Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
válasz
nelsonmanian #1599 üzenetére
ha van telepítői kód akkor beír és nem fog a füledbe vinnyogni, de célszerű a szirénát is karbantartóiba kötni (feltéve ha ezt úgy csinálták)
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok! Van egy régi riasztórendszerem DSC PC5508 kezelőkkel. Külső szigetelés miatt szeretnem a falon levő szirénás dobozt levenni, meghosszabítani a kábelt stb.
Hogy tudom teljesen kikapcsolni/áramtalanítani a rendszert a felújítás idejére? -
Ibituba
aktív tag
Helló. Amatőrként segítség kellene. DSC 585 panel pk5500 kezelő. Osszeraktam, viszont egy beállítással nem vagyok biztos a dologban. Szeretném, hogy riasztáskor , hanem adom meg a kódot, akkor max 1percig, ill ha lehet még kevesebb ideig szóljon csak a sziréna. *8(kód)(section 005) jó helyen járok? Mert itt most 010ertek van megadva. Ez 10perc lenne?Próbáltam másra állítani ha jól számoltam 4x is bekéri az új értéket, ez lehet a pánik gomb, tűz gomb, azonnali riasztás kóddal, illetve az elesitett állapotban behatolás időtartama is? Ezért kéri 4x egymás után az értéket? Vagy mi a megoldás?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
PROTRON #1586 üzenetére
De nem partícióval oldod meg, hanem közös zónákkal. Csak annyi partíció van, ahány bérlő! A közös zónák mindhez hozzá vannak rendelve és a megfelelő szabály van hozzáadva. Nem külön partíciót adsz nekik. De ha külön akarod partícionálni, akkor az Integra tud 16 partíciót kezelni...
A külön partíciót azért szoktam ilyen esetben elvetni, mert bonyolítja az ügyfél irasztó kezelését, hogy kettőt kell kiüssön. És ha könyvelők, nők, technikai analfabéták - már bocsánat - akkor a lehető legegyszerűbb használatot kell kitalálni. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
v.attis #1584 üzenetére
Ne ess abba a hibába, mint a villanyszerelők többike. K.rvára fel tudtam b.szni magam rajtuk, mert mindig elmentek egy céghez, megtanultak egy rendszert - többnyire paradoxot vagy dsc-t és többnyire azon belül is csak 1 vagy max 2 típust - aztán ezen kívül fogalmatlanok voltak, de legalább, mindent, amit nem ismertek, leszaroztak. Holott nem volt szarabb, csak nem ismerték.
Én azt gondolom, hogy sok esetben maga az igény dönt és az ár. Van amikor az ár miatt simán mi is visszanyúltunk a Paradoxhoz. Vagy leginkább akkor, ha az ügyfélnek volt már egy Paradox rendszere, akkor nem akartuk, hogy még egy rendszert megtanuljon, ő sem akarta...
Szóval a márkában az igény dönt. Ha rám van bízva, akkor Satel. Mert telepítői szempontból nekem az a könnyebb. De lehet ,hogy ez a megközelítés sem a legjobb.
Amúgy egy kunszt, amit tud pl egy integra... be tudod állítani az ellenállás értéket. Pl. ha lecseréled a meglévő akármit Satelre, nem kell átkötni és ellenállásokat cserélni, hanem csak megadod az ellenállások értékét és megy. Igaz. Tavaly év elején csak a központon tudta, a bővítőn nem...de akkor is. Én használtam már.
És akkor még nem mondtam, hogy annó Pima rendszeren szocializálódtam.
-
fjudors
aktív tag
csak a gemini
-
v.attis
őstag
válasz
V.Stryker #1581 üzenetére
Ezt azért kérdeztem, hogy tanuljak, egyáltalán tudjam, merre induljak. Valójában ezt már megcsináltam paradox-al, de össze akartam hasonlítani a két rendszert, hogy milyen eszközök kellenek ahhoz, amit a paradoxban már tudok.
Ez egy cég vagy egy magánlakás?
Mindkettő. Elől egy nagy ház, az udvar hátsó részében irodaépület.Mi az a viszonylag nagy távolság?
Falon át, föld alatt csövezve, össze vissza kb 30 méter. Bővítő mindenképp kellett, mert építkezéskor az irodát úgy csövezték be, hogy egy ottani központba futnak be. Azt akarták, hogy két komplett rendszer legyen, sikerült bővítővel megoldani."Megtanulom"
az általad javasolt eszközöket, kicsit szeretném átlátni a logikáját a Satelnek.
Épp ma kezdtem el nézegetni a Riel videóit, egyelőre csak a rövidebbeket. Alapjában véve kezdem látni a központ palettát, annak struktúráját, de Paradoxnál sem bonyolítottam túl a dolgokat, ha csak lehetett akkor SP 5500 vagy SP7000-et használtam, elvétve evo-t.
Neked volt Satel esetében favoritod? Amolyan mindenre jó, vagy bármikor bővíthető központ. Persze nem 3 hektáros cégbirodalomra gondolva, hanem magánházak, irodák, kisebb üzletek tekintetében. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
PROTRON #1582 üzenetére
Dehogy... simaliba.... a közös zónákat emlékeim szerint közössé lehet tenni simán. Csináltam ilyen rendszert. Amikor bejött az első bérlő, beütötte a kódját, akkor kiriasztotta a közös zónákat. Ha elment az utolsó bérlő is, akkor aktiválódtak a közös zónák. De hogy pontosan mit programoztam, a franc tudja.... már volt vagy 1 éve.
-
PROTRON
addikt
válasz
V.Stryker #1581 üzenetére
Akkor most egy bónusz kérdés, hátha vagyok olyan ügyfél aki tud olyat kérdezni, amit még Satel-el se tudnál megoldani.
Adott egy épület, ahol van 2 bejárati folyosó meg 8 db raktár.
A bejárati folyosóknál van ajtó és ablak is, tehát mozgás-ajtó-ablak nyitás, esetleg üvegérzékelő, mind a kettő bejárati "ajtón" tereületen.
A raktáraknak is van ajtó-ablak, tehát van mozgás, ajtónyitás, ablak nyitás, üvegtörés.Mind a 8 db raktár különböző tulajdonoshoz tartozik, nincs porta szolgálat.
Elvárás:
Mind a két bejárat felől, amikor valaki belép, tudnia kell mind a két bejáratnál lévő érzékelőket hatástalanítani, valamint a saját 1 db raktárját.
A saját 1 kódjával, ha lehet 1-2 gombnyomáson belül, ne kelljen kijelölgetnie meg válaszolgatnia-olvasgatnia a képernyőn...Paradox 192-ben is csak max 8 partíció van, ez meg "10" db-ot igényel.
Satel? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
v.attis #1579 üzenetére
Ez egy cég vagy egy magánlakás? Mi az a viszonylag nagy távolság? az RS-485 -nek is megvannak a maga korlátai.
Ha cég, akkor én az integra-t mondanám. Cégeknek soha nem szerettem alap rendszert telepíteni, mert később ezt azt kitalálnak és akkor több a korlát. Sőt, magamnak is.
Szóval én Integra 32-t tennék, alaplapon a főépületnek megvan minden zóna, szabotázsnak is. Mellé vmi OPU dobozt, ami hozzávaló. Kezelő a központnál legyen LCD. Drágább, de később az ügyfél is hálás lesz, hogy nem ledek villogásából kell a kínját kitalálnia, illetve óra és egyéb beállis, stb.
A bővítő egy INT-E vmi dobozba. Itt távolság és rákerülő eszközök függvényében plusz táp, plusz aksi... figyelni kell a kötést ugye. A - negatívot közösíteni kell, a + at pedig nem.
Kommunikátor meg, ha vezetékes net van, akkor ETHM-2, ha GSM kell, akkor INT-GSM ....
Meg ugye programozó kábel....
Annyit tudni kell ,hogy a Satelnél a mobil app ingyenes és nem havi előfizuhoz kötöttt és szerintem jobb valamelyes, mint a Paradox.
De hát ez egy szakma, nehéz fórumon kitanítani. Vagy ha csak a Satel ismeretlen, akkor javaslom a Riel-t, ott tartanak tanfolyamot vagy van online videós kurzus is.
Én 15 évig paradoxoztam, csak néha volt Satel... akkor ismeretlenül egy nyűg volt. De amint komolyabban vettem és átláttam az egészet, akkor nem értettem, minek kellett nekem Paradoxal szívni .A Satelnél szó szerint az ügyfél nem tudott olyat kérni, amit ne tudtam volna beállítani. Bármilyen fszágot is, akár a kezelő led villogásán vagy bármin. Teljesen más szint Főleg, amikor állami vállalatnál egy 256 zónást menedzselsz vagy 30 bővítővel.
Azt azért tudni kell, hogy én tavaly nyáron elengedtem a szakmát. Nem volt idegem a vállalkozáshoz már. Így kb. addig vagyok naprakész. -
lappy
őstag
válasz
v.attis #1579 üzenetére
a két partíció összesen 11 zóna azaz kell a VERSA 15 vagy VERSA 10 és bővítő
net vagy + GSM -
v.attis
őstag
válasz
V.Stryker #1576 üzenetére
Taníts már egy kicsit, mert felkeltetted az érdeklődésem a Satel iránt. Eddig Paradox, Dahua rendszereket telepítettem.
Szóval hogyan raknád össze Satellel az alábbi rendszert:
- két partíció: fő épület 6 zóna, melléképület 5 zóna, de utóbbi a viszonylag nagy távolság miatt bővítővel lett megoldva. Mindkét épületben kezelő, ami ugye a buszos megoldás miatt tök egyszerűen megoldható.
- internetes elérés vezetékes megoldással (IP150 modul). Ennek ugye van egy app előfizetési díja.Szóval mely eszközöket választanál erre? Nézegetem a Satel termékeket, de még nem állt össze a kép, nem tudom pl a távoli elérés hogy a leg ésszerűbb... Milyen szoftveres költségek lehetnek? Mit tud a sim kártya támogatás? Egy adatkártya kiválthatja akár az ip modult is?
Köszönöm előre is!
-
v.attis
őstag
válasz
Caranita #1577 üzenetére
Na várj. Te nem akarod mobilos alkalmazással használni?
Csak mert nekem nemrég volt egy beüzemelésem EVO192 központ és IP150+ modullal. Összedugtam a routerrel, adtam neki fix IP-t és laptopról babyware-el elértem. A mobilos telepítői reg csak a Blueye-hoz kellett.
Mondjuk ha már megoldottad, akkor mindegy. -
Caranita
aktív tag
Ma beszereztem az ip modult, sajnos már csak ip150+ elérhető.
Azt mondták az üzletben, hogy sokan visszahozzák, mert nem lehet Insite Gold nélkül beállítani amihez meg telepítői fiók kell, azt meg nem nagyon lehet szerezni.
Mi a tapasztalatotok?
-
lappy
őstag
válasz
Caranita #1570 üzenetére
"A Paradox kiadta a BabyWare legújabb, 5.4.38-as verzióját.
Ez a verzió olyan működésbeli változást hozott, melyre biztonsági szempontból régóta szükség volt, és aminek a használata megszokást, illetve némi szemléletváltást igényel.
Ez a változás nem más, mint hogy azon rendszerek esetében, melyek gyári Panel ID / PC jelszó párost tartalmaznak, a szoftver nem teszi lehetővé a programozást. Ez a megkötés egyaránt igaz az újonnan vásárolt és üzembe helyezett, valamint a korábban felszerelt rendszerekre is."
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
v.attis #1567 üzenetére
Használtunk ilyet és hasonlót. Semmi gond nem volt velük. Mi többnyire hikvision-t telepítettünk, de ha szükség volt, pótólni kellett, árérzékeny volt, akkor pár alkalommal nyúltunk Dahua-hoz. Nem volt gond ezekkel.
A kamerás rendszerek szoftveres dolgai már más kérdés. -
v.attis
őstag
Dahua PFS3006-4ET-36 4
Van tapasztalat valakinek ezzel a poe switchel? Eddig Hikvision vagy Tenda volt a "kedvencünk", alapjában véve azok is jók, csak olyan jól nézne ki ha egy rendszerben minden egy gyártótól lenne és egyre több Dahua kamerát szerelünk.
Ha hozza megbízhatóságban a korábbiakat, az nekem már elég. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Caranita #1564 üzenetére
A telepítői kódot irásos kérésre kötelező kiadják elvileg. Vagy, amikor jönnek leszedni az átjelzést, állítsák vissza alapra és te majd megváltoztatod.
Ha valami régebbi Babyware-el méssz rá, akkor nem kér lósz@rt sem, simán ráenged magára és kiolvasol belőle minden kódot. Viva Paradox!
Újabb Babyware-el már kötelező megadni panel azonosítót és kódot emlékeim szerint. Ott már neccesebb, ha az be lett állítva.IP150-el való használtkor azzal számoltál, hogy ha lenyomják az áramot, akkor bukta az átjelzés hacsak a routert nem szünetmentesíted?
Mi az a HA?
-
Caranita
aktív tag
Oké, akkor készülök a setupra.
A terv hogy ip150+szal használom tovább, és HA alá akarom berakni.
Ezek közül lehet bukó, hogy kell telepítő fiók?
Akár Babyware-nél, akár ip modulnál.
Ip150+-t néztem, ezt írják:
A v5.03.000-ás verzióból biztonsági okokból kikerült a webfelület, a beállításait Insite Gold-ból végezhetjük el. Ez a verzió "visszabutítható" v5.02.019-re, de biztonsági okokból ez nem javasolt!Én nem akarok Insight Goldozni, jó lesz a HA
Viszont nem baj ha az elején kell, csak ne kelljen a telepítői fiókkal szívni.
-
Caranita
aktív tag
Sziasztok,
Távfelügyeletet lemondtam, miután többször nem sikerült a szerződésben vállaltakat teljesíteni.
Hamarosan jönnek a gsm átjelzőt leszedni.
Mire érdemes figyelni?
Gondolok itt arra, hogy ki tudjam szedni utólag a telepítő kódját a rendszeremből, kérjem el tőlük?
Vagy csináljak egy teljes újrasetupolást?
MG5050 a rendszer
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Eladó egy DSC szett, hátha valakit érdekelne: [link] -
V.Stryker
nagyúr
-
Bengabe
friss újonc
Nem UTP, az hülyeség volt részemről, “rendes” 6x0,22 kábellel van szerelve…🤦♀️
Köszönöm a válaszokat, megfontolom a cserét is, hosszabb távon biztosan, ha nem tudom megoldani, akkor rövid távon.
Ahogy nézegettem bármit is bele lehet már álmodni egy riasztó rendszerbe, annak előnyeivel és hátrányaival együtt. -
Bengabe
friss újonc
válasz
v.attis #1555 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezexerint nem egyedi eset. Fontolgattam a csere lehetőségét, de alapvetően eddig nem sok bajom volt vele. Nagyapám bölcs mondása pedig az volt: “Édes fiam, ami nem romlott el, azt ne javítsd meg!” miután ripityára szedtem a Sokol rádióját…
Földszint, nem padlás, csőben, mivel az érzékelő oldalon cseréltem, a kötés ott rendben, az elfúráshoz azért nem ártott volna fúrni, de nem tettem mostanában ilyet arrafelé, szóval az kb. kizárt… a központ oldalt nem néztem még, de azt holnap még megnézem.
Rendben, fordítok egy szőnyeget Mekka felé.
Ha hosszabb távon csere, akkor Paradox vagy DSC? Újra kell húzni az egészet, vagy ezen az UTP-n elmennek az újabb címezhető bus-os rendszerek is? -
v.attis
őstag
válasz
Bengabe #1553 üzenetére
Hajjaj! Még sokkal újabb központtal is!
Egyik telepítésemen elkezdte a sziréna szabotázzsal, majd váltakozva 3 másik infra szabotázzsal ugyanezt. A szirénát letiltottam, azzal nem tudok mit kezdeni, az infrákat csereberéltem és a háromból 2 helyrejött, egy viszont az Istennek nem akart, még új infrával sem.
Kábelek sértetlenek.
Kiderült, hogy a telephelyen több alkalommal voltak villamos hálózati gondok, valamint villámcsapás is kb 70 méteren belül. Gyanítom kapott a központ egy sallert és valamiért dobja a hibás riasztásokat.Amit tehetsz:
- nézd végig a kábeleket, kötéseket. Ha padláson megy, valami meg is rághatta. Ha 20 éve üzemel, akár rozsda vagy kilazult sorkapocs is lehet ludas, a központnál is.
- ha le van csövezve, nézd meg nincs-e pára kicsapódás a csőben, ami miatt beázhatott akár a központ, akár valamelyik eszköz.
- borulj térdre és adj hálát az égnek, hogy 23 éve működik. Ma már semmi nem bír ennyit.Gyanítom az öregedő vagy elektronikailag bizonytalan állapotú központok az ellenállásokat nem jól látják, mondjuk 2-3-4 KOhmosnak látják az 1-eset, emiatt téves riasztást érzékelnek. Legalábbis nálam a műszer szerint minden oké volt, mégis dobta a szabotázst.
Én ilyen régi rendszert már nem javítgatok. Egyszer tettem ilyet, meg is bántam. A kábel érszálak már feketék voltak még a friss blankolásnál is el voltak színeződve. Szerintem nem éri meg már ezt pofozgatni... -
Bengabe
friss újonc
Sziasztok!
Alapvetően Paradox riasztóközponthoz értőktől szeretnék kérdezni.
Adott egy 2000-2001-benntelepített Paradox Esprit talán 728 vagy 738 rendszer. Pontos típust nem tudom, nem én szereltem/szereltettem, k639eu az egyik kezelő a másik csak led-es 626 v. 629. Ezek pofára olyan egyformák, szétszedni meg nem akarom őket, mert nem velük van probléma.
A probléma: az egyik zóna szabotázs riasztásokat dobál véletlenszerűen kikapcsolt (nem élesített) állapotban. Mindig ugyanaz a zóna. Érzékelőt cseréltem a régi helyett (kb.476) egy 525dm-et szereltem fel. (ha már cserélni kell, akkor javítsunk kicsit) A bekötésen nem változtattam (NC no EOL szabotázs felismeréssel) Az érzékelő rendben működik a jelek szerint, de ismételten volt egy riasztás nem sokkal a csere után ugyanaz a zóna és ugyanúgy szabotázs. Ebből következően a központ oldalon kellene keresnem a hibát. Találkoztatok már esetleg ilyen hibával? Van esetleg egyszerű gyógymód? Egyenlőre Bypass-olom a zónát, de ez csak sebtapasz…
Előre is köszönöm a választ! -
v.attis
őstag
válasz
DanielLong #1550 üzenetére
A nyitásérzékelő akkor jó lehet, azt nem kell hajszálpontosan felrakni 2-3 centiről kapcsol, az meg azért elég ahhoz, hogy ajtóra vagy kapura felhelyezd valahogy. Gyanítom nincs 5 centis kilengése egyiknek sem, így nem lesz fals riasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest