Hirdetés
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
sublett #7118 üzenetére
Igaz átpörgettem az SMB-s beszélgetést, de szerintem a legegyszerűbb módja, hogy (a windowsos régi ablakú) Vezérlőpult - Hálózat és internet - Hálózati és megosztási központ - Speciális megosztási beállítások. Itt a Magánnál a Hálózatfelderítés és a Fájl és nyomtatómegosztás is be van kapcsolva. (általában ez marad ki sokszor)
Valamilyen mappán pedig nyomsz egy jobb klikk, speciális megosztást, bepipálod.
Opció a gyorsaság kedvéért: Ezután telefonon vagy android tv-n CX vagy valamely fájlkezelőben hálózati felderítés, megtalálod, leteszteled (ha van felhasználónév jelszó akkor beírod) és elméletileg listázza is a megosztott mappát.
Én azért szoktam ezt a megoldást telefonon, mert gyorsabban ellenőrizhető, hogy működik-e és egyből látom, hogy egyáltalán megtalálja-e a hálózaton a gépet (mutatja az ip-t stb).
Utána Kodi-ba beírod az ip-t boxon, kitallózod és hozzáadod a meghajtót vagy mappát és ott lesz.
Így az adott hálózaton csak az adott win-es felhasználó, azaz te tudod megnézni, ha be tudsz lépni (a mappa vagy meghajtó megosztásnál pedig lehet szöszölni a jogosultságokkal is, hogy mely felhasználónak milyen jogai legyenek).
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- AliExpress tapasztalatok
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Autós topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- iPhone topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest