Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Andras6800 #3046 üzenetére
Én a helyedben azért tennék egy próbát a Yuka-val. Megrendelném és kikísérletezném hátha van olyan vágási irány amivel meg tudja oldani a kosárral is a levélgyüjtést. pl emelkedővel párhuzamosan, merőlegesen, vagy épp 45 fokban átlósan!
Azért ennyi fával nagyon hasznos lenne. Aztán ha nem működik akkor 14 napon belül visszaküldöd. -
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3040 üzenetére
Nekem 4 zóna van, de 2 csoportra osztottam őket a méretük alapján.
Nálam minden nap megy a fűnyíró. Első nap az 1. és legnagyobb zónát vágja le. Második nap a 3 kisebbet együtt. Harmadnap megint az 1. azt követő napon a többi 3. Majd megint 1., másnap a 3. és így tovább ismétlődve a sorozatot. -
mikrofon
veterán
válasz
Andras6800 #3035 üzenetére
Arra figyelj hogy kosárral kisebb lejtőt tud a gyakorlatban.
Nekem amikor fent van a gyűjtőkosár akkor ki kell zárnom a ferde részt. Ugyanis az történik, hogy amikor dombnak felfelé nyomatékot ad a kerékre mert indulna vagy fordulna akkor megemelkedik az eleje mert ugye a gyűjtő egység miatt nagyon hátra kerül a súlypontja. Amikor megemelkedik az eleje akkor megáll hibára biztonsági okok miatt mert érzékeli hogy a levegőben van az eleje.
Persze ennek ellenére én egy percig se bántam meg.
Nekem 7 fa van a füvön abból kettő órási diófa. Tavaly volt az első én hogy nem kellett egyszer sem gereblyézni, csak az összegyűjtött levélkupacot elvinni minden nap. Hogy odaférjen a következő napi adag. Előtte nem csak hogy rendszeresen órákat gereblyéztem, hanem volt ahol a fű is kipusztult a diófa levéltől. Idén volt az első tavasz hogy emiatt nem kellett újra füvesítettem.
Úgyhogy kicsit kompromisszumos, de én ajánlom.
Illetve jó lenne tudni, hogy esetleg jön-e ki belőle idén őszre egy Upgrade-elt változat. -
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3035 üzenetére
Majd nézd meg a most kijött summar sale-t is.
-
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3033 üzenetére
Nálunk még elég kicsik a fák, így nincs annyi levél.
De ha lenne és sok lenne, biztos hogy egy gyűjtőkosaras verzión gondolkodnék. De ha jól tudom Lubaból nincs ilyen verzió. -
pomk
őstag
válasz
Andras6800 #3027 üzenetére
Bár területet nem írtál, de szerintem is Luba Mini lenne a jobb választás (Yuka-val szemben). Az RTK-tól pedig nem kell annyira tartani ahogy írják. Szvsz 2 lényeges dolog van: az RTK és a dokkoló szabad ég alatt legyen és rálásson a műholdakra. az RTK és a robot között rádiós kommunikáció van, így ott ez nem szükséges. De ha szakmai tanácsra, telepítésre van szükséged keresd a luba.hu oldalt. Ha erre nincs szükség, akkor az eu.mammotion.com oldalról is bátran megrendelheted. Többünknek onnan van, minden rendben volt a rendelés és szállítás során.
-
mikrofon
veterán
válasz
Andras6800 #3029 üzenetére
Az rtk-hoz van egy földbe szúrós tartó. Legalábbis a sima Yuka-hoz (nem mini) volt. Az alacsonyabb mint egy diófa. Emlékeim szerint 1,8m magas. Szerintem azzal jó kipróbálni. Aztán szerintem ki lehet próbálni felrakni magasabbra. Így lehet látni hogy van-e különbség.
A spec emlékeim szerint két lejtő értéket ad meg. A nagyobbik érték ami bárhol lehet területen és van egy kisebbik érték ami a szélén lehet ahol ugye rendszeresen megfordul.
Amúgy nekem is van egy meredek rész, bár nem ekkora mint neked, mert az enyém csak 1,5m-es sáv. Ott én is tapasztaltam, hogy megcsinálja a fordulást és le is nyirja csak van két három folt ahol a kereke kikaparja a füvet mert a meredek részén a szélén amikor visszafordul akkor rendszeresen elkapar a kerék. Persze ennek
Engem nem zavar, mert a Luba-nak nincs levél söprő feltéte. De ha ez nem lenne szükséges akkor én Luba-t vettem volna.
Az rtk-nak nem kell rálátni folyamatosan a robotra, de szerintem jobb úgy elhelyezni, hogy ahol a bonyolultabb rész van, vagy ahol szükségesebb a pontosság oda lásson rá.
Nekem se lát rá mindenhol és megoldja pedig nekem igen bonyolult a kertem. -
mikrofon
veterán
válasz
Andras6800 #3027 üzenetére
Szia ilyen meredek lejött szerintem a Yuka mini nem fogja szépen kezelni. Ilyenre már inkább a Luba mini való.
Ha lombkorona zavaró lenne akkor az rtk-t alacsonyabbra kell rakni. Természetesen úgy hogy az rtk felett szabad legyen az ég. -
válasz
Andras6800 #2026 üzenetére
Lejárt már a Tron kampány. Elvileg indult valami “Late pledge” 1.650 dollárért, de nem találom. Lehet az is lejárt.
Én rendeltem, majd meglátjuk milyen lesz. Egyelőre csak annyi pozitívumot tudok mondani, hogy biztatók a videókés a 2 éves gari csak 2025. áprilistól indul majd, ami szintén korrekt hozzáállás. Elvileg augusztusban jön meg, de szerintem inkább szeptember lesz. Reméljük nem Luba-történet lesz belőle, hanem annál jobban sikerül.
-
WiZARD
addikt
válasz
Andras6800 #2026 üzenetére
kickstarterből mire robotod lesz...
Ez is érdekes lehet - hengerkéses robot
-
jbnd-007
tag
válasz
Andras6800 #1813 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy az autóm felmenne 45 fokos emelkedőn.
45 fok az 100%-os emelkedőnek felel meg. Itt egy cikk, amiben említenek pár modellt, köztük egy négykerék hajtású Husqvarnát, ami felmegy 70%-on. A 100% szerintem reménytelen.
Régebben olvastam valahol, hogy a Parkside cuccokat általában az Einhell gyártja. Nem tudom, a fűnyírónál is így van-e, de ha megnézel egy olcsó Einhell fűnyírót, nem fogsz nagyon mellélőni tudásban. 25-30%-os emelkedőnél többre nem hiszem, hogy képesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged