- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
V.Stryker #1655 üzenetére
Tökmindegy, ezeknél van egy vastagság ami változik, ha nem pont akkora, ki lehet ékelni egy alufolia darabbal. Max hamarabb lemerül. Ha meg nagy az elem, akkor nem fér bele. Esetleg megméred, akkor tudsz venni jozzá. Az elem tipusa egyben a mérete, így tudsz választani!
-
v.attis
őstag
válasz
V.Stryker #1581 üzenetére
Ezt azért kérdeztem, hogy tanuljak, egyáltalán tudjam, merre induljak. Valójában ezt már megcsináltam paradox-al, de össze akartam hasonlítani a két rendszert, hogy milyen eszközök kellenek ahhoz, amit a paradoxban már tudok.
Ez egy cég vagy egy magánlakás?
Mindkettő. Elől egy nagy ház, az udvar hátsó részében irodaépület.Mi az a viszonylag nagy távolság?
Falon át, föld alatt csövezve, össze vissza kb 30 méter. Bővítő mindenképp kellett, mert építkezéskor az irodát úgy csövezték be, hogy egy ottani központba futnak be. Azt akarták, hogy két komplett rendszer legyen, sikerült bővítővel megoldani."Megtanulom"
az általad javasolt eszközöket, kicsit szeretném átlátni a logikáját a Satelnek.
Épp ma kezdtem el nézegetni a Riel videóit, egyelőre csak a rövidebbeket. Alapjában véve kezdem látni a központ palettát, annak struktúráját, de Paradoxnál sem bonyolítottam túl a dolgokat, ha csak lehetett akkor SP 5500 vagy SP7000-et használtam, elvétve evo-t.
Neked volt Satel esetében favoritod? Amolyan mindenre jó, vagy bármikor bővíthető központ. Persze nem 3 hektáros cégbirodalomra gondolva, hanem magánházak, irodák, kisebb üzletek tekintetében. -
PROTRON
addikt
válasz
V.Stryker #1581 üzenetére
Akkor most egy bónusz kérdés, hátha vagyok olyan ügyfél aki tud olyat kérdezni, amit még Satel-el se tudnál megoldani.
Adott egy épület, ahol van 2 bejárati folyosó meg 8 db raktár.
A bejárati folyosóknál van ajtó és ablak is, tehát mozgás-ajtó-ablak nyitás, esetleg üvegérzékelő, mind a kettő bejárati "ajtón" tereületen.
A raktáraknak is van ajtó-ablak, tehát van mozgás, ajtónyitás, ablak nyitás, üvegtörés.Mind a 8 db raktár különböző tulajdonoshoz tartozik, nincs porta szolgálat.
Elvárás:
Mind a két bejárat felől, amikor valaki belép, tudnia kell mind a két bejáratnál lévő érzékelőket hatástalanítani, valamint a saját 1 db raktárját.
A saját 1 kódjával, ha lehet 1-2 gombnyomáson belül, ne kelljen kijelölgetnie meg válaszolgatnia-olvasgatnia a képernyőn...Paradox 192-ben is csak max 8 partíció van, ez meg "10" db-ot igényel.
Satel? -
v.attis
őstag
válasz
V.Stryker #1576 üzenetére
Taníts már egy kicsit, mert felkeltetted az érdeklődésem a Satel iránt. Eddig Paradox, Dahua rendszereket telepítettem.
Szóval hogyan raknád össze Satellel az alábbi rendszert:
- két partíció: fő épület 6 zóna, melléképület 5 zóna, de utóbbi a viszonylag nagy távolság miatt bővítővel lett megoldva. Mindkét épületben kezelő, ami ugye a buszos megoldás miatt tök egyszerűen megoldható.
- internetes elérés vezetékes megoldással (IP150 modul). Ennek ugye van egy app előfizetési díja.Szóval mely eszközöket választanál erre? Nézegetem a Satel termékeket, de még nem állt össze a kép, nem tudom pl a távoli elérés hogy a leg ésszerűbb... Milyen szoftveres költségek lehetnek? Mit tud a sim kártya támogatás? Egy adatkártya kiválthatja akár az ip modult is?
Köszönöm előre is!
-
stickermajom
addikt
válasz
V.Stryker #1518 üzenetére
Köszi! Jelentés letiltásánál erre gondolsz?
"When the SWAN disable option is set to YES (only for a closed network), it disables access to your system through the SWAN server. To access your system, you will need to use the fixed IP address function in the app. When set to NO, access is enabled and push notifications can be received."
#1519 v.attis Lehúztam module scan nélkül és akkor írta a hibát. Próbáltam letűzfalazni is csak simán hátha elég neki, de akkor is rinyált a panel. Most megpróbálom a fenti opció kikapcsolásával. Elég sokat dumál amúgy kifelé, másodpercenként küld egy pinget, az napi 5,5MB csak erre. Ha a SWAN disable opció ezt megszünteti, akkor igazából rajta is maradhat az LTE modemen, hátha egyszer jól jön hogy be tudok rá VPNezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest