-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttilaMvh
tag
válasz
DonLaca@ #5867 üzenetére
Szia, én a Max1-em elhalálozása után Max3-ra tértem át. 7 colos a képernyő, messze jobb, AI kamerája van F1.9 aperture, így kevés fénynél is valamennyire elfogadható képeket lő, USB type C csatlakozója van, 5500 MAh akku, bármely nyaggatás esetén 2 nap, 8 óra SOT. Személy szerint nagyon meg vagyok vele elégedve. B20 van, GPS gyors, jel erős ott is ahol a középkategóriás Samsungok behalnak, hangszóró telefonálásra megfelel mint hangminőség, hangerő, mikrofon ok, partner hallja amit mondasz. Zenére jobb fülessel használni. NFC nincs.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #5847 üzenetére
Van! Még akkor is ha a Max1-em végelgyengült. És azóta is olvasom a fórumot. Hiába, az első szerelem ...
Úgyhogy never say never, néha nézz még vissza, ide meg max3- ba.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #5838 üzenetére
Köszi, válaszoltam. Jó, hogy jelezted a privát üzenetet, mert a fórumot 99,99%-ban mobilról olvasom, és a mobilos felületen kissé nehézkes bizonyos dolgokat észrevenni, vagy elkövetni
-
AttilaMvh
tag
válasz
Criminal017 #5836 üzenetére
Most jutottam oda, hogy kibontsam. Sajnos a csatlakozó betonbiztosan állt. Ha már egyszer szétszedtem, akkor minden hozzáférhető csatlakozót le- és visszapattintottam, de az eredmény zéró. Töltő nélkül meg se mukkan (ez mondjuk normális lehet pár hónap után), viszont töltőre dugva kb. két másodpercenként megjelenik egy rezgés kíséretében az Mi logó, aztán rögtön el is tűnik. Ez így megy amíg le nem szedem a töltőről. Úgyhogy azt hiszem, hogy érzelmes búcsút vehetek kedves Max1-esemtől, ami két éven keresztül híven szolgált
-
AttilaMvh
tag
Miután utolsó garanciás hónapjában kicserélték a púpos akkut, és visszaragasztották az általa felfejtett képernyőt, egy ideig működött a telefon, aztán elkezdett zsebben magától kikapcsolni, végül már az asztalra fektetve is random kikapcsolt. Természetesen a garancia azóta lejárt. Létezik az, hogy az akku csatlakoztatása kontakthibás, és ha darabokra szedem a telefont, van esélyem még egyszer feltámasztani, vagy vessek rá keresztet véglegesen? Időközben alighanem teljesen lemerült, most be se kapcsol, és a jelző Led szerint nem is töltődik. Jelenleg Max3-am van, de tartaléknak néha jól jönne a jó öreg max1, az első szerelmem
Szétszereléséhez viszont alighanem be kell szereznem egy nagyítót állvánnyal, mert szemem már nincs hozzá.
-
AttilaMvh
tag
Talán hülye kérdés, de lehet-e köze a képernyővédő közepén megjelenő szivárványos olajfoltnak az akku túlmelegedéséhez? Anno rendeltem 2 db full cover 9H védőüveget Mimax 1-emre. Mondjuk jobban maszatolódott, mint a védő nélkül, de nyugodtabb voltam a betörést illetően. Jó másfél év használat után kezdődtek a szivárványos foltok megjelenni a közepén, de eleinte el-eltűntek. Később egyre nagyobbak és állandóbbak lettek, és kezdett az lenni az érzésem, hogy domborodik a telefon. Egy hónappal a garancia lejárta előtt (szerencsémre) végül a domborodás felfejtette a fél képernyőt a telefon testéről, úgy, hogy kb 2 mm-es rés keletkezett alól a ház és a képernyő között. Amúgy a telefon tökéletesen működött. Gyorsan garanciás szervízbe küldtem, ahol a jelentés szerint kicserélték az akkut, az audio modult, és visszaragasztották a képernyőt. Azt, hogy mindez 45 napig tartott most felejtsük el, de hazakerült végre vékonyan, csinosan a Mimaxom. Feltettem rá az anno vásárolt védőüvegemet, és elkezdtem belakni, de mivel 8 százalékon volt az akku, töltőre dugtam. Egy órányi matatás után megjelent egy apró szivárványos folt középen. Tudom, hogy nem jó töltés közben használni, de gondoltam, hogy a 42°C még elcsúszik. Na akkor most pánikoljak, vagy a folt nem a túlmelegedéstől van? Jelenleg "hidegen" reggeliben nem volt folt.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #5006 üzenetére
Szia, sajnálom ha veled kibabrált a frissítés
Nekem a mimax 32gb-ra jó rom jött le, pár perce frissítettem:[kép]
-
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni. Áttértem a napokban gigabites internetre, és lecseréltem a routert is egy ASUS N18U-ra. A laptop dróton 900Mbs-el seper, wifin a routerrel egy szobában eléri a 120-150Mbs-t, ami kb a fele annak az értéknek ami a műszaki leírásban áll egy sávra. 802.11bgn- ről van szó, és tömbház lakás lévén, ennél többet nem nagyon lehetett kifejni a cuccból, sok a szomszéd wifi. Eddig jó, de a mi max 32gb valamiért le van szegezve 72 Mbs-re.
A kérdésem az lenne, hogy ennyit tud a telefon, vagy valamilyen számomra rejtett beállítással rá lehetne-e bírni nagyobb sebességre ? Persze tudom, hogy vehettem volna 802.11ac routert is meg az 5gh-es sávon gyorsabb a wifi, de ezt kaptam jó árban, és a jelenlegi használatra teljesen megfelel. A telefon is jól viselkedik, megélek vele, de azért ha beállításokból gyorsítani tudnám az jó lenne. Ha nem, akkor nem. Minden tippet szívesen fogadok
-
AttilaMvh
tag
A legutóbbi global dev 8.1.11 frissítés óta az értesítések között naponta megjelennek kínai karakteres, mi távirányítóra vagy a gyári böngészőre vonatkozó sorok. Tudja valaki, hogy ez mi akar lenni? Vagy ne törődjek velük, töröljem őket, és annyi?
-
AttilaMvh
tag
válasz
DonLaca@ #4444 üzenetére
Beállítások->Fejlesztői beállítások->Automatikus Wifi- mobilhálózat átadás, ezt próbáld ki, kapcsold be, hátha használ. Azt olvastam, hogy arra való, hogy ha gyenge, vagy instabil a wifi jel, akkor mobilnetre kényszeríti az internetkapcsolatot. Azért nem biztos, hogy segít rajtad, mert feltétezem, hogy maga a wifi jel szuper jó, csak éppen nem "jön rajta" internet. Egy próbát megér
Ha kipróbáltad, jelezz vissza kérlek, mert kíváncsi vagyok az eredményre.
-
AttilaMvh
tag
válasz
gyuri1979 #4406 üzenetére
Nem a gmail-ről beszélek, ott van beállítás a húzásra, hanem a másik mail alkalmazásra, a rendszeralkalmazások közül, ami a céges postámat kezeli. Abban eddig balra húzva lehetett csillaggal jelölni, vagy törölni, most ez utóbbi opció hiányzik. A beállításoknál meg semmi erre vonatkozó lehetőséget nem találtam. A gmail-es alkalmazás is tudja kezelni a céges postámat, de nem akarom összemosni a kettőt, mert akkor állandóan váltogatni kell a fiókok között.
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok!
A legújabb developer romban az e-mail alkalmazásban az egyes üzeneteket balra húzva nem tudom törölni. Ha hosszan nyomva kijelölöm az üzenetet akkor megjelenik alul a kuka, és aztán már lehet törölni. Van valami beállítás, amit nem találok, vagy egyszerűen kigyomlálták ezt az opciót? Az egész alkalmazás teljesen más külalakot kapott, ami nekem egyáltalán nem jön be, de ízlések és pofonok ... -
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #3939 üzenetére
Köszi az infót meg a gyors választ.
Csak egyet hagytam ki, úgyhogy remélem minden rendben van.
-
AttilaMvh
tag
Egy talán hülye kérdésem lenne: mi van akkor ha "elszalasztok " egy heti frissítést a developer rom esetében, és felteszem a következő hetit? az elszalasztott romban levő javítások benne vannak a soron következőben is, vagy le kell töltsem a legújabb teljes romot ? Van olyan eset amikor 90% alatt van a javaslat a heti frissítésre, és nem biztos, hogy feltenném, különösen utazás előtt-alatt.
-
AttilaMvh
tag
Na a legutóbbi developer rom frissítés megoldotta a Google Play wifi-re várakozás hibáját, ismét lehet telepíteni meg frissíteni.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #3483 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ! Ezek szerint előbb utóbb megoldják.
Ha meg valami sürgőssé válik keresek apk-t.
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni tőletek. A legutóbbi frissítés óta (global developer miui8 7.3.30) a Google play store-ból nem lehet sem telepíteni új alkalmazást, sem frissíteni a meglévőket. Eltávolítani lehet. Előbbi esetben azt írja ki, hogy "várakozás wi-fire", holott a wifi kapcsolat él, és böngészni lehet, fb és Messenger műkszik, úgy tűnik csak a Google áruház kellemetlenkedik. Semmiféle beállításba nem matattam bele. Mi lehet a gond? Mi max 32gb-osom van.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Kofka04 #3327 üzenetére
Szia,
A sok kérdésre részemről csak kevés válasz, amihez nem tudok hozzászólni, vagy nem releváns földrajzi helyzetem miatt, ott hallgatok. ASUS Selfie-ről (ZD551KL) tértem át Mimaxra, mert szemüveg nélkül kezdett kicsi lenni már az 5.5 colos képernyő, másrészt a 3000 maH akkuja simán lefáradt fél nap alatt ahogyan én használtam, azaz napi két-három alkalommal összesen 3-4 óra onscreen facebook, 4G Orange, (GPS, wifi nonstop bekapcsolva). Ezenkívül ha videót néztem, vagy buborékpukkasztó játékot úztem rajta akkor tojásrántottát lehetett volna sütni a hátlapján. Ehhez képest a Mimax ugyanilyen nyaggatás mellett lazán bírja akkuval két napig, angol hidegvérrel viseli a zaklatást, ritkán melegszik 34 fok fölé, bármit követek el vele. A nyolcmagos ASUShoz képest a hatmagos Mimax legalább olyan gyors, de lehet, hogy az oprendszer miatt akár gyorsabb is. A hetente frissülő developer ROM is tetszik, már 7-es Android van, és állandóan fejlesztenek valami újat. Tud magyarul, és nincs telepakolva egy tonna fölösleges alkalmazással, mint az ASUS
Egyetlen enyhe elégedetlenségem a Mimax kamerájával kapcsolatos, de csak azért mert az hozzászoktam ahhoz, hogy az ASUS 13 mp-s hátsó kamerája átlagon felüli minőséget hozott, majdnem egy igazi fényképezőgéppel ért fel. A panorámái is csodálatosak voltak, és rossz fényviszonyok, vagy éjszaka is jó képeket készített. Filmezni nem filmeztem, csak félperces ezt-azt, így abba nem szólnék bele. A Mimax 16 megapixelese nem üti meg ezt a mércét, de ha megkeresed Kammerer fórumtársunk fotózási útmutatását, és aszerint rendezed a kamera beállításait, egészen elfogadható képeket készíthetsz főként nappali fényben. Esetleg valaki aki jobban ért a kereséshez, linkeléshez hozzásegíthetene, hogy megtaláld azt a bejegyzést, nekem nem jött össze.
A selfiek egyáltalán nem hoznak lázba, így nem tudok érdemben nyilatkozni az elülső kameráról. A panorámánál hiányolom, hogy csak álló helyzetben csinál képet, nem tudok Landscape-et használni, de lehet, hogy ez egy nem gyári kameraszoftverrel megoldható. -
AttilaMvh
tag
válasz
#71562240 #3196 üzenetére
Szombat éjjel nálam is feltelepült a 7.2.16 dev automatikusan, mert nem figyeltem oda (3/32-esem van). Fél napig minden tökéletesen ment, azután a Facebook összeomlott, újraindítás után meg egyre több alkalmazás nem indult többé el. Így hát következett a gyári állapot visszaállítása. Most relatív stabil a készülék, Facebook és Messenger néha kiakad, de ennyit el lehet viselni annak reményében, hogy előbb-utóbb a nugát is utoléri a 6.12.22-es romot ami nálam 100℅-ig stabil volt.
-
AttilaMvh
tag
Miért nehéz felrakni? Nekem ami van ( bár nem fed teljesen) az könnyen ment, nedves szalvéta képernyőtisztításra, fólia le az üvegről, üveg fel a képernyőre középen nyomva, szélek felé simogatva buborékmentesen felment. A tiednél más a technika? Amúgy én is rendeltem Aliról olyat, mint a tied, ezért érdekel. Három hete úton van, remélem megérkezik egyszer
-
AttilaMvh
tag
Próbáld meg engedélyezni az értesítésekhez való hozzáférést a messengernek. Beállítások -> Értesítések és állapotsor -> Alkalmazás értesítések -> Messenger -> Értesítések jelzése. Itt még beállíthatók egyéb opciók is. Remélhetőleg megoldja a problémádat, nálam jelez a messenger lezárt képernyővel is.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #2643 üzenetére
Megvolt
-
AttilaMvh
tag
CM Security az Applock funkcióban készít szelfit,de hogy mailen is küldi-e, azt nem tudom. Google Playen van hozzá valamilyen téma, ami postázza is a képet. Ássál utána egy kicsit
Én nem szeretem ezt a funkciót, kifejezetten előnytelen fotókat készített rólam, egy-egy mellésikerült feloldó minta alkalmával :-)
-
AttilaMvh
tag
válasz
AttilaMvh #2457 üzenetére
Bocs,már nem hagyja szerkeszteni az előzőt, nekem global stabil volt, és az még akkor nem tudott magyarul. Nem tudom a kínai stabil milyen, de biztos tud angolul, próbáld meg a leírtak alapján a beállítások angol megfelelőivel dolgozni. Remélem, hogy működik. Ha mégsen, akkor bocsánatot kérek, hogy beleszóltam a nagyok dolgába.
-
AttilaMvh
tag
válasz
dragontiger #2439 üzenetére
Szia, az eladóm utasításait követve én is PC nélkül cseréltem le a kínai stabilt global developerre, próbálkozz a következő módszerrel ha műkszik az internet a telefonodon, és hajlandó vagy 1.6 Gb letölteni:
1 filekezelővel kêszíts egy mappát a telefon belső memóriájába, pl. "Romcsere" névvel
2. innen töltsd le a http://bigota.d.miui.com/6.12.1/miui_MIMAXGlobal_6.12.1_862986f10f_6.0.zip global dev december 1-i kiadását és másold/mozgasd a fenti mappába
3. A telefon beállításainál menj oda, hogy Beállítások-a telefonról- rendszerfrissítés majd a jobb felső sarokban a három pontra nyomva válaszd ki a "ROM telepítés kiválasztása" opciót, a filekezelővel válaszd ki a letöltött zipet a romcsere mappából, és kezdődik a tánc
Persze előtte mentsd amit akarsz, mert ez leradíroz mindent a telefonról. -
AttilaMvh
tag
Van egy beütemezett mentésem a külső SD kártyára, szombat éjjel. Minden vasárnap reggelre az időjárás widgeteim fejreállnak, az accuweatheré helyett forgó karika, a Transparent weather clock helyett egy váz, benne minden nullázva. A hozzátartozó alkalmazások működnek, és ha újra kiteszem a kezdőképernyőre a widgeteket, akkor minden helyrejön. Valaki beleakadt még ebbe a hibába? Na nem mintha nem lehetne túlélni a dolgot, de bosszantó hétről hétre feltámasztani a döglött widgeteket.
-
AttilaMvh
tag
válasz
vinczetibor #2333 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy annyira érzékeny az érintés közben a mozgásra, hogy többször kell próbálkoznom pl egy kijelöléssel, mert elhúzásnak, simításnak veszi, a képernyő meg annyira sima, csúszós, hogy nehéz egy pontban tartani az ujjam. A fejlesztôi lehetőségek között bekapcsolható az érintés megjelenítése, az segíthet kideríteni, hogy mikor és mennyire érzi a kijelző az érintést.
-
AttilaMvh
tag
válasz
*Mukeey* #2201 üzenetére
Naná, hogy megfog, szemüveg nélkül is tudok olvasni a böngészőben, chaten, jó nagy térképet mutat a navigáció, és ha VNC-vel, vagy teamviewerrel kell matatnom PC-n, akkor sem kimondottan hátrányos a nagy képernyő
Még nem szereztem be üveget rá, azt hittem, hogy a gorilla 4 elég védelem, de olvasva a fórumot, tervbe vettem egy üveg becserkészését. A tokokat nem igazán kedvelem, de egy szilikon hátborítóval szemezek már. Mellesleg mennyire könnyű jól feltenni házilag egy ilyen üvegfóliát?
-
AttilaMvh
tag
válasz
Milestone2 #2194 üzenetére
Köszönöm!
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok! Befogadtok egy erdélyi zöldfülűt? Remélem nem gond, hogy nem vagyok anyaországi. Az 50+ kategóriába tartozom, két hónapja olvasom ezt a fórumszálat, amióta elhatároztam, hogy mi maxra fáj a fogam. Sikerült hozzájutni egy 32gb-os hidrogénhez, és hálás vagyok nektek azért a sok információért, amelyekhez itt jutottam hozzá. Nekem is fontos volt a telefont megtanítani magyarul, ezért az eladóm utasításai alapján a telefon menüjéből sikerült zárt bootloaderrel lecserélni a Global Stable-t egy előzőleg letöltött gyári Global Developerre, amit hetente frissítenek. Ha már a Stable is tud magyarul, szerintetek megérné visszatérni rá, vagy tartsak ki a Developer mellett? Nem vagyok egy kísérletezős típus, és telefonszakértő sem, de nem félek az újdonságoktól. Szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motoros topic
- Synology NAS
- Egyéni arckép OFF
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest