Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPeekaboo
senior tag
8 beleültette a bogarat a fülembe, így meglátogattam a jó ATM-et és a Visa-val is ment a pénzfelvétel. Most megnéztem a kiadót és ez egy régi példány, a másik meg paypass-os. De inkább azt feltételezem, amit ti is írtatok, hogy kiürítik hamar az EUR-t, mert egy plázában van, ahol nagy a forgalom, így azért nem ad ki. Szerencsére fals beterhelés nem volt eddig. Köszi mindenkinek az infókat!
Ha már szóbakerültek a kártyák, akkor olaszországi autópályadíj, automata benzinkút és bolti vásárlás kártyával tapasztalatokat szívesen olvasnék. Benzinkútnál úgy hallottam előre beterhelnek egy nagyobb (mekkora?) összeget, aztán azt pár óra/nap után felszabadítják vagy a különbözetet visszatérítik.
-
MrPeekaboo
senior tag
Olyan problémám van, hogy egy kb. 1 éve kapott Visa kártyával, ami 2027-ig érvényes nem tudok EUR-t felvenni hazai OTP ATM-ből. Valami olyat írt, ki, hogy nem teljesíthető a kérés. A gyanúm az, hogy nem látja az ATM az EUR fiókot, csak a HUF-ot, azon meg nincs elég fedezet. Minden ATM opció be van kapcsolva. A kártyán a kisbetűs revolut.com után oda van írva, hogy debit, de pl. a Mastercard-os fényes részen, ahol szintén ott van, hogy debit az itt nincsen, mert egy madár van helyette. Már ha ez bármit is számítana. Namost van még egy szivárványos MC-m is, ami még prepaid, na azzal sem ment a felvétel, de egy csak kisbetűs debit MC-vel meg igen. Van egy harmadik MC-m, amin két debit felirat meg egy world is van, azzal még nem próbálkoztam.
Kérdés, hogy hogyan kérhetnék úgy új MC kártyát, hogy azért ne kelljen postát meg kártyadíjat is fizetni, csak max. az egyiket? Van egy lost card opció, ami talán csak a kártya újraküldését jelenti (ingyen vagy postadíjért?) meg egy terminate is. Ez utóbbi esetén ugye nem lesz fizikai kártyám, amit a Revolut korábban nem sokáig tolerált és egy idő múlva ingyen vagy csak postadíjért küldött újat. Van a két opcióval kapcsolatban valakinek tapasztalata melyiket érdemes használni? -
MrPeekaboo
senior tag
válasz
MrPeekaboo #36923 üzenetére
A rendeléstől számított 7. napon megérkezett a cserekártya (charity). Ennek a hátoldalán már debit szerepel, a korábbi prepaid helyett.
-
-
MrPeekaboo
senior tag
Egyik családtag több napos erdélyi körútra megy magyar BIN-es Revoluttal, de kp is lesz nála, ha kártyával nem tud fizetni valahol. Mennyire dívik ott a DCC? Visa és MC elfogadásban van különbség?
-
MrPeekaboo
senior tag
Érdeklődnék, hogyha valaki promóció keretén belül regisztrál (ajánló link-en keresztül), akkor a fizikai kártyának továbbra is lesz postaköltsége vagy esetleg ingyenes lesz?
-
MrPeekaboo
senior tag
Megint valami hiba van a kártyás fizetésekkel meg az ATM felvéttel. Most terhelnének és nem megy.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma rendeltem egy magyar weboldalról, ahol felhívták a figyelmem, hogy egyelőre egy magasabb összeget fognak befoglalni a bankkártyás fizetéskor, mint amennyibe a megrendelt termékek kerülnek, mert darabolt áruk is vannak és azoknak a pontos ára egyelőre nem ismert, majd csak csomagoláskor fog kiderülni. Ezzel eddig nincs is probléma. Befoglalták a magasabb összeget, majd arra számítottam, hogy ezt visszavonják és majd befoglalják később a pontosat. Azonban ha megnézem a tranzakciókat, akkor már csak a pontos összeget látom, a korábbit nem, visszavonva sem. Ezek szerint van olyan funkció, hogy a korábbi befoglalt összeget a terhelésig bármikor átírhatják kisebbre vagy nagyobbra vagy a Revolut-nál nem jelzik a visszavonást valami okból kifolyólag?
-
MrPeekaboo
senior tag
-
MrPeekaboo
senior tag
Most jött email, hogy a standard tulajoknak attól függően emelkedhet a bankkártya postázási díja, hogy hova kérik azt. 2021.01.25-től lép ez életbe, de megrendelés előtt, mint ahogy most is, ki lesz írva ennek a díja.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
vampire17 #26014 üzenetére
Próbálj meg írni a support-nak, hátha be tudják állítani, hogy menjen. Esetleg töröld és add hozzá újra a kártyád, hátha megy úgy is.
Más. Már korábban jött üzenet, hogy egyes pénznemeknél emelkedhet a minimális feltöltési összeg. Most vettem észre, hogy 3500 Ft-ról 4e-re emelkedett ez. A GPay-hez adás az app-ban nálam csak a magyar bin-es fizikai kártyánál jelent meg, a másik kettő nem magyar bin-est (fizikai MC és virtuális Visa) csak manuálisan tudtam hozzáadni.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
bigdady #25531 üzenetére
Ez valami újítás lehet akkor, mert eddig ha referenciaszám nélkül utalt valaki arra a számlaszámra, akkor ott ragadt a pénz és lehetett menni a bankba intézkedni, hogy visszakerüljön hozzád.
Jofi81: Nem azonnali átutalással történik a megbízás, így akár több óra is eltelhet, mire megérkezik a pénz. Ráadásul ha hétköznap délután 3-4 óra után küldöd, akkor csak a következő banki munkanapon fog teljesülni.
-
MrPeekaboo
senior tag
A junior számlával kapcsolatban lenne kérdésem. A gyerek a saját számláját fel tudja tölteni a saját kártyájával vagy csak a szülő küldhet neki pénzt? Virtuális kártya és széf tartozik a számlához?
-
MrPeekaboo
senior tag
Twitter-en olvastam, hogy nemsokára lehet rendelni megint szivárványos kártyát. Tavaly is volt akció, akkor ingyen lehetett kérni, de elég hamar elfogyott. Idén elvileg nagyobb készlettel fognak rendelkezni.
-
MrPeekaboo
senior tag
Korábban megírtam a tapasztalataimat a HUF számlás feltöltéssel kapcsolatban. Ezt megerősíteni látszik az az email, amit ma kaptam a CZK fiókommal kapcsolatban. Azt írják, hogy a hétköznap 14 óra után, hétvégen vagy banki szünnapon feltölteni kívánt összeg csak a legközelebbi munkanapon fog jóváírásra kerülni.
-
MrPeekaboo
senior tag
Mivel megláttam, hogy már van magyar számlaszám Ft utaláshoz rögtön ki is próbáltam egy kis összeggel, azonban a link-elt kb. 3 perces tranzakciós idő nálam már a 30-at is meghaladta, de még nem érkezett meg az összeg. Elképzelhető, hogy ez is úgy működik, mint az átutalás, hogyha délelőtt küldjük, akkor aznap megjön, ha utána akkor másnap?
-
MrPeekaboo
senior tag
Elvileg ez a link volt az email-ben, amin keresztül lehetett feltölteni az új személyit. A support is valami hasonlót adott annakidején, de nálam csak az app-ot indította el akkor és most is. Az a gyanúm, hogy valamit központilag is be kell állítani az adott fiókon, hogy ez a folyamat beinduljon.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ez az új design lehet annak is az oka, hogy az évek alatt eléggé meghízott az app, legalábbis iOS-en. Ott már lassan az 500 MB-ot közelíti... Ekkor szokták új alapokra helyezni az egészet. Kb. ez volt a Messenger app-pal is, aztán a pár száz MB-ból lett 40.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ki hogy viszonyul ahhoz, hogy az új app-ból kiszedték a főoldali chart-ot? Nekem hiányzik, pedig iOS-en volt úgy, hogy az app indítás után néha az animáción megfagyott és emiatt újra kellett indítani. A Watchlist-et sem lehet mostmár az Exchange-en keresztül elérni, csak a Dashboard-on keresztül.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
Zsöti90 #19804 üzenetére
Ilyen akkor szokott előfordulni, ha pl. korábban Ft-ban ennyit fizettél valahol, de azt a tranzakciót a kereskedő nem küldte be 7 napon belül, így a Revolut revert-álta. Ezt a visszaérkezett pénzt te időközben elköltötted másra, majd később (most) újra beterhelték, de mivel nem volt rajta pénz, így mínuszba mentél.
-
MrPeekaboo
senior tag
Két price alert-et állítottam be korábban, amik ma teljesültek. Viszont ezekről push üzenetet nem kaptam és a notification-ök alatt sem látom őket, azonban a price alert-nél látszanak, hogy teljesültek. Korábban ilyenről kaptam push üzenetet és az a gyanúm, hogy a nemrég bevezetett új notification ablakhoz van köze. Más tapasztalt ilyet?
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma először találkoztam késleltetett tranzakcióval. Hétfőn netes vásárlásnál adtam meg a kártyaadatokat, de nem történt levonás. Aztán mivel ma sem jött push üzenet erről, elindítottam az app-ot. Ekkor jelent meg a levonás (zárolás nem volt) a tranzakcióknál és megnyitva látszik, hogy a hétfői vásárláshoz van köze.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
bigdady #15562 üzenetére
2 soros kijelzőnél a zöld gombot nyomva HUF-ban fog terhelni. Az F-et megnyomva megnézhetted volna, hogy a bank HUF-ból USD-be mennyiért váltotta volna át az összeget. Ha az USD kiírásnál újra F-et nyomsz, akkor visszavált HUF-ra. Az F a piros gomb felett van. Ez a DCC, amit úgy néz ki egyre több helyen kezdenek alkalmazni a nem HU BIN-es kártyáknál.
-
MrPeekaboo
senior tag
A RevP Beta kártya magyar vagy uk bines?
-
MrPeekaboo
senior tag
Minden fiókomon átnéztem az eddigi költési történetemet és több 0-ás függőben lévő tétel mellett találtam egy 2980 Ft-osat is. Ez utóbbi tranzakció szeptember végén történt. Ennek ugye 7-15 nap után automatikusan vissza kellett volna térülnie, de a többi 0-ással egyetemben nem tette. Chat-en kértem egy ügyintézőt és visszatéríttettem vele. Push üzenetet kaptam róla, majd a fiók egyenlege megemelkedett az összeggel, viszont a fizetési történetben továbbra is függő az állapota... Megjegyzésként beírtam a tranzakcióhoz, hogy chat-en elintéztem, de ha ennek a státusza nem változik át idővel, akkor félreértésre adhat okot, ha később újra megpróbálnám visszaszerezni. Szerintem érdemes átnézni másnak is a költési történetét, hátha talál pár függő Ft-ot/devizát rajta.
-
MrPeekaboo
senior tag
iOS-en kijött a 6.9-es verzió, aminél azt írták, hogy a prémium és standard felhasználók már kereskedhetnek részvényekkel. Ehhez képest semmilyen új widget-et nem találok hozzá. Mégsincs benne ez a funkció?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
XboxGamePass #10589 üzenetére
A topic-jában válaszoltam.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
gixxergabi #10309 üzenetére
Egy fél órája web-en új kártyaként adtam meg, ahol a kártyaregisztrációról nem kaptam in-app üzenetet. Először azt hittem valami gond van, így aztán még párszor megpróbáltam hozzáadni a kártyát. Mikor a fizetésre nyomtam, akkor sem jött üzenet, csak kicsit később. Akkor 3 db 0 Ft-os kártyaellenőrzésről meg 1 db fizetésről érkezett üzenet. Szóval csak óvatosan.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
XboxGamePass #10290 üzenetére
iOS-en nálam megmaradtak a top up kártyák. Más. Ma először találkoztam magyar oldalon web-es fizetés során DCC-vel! UK bin-es virtuális kártyát használtam. Úgy néz ki elkezdődött a csata a web-es fizetési szolgáltatók között, így itthon sem csak a megszokott néhány magyar szolgáltatóval lehet már találkozni, hanem külföldiekkel is. Azonban annak örülök, hogy itt megadják a pénznem választás lehetőségét.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ft utalásnál azt vettem észre, hogy a 12 óra után indított tranzakciók csak másnap teljesülnek. Abból a szempontból érdekes ez, hogy elvileg hazai bankból utalnak, ott meg a 4 előtt indított utalások még aznap teljesülnek. Más is tapasztalt ilyet?
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma egy online fizetésnél nekem is megjelent a 3DS az app-ban. Furcsa, hogy ez nem lett beharangozva.
-
MrPeekaboo
senior tag
Akiknek online fizetés során előjött app-ban a nyugtázás azok mind béta tesztelők vagy vannak közte sima felhasználók is? Ugyanis bejelentve nem volt, hogy elindult ez a szolgáltatás.
bg2001: Annál a zloty-s fizetésnél nem az lehetett, hogy DCC bejátszott, magyar bin-es kártyával és erről nem szóltak, így Ft-ban terhelődött?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
milenda #6802 üzenetére
Szerintem az történt, hogy olyan üzenetet kaptál véletlenül, ami egy hamarosan bevezetésre kerülő funkcióval van kapcsolatban. Nemsokára jön a 3DS, azaz online fizetés során ha mind a két oldal támogatja a funkciót, akkor az app-ban engedélyezni kell a tranzakciót. Erre kb. 5 perc áll rendelkezésre. Ez a funkció jelenleg csak béta tesztelők számára elérhető.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
LaySoft #4699 üzenetére
Nálam van ilyen probléma és én a mágnescsíkra gyanakszom. Ugyanis csak a chip és a PayPass működik a kártyán, lehúzni nem lehet vasárláskor. Így vannak olyan OTP ATM-ek, amik a mágnescsíkot ellenőrzik, ezek kiköpik a kártyát, viszont találkoztam már olyannal, ami meg nem. Ez utóbbi valószínűleg chip-pet ellenőrzött.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
hedgehog #4530 üzenetére
Nem válasz akart lenni...
Apple Pay fronton az a hír, hogy az Apple weboldalán több EEA országnál megjelent a Revolut, mint AP partner, viszont nálunk és Luxemburgnál nem! Ebből arra lehet következtetni, hogy mindkét esetben valamennyi időre kizárólagos jogot kapott azaz 1-1 bank. 06.22-én kiderül, hogy csak 1 hónapról volt-e szó vagy többről.
-
MrPeekaboo
senior tag
Egyébként ma jött új iOS app, ami már azzal büszkélkedik, hogy az Apple Pay működik, viszont sehol nem láttam az app-ban erre utaló jelet vagy hogy a meglévő kártyáim hozzá lennének adva a Wallet-hez.
-
MrPeekaboo
senior tag
A binlist-en ellenőrzött, GB kibocsájtású virtuális Visa kártyámat ma hozzá tudtam adni GPay-hez.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabo.csabi #3240 üzenetére
DCC akkor lett volna, hogyha GBP-ben terhelte volna be az EUR-ban mutatott árat.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
Challanger #3098 üzenetére
Nem lesz nálad EUR-ra váltás, mivel eleve Revolut-ban a GBP fiókodat fogod GBP-vel top up-olni a Curve kártyádat használva. A Curve-ben pedig HUF-ra állítod a magyar bankkártya terhelését, így a Curve fogja a HUF-GBP konverziót végezni. A HUF top up-nál azért van pl. EUR (vagy bármi más elérhető deviza) konverzió először, mert mint azt említették korábban, nincs közvetlen HUF bankkártyás top up-ra lehetőség a Revolut-ban.
-
MrPeekaboo
senior tag
Nekem tegnap délután küldtek email-t (Upload a new ID a végén, illetve app-ban is megjelent), hogy nem jó a vezetői engedély, amivel anno regisztráltam. Ezúttal a személyimet küldtem el nekik, amit ugyan az üzenettel ellentétben nem 10 perc alatt, hanem vagy 5 óra múlva ellenőriztek. Erről push üzenetet kaptam. Szerintem ha nem teszed meg, akkor előbb-utóbb zárolják a fiókod, mivel nem tudják migrálni az új rendszerbe, utána meg fel is függesztik és visszakapod a pénzt róla.
-
MrPeekaboo
senior tag
Új nyitható fiókok jelentek meg: BGN, HRK, RUB, SAR, MXN. Március 17-én pár órás leállás lesz a bankkártyás fizetést illetően. Lehet ekkor röffentik be a HUF bankkártyás top-up-ot is?
-
MrPeekaboo
senior tag
Állítólag mostmár tényleg "hamarosan" jön a HUF-os és HRK-s bankkártyás feltöltés, már csak az utolsó simításokat végzi a rá állított csapat. "HUF & HRK will be added soon. The team is working on the final touches. We’re talking about base currency. Topping up with bank cards."
-
MrPeekaboo
senior tag
Állítólag a Visa helyett pár nappal ezelőtt megjelent új virtuális MasterCard-ot egyeseknek sikerült már GPay alá berakni és fizetni is vele! Apple Pay-jel nem megy.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ilyen fiók zárolásokról korábban is lehetett olvasni a hivatalos fórumon. Mondjuk ott amiatt történtek ezek, mert hirtelen több ezer dollárt raktak a számlára. Sajnos több hónapos elhúzódó ügyekről is olvastam, de végül mindenki visszakapta a pénzét. Az automata rendszer egyébként a szokásostól eltérő nagyobb pénzmozgásokra is riaszthat és zárolhatja a fiókot kérdés nélkül.
-
MrPeekaboo
senior tag
Gondolom nagy a pénzmozgás a fiókodon vagy elértél egy bizonyos költési határt és most kíváncsiak, hogy ezt miből finanszíroztad. Ez a vizsgálat a pénzmosás elleni intézkedések miatt van. El kell küldeni a kért dokumentumot különben zárolják a fiókot vagy már meg is tették.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
takcslajos1 #2042 üzenetére
Te beta tesztelő vagy? Ha igen, akkor neked engedélyezve van a bankkártyás HUF feltöltés?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
Oliverda #1903 üzenetére
A cikk arról is ír, hogy a rejtett DCC-t is megregulázzák kicsit, így talán idővel szabályozhatóvá válik, hogy mindig abban a pénznemben terheljék a kártyát, ami az adott országban érvényes fizetőeszköz.
hedgehog: így évvége felé egyre több olyan hír jelenik meg, hogy helyi IBAN számokat adnak már egyes országokban, pl. Svájc, Lengyelország. Úgy látszik most ez van soron, így hátha mi is kapunk.
-
MrPeekaboo
senior tag
Azt hiszem két kártyát lehet rendelni, viszont mind a kettőn a te neved lesz rajta. Másrészt fő kártyaként külföldön érdemes vinni a rendes kártyádat is, nehogy meglepetés érjen, ugyanis ez egy prepaid kártya, amit néhány helyen nem fogadnak el. Volt már pár központi hiba is, ami miatt órákig nem lehetett vásárolni vele.
-
MrPeekaboo
senior tag
Az ellenőrzésen mindenkinek át kell esni, mert enélkül nem lehet igénybevenni a szolgáltatást, ugyanis a Revolut is csatlakozott a pénzmosás elleni intézkedésekhez. Én kb. 2 éve regisztráltam, akkor talán elég volt egy lefényképezett személyi meg egy feltöltött fénykép. Azóta lehet több mindent kérnek már. Ha valakinek ez nem fekszik, akkor meg lehet szüntetni az account-ot és a rajta lévő pénzt a számládra utalják szerintem.
-
MrPeekaboo
senior tag
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha meghaladod a feltöltési limit-et vagy nagyobb összegekkel (pl. >100k HUF) töltesz fel többször egymás után, akkor életbe lép egy automatizmus, ami zárolhatja a számlád, amíg eleget nem teszel a pénzmosás elleni intézkedéseknek. Ilyen esetben kérhetnek fényképet, igazolást havi fizetésről stb. amivel igazolod, hogy honnan származik a feltöltött összeg. Ezek benyújtása után megemelik a limit-et.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
MrPeekaboo #1538 üzenetére
Megtörtént a support-os társalgás, de a kifogott hölgyet nem tudtam rávenni a reset-re. Azt mondta, hogy mágnescsíkos probléma esetén nem csinálnak ilyet... Na majd hétközben próbálkozom újra, hátha kifogok valakit, aki megteszi.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
lindermen #1528 üzenetére
A márciusban rendelt MC nálam is hasonlóan működik, akkor is ha minden funkciója engedélyezve van. Én a mágnescsíkra gyanakszom, ugyanis azzal nem tudok fizetni, néhány ATM meg szerintem azt kezdi nézni és ha az nem sikerül, akkor nem megy tovább a chip-es ellenőrzésre. Találkoztam már olyan OTP-s ATM-mel, amivel viszont működött. Egy próbát még megérne reset-eltetni a kártyát az ügyfélszolgálattal, hátha megjavul, de mindig PayPass-szel fizetek, így nem tettem meg.
-
MrPeekaboo
senior tag
SEPA-n keresztül csak EUR-t lehet utalni, így szerintem ez gyorsabb, mint a SWIFT. Egyszer utaltam Revolut-on SEPA-n keresztül pénzt magyar számlára és kb. 2 óra múlva már meg is kaptam. SWIFT-nél fontos, hogy a fogadó referenciaszáma fel legyen tűntetve, különben nyűgös lesz a közös számláról a pénzt megtaláltatni és megfelelő helyre mozgatni a support-tal...
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
RobexX10 #1299 üzenetére
Úgy legyen, csak aztán ha bevezették nehogy úgy járjunk, mint a románok, ahol ugyan elérhető a bankkártyás RON feltöltés viszont jópár bank, köztük az ottani OTP is, azzal trükközik, hogy egy DCC jellegű konverziót hajt végre (RON-EUR-RON). Tehát pl. 50 RON feltöltése több, mint 50-be fog kerülni a konverzió miatt... Aki kíváncsi a részletekre az itt angolul elolvashatja.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
brainticket #1017 üzenetére
Az volt az első, amit ki-bekapcsolgattam. Lecserélni egyelőre nem akarom, mert a mágnescsíkot szinte nem is használom a hazai kártyámon sem. Mondjuk az ATM-ek is lehetnének olyan intelligensek, hogyha a mágnescsíkot nem tudják olvasni, akkor a chip-pel próbálkozzanak, ráadásul az sokkal biztonságosabb.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
spanyoll #1002 üzenetére
A Simple-ben érintésmentes fizetésre, csak OTP-s kártyát lehet használni! Más kártyát be lehet regisztrálni, de azokat csak az app-ban történő fizetés során lehet használni.
mephisto5, rum-cajsz: nekem MC kártyám van és nem működik rajta a mágnescsík, valószínűleg emiatt utasítja el az OTP ATM és ezért nem tudok a POS-nál fizetni, ha le szeretnék húzni. A chip és contactless működik.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma nekem is sikerült a mobilos vásárlás, igaz kicsit többet kellett várni arra, hogy megtörténjen a tranzakció, mint általában szokott. Egyébként a beta app tesztelők már próbálgathatják a GPay-t, de csak bizonyos országokból, aminél mi nem szerepelünk. Ehhez képest nálunk is működik. :-) Másik jó hír, hogy a francia Apple Pay oldalán alul a hamarosan érkezik résznél ott van már a Revolut logoja, szóval előbb-utóbb ez is érkezik!
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
sajti_pajti #888 üzenetére
Én ilyen third-party oldalakat azért nem ajánlgatnék főleg olyan app esetén, amiben kártyaadatokat kell megadni. De ha te nem félsz attól, hogy esetleg egy megpiszkált app-on keresztül ellopják az app-ban megadott banki adataidat, akkor használd azt!
-
MrPeekaboo
senior tag
Hozzáadhatod, de azt csak a Simple app-on belüli pl. mozijegy stb. vásárlásra használhatod vagy a virtuális Simple kártya feltöltésére. Az érintés nélküli fizetés, csak OTP-s kártyával működik! Ráadásul a virtuális Simple kártyát külföldön sem lehet használni... Kb. ez a magyarázat, hogy miért jó a Google Pay.
-
MrPeekaboo
senior tag
Persze, hogy van köze a Revolut-nak, hiszen a háttérben ezen is dolgoznak és azt jelentették volna be július 1-én, hogy mikor lett volna elérhető a szolgáltatás. Csak ugye volt az a bankkártyás mizéria és emiatt a bejelentés elmaradt. Másrészt azért jó ez, mert így NFC-s Android mobillal már érintés nélkül is fizethetsz a Revolut számlád terhére, csak a mobilodat kell magaddal vinned, nincs szükség a bankkártyádra.
-
MrPeekaboo
senior tag
A bejelentés még nem történt meg, viszont a Google Pay már működik a Mastercard-okkal! A Visa-kkal egyelőre még nem. A kártyámat már sikerült beregisztrálni, SMS-ben kaptam kódot, amivel az ellenőrzést kellett végrehajtani. Kipróbálni majd csak holnap délelőtt fogom tudni.
Mivel az itthonról használt Play Store nem ajánlja fel a Google Pay app-ot, ezért kis cselhez kell folyamodni, hogy mégis le tudjuk tölteni. Ehhez le kell szedni a store-ból egy ingyenes VPN app-ot és abban beállítani egy olyan országot, ahol támogatva van a Google Pay, mondjuk Angliát. Ezután a mobil beállításainál keressük meg az app-okon belül a Play Store-t és töröljük ki az app-hoz tartozó adatokat és állítsuk le az app-ot. Aztán indítsuk el a Play Store-t és töltsük le a Google Pay app-ot. Ezt követően a VPN app-ban kapcsoljuk ki a szolgáltatást vagy le is lehet törölni, mert nincsen rá szükség. A Google Pay app-on belül adjuk meg a szükséges adatokat és kész. A kártya regisztrációja során kettő darab 0 Ft-os terhelési üzenetet fog dobni a Revolut. Ha több fizetéssel kapcsolatos app-unk is van, amivel fizetni szoktunk, pl. Simple, akkor a mobil beállításoknál lévő Tap & Pay-nél meg lehet adni, hogy melyik legyen az alapértelmezett fizetési eszköz, illetve hogy lehessen választani(?), ha fut másik ilyen app. Ez utóbbival nincsen tapasztalatom, de az lenne jó, ha feldobná, hogy melyikkel szeretnék fizetni.
-
MrPeekaboo
senior tag
Igen, még jópár évnek el kell telnie ahhoz, hogy kiforrjon a szolgáltatás. Csak a Revolutra hagyatkozni nem lehet, főként úgy, hogy még a banki license-ük sincs meg. Azonban sokan ezt elfelejtik, aztán koppannak, ha valami gond van a szolgáltatással.
madmike: szerintem lesz még ilyen. Az idén már kétszer volt erre lehetőség, márciusban és júniusban. Azok rendelhettek ingyen kártyát, akik előtte nem rendelkeztek ilyennel.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
silver-pda #771 üzenetére
Múlthét péntektől vasárnapig nagyon sok kártyahasználónál lépett fel olyan hiba, hogy vásárlás során elutasításra került a fizetés, viszont az összeg levonásra került a számláról... Ha egy ilyen esetben valaki többször próbálkozott, akkor annyiszor vonta le az összeget. Volt nagy sírás-rívás a Twitter-en meg a fórumon. Egyesek külföldön nem vittek magukkal más kártyát és nem tudtak pl. továbbutazni, mert a hiba folytán leapadt a számlájuk. 24-72 órát írtak kezdetben, hogy annyi idő múlva visszakerül a pénz a számlájukra, de volt akinek 5 napot kellett erre várni. Egy külső fizetést feldolgozó társaságnál feltorlódtak a tranzakciók és időtúllépés miatt így ezek elutasításra kerültek, ez okozta a hibát. Elvileg fogadalmat tettek, hogy házon belülre hozzák ezt a szolgáltatást, hogy ne forduljon többet ilyen elő vagy ha mégis, akkor gyorsabban tudjanak cselekedni.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
maestro87 #766 üzenetére
Csak az app-on belül lehet chat-elni, ott is alapból egy robottal beszélsz, amíg be nem írsz egy adott szöveget. Ezután kiírja a chat, hogy hány óra/nap múlva kerülsz ügyfélszolgálatoshoz. Twitter-en talán gyorsabban reagálnak. Sajnos a múlt hétvégi bankkártyás fiaskó eléggé leterhelte őket megint, alig győzik az ezzel kapcsolatos sok munkát.
-
MrPeekaboo
senior tag
Esetleg a virtuális Simple kártya első feltöltése során érdemes Revolut kártyára visszavezetni a pénzt, mert gondolom HUF-ban fog rámenni az összeg, nem EUR-ban, másrészt a hozzáadott és azzal először feltöltést indító kártyára 500 Ft bónuszt adnak. Tehát ha 50e-rel feltöltöd, akkor 50500 Ft lesz az egyenleg. Ebből pedig 50e-ret visszavezethetsz a Revolutra, az 500 Ft-ot meg majd elszámolják visszavezetési díjként. Az üzletszabályzatot jobban áttanulmányozva elvileg arra is van lehetőség, hogy a visszavezetési díjat se kelljen megfizetni, viszont ehhez rögtön meg is kell szüntetni a virtuális kártyát. Az kérdés, hogy ez utóbbi esetben is engedik-e más kártyára visszavezetni vagy csak arra, amiről feltöltötted. Elvileg új virtuális kártyát 2 nap után lehet újra létrehozni. Kérdés, hogy a 65k-s havi limit újraindul-e az új kártyával vagy sem. De gyanítom nem, mert akkor ezzel ki lehetne játszani a rendszert. Valószínűleg azt sem nézik jó szemmel, ha valaki 2 naponta létrehoz újabb kártyát, így elképzelhető, hogy letiltják a szolgáltatásról.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabi__memo #689 üzenetére
Külföldről USD-ben szeretne az egyik fórumtárs nagyobb összeget fogadni a Revolut számlájára. Ebben kérte a segítséget. Én pedig a hivatalos fórumon olvasott tipikus eseteket soroltam fel. Nem szentírás, mindenki kezelje úgy, ahogyan gondolja.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
maestro87 #666 üzenetére
A Revolut is résztvesz a pénzmosás elleni intézkedésekben, így nagyobb összegeknél kérhet igazolást, hogy honnan van a pénz, amit ráutaltál. Az $1000 szerintem elég sok, de a support-tól is megkérdezheted, hogy szerintük kérni fognak-e igazolást. Másrészt az utalásoknál is vigyázni kell a papír kitöltésénél, mert ha ott elírnak valamit, akkor sem fog megérkezni a pénz. Szóval még mindig azt javasolnám, hogy kisebb, ha beragadt sem hiányzó, összeggel kellene indítani egy utalást és ha az megérkezik, akkor meg lehet próbálni egy nagyobbal.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
maestro87 #636 üzenetére
Ha már lehet USD számlát is nyitni, akkor célszerű lenne arra utalni inkább, az EUR helyett, különben lesz egy USD EUR konverzió. Szerintem bárki utalhat ezekre a számlákra, viszont visszavezetni csak saját névre szóló számlára lehet. Azonban vigyázni kell ezekkel az utalásokkal, mert nagyobb összeg vagy a limit-ed meghaladása esetén meg fogják állítani a pénzt, mielőtt a számládra érkezne és igazolnod kell, hogy honnan származik. Ez egy eléggé nyűgös folyamat, fórumon voltak olyanok, akiknek több hónapba került, hogy a pénzükhöz jussanak! Szóval azt ajánlom, hogy egy kisebb összeggel, amit nem sajnálsz, ha beragad kell megpróbálni, hogy megérkezik-e. A legjobb inkább az lenne, hogy aki küldi szintén regisztráljon Revolutba, ha EEA tag, töltsön fel USD-t és az app-on keresztül küldje át kikerülve a bankokat.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
hedgehog #626 üzenetére
A legutóbbi iOS frissítésnél vettem észre azt, hogyha engedélyezve van a TouchID és megváltoztatom egy bizonyos számra a pass code-ot, akkor az app indításkor a TouchID-t elfogadja viszont rossznak érzékeli a passcode-ot. Androidon meg nincs edit gomb, amivel a két account sorrendjét tudnám cserélni.
Asanyika: Verify-olva van az account-od?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabi__memo #612 üzenetére
Neked és hedgehog-nak köszi az infókat! Találtam store-os link-et a Google Pay-re, de azt mondja egy 6.0.1-es Androidra, hogy nem támogatott eszköz, holott a MasterPass-t használom vele...
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha már szóbakerült a Google Pay, akkor ez a fizetési forma kvázi olyan, mint az Apple Pay, hogy van egy rendszerszíntű szolgáltatás vagy app, amiben a szolgáltatásra szerződést kötött bank kártyáit beregisztrálhatom és utána érintés nélkül fizethetek? Ha igen, akkor a Simple esetén az OTP már szerződött a Google-lel vagy valami open API-t használ az app-jában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest