Segway.
szerk: persze vehettem volna Luba 2-t, vagy Ecovacs Goat G1-et, esetleg Dreame A1-et, de Lubára nincs kétszer ekkora keret, a másik kettő meg annyival nem jobb, mint a Segway. Sőt, van olyan teszt is, amit elbuknak vele szemben.
-
válasz
sagesz93 #1686 üzenetére
az nem derült ki, hogy mennyire tud közel menni a lábazathoz?
továbbra is az a bajom, hogy csak 10cm térkő van körben mindenhol (100 méteres mennyiségben) a szomszéd kerítés zsalukő lábazata és a füvem között. eddig a Landroid a legéletképesebbnek tűnő robot, de azt összeveri a sok ütközésmeg ez az Airseekers csak kamerával tájékozódik, semmi LIDAR meg ilyesmi?
-
válasz
BullZeye #1585 üzenetére
nekem beton szegély van a kerítés mellett (lábazat) és csak egy sor térkő van lerakva, ami 10cm mert tervezve csak hagyományos fűnyíró volt - az meg lenyírja a füvet rendesen, mert elfér a kerék ennyi betonon bőven.
ha 5 centire rá lehet engedni a lábazatra, és a szélétől 5 centire belül már nyír, akkor ez jó lehet -
válasz
noorbertt #1543 üzenetére
a Hooki sem ma kezdte, mégis a kickstarteren gyűjtöttek vevőket, ahogy a Kowoll is az indiegogo-n.
ez már nem csak arról szól, hogy pénzt szerezz valaminek a gyártására, hanem arról is, hogy megfelelő mennyiségű vevőt gyűjts a termék bemutatásának idejére
szerk: no offense, nem annak szántam -
az elméleti minimum vágás szélesség az 14-15cm a faltól, nálam ez lesz a dealbreaker
körben a kertben egy sor 10cm széles térkő van lerakva (akkor még sima fűnyíróhoz terveztünk) és mellé telepítve az öntöző rendszer, nem akarnám az egészet újra csinálni, az sok százezer plusz befektetés egy fűnyíró miatt
Luba vagy Landroid a két megoldás, úgy tűnik? -
a Landroid robotokon kívül van olyan, aminek elég a 10cm szegély?
a faház fala meg a kerítés lábazata mellett is csak egy sor (10cm) térkő van lerakva, és nem raknék mellé még egy sort, ha nem muszáj -
a Husquarna 405x tényleg annyival jobb, hogy kétszer annyiba kerül, mint minden más?
-
kb 550nm a kert, nagyon kevés zavaró tényezővel (leginkább a gyerek játszóvára)
kérdés, hogy ezek közül melyiket vegyük:
- Bosch Indego M+ 700
- Gardena Smart Sileno Life 750
- Worx Landroid L800
esetleg olcsóbban:
- Worx Landroid M700+ (WR167e) -
[link] ezt a tesztet láttátok?
kész a kert, tavasszal kell egy fűnyíróés a topic-kedvenc Worx M700 nem szerepelt kiemelkedően jól, a még olcsóbb Riwall Pro nyert
a német Chip magazinnál viszont jó az M700 [link] második, és ár/érték győztes, és a Stiftung Warentestnél is csak valami szoftveres hiba miatt (stop gomb?) maradt le az M700 az első helyről [link] viszont ezzel a hibával utolsó-előtti lett.szóval nem tudtam leszűkíteni, hogy mi legyen. azt tudom, hogy Stihl-re nincs lóvé, szeretném megúszni 500 ezer alatt a sztorit, és nem félek külföldről rendelni.
kb nettó 500nm füvem van kb 600nm területen (a maradék az tiszafa bokor, pár gyümölcsfa, egy a területet kettévágó térkő járda meg a gyerek játszóvára) -
mi az a legszélesebb járda, ami egy fűnyíró robotnak még nem okoz problémát?
a kertünk közepén egy 1m széles térkő járda fut hátra, gyakorlatilag ketté vágva a kertetnézegettem ezt a Worx-ot, meg a Gardena Sileno Life-ot (amazonon csilliárd jó értékelés)
kb nettó 500nm a terület
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged