-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sancoo
csendes tag
válasz
vinczetibor #2998 üzenetére
Koszi! Akkor mindenkeppen nyitni kell bl-t, majd valahogy felszuszakolni a nem gyari romot
szomoru. Sose zsonglorkodtem romokkal, nem tudom elbakarom-e kezdeni
de azert utanaolvasok a felrakas menetere.
-
a.sebi
őstag
válasz
vinczetibor #2996 üzenetére
Erre a widget frissitesre nincs megoldás? Védett alkalmazások stb? Mert az android weatherva legszebb, widget, kb 5 éve használom kb 50 telefonon és ez az első teló amin nem frissül!
Szégyen!!! -
Sancoo
csendes tag
válasz
vinczetibor #2996 üzenetére
Nagyon Koszonom !! Na pont ilyesmik erdekeltek! Meg a widget frissitessel megbaratkoznek, de a hatterben futo alkalmazasok kilovese nem tetszik! Endomondot hasznalok a bringazasaim soran, nem tetszene ha bezarna a progit 20km utan....egyebkent ertesitesek megjelennek normalisan? Gondolok itt viber, hangouts, messenger, mail, hirportalok ertesiteseire? Utana olvasok ennek a lineage romnak, mert ilyen teren abszolut tudatlan vagyok, nem nagyon szerettem volna mokolni a rommal
Koszi! -
zsloti
senior tag
válasz
vinczetibor #2893 üzenetére
Nekem egy ilyen mentette meg a telót.
A konyha asztalról sodorta le a gyerekek és pont pofára esett
A fólia eltört de a kijelző sérülés nélkül megúszta
Gyorsan rendeltem 2 darabot újra...
Zs -
t.roby90
tag
válasz
nekem is hasonló tapasztalatom volt az ilyen színezett full tempered üveggel, szóval most fóliát használok. kíváncsi vagyok meddig fogja bírni..
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Jah sajna botrány a kijelző meg ezek az üvegek is,már többször ki lett tárgyalva itt😟
-
Weeman1
veterán
válasz
vinczetibor #2707 üzenetére
Nem
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2704 üzenetére
Csak mivel ez még nincs kint hivatalosan (leaked), lehetőleg ne használd MiFiókkal...persze a Te dolgod.
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2683 üzenetére
A sense v2-t én is kipróbáltam, nem oldotta meg a gondot sajna.
Feladtam a widget-tel a kínlódást, nem tudok az okra rájönni, és ráadásul semmi szabályosság nincs, összevissza hol jó, hol nem. Használom a témákban lévő saját miui óra widgetet, és nem bosszantom magam többet. Amúgy még olyan érdekességet is észrevettem, hogy a státuszbáron lévő óra néha eltért a miui widget által mutatott helyes időtől. -
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2674 üzenetére
Hasonló gondba belefutottam a fancy widget-nél. Az óra valamikor hetekig tökéletesen frissül, aztán megbolondul, és nem frissül, amikor felébred a telefon, sőt még akkor sem, ha aktívvá tettem a beállítóját. De azt hittem, hogy maga a widget hibás. Aztán próbáltam egy másikat is, de az is hasonló gondokat produkált. Így most a témákban lévő órából válogatok, és ezzel nincs gond. Minden jogosultságot megadtam, mindent ki- vagy bekapcsoltam, de akkor is megbolondultak egy idő után, és fogalmam sincs mit kéne még beállítani. Ez a probléma max-on és a mix-en is ugyanúgy előjön.
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2674 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze, ez így elég bosszantó!
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2671 üzenetére
A tomtom go-val kapcsolatban máshol is írnak erről a problémáról, ott azt írták, hogy a telefont is újraindítva már működött a go-ban beállított háttérben futás, addig nem.
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2668 üzenetére
Az aksi kezelésnél ha beállítod, az se jó?
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2666 üzenetére
Ha lockolod, az nem oldja meg a gondot? A taszk kezelőben kicsit lehúzod a programot, akkor megjelenik két ikon fent (Lock, Info), és ráböksz a lock-ra.
Vagy, ha eaz előbbi nem, akkor (sajnos nem tudom, hogy van a magyarban, mert nincs magyar a mix-en), az akkumulátor és teljesítmény menüben a 3. pontban alkalmazásonként megadhatod a profilt.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
vinczetibor #2583 üzenetére
Én is próbáltam a global stable-t de ugyanazt csinálta mint a CM - első boot OK, aztán űjraindítás után nincs hálózat. Ezért érdekelne hogy van-e érdemi különbség az EDL és a fastboot flash között, mert én mindig fastboot-ot használtam.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
vinczetibor #2580 üzenetére
Köszi, az volt, flash előtt/után is. Még egy dolog: számíthat az, hogy a fastboot ROM-ot EDL vagy fastboot módban flash-elem?
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2502 üzenetére
#2499-ben ott volt a másolat is és a link is.... ezért nem értem az egészet...
Ismétlés a "dugás anyja":
"...Update for Mi Max / Prime suspended for making preparations for Android 7.0 beta testing...." azaz a heti Mi Max / Mi Max Prime frissítés elhalasztva az Android 7.0 beta teszt előkészületei miatt...
-
törölt tag
válasz
vinczetibor #2502 üzenetére
Érdemes belenyugodnod, hogy a Xiaomi már többször írt arról, hogy jön a 7-es Android, MIUI 8-on. A MIUI fórum "tele van" erről szóló cikkelyekkel. Ha érdekel, keresd meg, könnyű. Ha van Xiaomid, akkor már külön értesítést is többször kaptál az erről szóló cikkekről.
Szerk.: "ne linket adj" "másold be"...
Már miért kéne tálcán kiszolgálni a tévhited megdöntésében? Oldd meg. Könnyű. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
vinczetibor #2500 üzenetére
Jó, akkor ne linket adj, hanem másold be azt a részt, ami választ ad a nougat 7 kiadási dátumára és/vagy arra, hogy miui 8-cal kapjuk a nougatot. Ugyanis, az a link amire hivatkozol egyikre sem tesz utalást.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2500 üzenetére
Nem igazán értelek. Ott a link a hsz-ben amire válaszoltál és linket kérsz.... Mindegy, mindig voltak és lesznek mindentjobbantudók és örökhitetlenek.
Mi Max Beta teszter vagyok, és Miui8 Droid7 romra várunk. Ennél érthetőbben nem tudom mondani...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2497 üzenetére
3. Update for Mi Max / Prime suspended for making preparations for Android 7.0 beta testing.
Csak mondjuk ha felmész a hivatalos miui oldalra...nem az a legegyszerűbb?
http://en.miui.com/thread-439252-1-1.html
-
Criminal017
őstag
válasz
vinczetibor #2497 üzenetére
Ezért érdemes a hivatalos miui.en fórumot nézni.
-
Criminal017
őstag
válasz
vinczetibor #2494 üzenetére
Egyelőre MIUI9 csak a habokban létezik, egyelőre MIUI8 lesz 7.x alapon. Ennyi biztos.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
vinczetibor #2490 üzenetére
MIUI9 nem csak Max-ra fog akkor èrkezni,hanem mindenre,kb èvente adnak ki új verziót,MIUI8 májusban jelent meg(ha jól emlèkszem)
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2490 üzenetére
Nem MIUI 9-ről beszélünk.
MIUI8 - Droid 7.x.x alapokon. -
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2374 üzenetére
Háááát azéééééé ez ííííígy nem kóóóóóóser.
Nem ízlik már a bableves ezért ma gulyáslevest ettem, de olyan forró volt, hogy szétégette a pofám és kiesett hat fogam....
Hiába gyors meg új felhasználói élmény, ha szétégeti a telefonodat meg széttrancsírozza az akksit...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vinczetibor #2353 üzenetére
Én akárhányszor nekiugrottam TWRP-vel, a gyári ROM úgy tűnt mintha szépen felmenne, majd bootloop.
(Mindaddig így is lesz szerintem, míg végre lesz egy olyan TWRP-nk majd ami kiküszöböli ezt az encrypted/decrypted problémát) -
xtraktor
csendes tag
válasz
vinczetibor #2344 üzenetére
Mielőtt mással próbálkoznál próbálj ki ezekhez hasonló jelszavakat:
"default password"
"default_password"
"standard_password" -
Charx
senior tag
válasz
vinczetibor #2344 üzenetére
Igen, az adatot formázni kell!
pepimama:
Szerintem rendeld meg nyugodtan ha valaki ráteszi a romot, a telóval semmi baj, neked amúgy egy stabil romot ajánlanék azt nem kell frissitgetni és nincs benn bug, eu-rom vagy global.
globálhoz még nyitni sem kell se twrp, az gyárilag rá kell menjen, magyar nyelvel nem tudom hogy áll. -
FreedomHUN
senior tag
válasz
vinczetibor #2340 üzenetére
Miui feature
Az enyém is csinál ilyet és a feleségemé is. Ez ilyen
-
AttilaMvh
tag
válasz
vinczetibor #2333 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy annyira érzékeny az érintés közben a mozgásra, hogy többször kell próbálkoznom pl egy kijelöléssel, mert elhúzásnak, simításnak veszi, a képernyő meg annyira sima, csúszós, hogy nehéz egy pontban tartani az ujjam. A fejlesztôi lehetőségek között bekapcsolható az érintés megjelenítése, az segíthet kideríteni, hogy mikor és mennyire érzi a kijelző az érintést.
-
TpS
őstag
válasz
Nálam ilyen gond még nem volt.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Nèha van,hogy egy appra rá kell böknöm mègegyszer,èrzèkelèsben tènyleg nem a legjobb,de ennyièrt belefèr nekem.
De lehet,hogy az èn kijelzőm se a legjobb,már a második van benne. -
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2278 üzenetére
-
bebe159
aktív tag
válasz
vinczetibor #2275 üzenetére
Akkor gondolom a kb 1$-os mezei szilikontok kell neked.
-
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2273 üzenetére
3 telefont, 1 fényképezőt, 2 objektívet rendeltem eddig tőlük, ráadásul pont a Mi Max romlott el, és gyorsan, korrektül intéztek mindent. Franciaországban van lerakatuk, Angliában szervizük.
Patent üzlet. -
FreedomHUN
senior tag
válasz
vinczetibor #2269 üzenetére
Ebből látszik hogy javulnak a shopok is. Ha nem lett volna rajta magyar nyelv, tuti valamilyen taknyoltal küldik
Ha nyitod a BL-t akkor nem kell a miui-hoz ragaszkodnod. Milestone kb. 20 romot belinkelt ami készült rá, lehet csemegézni. Ha meg maradnál a miuinál, tölts le 2-3 filmet rajta és évezd hogy készen kaptad
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
vinczetibor #2260 üzenetére
hehe miért nem kérded mókólt rommal?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Hogy kèpzeli a Saomi,hogy igy merte küldeni....legközelebb tessèk valami ótvar webshopos rommal mókoltat full kinaiul küldeniük -
Milestone2
nagyúr
válasz
Ne dög-trollkodj....
-
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2257 üzenetére
Root elérhető a Chinese developer romban gyárilag, ha esetleg az érdekel.
Bár emlékeim szerint abban vannak kínai appok és nem tud magyarul, de már rég próbáltam. -
*Mukeey*
addikt
válasz
vinczetibor #2245 üzenetére
Üdv a klubban😎
Annyit mondanék viszont,ha nem akarsz romolni,akkor felesleges a bootloadert nyitni,a 3/32esre amúgy is a legjobb opció a global beta.Ha a romolás a fontos,akkor viszont nyiss🤗 -
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2251 üzenetére
Ez előfordul, másik böngészőböl próbáld, vagy másik gépről.
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2249 üzenetére
Írd, hogy John Smith, úgyis csak a telefonszám számít, mert oda kapod az értesítést.
Amúgy most nézem a profilomat, még a nevem se adtam meg. Egy login név, email, egy jelszó és egy telefonszám van csak. Esetleg faszbuk bejelentkezéssel?
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2247 üzenetére
Ékezetet ne írj bele, nálam se szerette.
-
TpS
őstag
válasz
vinczetibor #2245 üzenetére
Szerintem a kutya se nézi, én azt írtam, hogy magyar nyelvet akarok rá. Írd oda magyarul, és akkor nem tudják elolvasni.
Amúgy honnan vetted? -
vrs
csendes tag
válasz
vinczetibor #928 üzenetére
A többiek már leírtak mindent, szerintem maximum a fényerőbe lehet belekötn, én napsütésben kicsit gyengének érzem. Ezen kívül teljesen jó telefon.
-
válasz
vinczetibor #936 üzenetére
Vágd ki egy papírból a telefonméretét és próbáld ki.
Amúgy a súllyal én is úgy vagyok mint a többiek, ha valami könnyebb van a zsebemben mint 200g akkor olyan mintha nem is lenne . Ezt a súlyt a 1320-nál megszoktam.
-
TpS
őstag
válasz
Medaipad X2 volt előző, az is 7"-os, de nem olyan bazi nagy keretekkel, mint a tabletek. Annak 16:10-es volt a képernyőaránya, és kb. 1 cm-rel volt szélesebb, mint a Max, és jelentősen nehezebb. Azt már nem éreztem kényelmesnek telefonáláskor, mert túl széles volt, ezt annak érzem. Az más kérdés, hogy a kollégák mindig kinevetnek, amikor telefonálok. Cserébe viszont piszok jó böngészni, játszani, olvasni, filmet nézni rajta.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Én farmerban hordom, de csakis elől. Ha lehajolsz cipőtkötni amorf mozgasokat fogsz tenni az biztos, de most is a zsebemben van és ülök, nem zavar. Tableteknek sokkal nagyobb a kávája azt ne vedd alapul. Sulya az nagyobb az atlagnál, de annyira megszoktam a nexus alatt is, hogy amig nem hasznaltam a kijelző hiba miatt, egy zte blade v5 pro-t (5,5") nyüstöltem, sokszor odakaptam a zsebembez hogy hol a telom.
Par napja megint használom és egyből azt gondoltam bakker rohadt nagy ez a telefonDe imádom, és nem zavar, nem kényelmetlen. Egyébként a miuiban ha balra jobbra huzod a gombokat lecsökkent a kijelző méretet(1kezes mod) 4, 4,5, 5 coll közé ahogy te beállítod.
-
törölt tag
válasz
vinczetibor #933 üzenetére
A méret szinte nem is számít olvasatomban... Egy 5.5-ös kijelzőt se tudok normálisan egy kézzel kezelni, pedig aztán nincsenek rövid ujjaim... Ha már két kéz kell hozzá, akkor meg mindegy hogy 5.5 vagy 6.4 jóformán.
Mondjuk ha sokat tömegközlekedsz, akkor lehet nem a legkényelmesebb, de ha nem akkor se az első 5 perc ami meghatározza hogy tudod e használni, hanem egy két nap vagy egy hét vele
-
TpS
őstag
válasz
Maximálisan elégedett vagyok vele. Azért ajánlom, hogy tapogass meg egy ekkor méretű telefont, mert az 5.5-höz képest sokkal nagyobb, és a súlya is jelentősen több.
Az én időmet ne vedd alapul, mert nálam nem megy a wifi, mobilnet, bluetooth egész nap, csak akkor van bekapcsolva és csak addig, amíg kell (egész nap pc mellett ülök, amin van net). Esténként fél órát, órát tolok a real racing 3-mal, napi max. félóra telefon, 5-10 perc wifi, így most 2 nap és 12 órája megy, 67%-on áll.
Napsütésben nem látható elég jól még csutka fényerőn sem, szerintem ez az egyetlen gyenge pont, de ez meg nem zavar, mert ritkán kell. A zsebes kérdést majd más megválaszolja, mert a hátizsákomban hordom, zsebben soha.
Összességében kiváló telefon, nem csúcshardver, de minden reccenés nélkül megy rajta. Próbaként csak kíváncsiságból rátoltam az avatart full hd-ben, gyönyörűen lejátszotta, pillantok alatt lehetett benne lépkedni. Nem találtam semmi negatívumot a fényerő kivételével, de az meg nekem nem különösebb probléma.
Lehet, hogy a fényerő csak nálam, és az öreg szemem miatt nem elég napsütésben!
Ajánlott készülék. -
válasz
A többi kérdésedre is válaszolva: A fényérő kiváló, nagyon erős napsütésben is jól látni mindent, de sötétben is le lehet annyira csökkenteni a fényerőt hogy ne égesse ki az ember szemét.
Nekem minden benne van ebben a telefonban, amire szükségem van.
-Minőségi összeszerelés
-fémház
-ujjnyomatolvasó
-nagy akksi
-6"-6,5" közötti kijelzőméret
-fizikai nav. gombok(ergo több hely a kijelzőn)
-jó kamera(ez relatív, de amire nekem kell arra tökéletes) -
Charx
senior tag
válasz
Én csak ajánlani tudom! Kijelző idő nagyon jó alapból, nekem netezéssel, hétköznapi alap dolgokkal 6-7 óra megvan közepes fényerővel. De a navigáció más, mert a vaze rendesen letudja szívni, egy offline igo sokkal barátibb. Szerintem 5.5"-ról váltani nem akkora kaland, én is a note3-at cseréltem le és könnyen meglehet szokni, számomra pont a nagy kijelző a pozitívum benne. A hajlítgatós videó ellenére masszív, jól összerakott teló. Nekem így 1 feltöltéssel 2 napot is kibírna de nem szokásom teljesen lemeríteni, inkább rátöltök. Negatív dolgot nem is tudok mondani.
-
válasz
Szia! Én egy 3/64-est használok teljes megelégedéssel.
Ma 3 órával ezelőtt szedtem le a töltőről a telefont, ebből 1 óra 10 percet futott bekapcsolt kijelzővel a telefon max fényerőn, a wifi is be volt kapcsolva, így most 90%-on áll.
De tegnap pl egész nap pokemonoztam, ami 5 óra folyamatos nyüstölést jelent, ilyenkor minden létező dolog működik a telefonban(mobilnet, gps, kijelző, minden helyzet és gyorsulásérzékelő,kamera,stb ) egyszóval sokkal többet fogyaszt mint egy navi program, de így is csak 60%-ot merített a telefonomon.
Nehéz egy nap alatt két vállra fektetni közel 5000mah-t ez tuti.
Ami neked gondot jelenthet az max a mérete, de 5,5 után már nem akkora ugrás. Nekem minden zsebemben elfér, pedig vékony kölyök vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Brave
- Azonnali játékos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged