Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Egérpad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
Nem akartam trükközni semmivel, nem kell kiabàlni... Egy egyszerű kérdést tettem fel, mivel még nem tudok annyit a revolutról, mint itt sokan, gondoltam hàtha lehet ilyesmit.
#9795 ) htc07:
Írtam, az utalàsi költséget szeretném minimalizàlni, elkerülni.Megkaptam a vàlaszt, nem működik, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
streng
csendes tag
válasz
dugynok #9792 üzenetére
Akkor miért jön ide a Revolut? Küld direktben, olcsóbb lesz. Nincs benne nemzetközi átutalás. Mindenféle elfedésre nem lesz jó. NE akarj TRÜKKÖZNI! Plusz előtörténet nélkül nagyobb összegek nem fognak menni. Ha meg deviza váltás is van benne, akkor TW, ott nem gond a nagyobb összeg, bár attól függ neked mi az.
nekik van magyar ügyfélszolgálatluk.
-
-
streng
csendes tag
Izé... olyat nem, csak a vételről eddig. Viszont ha megnézed a screenshot-ot az Apple-nél ott van egy levonás mint osztalék: -0,01USD. Gondolom ez az. Kettős adózás meg elvileg nincs. De nem vagyok még tisztában ezekkel pontosan. Eddig csak a vételről van papppír.
Esetleg majd valami összesítő később, de ezt még nem tudom vagy, ha eladom. Ezért nem csaptam bele nagyobb összeggel eddig.
-
dugynok
senior tag
Lehet hülye kérdés... Kàrtya nélküli szàmlàról csak utalàssal (banki költségekkel) lehet pénzt ràtenni?
-
betyarr
veterán
revolutról magyar bankszámlára való utaláskor lehet írni megjegyzést,amit a fogadó fél lát?
-
vnorbi
aktív tag
Akartam is kérdezni, hogy kapsz-e bizonylatokat. Mert elvileg a bizonylatok alapján a felhasználónak kell saját nyilvántartást vezetnie, és ez alapján nyilatkozni a bevételeiről.
Írtad, hogy már kaptál osztalékot. Arról is van bizonylatod? Azért érdekes ez, mert ha jól tudom, az amerikai osztalékot forrásadóval terhelik még a kifizetés előtt. Ilyet látsz?
-
MrPeekaboo
senior tag
Ft utalásnál azt vettem észre, hogy a 12 óra után indított tranzakciók csak másnap teljesülnek. Abból a szempontból érdekes ez, hogy elvileg hazai bankból utalnak, ott meg a 4 előtt indított utalások még aznap teljesülnek. Más is tapasztalt ilyet?
-
streng
csendes tag
A forintosítás, na az jó kérdés. Egyébként szuper .pdf-eket lehet letölteni a tranzakciókról, benne van minden, ami a számításokhoz kell és nem egyenként, hanem összesítetten. Mondjuk én egy nap vettem az összeset. /elkapott a befektetési láz!
/ Az év végen lehet összesítés is, bár US év vége nem biztos, h egybe esik a miénkkel, na majd kiderül. A lényeg, hogy mindennek van nyoma és elszámolható lesz.
Mondjuk itt az osztalékot nem kaptam meg közvetlenül, mint nálunk, hanem a "tőke számlára" került mint felhasználható összeg. Ez azért árnyalja. Bár mint írtam lehet közvetlenül jelentik NAV-nak, mint Mo-n az elmúlt két évben simán benne volt az automatikus adó bevallásomban, nem kellett külön feltüntetnem, mint az előző években. Kiderül, ráérünk még! ;-)
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Azt írják, hogy a felhasználó a saját országában érvényes adórendszer szerint kell eljárjon a bevételei bevallásakor és az adó befizetésekor. Úgyhogy ennek utána kell járni, hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni.
Az osztalék minden esetben bevételnek számít, az árfolyamnyereség viszont csak a részvény eladásakor (akár csak a vásárlást követő több évvel később).
Hogy az amerikai részvények esetében ez hogyan megy, azt pontosan nem tudom, de valószínűleg ott is az van, hogy a vétel és eladás értékét forintosítani kell az elszámolási napokon (vétel, eladás) érvényes MNB-s nap végi devizaárfolyammal. Az így megkapott forintosított értékeket kell vizsgálni, és ha az eladási összeg magasabb a vételitől, akkor a különbözet adóköteles lesz.
[ Szerkesztve ]
-
streng
csendes tag
Háát. Mivel ez egy elkülönített "tőke számlán" van csak akkor, ha onnan kiveszed a normal Revolut accountra - gondolom, de majd kiderül. Nyilván a lakhely szerint kell adózni. (ezért is kétséges a címmel való trükközés a GPay miatt) A "tőke számlának" van egy éves 0,01% érted? 0,01% éves díja.
Szóval szerintem megint egy elég jót húzott a Revolut. Aztán ha minden jól megy még az is lehet, hogy automatikusan jelentik a magyar NAV-nak. Hisz pl.: az ellenőrzések során a közszereplők listája is megvan nekik és e miatt van is sok zárolás, hogy a népek nem válaszolnak amikor kérdik, hogy ők-e az adott közszereplő. Majd kiderül...
-
streng
csendes tag
Hogy akkor legyen egy kis Revolut téma is, hátha nem sikkad el:
[link] - a Revolut kereskedés érdekel valakit?
Én kipróbáltam egy kisebb összeggel, a Metal felhasználóknak már elérhető, remekül megy. Ugyan a magyar adózás nem tudom hogy fog menni, gondolom magamra rántottam egy megoldhatatlan feladatot, de majd kiderül. Bekérte a magyar adószámom, kitöltöttem kismillió papírt, nyilatkozatot az app-ban, szóval még jó is lehet.
Ezek után külön számlára kell "feltölteni" USD-t és indulhat a kereskedés, US tőzsde nyitvatartási idő szerint.
Jöhetnek a kérdések!
/A képek nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak, mindenki csak saját felelősségre kereskedjen!/
Pár kedvcsináló kép linken, hogy ne trollkodja szét a fórumot:
[kép] [kép] [kép] -
Petko
friss újonc
Nagyon szívesen elmondanám, azonban a helyzet az, hogy nem tudom megmagyarázni, ahogyan azt sem, miért merült fel a probléma. Elmentem egy Erste ATM-hez, és láss csodát, működött. Biztosan én vagyok a béna, de tény, hogy piszkálgattam az appot, és lehet, hogy valamit elállítottam, aztán meg vissza. Na ez is egy tanulság. Még egyszer köszi.
-
Petko
friss újonc
Köszönöm mindenkinek, aki segített. A probléma megoldódott.
-
Reverting
őstag
válasz
Williamgrant #8289 üzenetére
Koszi... Mukodik az NFC fizetes android alatt...
-
streng
csendes tag
válasz
brainticket #9745 üzenetére
Lehet itt hozzászólást like-olni? Nem? Kár...
Szívemből szóltál. Bocs én sem bírtam megállni.
@gzbotii - kérlek töröld a hozzászólásom./Egy ős öreg Revolut-os és itt fórumozó, akihez lehet fordulni komolyabb Revolut kérdésekben.
Pl.: érdekesség: Az ingyen tőzsdei kereskedés szuperül megy. Plusz, kaptam Apple részvény osztalékot, P&G-nél pedig szavazhatok a közgyőzésen külön appon keresztül. Jó cucc lesz ez is, ha bevezetik. Csak győzzük megválaszolni majd a kérdéseket. ;-)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #9697 üzenetére
Neked leesik a gyűrű az ujjadról, ha bemásolod oda? Így legalább itt hiteles forrás lesz, nem valami ai által összegányolt fordítás.
-
aerol
tag
Toumas: Brainticket írt a külföldi fórumokról, pl párat be lehetne tenni összefoglalóba
Osztrák maestro kártyával töltött már fel vki? Olvastam, hogy maestro nem támogatott, de lentebb azt is lehetett olvasni, hogy egy kis bűvöléssel működhet a dolog. Nekem eddig nem jött össze...
pedig jó lenne, ha nem kéne TW-re tölteni, majd onnan top up-olni... kicsit olyan seggel visszafelé érzésem van ezzel...
-
Tuomas
addikt
válasz
brainticket #9749 üzenetére
Bocsi, a nevek nem az erősségeim -
Tuomas
addikt
válasz
brainticket #9745 üzenetére
Ma egyik kolléga linkelte azt, hogy magyarul tudó supportost keres a Revolut, egyedül én reagáltam rá, hogy jó hír, ez főleg annak fényében érdekes, hogy ugye korábban az is volt itt konfliktusforrás, hogy a support miért nem tud még magyarul. És az érdekes az, hogy akik akkor hangoskodtak, ennek a hírnek a hallatán most mégsem ujjongtak itt.
Tömören: Lehet, az nem lenne olyan izgalmas
[ Szerkesztve ]
-
brainticket
aktív tag
vagyok pár külföldi revolut fórumon, pl DACH facebook csoportban, ott valahogy az megy hogy érdekes cikkeket, hasznos infókat, tippeket osztanak meg, itt szinte kizárólag a fillérb@szás megy a kezdetektől, illetve a pénzügyi analfabéták tömegei akik a revolut alap funkcióit se értik, és persze lusták is utánanézni vagy lenyitni az összefoglalót. Meg ugye az ebből jővő konfliktusokkal van tele a fórum valóban.
-
Tuomas
addikt
Igen, volt már ilyen, de mondom, közvetlenül ez után engedte. Szóval ne add fel
Szerintem ezt nem arra írta. Ha zárolnak, hozzáférsz a kártyáddal a pénzedhez.
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
-
Tuomas
addikt
Na figyi mindenki.
Egy topikban rendet és békét tartani nem egyszerű, két dolog miatt:
Ha vannak akik figyelmen kívül hagyják az összefoglalót, vagy olyan kérdést tesznek fel, ami kb naponta elhangzik, akkor azzal borzolja azok idegeit, akik napi szinten látogatják a topikot.Emiatt ha valakire szólunk, nem kell magára vennie a dolgot, tanul belőle és legközelebb már menni fog neki, nem kell megsértődni. De ha meg emiatt szólunk (és itt jön a második csoport), jönnek a humánusabb topik lakók, akik szerint magas lovon ülünk, nem segítünk stb.
Mivel az a célunk, hogy egy jó közösség legyünk, valahol meg kell húzni határokat ezt fontos megérteni mindkét oldalnak. Ha van ötletetek, hogy hogyan lehetne a topikot jobbá tenni, szigorúan szakmailag, és nem más felhasználóra mutogatva (az a modker), akkor örömmel vesszük mindenki véleményét, engem akár privátban is bombázhattok.
Próbálunk rugalmasak is lenni, meghallgatjuk a véleményeiteket, az összefoglalót is ennek fényében mindig frissítjük.
Szóval az a kérésem, hogy most mindenki vegyen egy mély levegőt, nyelje le a békát, ami még a szájában van és ugorjunk neki újra a revolutról beszélgetni.
Köszkösz!
-
C64
őstag
Az elején csak kisebb összeget enged feltölteni, átküldeni, használni ugyan arról a kártyáról, számlaszámról. Ennek emeléséhez, normál használat kialakításhoz használni kell a kártyát - Revolut kártyával történő fizetés, pénzfelvétel, etc. Az elején nagyobb összegek feltöltse nagyobb eséllyel vonhat maga után zárolást/korlátozást.
Mekkora az a nagyobb összeg? 100-150k még belefér?
-
-
Petko
friss újonc
Köszi. Forintot vettem volna fel, eurot majd holnap Berlinben akartam, de így már azt se tudom, ott tudok-e. Mindenesetre váltóban vettem már 100 eurot. Ne maradjunk már teljesen kp. nélkül. Amúgy már több hete használom, eddig forint környezetben semmi baj nem volt vele.
-
gzbotii
nagyúr
Nos, akkor akinek problémája van azzal, hogy én, hogyan látom el a Topicgazdai feladatomat, kérem írjon a modkerbe, részletezze aggályait, és majd a moderátorok döntése után leszek szankcionálva én vagy az akit szankciót érdemel adott esetben.
Addig is, mindenki tartsa magát az alapelvekhez, és olvassa az összefoglalót mielőtt kérdezne. -
válasz
zoltan6 #9717 üzenetére
Ellenségeskedés az hogy azt mondják neked hogy olvasd el az Összefoglalót, amin a Topikgazdák azért dolgoztak hogy feleslegesen ugyanazt az alapvető kérdést ne kelljen naponta - kétnaponta 20x megválaszolni?
Tudod még az is elvárható lenne hogy használja az idetévedő a keresőt, de ezt könnyítik meg az Összefoglalóval. Aki pedig erre nem hajlandó és még vergődik is, mit érdemel? Nyalják ki a kis popóját, mert idejött ingyen segítséget kérni úgy, hogy még olvasni is lusta ha nem neki van címezve a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tuomas
addikt
Korábban ma írtak egy hibát, Telenorral kapcsolatosan, de szerintem nem függ össze a kettő.
Esetleg nincs egy raiffeisen a közelben, vagy valami pár száz forintos cuccot nem tudsz on-line venni a kártyával megnézni, hogy máshol mükszik-e és nem más banki rendszer a hibás?Nekem sparba szokta legtöbbször elutasítani, aztán másodszorra mindig elfogadja.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Előbb utóbb csak kikopnak a 3000 ezer forintosok.
-
Tuomas
addikt
válasz
zoltan6 #9717 üzenetére
Senki nem istenít semmit. Ha néhány hete olvasod csak a topikot, akkor pont nem láttad azt, hogy ezelőtt napi(!) szinten ugyan azok a kérdések elhangoztak, majdnem szóról szóra.
Olyankor előjönnek azok, akiket ez zavar és szóvá is teszik itt a topikban.
Aztán miután szóvá tesszük, jönnek azok, akiket meg az zavar, hogy szólunk, és próbálunk rendet tenni, és ezt meg ők teszik szóvá.Szerintem nem olyan hosszú az az összefoglaló, hogy kérdezés előtt ne lehessen elolvasni, ha már megtettük értetek a fáradozást, hogy elkészüljön, illetve egy napra visszamenőleg a többi hszt is, hogy nagyjából informálódjon, mi a téma mostanság.
[ Szerkesztve ]
-
Petko
friss újonc
Sziasztok. Ma többször próbáltam revoluttal fizetni és pénzt felvenni. Bár van fedezet, nincs limit veállítva, jó a PIN, mindig visszautasított. Ahogy látom, volt valami globális probléma, amit állítólag elhárítottak, de 25 perce még biztos nem működött az ATM. Holnap utazom, kellene a kártya. Van valakinek ötlete? Köszi.
-
-
zoltan6
addikt
Teljes mértékben egyetértek, szörnyű a hangulat ebben a topikban,pedig csak kb. egy hete követem.Megy az oltogatás ezerrel.tényleg sok ember a magas lovon ül itt.Akárki kérdez valamit,csak le van oltva állandóan hogy összefoglaló,stb.itt mindenki kispistke meg retardált egy két hangadó keménymag szerint.Elég régóta itt vagyok a PH-n ,sok topikban fenn vagyok,de ezt a fokú ellenségeskedést sehol nem tapasztaltam még én sem,és nekek is az a véleményem hogy a topikgazda ezt a keménymagot isteniti.
-
H0r1
tag
Sztornózták a 12 órási elutasított fizetéseket. Egészen gyorsak!
-
gzbotii
nagyúr
Az angolos témában további felvetéseket kérem mellőzzük, esetlegesen modekerben kérhet jogorvoslatot, további hozzáaszólásokat töröljük a témában.
-
gzbotii
nagyúr
"a topikgazda még bólogat is fórum demoralizálásához"
Mire gondolsz egész pontosan?
Tartsuk magunkat az alapelvekhez, az ésszerűség keretein belül - melyik része problémás?
Én nem várom el, hogy mindent fordítsunk le, nem is fogok én sem. De legalább le kell írni röviden, magyarul a tartalmát.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz
Williamgrant #9708 üzenetére
Ezért jártok ide csak? Ettől fontosnak érzitek magatokat? A sok okoskodással van tele ez a topic is, nehogy valami hasznosat is lehessen olvasni.
Amúgy a google translate mennyire magyar? Vagy ha te írod az rendben van?
És a legszomorúbb, hogy a topikgazda még bólogat is fórum demoralizálásához. Szomorú amit műveltek. -
gzbotii
nagyúr
Az angolos témát szerintem itt zárjuk le. Köszönöm.
Tartsuk magunkat az alapelvekhez, az ésszerűség keretein belül.
-
erdey_a
addikt
válasz
Williamgrant #9702 üzenetére
te civilben amúgy házmester vagy ugye?
-
-
Lex Icon
senior tag
Miért, nem tudod lefordítani, amit bekopiztál? Ha nem, akkor miért várod el mástól? Ha meg igen, akkor miért okoz gondot megérteni, mi van benne? És miért gondolod, hogy mindenki tud angolul? Olvass statisztikát! Ha mindenki mindent tudna, ez a topik se lenne tele ostoba kérdésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
H0r1
tag
válasz
Williamgrant #9702 üzenetére
Hi there! We recently had a technical issue affecting some card payments and ATM withdrawals. We've already identified the problem and fixed it. You should be able to use your card now. In the meantime, some of your transactions can be in "pending" state which means the funds are only temporarily blocked but will be released to your active balance very soon. Just to let you know, this is an automated message, so if you still need our help, you can reopen the chat by replying here.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szia! Nemrég volt technikai kérdésünk, amely egyes kártyás fizetéseket és ATM-kivételeket érint. A problémát már azonosítottuk és kijavítottuk. Most már képesnek kell lennie a kártya használatára. Időközben egyes tranzakciói "függőben" állapotban lehetnek, ami azt jelenti, hogy az alapokat csak ideiglenesen blokkolják, de hamarosan felszabadítják az aktív egyenlegére. Csak arra, hogy tudatjuk velünk, ez egy automatikus üzenet, tehát ha továbbra is segítségre van szüksége, itt újra válaszolhatja a csevegőt.
-
válasz
Williamgrant #9701 üzenetére
Nem tudom, engem valahogy jobban irritál a félrefordított/magyartalan szöveg mint az eredeti angol
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest