Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Egérpad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Gyakorlati kérdés. Utazunk vietnámba, ahol VND a deviza. Se Curve, se Revolut nem tudja.
Namármost!!! Revolut mastercard alapú (enyém) tehát euró elszámolású. Ha jól gondolom, akkor Euróban kellene tartani a pénzt. KP felvétel az egyetlen opció, ugyanis sehol nem váltanak VND-t. Tapasztalat.
Szóval ha veszek fel VND-t, és megkérdezi milyen árfolyamon akkor a VND-t kell kiválasztani. Ez alap. De mi történik a háttérben? Átváltja euróra mert MC, de mivel van Euró a revo zsebében, nem vált többet.
Viszont, ha nem euróba tartom, akkor a VND-t átszámolja euróra, majd azt a zsebet amibe van pénzmag átváltja euróra, így 2 konverzióm lesz.
Helytálló a gondolatom?
Ha nem hétvégén veszek fel pénzt akkor maradhatna HUF-ba is, szerintem nagyon minimális árfolyamveszteség mellett.
Remélem érthetően írtam le. Még nem tiszta gondolatom
-
törölt tag
válasz
szuladam #9887 üzenetére
Most kicsit troll leszek, de ha csak revolutja van, és ellopják a telefonját, bankkártyáját, akkor hogyan vesz új telefont, hogy tudjon új kártyát igényelni?
Mondjuk ez PSD2 után banknál is szép mutatvány lesz, ellopott-elromlott telefon pótlását netes vásárlással el lehet felejteni
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Biztos hulye kerdes, de hatha. SIM-kartyat fogado notebookban Android emulatorral esetleg mukodhet az app notebookon?
-
frv
újonc
válasz
st3v3np3t3r #9889 üzenetére
TransferWise ?
-
hedgehog
senior tag
válasz
Lex Icon #9884 üzenetére
így van, pl. a Mastercard interchange fee (vagyis amit a Mastercard kér jutalék azért, hogy egyáltalán lebonyolítsa a tranzakciót), a sima magánkártyánál 0,3%, a cégesnél viszont 1% körül van. Fizetési megoldástól függ, ezért nem írják ki szerintem előre részletezve (vagyis más ha érintéssel fizetsz, és más ha chip+pin stb.)
-
-
frv
újonc
válasz
st3v3np3t3r #9873 üzenetére
Nálam a következőképpen működött.
Nyitottam egy angol font zsebet,és ott a számla részletekre kiadta az angol számlaszámot és bankfiókkódot. -
n00n
őstag
Szerk.: Szóval a Revoultot számol fel? Utánaolvasok. De ez mi már, hogy nincs konkrét díj? Hanem valamennyit majd felszámolnak...
Én megkerestem a szeptembertől aktuális hirdetményt:
[link]Ott ezt látom a 19. oldalon:
BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOK KONDÍCIÓI
ÜZLETI BETÉTI BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOK KONDÍCIÓI
Díjak, költségek
Vásárlás díja (Belföldön és Külföldön): Díjmentes (vásárlási tranzakciós díjtól is mentes)Ebből nekem az jön le, hogy onnan is díjmentesen tudok feltölteni a Revolutra. Vagy ti nem így látjátok?
[ Szerkesztve ]
-
-
Lex Icon
senior tag
Ha a vállalkozói számlád kártyájával töltöd a Revolutot, akkor a Revolut plusz díjat számol fel (pl. 3.500 Ft-ra 45,04 Ft-ot). Ez 1,3%, ami nagyon sok feltöltögetésre, tehát vállalkozói számláról nem éri meg töltögetni.
Ha ÁFA körön kívüli KATA-s vagy, akkor nem kötelező vállalkozói számlát fenntartanod és elég lehet az OTP-s lakossági is, vagy egy még olcsóbb, ingyenes számla.
-
vnorbi
aktív tag
A K&H-nál hiába nézed, a Revolut fog felszámolni plusz díjat, ha céges kártyáról töltesz fel. Ennek mértéke előzetesen nem ismerhető, de elvileg a feltöltés jóváhagyása előtt kiírja majd az app a konkrét összeget. Volt olyan beírás már ide, hogy valakinek ugyanarról az üzleti kártyájáról egyik feltöltését ingyen megcsinálták, másikat 2%-ért...
Ha hivatkozást keresel, itt írják, hogy az üzleti kártyák esetén egy alacsony díjat felszámolhatnak (a commercial card vonatkozik rád), de semmi konkrét nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz
szuladam #9875 üzenetére
Már regeltem, fel is töltöttem. Igaz az OTP-s kártyámmal.
Várom a bankkártyát és utána már a következő feltöltés a K&H-ssal megy. Majd megírom a fejleményeket. Addig is, ha valaki K&H Start Extra vállalkozói csomagban lenne és arról tölti a Revolut-ot, megírhatja, hogy mennyi a költség.
(#9877) tboy93 : De akkor ennek miért lenne költsége vállalkozói számlával?
[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #9873 üzenetére
Csináld a tieddel, el fogja fogadni.
-
Technikai kérdés:
Mivel nincs benne a topikösszefoglalóban és nem tudok perfect angol!
Milyen UK számlaszámra kell befizetni a kezdő összeget?!
Aki regisztrálna, annak van számlája,de kártyája nincs! -
-
-
zoltan6
addikt
válasz
Williamgrant #9854 üzenetére
Akkor sorry
erről a változtatásról lemaradtam.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #9859 üzenetére
De itt épp az a "baj", hogy 16 karakter, oszt mégse megy.
Amúgy a supportnak kell írni.
-
aerol
tag
válasz
Williamgrant #9859 üzenetére
magozzuk a cseresznyét VeryByte-tal, részemről ott akadtunk el, h a kártyán nincs feltüntetve sem a kártyaszám sem a cvv, csak az iban... kártyaszámot netbankban megtaláltam, de cvv-t nem... osztrák easybank-os maestro kártyáról van szó
-
hedgehog
senior tag
Fontos tudni, hogy pénzt feljuttatni a Revolutos számládra a KH-s vállalkozói kártyával nem lesz ingyen (1% jutalékkal jár).
Kalkuláld ki neked megéri-e.
(nálam egyébként KH-s a magánszámla is, ezért ingyen utalok a vállalkozóiról rá, és legtöbbször ingyen van a számlavezetés is (most épp nincs rajta elég tartalék, ezért csak a fele csomagot térítik vissza, de majd a karácsonyi forgalom rendbeteszi), szóval én inkább arra váltanék a helyedben az OTP-ről. Aztán persze mellé jöhet a Revolut, hogy a külföldi vásárlások is kedvezőbbek legyenek -
válasz
KurtCobain #9850 üzenetére
Maestro trükk.
Próba cseresznye, nem teszteltem, csak saját felelősségre.[ Szerkesztve ]
-
válasz
#95561216 #9843 üzenetére
Nagyon ritkán van az, hogy az állam az adóbevételei kiszabását úgy változtatja, hogy a kedves állampolgárnak legyen jó. Az eho-szocho váltásnál ismét a gazdagabbak jártak jól. Egy határ felett nem fizeted, viszont ugye azt a határt egy gyengébb jövedelemből - vagy főleg gyengébb hivatalos jövedelemből nehezebb összehozni.
-
-
hedgehog
senior tag
válasz
hedgehog #9842 üzenetére
látom többen is írtak már a témában, de azért ha már leteszteltem, megírom a tapasztalatokat:
8.58-kor indítottam 1000HUF-ot a Gránitos számlámra, ami 9.40-kor meg is érkezett szépen.
Egyébként érdekesség, hogy meg se kérdezte turbo vagy sem az utalás, hanem csak elindult és kész. Gondolom rájöttek, hogy már így is elég gyors a magyar bankrendszer
A 16-án dániai ibanra utalt pénznél viszont megkérdezték, a standardot választva 1 banki nap alatt érkezett meg (16-án pénteken reggel indítottam, és szerintem 19-én reggel kapta meg az illető). -
-
válasz
zoltan6 #9819 üzenetére
Az a baj, hogy úgy próbálsz helyretenni hogy közben fogalmad sincs az aktuális szabályokról.
- Ugyanarra a hsz-re választ vagy ugyanabban a témában önálló kommentet szerkesztési időn belül (ami prémiumnak nem is 5 perc) egy kommentbe kell szerkeszteni.
- Ha egy adott felhasználó kommentjére íródik a válasz, azokat külön-külön hozzászólásban kell megírni.Nem tetszik? Nekem sem teljesen, speciel bírtam a régi rendszert, amikor még ezeket egy szép nagy kommentbe kellett összefűzni sorban - PC-ről ez nem vészes meló. Viszont ugye a régi motoros is megérti hogy a mai világban a felhasználók jelentős része mobilról használja az oldalakat, és nem elvárható hogy szuttyogjon a linkek ide-oda másolgatásával, főleg hogy nincs egységes mobilnézet még, illetve ami van, az sincs alapértelmezésben a halmozott válaszadásra felkészítve (mert amúgy minek is tornázna ezzel lezso, pár öreg rókán kívül a kutyát nem érdekli).
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Köszi a válaszokat. Hogy megválaszoljak egy kérdést: Most regeltem be és Mastercard kártyát lehet csak választani.
-
erdey_a
addikt
szerintem semelyik bank nem szerződik egyszerre két bankkártya társasággal. régebben a visa volt a menő, de ami bankkártyát én manapság látok, az 10-ből 8 biztos mastercard.
eddig 5 revolutról tudok az ismeretségi körömben, mind újabb 3 hónapnál és mind mastercard. választani nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, meg pár cikket is, de egy-két dolog nem tiszta. A Standard csomagban random kap az ember Visa vagy Mastercard kártyát? Vagy választható? Jól olvasom, hogy 200 euró felett már 2% a pénzfelvétel díja havi szinten? 200 euró alatt bármilyen itthoni ATM-ből 0 forintért tudok pénzt felvenni? Igazából két banknál vagyok jelenleg, K&H - vállalkozói számla és OTP magáncélra. Utóbbi szeretném kiváltani ezzel. Amire azt használom:
K&H-sra jön a „fizetésem” (vállalkozó vagyok), áttutalok egy bizonyos összeget az OTP-sre. És utána ahol tudok mindenhol kártyával fizetek (számlák, boltok, szórakozóhelyek). Pénzt nagyon ritkán veszek le róla. Szerintem ezzel ki tudnám váltani simán az OTP csomagokat. Szerintetek?
-
szuladam
aktív tag
Én is hétvégén csináltam egy "próba" utalást rev->otp számlára (szombaton délután) ma érkezett meg, az alkalmazás küldés előtt egyébként csütörtököt írt legkésőbbi opcióra. Ilyenkor mind a fogadás, mind a küldés ingyenes.
Egyébként hivatalosan kétféle utalás van, ha külső számlára utalunk ki, az ingyenes (ilyen volt a fent említett eset), ekkor úgy írja hogy legkésőbb 4 munkanap múlva megérkezik. (Ez lehet előbb is, mint láttuk akár órákon belül, viszont erre nem érdemes alapozni, mert nem 100%!!!)
Vagy van a turbó utalás, ami néhány százalék felárért (ha jól tudom 2%), pár órán/percen belül elküldi.Mielőtt jönnek a hőbörgések, hogy mekkora szemetek, meg lehúzós disznók ezek a revolutosok és hogy a mai világban már minden fizetésnek alap hogy pár pillanaton belül megtörténik és még ingyenes is, azok számára mondom, hogy az előfizus csomagban a turbó utalás is ingyenes.
Szerintem ha már ingyen ilyen magas színvonalú és bőséges szolgáltatást adnak az ingyenes csomagban is, szerintem jogos, ha valamilyen opcióért kérnek egy kis felárat. Azért nekik is kell valami a betevőre[ Szerkesztve ]
-
Az normális, hogy 4 nap egy utalás revolutról otp-re? Értem én, hogy ingyenes a szolgáltatás, de 4 nap az nagyon sok... BTC vásárlás/eladás is ilyen tetű lassú lesz? Utólag még lehet ezt a 3000-es kedvezményt érvényesíteni valahogy? Simán regisztráltam, utána olvastam, hogy csak akkor járna ha "meghívóval" regelek. Így meg a bankkártya se ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
z67
őstag
válasz
MrPeekaboo #9832 üzenetére
Meg szabad kerdeznem, hova lehet írni a közleményt?
-
agroman
aktív tag
válasz
philoxenia #9831 üzenetére
Nem játszom semmit! Tényeken alapuló, óvatos duhaj vagyok, aki megosztom a tapasztalataimat.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Lex Icon #9830 üzenetére
A képek alapján a külön tőkeszámla nem gond. Úgy jelent meg az osztalék, mint befektethető összeg, azaz látszólag ezt nem vezetik ki automatikusan, hanem ott jelenik meg, ahová a pénz be lett utalva (mint az itthoni összekapcsolt értékpapír-számla pénzszámlája). Ez alapján nem tűnik lehetetlennek a TBSZ-ként kezelése. Az más kérdés, hogy lehet-e egynél több ilyen számlád, hogy tudj évente új TBSZ-t indítani.
A bizalom szempontjából nem csak a Revolutban kell hinni, hanem egy third party brókerben is. A szerződési feltételekben ott van, hogy melyik ez a bróker (mobilról vagyok, nem keresem most ki), és az is, hogy a tőzsdei megbízásokat a Revolut csak továbbítja, és az értékpapírokat is ez a bróker őrzi. Kb az az eset, amikor pénzt teszünk a Revolut számlára, és a háttérben végül egy bankban landol az összeg. Nem elég, ha a Revolut jól viselkedik, a banknak (brókernek) sem szabad csődbe mennie.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
A metál havidíja 4.200,- Ft. Ez elég drága ha csak értékszámla havi díjnak vesszük, főleg ha nem kereskedni akarunk, hanem hosszútávra befektetni. Ráadásul a pénzünk elég messze van és a Revolut még nem olyan nagy és öreg cég, hogy évtizedekre milliókat kössünk le "náluk". A TBSZ ha az osztalékot külön tőke számlára rakja, és magyar papírok is problémásak lehetnek.
-
Hali hát nem jött meg a pénzecske nem gáz várok csak gondoltam meg kérdezem hogy jól utaltam e be. Bankomon keresztül küldtem be a pénzt úgy hogy ki másoltam a számlaszámot revolutból és a swift kodot is közleményben pedig a nevem írtam .
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Drenadar #9821 üzenetére
A Metal előfizetők a tesztelők :-)
Tudtommal az a terv, hogy a Standard csomagban is elérhető lesz a Trading, csak jóval kevesebb ingyenes tranzakcióval, mint a Metalban.
Indexet nem lehet közvetlenül venni máshol sem, az indexek teljesítményéből valamilyen más terméken keresztül lehet részesedni. A Revolut ígéri az indexkövető ETF-eket, de még erre is várni kell.
-
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #9815 üzenetére
Azt nem sikerült eddig felfognom, hogy miért ültél fel a profilképedre, főleg a gpay hackelés reklámozása után milyen alapon játszod itt a házmestert.
-
Drenadar
veterán
Az indexek is elérhetőek? mármint lehet venni s&p 500-at is pl?
és akkor itt jut eszembe az hogy ugye "mindenki" azt mondja hogy az ördög nem alszik ne itt tartsuk a megtakarításunkat, meg ne sok pénzt, stb. erre akkor itt a lehetőség hogy tőzsde és nem is drágán... (ha nem nézzük a metal díját)
-
zoltan6
addikt
válasz
Williamgrant #9816 üzenetére
Szerintem te is,hogy régi motorosként 4 hozzászólást írsz 5 percen belül szerkesztés helyett
-
-
-
-
-
emiki6
veterán
válasz
MasterMark #9807 üzenetére
Igen, a chip-es pin-es tranzakció mellől eltűnt az órácska, ha arra gondolsz. Szerintem a 3k-t azért kaptam meg. Péntekem fizettem, ma reggel függőből készre váltott a tétel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dugynok #9788 üzenetére
Utald át a TransferWisere, nekik van magyar számlájuk. Onnan pedig topupolhatod Revolutra.
Ja most látom, hogy sok pénz.
Van az utalásnak díja?
Mert a tranzakciós adó csak 20.000 Ft felett van. Utald át 19.999 Ft os részletekben ha amúgy a bank nem számít fel költséget.De, ha tényleg sok pénz, akkor lehet, hogy olcsóbb kifizetni a sarcot, mint az időd, hogy 19.999 Ftos részletekkel bajlódsz.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Megpróbálom úgy kérdezni, hogy ne legyen sértő, mert ujra és ujra előkerül.
Nem lehet tudni, hogy mi idézi elő ezt a hibaüzenetet pénzkérési hivatkozás létrehozásának szándékakor?
"Sorry, for security reasons you need to top up more and use a card first before using this feature."
Kártya megjött, fizettem vele chip-pel, pin-t beírtam, 3 ropi is megjött, de továbbra se enged kérni. Mennyit kéne top upolni, hogy engedje? -
válasz
brainticket #9745 üzenetére
Jól mondod DACH terület.
A magyar valóság sajnos ez amit látsz. Ezért vagyunk sokan már külföldön, nem csak a jobb fizetés miatt. És a kintiek közül sokan ezért kerülünk más magyarokat, mert az otthoni szokásokat nehéz levetkőzni.
Épp a minap beszéltem néhány random magyarral itt angliában, és 10 percen belül már ott tartott a kedves illető, hogy jaj de hülyék az angolok mert...
Csak az az érdekes, hogy a nyugati népek nem ugranak egymás torkának, az angolok pedig kifejezetten toleránsak, és türelmesek. Meg lehet nézni, hogy miért tart ott Nyugat-Európa ahol, és Kelet ott ahol.
A fejekben más van.
-
z67
őstag
Kérhetem a segítségeteket abban, hogy ha K&H Visa kártyáról szeretnék feltölteni 25 ezer Ft-ot miért dobja folyamatosan vissza?
Próbáljam meg Curve kártyán keresztül esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest