Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
ha minden igaz, egy integrált relé kimenet lenne, bár ott ló kellene lennie nc-nek is
tehát példa:
sziréna negatív indítású.
a com-ra negatív kötve, az no-ra az indítókábel, ami megy a szirénába. Ha nincs felprogramozva gyárilag, akkor fel kell programozni riasztás esetére.
Így, ha riasztás van, behúz a relé, és átkapcsolja a com-ot az no-ra -
atos30
aktív tag
Közben kezdem látni a fényt az alagút végén.
Egyszeres EOL lesz. A duplát szerintem nem támogatja ez a lyd-111 gsm riasztó. Legalábbis nem találtam erre utaló jeleket.
Pár helyen 5600 ohmos vonalvéglezáró ellenállást írnak az érzékelőkbe kötve. -
atos30
aktív tag
Köszönöm a gyors választ!
És mekkora értékű az ellenállás? Látok különböző kapcsolási rajzokon 1k,2.5k,5kohmos értékeket is. Nem jöttem rá ez mitől függ.
Zónánként lesz bekötve mind (összesen 5db érzékelő), így szerintem a szabotás lehetőség nem fog kelleni.
NC-s lesz a 2db pir és a 3 db door sensor.
Amit még mindig nem tudok, hogy a bekötési rajzon mit jelent a bal oldali kettő .A "Public Port (COM)" és a "Normal Open (NO)" A PIR érzékelő panelján látok COM és NC/NO csatlakozást (és a +-12V ,Tamper), de ide a GND és Z1/ Z2/ Z3,...... jön. Lehetséges hogy ez a Public Port valójában a -9V lenne? Mert akkor értelemszerűen meglenne oldva a két PIR érzékelő tápellátása (9-16V és 8-25mA a müködési határuk) -
fjudors
aktív tag
Az ellenállás azért kell, mert azt figyeli a központ. Ha látja, akkor minden rendben.
No: alapból nyitott állapot
Nc: alapból zárt állapot
általában pl a mozgás érzékelő zárt, és amikor érzékel, akkor bont. de vas sk olyan érzékelők, ahol így is, úgy is -ibbé lehet kötni, pl bosch,(volt dsc), de pl a pyronix érzékelők no-saktamper: szabotázs
vagy külön zónára kötöd, vagy felfűzöd sorosan az összes eszközt egy zónára, vagy eol-ba (esetleg ha tudja a központ, akkor dupla eol-ba) kötöd a zónával.
már, ha szeretnéd szakszerűen csinálni, zónánkénti eszközökkel és szabotázzsaltápnál eszközszámtól függ, kell-e segéd táp, már ha volt stimmel...
de így nehéz helyzetben leszel... jobb lenne megbízni egy szakembert
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy Lyd-111-es típusú GSM riasztó.( Vagy gp-500, vagy yd-500 stb.... névvel)
Azt szeretném megtudni, hogy ha nekem (2db) vezetékes pir érzékelő kellene és (3db)vezetékes ajtónyitás mágneses érzékelő, akkor most milyen fajtát kellene hozzá beszerezni(NO vagy NC_?) A manualban nem egyértelmű számomra, hogy most meg tudja-e táplálni a pir érzékelőt vagy sem. (van egy +9V-os lehetőség a csatlakozásoknál).
Nem írja a manual, hogy mekkora ellenállást kell az érzékelő elé kötni. Csak az ábrán látom, hogy NC -nél sorosan, NO-nál pedig párhuzamosan kell az ellenállás. De mekkora?
Fészerbe is ki kellene vezetnem egy mágneses ajtóérzékelőt. Az cirka 35 méterre van. Ekkora távolságnál is kell az ellenállás?
Pir érzékelőknél látok olyat , hogy tamper csatlakozás. Az mit jelent pontosan?
Továbbá a csatolt képen a csatlakozásoknál mit jelent a "Public Port" és a " Normal Open" ? Oda mit lehet kötni?Azért kellene vezetékes megoldás, mert nem akarok a véletlen lemerülő elemek miatt fals riasztást.Kis hétvégi ház és van úgy , hogy 3-4 hónapig nem járunk arra .-fel is törték a fészert
[link]
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=859lyd_111_.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/02/859lyd_111_.jpg[/URL] -
Zazo
csendes tag
Szia!
Köszönöm szépen! Szerencsére simán hozzáférek a kábelekhez, mert kábelcsatornában megy, teljesen elérhető végig.
Akkor próbálkozom majd egy érzékelő cserével első körben. A csere egyébként simán elvégezhető vajon? Úgy értem leszedem a régi érzékelőt, felforasztom az újat, és kész? A rendszer nem fog megbuggyanni ettől?
Más tipusú érzékelőt is felrakhatok, vagy muszály hogy ez is paradox márkájú legyen (neten láttam csomó félét, pont paradox márkájú nyitásérzékelőt pont nem - legalábbis abban a boltban, ami a közelünkben van)?Köszi,
Zoli
-
Nem vagyok riasztószerelő, csak ugatom a témát, de én az alábbiakat gondolom, illetve tenném sorrendben:
- Ha van a központban szabad zóna, akkor a jelenlegiről átkötném oda a régi ajtóérzékelőt.
- Cserélném az érzékelőt, de rögtön 2db vennék (lásd lent), filléres tétel.
- Ha az újjal is ugyanúgy fennál a hiba, akkor esélyes hogy a kábel sérült valahol (kontakthibánál a nedvesség és a hőtágulás simán okozhat amúgy olyan hibajelenséget amit leírtál). Amúgy sajnos ahhoz szerencse is kell, hogy az ajtótokban levő kábel engedjen annyit, hogy ki tudd szedni az érzékelőt, és rá tudd forrasztani az újat, ezt meg kell nézni. Nem mindig csövezik be a riasztókábeleket, és ha rámegy a vakolat, akkor cibálhatod a tok felőli végét, engedni nem fog
- Ha ki tudtad cserélni, és a fenti eset van (fenáll a hiba az új érzékelővel is), akkor azért tennék egy ellenpróbát: a másik új érzékelőt bekötném az ajtó felől jövő kábel helyére a központ dobozába, szóval csak simán belógatnám egy 10cm-es kábellel. A két párt összeragasztanám ideiglenesen pl. szigszalaggal (zárt állapot), és várnék, hogy a hiba előjön e. Ha előjön, akkor a központ betegeskedik, ha nem, akkor 100% hogy a kábel tört meg valahol. -
Zazo
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
Van egy vezetékes paradox rendszerünk (kb. öt éves), amiben van egy ajtónyitás érzékelő. Ez az utóbbi időben (kb. fél éve kezdte) többször beriasztott tévesen. Azaz az ajtó zárva volt (kulcsra), nem mozdult, a rendszer mégis úgy érzékelte, hogy kinyílt az ajtó. Volt olyan is, hogy a rendszer nem volt élesítve, az ajtó csukva volt, mégis nyitottnak érzékelte, folyamatosan, több percig (kb. negyed óra).
A héten pl. hétfőn és szerdán érzékelt éles állapotban nyitást, kedden egész éjjel élesítve volt semmi gond nélkül, illetve a szerdai téves riasztás után is vártam egy fél órát és újra élesítettem, és reggelig semmi baja nem volt. Van hogy hetek telnek el egy-egy téves riasztás között, van hogy naponta többször is beriaszt.
Mi lehet a gond?
A nyitásérzékelő bekötése nem sérült, látszólag minden olyan, mint eredetileg (kibontottam a kábelsínt, megnéztem).
A mágnes az ajtóra van rögzítve, ami egy fémbetétes műanyag ajtó.Köszönöm előre is a segítséget!
Zoli
-
kisninja
őstag
Persze csak kéne oda telefon vonal, vagy gsm vonal szimulátor és egy riasztó központ. Ha bekapcsoltad és riaszt akkor felhív a központ és lehetőségektől függően sziréna hangot hallasz vagy pl paradoxnál a vdmp3 modullal elmondja mi riaszt.
És van a sufni megoldás egy Gsm átjelző és annak a ki be meneteire kötsz nyitás érzékelőt és mobillal ki be kapcsolód. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan GSM/Sim alapú riasztó ami nem SMS-t küld, hanem felhív?
Utcán lakóövezet garázssorán van egy garázsom amit szeretnék beriasztózni.
Nem közvetlenül ott lakok, úgyhogy ha hangot ad csak, akkor azzal nem vagyok kisegítve.
SMS-re nem ébredek fel, mert ha nem lennék lehalkítva akkor gyakorlatilag nem aludnék.Tudnátak ajánlani erre a célra valamilyen riasztót?
Hagyományos két nagy ajtós garázskapu van ami kifele nyílik, ablak nincs.Szóval elég lenne ha az ajtó nyitást érzékelné valamilyen formában (belülre szerelhető).
Köszönöm, Üdv,
Bence -
kisninja
őstag
válasz
Corsair90 #188 üzenetére
Rendőrségre már nem mehet jelzés ők nem foglalkozhatnak ezzel.
Kell aki megcsinálja a riasztórendszert és egy cég aki veszi a riasztásokat és akár az ő járőrszolgálatuk kivonul.
Ez lehet egy cég is egyben. Olyan helyen kell lakj ahová az adott cég vállalja a kivonulást mert van ahová nem tud időben kiérni.
A környékeden lévő cégek közül kell választanod ki ajánl jobb szolgáltatást. Vedd számításban a riasztó rendszert is illik karbantartani min négy évente akku cserék és vannak téves riasztások melynek a kivonulását is meg kell fizesd. -
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Olyan riasztórendszer érdekelne engem a családi házamba, mely riasztás esetén, a rendőrséget, vagy valamilyen információs központot értesít, ami által a rendőrség megkezdi a kivonulást a helyszínre.
Tudnátok ebben segíteni, milyen lehetőségeim vannak? -
Na, akkor egy kis ismertető, blog íráshoz nincs sok kedvem, meg nem is akarom bő lére ereszteni, nem saját ötlet, én csak megépítettem
Szóval a DSC keybus protokollt már jópár éve reverse engeerelték, van is hozzá egy linuxos library, ezt portolta egy Nikhil nevű fazon Arduinora és ESP-re, valamint írt hozzá egy halom hasznos példa szoftvert, mobil és webes gui-kkal, Apple Homekit támogatással, és egy halom mással. Az egész projekt megtalálható a githubon, szabadon használható, módosítható:
https://github.com/taligentx/dscKeybusInterface
Az én implementációm egy Wemos D1 mini-re épül, így néz ki:
Itthoni beszerzéssel (Hestore) az egész cucc kb. 5eFt-be került, dobozzal, Wemos-al, egyéb alkatrészekkel, és a bal oldalon látható stepdown converterrel (12V->5V).
Az eszköz a tápot a központ aux (12V) kimenetéről kapja, ezen kívül 2db kábellel csatlakozik a keybusra (data, clock, zöld és sárga) szóval simán csak a kezelő(k) mellé kell kötni párhuzamosan.
Az sw az én esetemben a következőket csinálja:
- bekapcsolja a wifit, IP-t kér
- figyeli a keybus eventeket (ezeket írni is tudja, tehát be lehet vele riasztani, illetve kezelő "gombnyomás" eventeket is tud küldeni, bármilyen DSC kezelőn található gombot tud emulálni
- mqtt-n elküldi az eventeket a Home Assistant nevű smarthome sw-nek, ami a home szerveremen fut, és egyéb dolgokat is vezérel a házban (világítás, redőnyök, különféle szenzorok, stb..)Amit én hozzátettem a kódhoz, az annyi, hogy a Wemos soros portjára küldött üzeneteket kirakja egy TCP portra is, ahol telnet-el lehet nézegetni, ez hibakeresésnél jól jöhet. Illetve tettem be egy ledet, ami jelzi hogy van e wifi kapcsolat és hálózat.
Itt van még egy screenshot egy kezdetleges Home Assistant integrációról, persze a végleges megoldás ennél majd kultúráltabb lesz, csak pár perc alatt dobtam össze a configot az eszközhöz, hogy lássam hogy egyáltalán működik e:
Nagyjából ennyi, ha valaki meg szeretné építeni, és van kérdése, nyugodtan tegye fele, ha tudok, segítek. Tudtommal amúgy bármilyen DSC-vel megy, mert a keybus protokoll maga kb. 20 éve változatlan (mondjuk az új központokat nem ismerem annyira, majd valaki cáfolja meg ha nem így van).
-
-
válasz
kisninja #180 üzenetére
Köszi az infókat. Jobb híján bypassoltam a "szabotázs" nevű zónát, és nekiálltam szerelni
Egyelőre csendes minden. De ami legjobb: úgy néz ki működik a saját építésű elektronika, IP-n látom a központ és a zónák státuszait, jelenleg a Home Assistant nevű opensource sw-be, de bármibe be lehet integrálni
Még ma készre szerelem (doboz, ledek, stb..) aztán dobok fel pár fotót, meg egy kis ismertetőt
Már ha érdekel valakit...
-
válasz
kisninja #182 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom.
A központban végigmérve a zónák nagy része 510 Ohm, egy zóna 1,4 k, két zóna pedig 2 kOhm. Tehát onnan nézve nincs stabil szakadás. Érintkezési bizonytalanság persze még lehet.
A "Hat amper"-t először nem értettem. Hogyan kerülne ide 6 A áramerősség?
-
kisninja
őstag
Nem a központ lesz.... Szerintem van eol-is és zóna szabotázst jelezhet. (vezeték szakadás ?? az az nem érzi az eol ellenállást. Kérdés hogy van az adott zóna programozva. )
Igen kikapcsolható a az adott zónára a hangjelzés
program menübe kellene lépni 13 as menü majd a kívánt zónát beütni és kivenni a jelet a 2 es pöttynél.
Ekkor csak a zóna jelzése lesz néma.
Hat amper gond van akkor max globális beállítás 34 ez menü és ott az 1 est bekapcsolni ez ekkor ha tamper hiba van akkor csak hibajelzés lesz. -
Sziasztok!
Hibakereséshez kérnék egy kis segítséget. Egy Premier-832-es központ van, LCD kezelőkkel.
Lehet-e olyat beállítani, hogy amúgy üzemszerűen működjön a központ (bypass nélkül), de a szirénák ne szólalhassanak meg riasztáskor se? A szirénák fizikai lekötése meg ugyebár szabotázsnak minősül, ami nem része a normál ügymenetnek.
Egy nyitásérzékelő zónából jönnek néha események. A környék ébresztése nélkül szeretném tesztelni, elmúlt-e már a bizonytalanság.Egy olyan furcsaság van még, hogy bár egyik partíció sincsen beriasztva, a központ mégis a visításra szavaz (természetesen hajnali 4-kor). Az eseménynaplóban csak a nyitásérzékelőt látom. A központ buzult meg, vagy más is kiválthat riasztást?
Ha nagyon kell, össze tudom szenvedni a Texecom Wintexet, de csak végszükségben fanyalodnék erre.
-
kisninja
őstag
Én paradoxos vagyok ahogy a cégem is. Én mindig úgy mondom elméletileg akkor nem fog megszólalni de az is lehet pont azt a zónát nem lehet bypass-olni. Kismillió módon be lehet állítani ezeket de ha lekötöd a kezelőt elvileg nem fog megszólalni csak hibát dob. De felügyelet tudja néha nem árt egy hangos riasztás
zacskós: Hát érdekes hiba gondolom tudod hogyan működik akkor jelez ha valami közelebb van mint 0,75m.
Nem poros nagyon vagy nincs közelében radiátor hőforrás ? -
válasz
kisninja #165 üzenetére
Nekem is DSC-m van, és hasonló kérdésem lenne: szeretnék bekötni egy IP modult a keybusra, és nem szeretném ha megszólalna a sziréna a művelet közben. Az előző DSC-met 10-15 éve én raktam össze + programoztam, mert nagyon érdekelt a dolog, de mivel csak abban az időszakban mélyedtem bele pár hónapra, így eléggé elfelejtettem a dolgokat, most pedig csak ezt a wifis keybus emulátort kötném be, nincs nagyon energiám újra nulláról DSC-t tanulni
Szóval ez egy örökölt rendszer, felhasználó szinten ismerem csak kb. 1-2 hete. Van benne egy "szabotázs" nevű zona (16-os), ha ezt bypass-olom, akkor tuti nem fog riasztani a központ dobozának a kinyitása után és/vagy ha lekötöm a jelenlegi 2db keypadot a keybusrol kis időre? Rémlik régről valami olyasmi is, hogy létezik olyan zóna típus, amit nem lehet bypassolni. Jól emlékszem? Kell erre figyelni?
Máshogy kérdezve: van/lehet egyéb belső beállítás, ami a keybus eszközöket, vagy a központ dobozának a nyitásérzékelőjét figyeli, és szabotázs estén riaszt, vagy ezek mind benne vannak a "szabotázs" nevű zónában? A maradék 15db zóna egyébként tök egyértelmű (bejárati ajtó, X ablak, Y mozgás, stb..), és a nevének megfelelően működik (ezt már átnéztem). Szóval kizárható, hogy egyéb zónákban legyen olyan érzékelő, ami a fenti szerelés hatására beindulna.
Persze a távfelügyelettel előtte egyeztetek, hogy karbantartani fogok, de azért jó lenne ha nem jelezne be nekik, meg ha a szomszédokat se zavarnám meg
Ha sikerül a projekt, akkor írok részletesen a beépítendő kütyüről (addig nem akarom elkiabálni), mert megér egy misét. Ez egy DIY megoldás, 5-6eFt-ből kijön, és wifis távoli vezérlést lehet vele megvalósítani DSC-ken (és nem kínai cloudos, hazatelefonálós rettenet), illetve smarhome integrációt, akár saját fejlesztésű/építésű rendszerben is.
Előre is köszi!
-
zacskós
újonc
Sziasztok,
Paradox rendszerrel kapcsolatban kérem a segítséget. A rendszer: SP6000+RTX3+TM50. Hibrid, számos vezetékes és vezeték nélküli érzékelő van ráprogramozva, köztük 6db 525DM vezetékes mozgásérzékelő. Jó pár hónapot rendben működött, azonban néhány napja a 6db 525DM-ből 4db érzékelő folyamatosan anti-masking jelzést ad, kéken villog, majd folytonosan világít, pedig közel és távol nincs semmi, ami takarná. Van valakinek ötlete, hogy ezt mi okozza, és hogyan javítható?
Előre is köszi, Miki -
buci30
addikt
Lakás riasztót szeretnék három ablak egy ajtó és a kapuhoz egy utcai külső kamera is kéne.
Valami ajánlat lenne?
-
Krameg
csendes tag
Én is a Dahuát tudom ajánlani, IP kamera esetében pedig az Uniview nagyon jó választás tud lenni.
Halkan jegyzem meg, hogy a Paradoxnak van olyan mozgásérzékelője, mely beépített kamerával rendelkezik, egész jó képet is ad. -
krx21
nagyúr
válasz
telefonfulke #169 üzenetére
Én visszont Dsc Neo rendszert ajánlanák, modernebb kommunikáció, hosszabb elem élettartam....
Dahuanál meg pont annyi probléma van mint Hikvision-nél, gyakorlatilag semennyi...
De ajánlom az Uniview kamerákat is, sőt, vannak előnyei... -
kisninja
őstag
válasz
Paradoxnak vannak jó rádiós cuccai olyan 1,5 évente kell elemet cserélni. Sőt van telefonra átjelzése is ip150 modullal. Kezelő és sziréna mindenképp vezetékes legyen !
Kamerát külön javaslok dahua/hikvision mindnek van p2p online elérhetősége és jók is. Dahuánál az ip kamokkal néha vannak problémák de az is ritka. -
Krameg
csendes tag
válasz
A kamerával a lakás belterét szeretnéd megfigyelni vagy kültéri, udvari védelemre lenne igény?
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Földszinti lakáshoz keresnék riasztót. Rettentő sok nyílászáró van (3 ajtó, 5 ablak).
Vezetéknélküli rendszerben gondolkoznék. A szirénázás kevésbé fontos, az értesítés és esetleg ártól függően két online megtekinthető kamera viszont igen. (Ez akár külön rendszer is lehet, ha egyszerűbb.)
Annyi okos rendszer van manapság, hogy jó lenne, ha legalább kiinduló pontot találnék. -
kisninja
őstag
Én már megszoktam
van hogy ügyeletben már nincs mit tenni. Te két dolgot tehetsz vagy bypass-olod a szabotázs zónát vagy a riasztó központban kikötöd a bell + vagy - ra menő kábelt.
Ha kikötöd a kezelő jelezni fog, hogy szabotázs van illetve sziréna leválás hibát fog jelezni. Kicseréled az akkut, kódolsz egyet majd visszakötöd a szirénaindítót és vissza csuksz mindent.A [*][1] parancs a zónák kiiktatására szolgál. Ha szükséges adja meg a kódot! Ezután
meg kell adni a kétszámjegyes zónaszámot (01..64 a rendszer kiépítésétől, a partíciótól
függően). Szöveges billentyűzet esetén a [< >] és a [*] gombok segítségével is
választhat zónát. Ezt elvégezve választhat új zónát, vagy a [#] lenyomásával kiléphet.
A kiiktatott zóna a következő élesítésig, ill. az alatt nem okoz riasztást.
Amikor a partíciót hatástalanítják, akkor a kiiktatások törlődnek, kivéve a 24 órás
zónákét. Ezeket külön vissza kell venni a kiiktatásból.
A Kiiktatás jelzésére a Bypass (Kiiktatás) ( ) (piros) fényjelzés [PC1555RK esetén a
System (Rendszer) (sárga) fény] aktiválódik.feltéve ha lehet azt a zónát.
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni akku csere ügyében. DSC riasztónk van, Signal PS-128A kültéri szirénával.
A központi egységnél lévő akku elhasználódott, cserére szorult. Ezt meg is oldottam minden további nélkül, megnéztem milyen akku kell bele és tegnap 2 perc alatt kicseréltem. Mivel a hozzáértők szerint egyszerre érdemes cserélni a központi egység és a kültéri sziréna akkuját (már kb. 5-6 éves), így gondoltam felmászok a létrán és meglesem milyen akku van a szirénában. (Természetesen a riasztó nem volt élesítve).Amikor az első csavart kezdtem kicsavarni, hogy levegyem a sziréna burkolatát, a fejemtől 10 centire felvisított a sziréna. Hát, srácok nem szégyellem bevallani, én ijedtemben majd leestem a létráról. Most utólag olvasom, hogy szabotázsvédelem is van ezekben a szirénákban.
A kérdésem az lenne, hogy nincs más lehetőség, mint hogy veszek egy füldugót és kibírom azt a visítást két percig, amíg levéve a burkolatot, lehúzom a sarukat az akkuról? Annyit találtam róla a neten hogy valamilyen service kapcson keresztül inaktiválni tudnám a szirénát, de nem teljesen világos, hogy miként.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
GSM modulban SIM (Paradox rendszer) kártyát a mezei felhasználó is ki tud cserélni, vagy ehhez kellene mindenképpen szakit hívni, mert nem csak annyiból áll a dolog, hogy kiszedem a régit és berakom az újat? (Ha maradunk ugyanannál a szolgáltatónál, illetve, ha másikra váltunk).
Előre is köszi a választ.
-
RR-13
őstag
Próbáltam a másik vezetéket is kivenni a Black csatlakozóból, de arra is csak nyitottat jelez, és nem szabotázst, viszont érdekes, hogy 2db 642 LCD kezelőm van, és egyik panelen sincs rajta gyárilag a Tamper kapcsoló relé, csak a helye van meg
Vagyis, panel szabotázs biztos nincs rajta, hiába lehet bekapcsolni a menüben az 5-össel
Akkor lehet tényleg nem tudja a kezelői zóna szabotázs érzékelést, mivel az 5-ös bekapcsolása elvileg a panel szabotázst kapcsolná be...
-
RR-13
őstag
válasz
kisninja #152 üzenetére
Mivel az 1-es Zónán már van érzékelő, ezért a 7-es Zóna lett ez a mostani, de nem tudom mit programozzak még, hogy szabotázst jelezzen... még mindig "sima" jelet küld, ha felnyitom a burkolatot... mondjuk ez is valami.
A többi mozgásérzékelő burkolat nyitásnál villogva világít a led a kezelőn, és szabotázsként azonnal riaszt.. de ez a 7-es Zóna nem akarja ezt valamiért, pedig minden be van állítva már.... -
RR-13
őstag
válasz
kisninja #150 üzenetére
Nincs bekötve nyitás érzékelő még, és nem is szeretnék... helyette lenne a pir.
Nem nagyon értem, hogy az 1K és az 1K EOL közt mi a különbség?
A központban be van kapcsolva az EOL.. ennyi amit tudok...
Sikerült is
Jó lett a bekötési rajz .. annyi, hogy az érzékelő doboz felnyitásakor is simán jelez a kezelőnek, hogy nyitva a zóna, nem szabotázsként, de így is jó!
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest