Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
sublett #7118 üzenetére
Igaz átpörgettem az SMB-s beszélgetést, de szerintem a legegyszerűbb módja, hogy (a windowsos régi ablakú) Vezérlőpult - Hálózat és internet - Hálózati és megosztási központ - Speciális megosztási beállítások. Itt a Magánnál a Hálózatfelderítés és a Fájl és nyomtatómegosztás is be van kapcsolva. (általában ez marad ki sokszor)
Valamilyen mappán pedig nyomsz egy jobb klikk, speciális megosztást, bepipálod.
Opció a gyorsaság kedvéért: Ezután telefonon vagy android tv-n CX vagy valamely fájlkezelőben hálózati felderítés, megtalálod, leteszteled (ha van felhasználónév jelszó akkor beírod) és elméletileg listázza is a megosztott mappát.
Én azért szoktam ezt a megoldást telefonon, mert gyorsabban ellenőrizhető, hogy működik-e és egyből látom, hogy egyáltalán megtalálja-e a hálózaton a gépet (mutatja az ip-t stb).
Utána Kodi-ba beírod az ip-t boxon, kitallózod és hozzáadod a meghajtót vagy mappát és ott lesz.
Így az adott hálózaton csak az adott win-es felhasználó, azaz te tudod megnézni, ha be tudsz lépni (a mappa vagy meghajtó megosztásnál pedig lehet szöszölni a jogosultságokkal is, hogy mely felhasználónak milyen jogai legyenek).
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Formula-1
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor Watch GS Pro - strapacska
- World of Tanks - MMO
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- 3D nyomtatás
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest