-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
H0r1
tag
hahahahhahaha
Hat ezen csak rohogni tudok. Teleszemeteltem a forumot. Hhahahaha
Esetleg angol kurzust ne linkeljek?
-
válasz
Williamgrant #9696 üzenetére
Baromság ilyenbe belekötni szerintem. Az oké, hogy ne kezdjünk el egymás között angolul kommunikálni, de egy Revolutos üzenetet miért ne lehetne egy az egyben bemásolni? Inkább fordítsa le valaki félszarul vagy google fordítóval?
-
-
-
vmarci21
tag
válasz
brainticket #9644 üzenetére
Érdekes hogy csak Portugáliában (Porto) és Lengyelországban (Krakkó) keresnek magyar munkatársat, míg nagyobb nyelvekhez Litvániában (Vilnius) is. És egyik új nyelvnél sincs Európán kívüli hely, pedig mintha nekem úgy rémlene, hogy angol ügyfélszolgálat van az Ausztráloknál is.
Kíváncsi vagyok, hogy az angolhoz hasonlóan a kisebb nyelvek ügyfélszolgálata is 24/7/365 lesz-e, vagy csak európai idő szerinti napközbeni.. -
törölt tag
válasz
Williamgrant #9690 üzenetére
Chatüzenetet linkeljen?
-
aujjobba
addikt
válasz
Williamgrant #9690 üzenetére
Mivel a Revolut alapvetően angol nyelvű, és support is csak angol nyelven van, feltehetően itt mindenki érti legalább egy kicsit az angolt.
-
-
válasz
hyper83 #9688 üzenetére
Egy olyan kerdesem lenne meg, ha EUR-os bankszamlarol utalok a Revolutos szamlamra, ami ugye GBP alapu, akkor kb mekkora koltseget szamol fel a bank
Ez banktól és számla csomagtól függ. Nézz utána a bankodnál, hogy mibe fáj a külföldi utalás.
A revolut számlád pont azért jó, mert tud egyszerre több valutát tárolni. Ergo lehet rajta 20USD, 500EUR és 150.000Ft is egyszerre. Így ha utalsz rá 30EUR-t, akkor az EUR-ban fog megérkezni és az EUR zsebet tölti fel.
A legjobban akkor jössz ki, ha a nem revolutos számládhoz tartozó bankkártyádat hozzárendeled a revolut számládhoz és úgy topup-olsz, mintha egy bankkártyás fizetés lenne. Így a bankod semmilyen költséget nem fog felszámolni az utalással szemben.
-
hyper83
tag
Koszi a gyors valaszokat
Egy olyan kerdesem lenne meg, ha EUR-os bankszamlarol utalok a Revolutos szamlamra, ami ugye GBP alapu, akkor kb mekkora koltseget szamol fel a bank. Tudja esetleg ezt valaki, vagy elmagyarazna, hogy mukodik a dolog. Ertem ezalatt EUR at lesz valtva GBP-re es utana ujra vissza EUR-ra vagy ha EUR-t utalok akkor a Revoluton szamlara is ugyanannyi EUR erkezik, fuggetlenul attol hogy a szamla GBP-s?
Koszonom elore is! -
anadroid
senior tag
Ma 21. napja. Nem csak a szerencsések, hanem azok, akiknek elég régóta volt accountjuk. Július 6-án regisztrált egy ismerős az én, még promóció nélküli kódommal, 3 napja kapta kézbe a kártyáját, és látta meg azt, hogy még ma estig él a 15 eurós (nem 3000 Ft-os, mert Németországban él) promóció.
-
válasz
Gabonetta #9680 üzenetére
Szia!
Először megpróbálja abból levenni, amiben fizetni kell a vásárlást, ha pedig abból nincs elég, akkor váltani fog a számlád default valutájából. Például veszel az ebayen valamit 20USD-ért, de a számládon csak 10USD van, akkor magyar HUF account esetén át fog váltani 20USD-nyi Ft-ot és azzal fizetsz.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Ha neten vásárolok a Revolut kártyámmal és a számlámon különböző devizák vannak, mitől függ, hogy melyikben vonja le az egyenlegemből?
Előre is köszönöm a válaszokat!
G.
-
H0r1
tag
Hi there! We recently had a technical issue affecting some card payments and ATM withdrawals. We've already identified the problem and fixed it. You should be able to use your card now. In the meantime, some of your transactions can be in "pending" state which means the funds are only temporarily blocked but will be released to your active balance very soon. Just to let you know, this is an automated message, so if you still need our help, you can reopen the chat by replying here.
-
aujjobba
addikt
válasz
ServerWorks #9675 üzenetére
Mert az OTP kártyás befizetőoldala nem biztos, hogy minden esetben elfogad külföldi kártyát.
-
Vagany
őstag
Kb. egy hete regisztráltam és töltöttem le a revolut appot. Sikerült mindent beállítanom, rendben megy. Most szerettem volna meghívni az asszonyt is, de ha az appon keresztül próbálom, akkor azzal a linkkel sehol nem szerepel, hogy 3000Ft-ot jóváírnának neki esetleg nekem is, csak az ingyen kártyát írja. Ha azt a linket próbáljuk amelyikkel pl én is regeltem, akkor írja a 3000Ft-ot. Ezek szerint érdemes a régi felhasználók linkjét használni, vagy van valami más módszer a meghívásra?
-
H0r1
tag
válasz
MasterMark #9667 üzenetére
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
Porbáltam automatából pénzt felvenni, levonta a kártyáról a pénzt, viszont az automatából nem adta ki.
OTP-nél azt mondták a Revolutot keressem, kérdésem az lenne hogy csak angol support van, vagy esetleg magyar is? -
Oliverda
félisten
Cseréld le a virtuális kártyát, lehet még nem magyar BIN-es.
A kibocsátó bankhoz írd azt, hogy "Fuck off". Valójában tök mindegy mit írsz, én egy darab x-et szoktam, nem ellenőrzi a rendszer, a kártya alapján pedig amúgy is be tudják azonosítani, csak egy felesleges rubrika.
-
H0r1
tag
Próbáltam befizetni Telenor számlát de nem tudtam mit írjak a kibocsátó bankhoz. Beírtam h revolut, többi adat oke. Revolut virtuális kártyával akartam fizetni, OTP portálja elutasított, revolut appbol jött az értesítés h függőben a fizetés. Mit kellene beírni a kibocsátó bankhoz vajon ?
-
aradebil2
senior tag
Curve volt a másik amit használtak, ők is kapták rokontól, csak hozzáadták a saját számlájukat is (ha jól értettem). Nem nagyon nézegették az appot és az árfolyamot, rokon megmondta (matematikus ha ez számít valamit
), hogy hétköznap azzal fizessenek és jó lesz, nem volt ennél több tudatosság részükről. Mág úton vannak, hét második felében ha hazaértek ideírom majd a tapasztalatokat. Köszi az infókat!
-
hedgehog
senior tag
válasz
UberMutant #9650 üzenetére
A kondíciós lista alapján ez nem így van a CIBnél.
más bankoknál lehet (asszem az ERSTE talán tényleg így csinálja), de itt elvileg nem. (és a KH-nál sem, arról van személyes tapasztalatom) -
Tuomas
addikt
válasz
brainticket #9644 üzenetére
Ez egy egészen kellemes infó.
-
hedgehog
senior tag
válasz
aradebil2 #9636 üzenetére
Egyébként ez elég fura, mert a CIB saját állítása szerint a ma könyvelt cuccoknak mindegyikének 334,72 Ft/EUR-nak kellene lennie: kondíciós lista 11. oldal
(23-ai árfolyam volt annyi) -
emiki6
veterán
Feltennék egy elég fura kérdést: van amúgy bármilyen lehetőség arra, hogy bankszámla igénybevétele nélkül pénzt tegyek a revolut számlámra?
-
-
brainticket
aktív tag
keresnek a revolutnál magyarul beszélő munkatársakat, gondolom jön a magyar support:
https://www.revolut.com/careers/location/porto -
No, elkezdtem kicsit aktívabban használni a Revolut kártyát, mindjárt fel is oldották a CryptoCurrency exchanget. Mondjuk nem tartom valószínűnek, hogy használni is fogom valamire
-
aradebil2
senior tag
válasz
hedgehog #9638 üzenetére
Sima Visa Inspire Unembossed, az út elején 20-a előtt 329, most már jönnek a 20-a utániak, ott már van 332-es és 334-es könyvelés is 1-1. A velünk utazó házaspár Revolutozott illetve vmilyen másik kártyát is használtak (valami kéket
), ezért is keveredtem ide. Még várom tőlük az adatokat, hogy mennyiért vásároltak ugyanazokon a helyeken, ugyanabban az időben.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
hedgehog #9631 üzenetére
Köszi! Valószínűleg igazad lehet, és nem a Revolut csinálja ezt magának, hanem ki van szervezve valahova, ahol csak ezzel foglalkoznak, és hatékonyabban meg tudják oldani.
Nem sok utalásom volt még forintban, de nekem ott a saját nevem volt feltüntetve feladónak mindig, így nem volt támpont, amire rákeressek.
-
hedgehog
senior tag
Volt már itt erről szó. Valószínűleg még mindig a Vitesse PSP-t használják az utalások lebonyolítására, akik (ha jól értelmeztem az oldalukon), pont ez csinálják, hogy van minden országban local accountjuk, amiről teljesítik az utalást/beszedést. Ezért tud olcsó lenni.
Korábban a küldőként is a Vitesse volt feltüntetve, ez csak pár hónapja változott saját névre. -
vnorbi
aktív tag
válasz
petipetya #9626 üzenetére
Akkor ebből következtethetünk arra, hogy a Revolutról történő forint átutalás nem nemzetközi, hanem ezen a K&H-s számlájukon folyamatosan tartanak forintot, és közvetlenül erről utalnak országon belül? Azaz itt a K&H nem közvetítő bank, mint eddig gondoltuk, hanem közvetlenül tőlük jön a pénz, és így nem is várható, hogy egyszer csak elkezd díjat felszámítani a közvetítésért.
Egyrészt eddig is gyanús volt, hogy esetenként nagyon gyors a forint átutalás, másrészt meg ma elvileg Angliában bankszünnap van, így ha vasárnap volt megbízás, akkor azt leghamarabb holnap tudták volna elindítani.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
brainticket #9606 üzenetére
Nope. Csak hétvégén van felár. Support is ezt mondja.
"Extra fees for exchange are only applied on the weekends. For local bank holidays, this doesn't apply.
This comes from the global exchange market." -
petipetya
nagyúr
Vasárnap utaltam 2 HUF-ot a Revolutból a magyar számlámra. Ez ma reggel megérkezett, holott korábban szerdai határidőt igazoltak vissza.
A megbízó számlaszámánál egy 13 jegyű, betűkből és számokból álló valami van, mivel nem tudom micsoda, nem másolom ide.
A közlemény rovatba zsúfoltak egy K&H-s számlaszámot, a Revolut nevemet és magát a közleményt:
"KÖZLEMÉNY
- 10201006-10005006-00000000
PETER XY
Közlemény: TESZT"A K&H-s számlaszám a Revoluthoz tartozik, itt írt róla a topictárs.
-
ghostie
tag
válasz
brainticket #9606 üzenetére
A Revo váltás szempontjából nem az.. meg is lehet nézni az appban, hogy folyamatosan változik az árfolyam én nem a hétvégi lapos görbe látszódik.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #9623 üzenetére
Talán ez megoldaná a dolgot, viszont mivel van egy saját és egy közös számlám a barátnőmmel, ami között relatív sokszor mozgatok pénzt (van, hogy a saját lenullázódik, a közös a takarék nálunk, etc), így ez sem működne tökéletesen - I know, it's complicated
Simplebe meg be tudom rakni a mindkét számlához tartozó kártyát, valamelyest ezt megoldja - ha épp NFC-s fizetési igényem lenne. -
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
A Revolut virtuális kártyát betettem az iPhone-ba számlázáshoz. iCloud-tárhely csomagot fizettem vele, csak a Dollár zsebben volt deviza. Levonta, majd sztornózta. Miért? -
Lex Icon
senior tag
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kartyas vasarlasnal leellenoriztem, hogy a CIB es a Revolut mennyiert valtja az eurot es meglepodtem, hogy a CIB VISA internet kartyajaval kicsit jobb volt az arfolyam. Hogy lehetseges ez, ha a Revolut elvileg sokkal jobban valt?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #9611 üzenetére
.... használnám már egy ideje.
Inkább az a bajom, hogy Revre kell topupolni a pénzt, nézni az egyenleget - nem elég csak a mögé rakott betéti kártya, és használsz amennyit akarsz.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #9609 üzenetére
Itt nem a foschás része van.
-
-
-
brainticket
aktív tag
holnap, aug 26-án hétfőn arra figyeljetek hogy UK bank holiday, szóval szerintem a hétvégi felár még él majd revoluton.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Williamgrant #8289 üzenetére
Végül én is felraktam a GPayt, kipróbálom. Ha hivtalosan működne itthon, tuti használnám. Igazából Simpleel is csak az a bajom, hogy nem látni benne a költeseket (mint pl Rev/Curve).
-
édes
újonc
válasz
Williamgrant #9600 üzenetére
hát ha más használja a kártyád, akár fizikai, akár curve, akár más módon, elég valószínű, h annak a terminálnak és a telefonodnak a helyadatai nem fognak egyezni. ugyanakkor van valami leírt tájékoztatás arról, h a kikapcsolható helyalapú ellenőrzés csak a telefon és a terminál helyadatainak az összevetésére vonatkozik, vagy ez egy elgondolás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest