Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tybe3e
tag
Sziasztok!
Egy elég fura problémával állok szemben az rfactorral kapcsolatban. A gondom az lenne, hogy szeretném beírni a <profilnév>.plr fájlba a következő sort:
Write Shared Memory="1"
Ezt meg is tettem, elmentettem (igen, biztosan elmentettem
), majd a játék indítása és a belépés után ha kilépek, azt tapasztalom hogy kitörlődött ez a sor a .plr-ből. Próbáltam írásvédetté tenni: nem segített. Próbáltam az rFactort rendszergazdaként indítani, az sem segített. Próbáltam a fájl tulajdonságainál a biztonság fülön trükközni a jogosultságokkal: szintén semmi. Az op. rendszer Win8. Kifogytam az ötletekből.
(az rFactort nem rendszergazdaként indítva az appdatás helyen írtam át a plr-t, rendszergazdaként indítva pedig a játék könyvtárában, tehát szerintem úgy csináltam ahogy kell)
Kérlek segítsetek, szeretném a kormányomon lévő led fénysort életre kelteni. Előre is köszönök minden segítséget.
-
pbalu
aktív tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Az nagyon kell
de "találni" nem nagyon fogsz, főleg hogy nem kormánnyal nyomod, modból is kismillió van, és minden pályához más szett kell 
Az a legjobb ha magad állítod be mi a jó, szépen apránként ahogy elkezded érezni a dolgokat. És egyszerre 1 max 2 dolgot változtass. Így meg is tanulod egy idő után milyen állításra mi a reakció és egy új pályára be tudod lőni 10-20 kör alattszerk: amíg nincs meg a pálya vonalvezetése legalább 90%-ra, tehát nem mész 4-5 kört folyamatosan pár tized eltéréssel, addig nem érdemes setuppal babrálni.
-
válasz
pocokxx
üzenetére
LoL, azt még sose néztem, hogy vannak ilyen predefiniált nehézségi szintek.... my bad.
Úgy látom vonatkozik az mindenre, AI szint és vezetési segédletek egyben. A 40 kör viszont még rettentően kevés egy full kezdőnek. Több száz kell, mire egy kicsit belejösz (és több ezer, hogy online is élvezd, mert az AI kellően hülye, ennek igazából az online lenne a lényege). Nem vicc. 
-
pocokxx
Közösségépítő
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Ezt az "intermediate" nehézségi szintet honnan vetted? rFactorban nincs ilyen... %-osan lehet állítgatni az AI erősségét és a segítségeknek is más a nevük.
5 mp egy körön? És ezt mennyi idő után? Mert egy szimnek sok (komolyan!) időt kell adni, mire belejösz. Az 5 mp az rengeteg, ebből kiindulva azt gondolom még nagyon-nagyon keveset mehettél, mert annyira nem jó az AI rFactorban.
A gamepad nem kifejezetten az ultimate, szimezéshez való eszköz, de ha sokat gyakorolsz, biztos menni fog egy használható szinten. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Most jött el a pillanat, hogy én is kipróbáljam magam egy szim. játékban. Intermediate nehézségi szinten 5 mpet kapok az első helyezettől (a Toban Raceway pályán). Ennyi van a beállításokban, vagy ez a játék nem nekem való...? (Egy Logi F510 gamepaddel próbáltam)
-
WADRHD
csendes tag
Hello All
[HUN] WAD Racing
Futamok szombaton este 7-től 15 perces időmérővel kezdve, 5 perc bemelegítő edzéssel folytatva majd utána az 50%-os versenytáv!
MOD: RFT 2010, WCP és RFT Pályákkal, ha minden jól megy 20 verseny lehet, amik random (véletlenszerű) sorrendben jönnének.
Kötelező kiállás és gumicsere nincs,ha kibírja a gumid akkor kibírja...
A szórakozás a FUN a lényeg így akárki jelentkezhet életkortól, vezérlőtől függetlenül,csak a fair play legyen meg. (pl: Időmérő és futam alatt ne chateljetek,ez csak szabadedzésen szabad,illetve ha vége van egy-egy session-nak és már senki sincs a pályán...) Szabálytalanságok meglesznek vizsgálva futam után!! Illetve óvni is lehet ha valami olyasmi történt ellened ami nem volt fair.
SEGÍTSÉGEK: Minden használható segítség maxon, kivétel az alapvető dolgok amik kivannak kapcsolva: Fékrásegítés,Box segítség,Irányba fordítás,Sérthetetlenség,Helyes irány. A károsodás 40%.
A szerver házi,de a net az bőven bírja 20 fővel is a dolgokat. (tesztelve volt)
Tesztelni hét közben is lehet majd természetesen rajta. Amikor megy az itt is közzé lesz téve!Aki szeretne részt venni az itt megteheti: www.facebook.com/groups/648170635211573
-
Sonja
nagyúr
-
OldJohnny66
tag
Sziasztok!
Tisztelettel üdvözlök mindenkit, ebben a topicban is!
Frissen újjáalakult kis ligánkba szeretettel várunk, minden kedves
rfactorozni vágyó versenyzőt.
(Átalakulás oka: saját domaines weboldal, erősebb szerver .... )
Kategóriák: F1 és DTM
Modifikáció: F1 2012 WCP az alap, de ebből csak a kinézet és a
váltó maradt meg. A fizika alapja a 2007-es BMW-Sauber,
általunk módosítva.
Motor: RFT 2010, módosított nyomatékgörbével és paraméterekkel.
Gumik: SuperSoft-Medium és Soft-Hard páros szintén módosított fizikával
Válogatott, tesztelt pályák az autók jobb "viselkedésének" érdekében.
Egyedi pályasorrend.
DTM: SDI 2012
A ligáról: közel másfél éve alakultunk ez idő alatt két teljes szezont futottunk.
(Adatok a weboldalon a ligatörténelem/statisztikák és a videók menüpont alatt)
Kialakult egy 10 fős törzsgárda, akikre mindig lehet számítani és szorgalmasan
készülnek a versenyekre.
Kitűzött cél: TV-közvetítés, kellő létszámú és tudású versenyző elérésekor.
Egy kis ízelítő és a
ligaoldalunk . Az oldal még kidolgozás alatt, de minden fontos
infót megtaláltok, ami a versenyzéshez szükséges.
Köszönöm, hogy "meghallgattatok". Akiknek szimpatikus, szertettel várjuk,
akiknek nem, azoknak sok sikert kívánunk a további versenyzéshez!
-
Z0C!
őstag
I.START AUTO Mátra Rally Eredmények
Gratulálunk mindenkinek!

-
Z0C!
őstag
I. Start Auto Mátra Rally
innen nem versenyzett senki? -
pbalu
aktív tag
Sziasztok!
WTCC baráti ligánkba keresünk megbízható-kitartó tagokat, lehetőleg az érettebb korosztályból
Saját készítésű moddal és egyedi szabályokkal megyünk.(a mod egyenlőre nem publikus, de annyit mondhatok, hogy tavaly pl. Barlesi, idén Coronel, Daste segítette a fizikát minél élethűbbre belőni, hivatalos gyári adatokkal, valamint tesztelték is, illetve facebook profiljukban reklámozzák is
)Akit komolyan érdekel kérem keressen priviben!
Köszi, üdv: Balu
-
orion1025
őstag
Tudna nekem valaki segíteni xbox joy beállításban?Bárhogy próbálkozom a kanyarodás beállításával, mindig vagy túl alacsony lesz a kormányszög, vagy túl érzékeny (ez a valószínűbb).Elég idegesítő, hogy egyenesben sem tudok korrigálni, mert egyből megpörgés lesz a vége.Csak F1-t játszok rajta ha ez számít valamit.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Köszönöm a választ! Igazából nekem még kicsit kínaiak ezek a beállítások. Olvastam itt egyet, hogy a Logitech Profiler-ben mit és hogyan kell beállítani, az fFactor-t is állítgatom, de nem érzem okésnak. Délután próbálgatom még. Egy-két kolléga már próbál segíteni innen.

-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Meg lett ma az első kormányom (G27)! Segítsetek, kérlek, mit, hogyan kell beállítani? Egyelőre az rFactor demoja van fent, de gondolom, ezzel is mindennek mennie kellene. Próbálgattam a beállításokat, de olyan fura minden. A kormány nagyon erős, és magától is elfordul.... Mit nem csinálok jól??
-
Roger6
csendes tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Nem szokott balhé lenni nálunk, legalábbis visszaemlékezve a 4 éves fennállásunk óta senkivel nem volt komolyabb gond. Nem pont a legfiatalabb korosztály vagyunk (pl. az adminok 28-30 év közöttiek), így talán kicsit higgadtabban is versenyzünk, bár nyilván messze a profiktól.
Egy színvonalas, mindenki számára érdekes szezont szeretnénk összehozni, erre egy ilyen sprint kupa pont megfelelő lenne. Bár soha nem tartoztunk a "nagy" ligák közé, nem is ez volt a cél. Inkább egy baráti társaság kiépítése lebegett a szemünk előtt, amikor kalap alá hoztuk az rFGT-t. És sikerült is, minden évben rFGT tábor, és sokszor találkozunk való életben is egymással akkor is, ha száz km-ek vannak közöttünk. Neten pedig napi szinten tartjuk a kapcsolatot sok emberrel.
Fő szempont volt az is, hogy az rFGT nem akart senkitől elszipkázni embert, így próbáltunk olyan időpontot választani versenyre, amikor nincs más futam. Persze lehet a 4 év alatt ezt már mások keresztbe húzták.
Szóval mint egy fun liga lehet itt indulni a nagy ligák mellett is.Ha van kérdésed / kérdésetek, kérlek írjátok meg.

-
Roger6
csendes tag
"ehhez a mod-hoz az alapjáték elég?Tehát szűz RF-re telepiteni?" - mint írtam, ez a mod tartalmaz egy szűz rF Lite verziót is, tehát másik mappába telepítsd, mint az eredeti rF-ed.

"A semmi komolyság alatt azt érted, ha kibombáz valamelyik értelmes versenyző nem lesz megbüntetve?
" - mivel nick névvel is lehet jönni fun race-re, ezért valószínű nem tudjuk büntetni. A semmi komolyság amúgy arra vonatkozik, hogy inkább a jókedv lenne a lényeg, és nem az, hogy minél több pontot szerezzen az ember. Tehát ha nem muszáj nem kell kilincsen fordulni a másikkal, kilökni meg pláne nem. 
-
Roger6
csendes tag
Sziasztok!
2013.05.30-án csütörtökön szeretnélek meginvitálni titeket egy Fun Race-re (teszt futam).

MOD:
[link]A verseny teljesen ingyenes, regisztráció NEM szükséges a mostani teszt versenyre. A mod tartalmaz egy rFactor Lite programot, egy V8 Supercar mod-ot, és ezen pályákat:
- Abu Dhabi
- Bathurst
- Phillip Island
- Sandown
- Surfers ParadiseA telepítés önmagában működőképes, ha külön mappába telepíted.
A szerver IP címe: 91.120.52.121
Jelszó: rfgtHotlaps és LiveView is tartozik a szerverhez, részletek a weboldalon.
A verseny lebonyolítása:
- 19.00 h: időmérő (10 perc)
- 19.10 h: Warmp-Up (ugyan az óra 10 percre van állítva, de 5 percnél szoktuk indítani a versenyt)
- 19.15 h: első verseny (15 perc)
- Az első verseny után ismét 5 perc Warm-Up
- Majd utána második verseny (15 perc)Mindenkit szeretettel várunk, csak semmi komolyság. A weblapunkon találtok szabályzatot, hogy minden tiszta legyen, folyamatosan frissítjük.
www.r-fgt.atw.hu
Üdvözlettel:
rFGT Admins
rFGT - Vezess úgy, ahogy a szíved engedi -
zolee5016
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Logi háziverseny....Szerintem!.
Csak 1 érvem van a g25 mellett...könnyebb jót találni,a DFGT-k már korosabbak...
DF-EX-em után G25-öm van...ég és föld....
Amúgy a MOMO-t is dicsérik,de azok is korosabbak......
Tehát könnyebb jó g25-öt találni,mint bármelyik másikat(G27 meg újan is van)
Persze az hogy milyen szinten akarod tolni,meg mennyi a kereted te tudod......... -
IreN!CuS
őstag
-
Z0C!
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
G25-t használok Win 7 64bit alatt, sőt Win8 64 bit alatt is ment a G25

MoMo-nak potméter parái voltak asszem, meg pedál...
a potmétert a WD40 segítette...a pedált meg óvatosan kell nyomni
Thrustmaster 360 Modena - Formula Force EX - Momo Racing - G25
semelyikkel nem volt bajom. -
Gabonetta
aktív tag
Momo: használtan tudok szerezni, és állítólag van probléma velük.
DFGT: Ez nagyon szimpatikus, de nem tudom, hogy Win' 7 64 bit OK?. Az ajánlott programok "szeretik"?
G25: Ebben sem látok kivetnivalót, de állítólag itt problémás a 64 bites op. rendszer.
G27: Na igen, nincs szekvenciális váltó és kicsit drága...Ezek szerint a DFGT és a G25 között vacillálok...
-
Z0C!
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Kormány/pedál : DFGT, Momo igazából a pénztárcádnak megfelelő.
Egy Formula Force EX szerintem kezdésnek megfelelő, bár vannak tőlem okosabbak akik ebben talán tudnak segíteni.
A Win7es környezet nem okoz gondot nekik. (nekem is Win7 64bit van, simán megy minden)Mi a probléma?
-
Gabonetta
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Azt hiszem, a programválasztással nem lesz gond ezek után. Egy kérdés: milyen kormány-pedál szettet ajánlotok? Van elképzelésem, ahogy nézegettem, de mindegyikkel van valamilyen problémám.
A fontos, hogy 64 bites Win' 7-em van. Az ajánlott játékok futnak ilyen környezetben? -
Z0C!
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Üdv a klubban.
Először is el kell gondolni mit szeretnél.
Kormány/pedál szett mindenképpen szükséges a játékokhoz.LiveForSpeed, Richard Burns Rallye, rFactor, iRacing, Race07 és társai és még sok sok játék.
Lényeg a türelem és a fokozatosság.
Érdemes offline sokat gyakorolni, akár magadban akár AI-k ellen, de online is próbálgathatod.Keresd meg a legmegfelelőbb játékot, annak Magyar képviseletés (fórumát, ligák weboldalát)
rFactor ligák összeszedve - nem minden liga szerepel benne, de folyamatosan bővül
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, ha off vagyok. Szeretnék elkezdeni autós szimulátorokkal foglalkozni. Nincs kormányszettem, fogalmam sincs, milyen programmal lenne érdemes ismerkednem. PC-m van, normális méretű monitorom, vagy elég nagy TV-m van hozzá. Ha valaki kedvet érez, hogy segítsen, szívesen veszem a tanácsait. A formaautókat nem kedvelem, inkább túraautóznék, és inkább szekvenciális váltóra gondoltam.
Köszönöm: G.
-
Doomgiver
aktív tag
-
goodboy007
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Továbbra sem tud senki semmiféle tippet ehhez?

-
válasz
Doomgiver
üzenetére
Igen, csak ahogy b is írta, egy kezdő lökés ide nem elég. Úgy elindulni, hogy közben fogja valaki a kezed, az nem túl reális elvárás másoktól, nagyobb csapatok meg szerintem nem fognak úgy szóbaállni veled, hogy na, majd fél év múlva már hasznos is leszel számukra, addig meg játszótérnek használod őket. Félre ne érts, no offense, csak gondolom belátható, hogy egy szimulátor fizikája annál komolyabb falat, hogy ezt csak úgy fél órában fel lehessen vázolni és onnantól akkor majd te megoldod.
Igazából az első lépés az, hogy megismerd a játék felépítését, a különböző fájlok szerepét és a struktúrát, ami alapján egymásra hivatkoznak, melyiknek a hiánya mit okoz, melyik miért felel pontosan, elhagyható, nem hagyható el, mismatchet okoz online, ha megpiszkálod vagy se, meg ilyen dolgok. Ez a legfontosabb része, mert addig nincs hova elindulni, amíg nincs meg, hogy egyáltalán mihez kell nyúlni.
Utána maga a modding, az egy olyan dolog, aminek sosincs vége, mindig tanul az ember. Vannak dolgok, amiket könnyű beállítani és van, amivel a valóságban is megküzdenek a mérnökök (pl. gumi vagy futóműgeometria). Érdemes megnézegetni olyan modokat, amiket a közösség valamiért nagyon jónak tart, hogy ott hogyan oldották meg a készítők, de ezzel is érdemes vigyázni, mert egy jónak nevezett mod nem feltétlenül attól jó, hogy valós adatokat tartalmaz (sajnos).
És rFactor esetében elég jelentősen jelen van, hogy a modok nem kifejezetten valós adatokra épülnek, kivéve persze a tényleg nagy nevű csapatok által készítetteket. Nagyon sok olyan van, amire azt mondják, hogy hűbmeg, csak közben köze nincs a valósághoz. Oké, hogy esetleg élvezetes és megfelel sokak számára, de a szimulátornak arról kellene szólnia, hogy a valósághoz minél közelebbi viselkedést mutasson az autó. Akkor is, ha adott esetben nehéz menni vele és emiatt sokan elfordulnak.Ez a legnehezhebb az egészben és néhány hét gányolással ennek a közelébe nem lehet kerülni. Amikor már az ember a kisujjából kirázza (bár itt tartanék), akkor már igen, de ahhoz iszonyú sok elbaszott órán át vezet az út, mire ténylegesen kitapasztalod, hogy "áhááááááááá, akkor ez erre ezt csinál, arra azt, és ha így állítom akkor szar, úgy meg jó".
Sok progi segít abban, hogy ne kelljen mindent fejben tartani, így lehet találni grafikus futóműeditort meg motor és gumi szerkesztőt vagy éppen inercia kalkulátort, csak amíg az ember nem tudja mit csináljon velük, addig hiába léteznek.
Szóval szerintem az egésznek csak úgy lehet nekimenni, ha az ember olyasmit akar letenni az asztalra, ami tényleg ütős vagy saját szórakozására hegesztget ezt-azt. De ez tényleg melós és sok fórumot kell áttúrni hozzá, hogy mindenről legyen infó. A legfontosabb, hogy mindent célszerű apránként, lépésekben. Nem lehet úgy nekimenni, hogy na most akkor én készítek egy F1 autót, mert abból sokminden lesz, csak F1 autó nem. Fogni kell egy modot és szépen kipróbálgatni rajta, hogy mi mit csinál, ha megpiszkálod.
Alapvetően az rF fájlokban kommentben is találsz magyarázatot, meg ha elkezdesz fórumokat kereszni, lesz segítség bőven. Csak nem egy helyen, hanem tényleg túrni kell hozzá a netet, néha napokon át. Plusz valós adatokat és oldalakat is érdemes keresgélni, mert egyrészt úgyis kelleni fog, másrészt minél jobban belekerülsz az egésznek a légkörébe, annál könnyebb lesz egy idő után megérteni a dolgokat és onnantól már tudod majd azt is, hogy mit akarsz kérdezni. Úgy meg könnyebb lesz segítséget adni, mert a nullára egyszerűen nem lehet mit mondani...
-
Na... elkezdtem számolgatni egy kicsit (azért linkeltem a fenti oldalt, mert ott te is megtalálod az egyenleteket, amivel az rF számol). Ebből a következő adatok jöttek ki:
A számításokat minden esetben 3 centis első és 5 centis hátsó hasmagassággal végeztem. Ebből az jött ki, hogy az első szárny 1-es állásban kerek 1400, 40-es állásban pedig 2281 N leszorítást ad. Gondoltam elég, ha a két szélső érték megvan, hogy mire képes az autó.
A hátsó szárny értékei ugyanekkor 876 és 1940 N.
A diffúzor pedig szintén az említett hasmagassággal, 2652 N leszorításra képes. Az összes eredmény 200 km/h sebességre (55,6 m/sec) vonatkozik. A kocsi 640 kg tömege megfelel 6278 N-nak.
Ha a 40-es szárnyállást nézzük elöl-hátul, akkor az összes leszorítás 6873 N, ami korrektnek tűnik. Mondjuk ha hozzáadunk egy teletanknyi benzint (230l =~ 161 kg --> 1580 N), akkor már inkább egy kicsit kevés a leszorítás az önsúlyához képest, amennyiben elfogadjuk, hogy 200km/h-nál már tudnia kell annyit, ami az önsúlya, ebbe meg a benya is beletartozik elvileg, de lehet, hogy anélkül kell nézni. Mindenesetre nem tűnik rossznak.
Ha elfogadjuk a fenti képet referenciának, akkor viszont a diffúzor egy kicsit gyengének tűnik, csak kérdés, hogy milyen állásra vonatkoztatva. Ha a szárnyakat 1-re tesszük, akkor nagyjából jó.
Ja, légellenállás...
Első szárny: 164 - 713 N
Hátós szárny: 275 - 812 NA leszorításhoz képest ezek nem biztos, hogy jók így, tekintve, hogy a hátsó kisebb leszorítást ad 40-es állásban, mégis nagyobb légellenállást generál. Ettől még lehet, hogy van ilyen, az aerodinamika vicces dolog néha. Viszont a saját leszorítását tekintve mindenképpen kicsit túl nagy a légellenállása, legalábbis nem tűnik valami hatékonynak.
-
Dózer
tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Ezekről az arányokról (első/hátsó/diffúzor/kasztni) tudnál adni valami iránymutatást?
Szerencsére a HDV-t elég jól ismerem, szóval az ilyesmi az érdekesebb, mint hogy 170 körül kezdik el termelni a súlyuknak megfelelő leszorítóerőt. Illetve, mint modder talán technikailag jobban tudnád értékelni a mostani állapotot, így megköszönném ha kipróbálnád. Hátha tudsz valami hasznossal szolgálni. -
Formula autónál azért viszonylag könnyű a dolog, mert tudjuk, hogy valahol 170 és 200 között elkezd termelni annyi leszorítóerőt, ami a saját súlyával egyenlő (pontosabban azzal a nyomással, amivel álló helyzetben ránehezedik az aszfaltra).
Ezen kívül nagyjából tudni róluk, hogy az első-hátsó szárny, a diffúzor, meg a "többi" (mert azért a kasztni is benne van a dologban) kb. milyen arányban felelős a leszorításért, így ezeket arányosan elosztva ki lehet hozni valami "valóságtól nem túl távoli" dolgot.
Mindeközben azt is tudjuk, hogy rohadtnagy légellenállásuk van, ami elvileg számolható, csak nagy kérdés mennyire pontosan, mert tudni kell hozzá a pontos felületet, a dőlésszöget, légellenállási alaktényezőt. Szárnyak esetében amúgy nagyjából 3:1 arányban áll a leszorítás vs légellenállás mértéke. rFactor a diffúzornak tudtommal nem számol légellenállást, így a szárnyakkal lehet variálni (pedig azért annak is van), meg egy formaautó alaktényezője amúgy elég szar 0.40 feletti, ezt külön kell beállítani. Ha tudnánk a pontos leszorítását, elvileg abból az alaktényezőt is ki lehet számolni.
Ez ugye mind a .hdv-ben van, amiről ITT elég sok hasznos infót találsz. Nincs meg végig, de az aero benne van.
-
törölt tag
válasz
Doomgiver
üzenetére
Sztem sajnos kevés az hogy van rá idő...eleinte nagyon jó érzés moddolgatni, persze 'kölcsönvett' cuccok keverésével és okoskodásokkal, aztán rájön az ember hogy azon a pályán amin teszteli tök jó, de más pályákon nem, kéne egy alapsetup....és jönnek az anomáliák...talán még azokkal is megküzdesz, helyére rakod a felfüggesztést, pozicionálod a tankot,kerekeket..stb. Közben zavarba hoz hogy a fizika nem elég részletes (láttam már kocsi mögé 2 méterrel elhelyezett benzintankot, össze-vissza felfüggesztést, lökött teljesítménygörbék), aztán még jobban belemész, beleturkálsz a motorgörbékbe és a váltásokba, és persze a hangokba...
...és akkor még ott van a gumi, mindent fel tud borítani.
Szal hiába a sok idő, nagyon könnyen leereszt az ember a kezdeti felületi sikerek és az ezekből ébredő lelkesedés után.
Nulla tapasztalattal nulláról kezdeni szinte esélytelen.Szal sztem ha van sok időd, állj be egy csapatba, és vállalj munkát...amihez van kedved, modellezés, festések, hang (lényeges!), csak gumi, csak motor, csak alapsetup...stb.
nem rFactor, de vannak óriási arcok, mint pl. Kunos...de még ő is, a rengeteg tapasztalatával, és elhivatottságával nagyon sok ideig hegeszti a gumikat, a fizikát...lásd Assetto Corsa (ami a legütősebb cucc lesz szvsz).
-
Dózer
tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Milyen autóval/autókkal foglalkozol?
Azért érdekelne, hogy pontosan milyen képletek alapján számolod például a leszorítóerő/légellenállást, mivel már 2 éve fejlesztek egy formula autó fizikát (RFT11 1.0), de igazából abszolút érzés alapján és nem is nagyon találtam leírást, ami megfelelő referenciapont lenne. A legnagyobb mágia a Gumi Slip Curve-jai, a hossz/oldalirányú viselkedésének különbségei illetve, hogy léteznek-e meghatározott drag/lift arányok vagy az inkább (főleg egy formula autóesetében), csak ahogy kiadja.
Az aktuális verzió: [link]
RFT 12 1.0-val kompatibilis jelenleg, de értelem szerűen bármelyik autó alá be lehet szerkeszteni.
Az RFT12.dll csak az RFT12-vel megy, de van benne egy Coada kezdeményezés is már.Ha kipróbálnátok, véleményeznétekés és korrigálnátok a hatalmas aránytalanságokat, azt megköszönnöm.

-
válasz
Doomgiver
üzenetére
Egy mod elkészítése elég sok lépésből áll... kell a működő 3d modell, a hangok, a fizika, ami szintén sok részre bontható - gumi, motor, fejlesztések, váltó, felfüggesztés, illetve maga a kasztni (szárnyak, diffúzor, futóműbeállítások, erőátvitel beállítások, súrlódás, légellenállás, stb. meg az ilyen alap dolgok, mint súly, súlyelosztás, benzintank, pit beállítások és tsai) - és rengeteg munka, hogy jó is legyen. Közben némi alap fizikai tudás sem árt, mert néhány képlethez kell, pl. leszorítás/légellenállás.
Már eleve az, hogy adott autóról megkeresni a valós infókat, utána pedig a lehető legreálisabban implementálni a játékba, ha egyáltalán lehet, mert nem képes 100%-ra minden esetben.
Általános, mindenre kiterjedő leírást nem nagyon lehet találni google jóbaráttal sem. Ha 0-ról akarod elkezdeni, akkor hosszú hónapok kérdése, mire belejösz és olyat is el tudsz készíteni önerőből, ami használható lesz (ez csak a fizikai részre vonatkozik, ha tudsz modellezni, vagy azt máshonnan veszel, az relatíve könnyen megvan, a hangok már neccesebbek, de az is inkább idő és pöcsölés kérdése).
Én kb. másfél éve kezdtem komolyan a fizikával foglalkozni (szintén kb. 0-ról) és most tartok ott, hogy már egy autószerű valamit le tudok rakni az asztalra, ha kell.
-
Cobb
tag
válasz
zolee5016
üzenetére
Mod az Tőled, függ, hogy milyen autóval szeretnél játszani.
Gyakorlatilag bármilyen autó megtalálsz a játékhoz, és sok-sok versenypályát is...!kezdésnek nézz körül itt...rfactorcentral regelni kell...!
gphungary+ gOOgle
MOD:
Patch-t azt sajnos nem fogsz találni...! DX9 a legjobb grafika!!! Tegyél fel mindent maximumra...!
Egyébként vannak modok amik elég jól néznek ki...!
-
zolee5016
őstag
Sziasztok...van egy alap rFactor játékom...milyen modokat ,és holnnan érdemes leszedni hozzá kezdésképp...apróból van cd verzió

-
Doomgiver
aktív tag
Üdv!
rFactor mod készítéssel foglalkozik valaki? Esetleg van valami anyag ami segítene elindulni? Az életemet el googleztam már de semmi bíztató..

-
Cobb
tag
rFactor TFTC BMW 135i@Brands Hatch Hotlap 1:34.7
Kb. 5 tized maradt benne a jelenlegi setup-al!
-
Cobb
tag
rFactor TFTC BMW 135i@Brands Hatch Practice Lap 1:35.678
Kicsit zavaró a WTCC-ből áthozott hang..., de egyébként nagyon rendben van a mod!!!

-
goodboy007
senior tag
Hali!
Ezt a kocsit honnan lehetne letölteni? Nem akarom elhinni, hogy az egész neten, csak ezen, a már halott linken volt elérhető ez a Rally Legends MOD, amiben benne van.
rfactorcentralt már áttúrtam, ott nincs semmi. -
Kephamos
addikt
Aha. És mit lehet elmondani róla? Mondjuk iRacinghez vagy LFS-hez képest milyen?
-
válasz
Kephamos
üzenetére
Egyelőre csak megvenni lehet. Illegális verzió kipróbálást ugyebár tilos reklámozni, de azért jegyzem meg, mert ha eszedbe jutna úgy megnézni, semmiképp ne tedd, mert jóformán kicserélték azóta a játékot, így semmiféle következtetést nem lehet abból levonni.
30 napos pénzvisszafizetési garancia jár hozzá, ha megveszed, tehát lényegében így tudod kipróbálni hivatalosan, mert még nincs ingyenes demó. -
Kephamos
addikt
Üdv!
Van rá valamiféle mód, hogy kipróbáljam az rfactor2-t mielőtt megvásárlom? Elsősorban iRacing szintű igényességre és valósághűségre vágyok, csak valamivel olcsóbban.
-
zodo
nagyúr
válasz
N€T0X|N
üzenetére
.cch említésekor írtam hogy az adott mod .cch fájljaiban is átírtam a pénz és tapasztalati pontok értékeit de ettől függetlenül nem volt a választható csapatok/autók közt semmilyen formában akár az összes mod és pályát vagy a telepített 3 sorozatokat, egyenként választva sem.
Viszont leszedtem tőled, (első ránézésre a fájlnevek itt-ott más néven szerepelnek de az állományok/könyvtár szerkezet és méreteik szinte kopra egyeznek azzal a verzióval amivel mi próbálkoztunk) felülírtam minden fájlt és lás csodát ott a Williams csapat.

-
-
Bár lehet, hogy online sem engedi választani, ha nincs elég exp. De épp ezért nem az any dev only-ban kell átírni a sort, mert akkor az nem fog működni. Minden modnak van egy saját *.cch-ja, olyankor abban kell hozzáadni, mert az any dev only csak akkor műxik, ha az all cars and vehicles modot választod, ami online elég ritkán fordul elő.

2.01-nek vallja magát simán, de a Ferkán és a Renault Elf-en Michelin gumi van.
Feltenném valahová, de már feltettem 1x.
[link] -
slayer006
addikt
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Hello
No ez érdekes. Véletlenül nem a Grand Prix 1979 v2.01B van fenn neked? Mert ezt már nem lehet letölteni, a RAR második feléhez kódot kér a Medifire.
Könnyű megkülönböztetni, mert abban már van Michelin gumi is.Ha megvan még becsomagolva, feltennéd valahová ha Szépen Megkérlek?

zodo: Azokat én is próbáltam, zéró eredménnyel.
-
zodo
nagyúr
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Ez fain.

Nem mintha érdekelne de nálam sincs meg valamiért ez a csapat.Közben keresgéltem neten (igaz nem írták sehol hogy csak offline érdekes a tapasztalati pont de mondjuk ott próbálja/próbálná ki elsőként a játékos az adott modot) és átírtam a UserData\játékosnév\ANY_DEV_ONLY.cch és a modhoz tartozó.cch fájlokban a [CAREER] Experience= értékeket.
A varázs ISI_BABYFACTORY vagy ISI_SKENDERBEU trükkök sem segítettek. -
-
zodo
nagyúr
válasz
slayer006
üzenetére
Az a "bonus car"

Viccet félretéve passzolom a kérdést.
Tényleg ott van mindhárom szériában a Williams 27 és 28 -as verdája.
Amennyit én értek hozzá a . rfm és .veh fájljaik tartalmilag jónak tűnnek.Viszont feltünt hogy ezeknél a verdáknál az alábbi sorok mellett nem 0 (nulla) áll mint úgy általában a .veh fájlban.
BaseVehiclePrice=700000
UnlockExperience=500Természetesen átírtam mindkét értéket 0-ra de semmi változás.
Egyik szériában sem mutatja ezeket az autókat.
Őszintén szólva most hallottam/olvastam róla először hogy van ilyen "tapasztalati pont" része a játéknak.
-
slayer006
addikt
Feltelepítettem egy 'üres' rFactorra a pályacsomaggal együtt. Működik is faszán, de van egy kis gond. Hiányzik egy csapat a Team/Vehicle menünből. a Saudia Williams Cosworth FW07.
A Ligier és az Arrows között kellene lennie 27 ill. 28 -as rajtszámmal. Az autó adatai megvannak a könyvtárszerkezetben (Vehicles), az .rfm; .veh; .gen fájlok is megvannak. Amennyire átbogarásztam őket ahová hivatkozás van belőlük, ott megvan a file is.
Három különböző gépen próbáltam, ebből kettő szűz rFactor volt mégsem jelenik meg.
Valamit biztos elnézek, de mit??
Ha valaki nagyon vágja a MOD -olást belenézhetne ebbe (nem nagy ~260MB), hátha tudna megoldást.
-
slayer006
addikt
Valaki használja a Grand Prix 1979 2.01 MOD -ot?
-
slayer006
addikt
Sziasztok
Van arra valamilyen lehetőség a programban, hogy akkor is mutassa az autó adatait (gumi hőm., kopás, vízhőfok, stb), ha a gép vezeti az autót?
-
Inspirat
csendes tag
Háj!
Belinkelem a yt csatornámat,ha valaki kíváncsi pár rft 2012 modos belső camos online menetre,összefoglalóra.
-részben
Nyugodtan fel lehet iratkozni,visszamegy
https://www.youtube.com/user/csekemartin/videos?flow=grid&view=0
-
ATSSHD
csendes tag
hello mindenki!
tavaly az rft 2011-el ment a bajnokság nálunk, idén viszont az RFE Tyre pluginos Total 2012-vel megyünk, az lenne a kérdésem hogy a tyre plugin miatt egy rfactor restart után már a replayben a gumik kockák és mindenféle színűek, viszont én pedig szeretnék összefoglaló videokat készíteni! de nem tudom hogyan, mert így marha ronda
valakinek valami ötlet hogy lehetne normális a replay, mármint a gumik kinézete? köszi bármi ötlet jöhetez a 2 verzió nem müködik ennyit már tudok:
"rFactor\Plugins\RFE\Config\Ebben a mappában van egy RFETire.ini, ha ebben ezt a sort módosítod:
EnableLogFiles = true
Ha "true" helyett "false" szerepel itt, akkor a plugin nem logolja a gumiváltozásokat, a replay ezekből próbálja visszanyerni az infót, csak nem tudja. De ha így van akkor egyszerre csak egy félét fog megjeleníteni az autón.
2. lehetőség
Az rFactor/ReplayFridge/Plugins mappába is bemásolod az RFETire.dll-t a Plugins mappából.
Nekem ekkor is ugyanaz lett az eredmény, cserét nem mutat, de ez le is volt írva, hogy nem működik." -
zodo
nagyúr
válasz
VeilSide1992
üzenetére
Lehet rosszul értelmezem de amit kiemeltél mint "mod" az csak egy frissítés (vagy hívhatjuk patchnek is) ami a 2.3-as modhoz készült és ezzel új autók és hangok érhetőek el az adott modban.
-
VeilSide1992
csendes tag
Sziasztok.valaki tudna segíteni.A következő a gondom: letöltöm a játékot telepítem.eddig ok leszedtem hozzá ezt a modot:[ONLY2.3] Project D 2.3 [JP] Update by AMAGI 12.03.06
bemásolok mindent a megfelelő helyre de a játékban nemlátom se a kocsikat se semmit..sőt ahogy belépek nem is lehet kiválasztani a modot mert nem mutatja.mi lehet a gond?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Elektromos cigaretta 🔞
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BONTATLAN Apple MacBook Air 13 M4 (2025) Éjfekete // Garancia // ingyenes szállítással
- Thrustmaster t300 szett
- xDuoo MU-602 DAC Hangkártyak EQ funkciókkal
- Xduoo TA-20 plus csöves fejhallgató erősítő tuning csövekkel
- Új Asus Vivobook 15 FHD OLED Ryzen5 7520U 4.3Ghz 16GB DDR5 512GB SSD Radeon 610M Win11 Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), majd a játék indítása és a belépés után ha kilépek, azt tapasztalom hogy kitörlődött ez a sor a .plr-ből. Próbáltam írásvédetté tenni: nem segített. Próbáltam az rFactort rendszergazdaként indítani, az sem segített. Próbáltam a fájl tulajdonságainál a biztonság fülön trükközni a jogosultságokkal: szintén semmi. Az op. rendszer Win8. Kifogytam az ötletekből.
de "találni" nem nagyon fogsz, főleg hogy nem kormánnyal nyomod, modból is kismillió van, és minden pályához más szett kell
Úgy látom vonatkozik az mindenre, AI szint és vezetési segédletek egyben. A 40 kör viszont még rettentően kevés egy full kezdőnek. Több száz kell, mire egy kicsit belejösz (és több ezer, hogy online is élvezd, mert az AI kellően hülye, ennek igazából az online lenne a lényege). Nem vicc. 

" - mivel nick névvel is lehet jönni fun race-re, ezért valószínű nem tudjuk büntetni. A semmi komolyság amúgy arra vonatkozik, hogy inkább a jókedv lenne a lényeg, és nem az, hogy minél több pontot szerezzen az ember. Tehát ha nem muszáj nem kell kilincsen fordulni a másikkal, kilökni meg pláne nem.
Bocsánat, ég a fejem, nem találtam. 

valakinek valami ötlet hogy lehetne normális a replay, mármint a gumik kinézete? köszi bármi ötlet jöhet

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)