Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez egyértelműen gyári hiba. 3 napon belül viszont kötelesek cserélni, ha hibásat fogtál ki.
Mondjuk sokat segítene, ha tudnánk, hogy hol vetted.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
gabenh
tag
Üvegfóliával nem működik az ujjlenyomatolvasó igaz? Vagy van valami specko fajta? nem nagyon merem védelem nélkül hagyni
-
walakyb
aktív tag
válasz petipetya #1581 üzenetére
Hat, nekem elegge elenken el emlekeimben, amikor meg a telefon identitasat kellett atirni, hogy a tv go egyaltalan mukodhessen. Szerintem sajnos sokkal inkabb gazdasagi a megfontolas, erre utal a telenor kamuzasa is, hogy nincs kesz a program az adott telefonra, de bezzeg az altalunk forgalmazott keszulekek!...
-
válasz pusi1981 #1589 üzenetére
Volt ilyen a Note 4-nél , ez egy Miui kamera “bug; azt hittem hogy ez már eltűnt. Akkor valakinek az segített hogy alaphelyzetbe állította az applikációt valamilyen formában, vagy az OpenCamera alkalmazást használtuk. Köztük jó magam is.
Abban tudok segíteni hogy próbáld meg a fentebb említett alkalmazását ,
Majd a beállítások / videó beállítások / Hangforráson belül alapértelmezésben levő kamkordert kidobni a kukába. Majd az alkalmazásának van egy saját hang optimalizálás segítő ki választható lehetősége , tessék azt kipróbálni . Majd teszt.Ui az alkalmazása Magyar nyelvű és minden beállítható , nagyon sok xiaomi mikrofon gondjaira nyújtott segítséget . Egy próbát mindenféle képen megér szerintem.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok! Nektek nem késik videofelvétel nél a hang a képhez képest? Nekem körülbelül egy két másodperc késés van.elég idegesítő .És biztos hogy nem normális. Valami megoldás esetleg?
-
Tengo
aktív tag
Bárhogy nézem, semmi nincs rajta. Se karc se ütésnyom, de tisztán láthatóan a sarkától indult ki a kijelző elszíneződés. Megnyomódhatott a zsebemben annyira, hogy tönkremenjen?
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
Szerdán vettem mi 9-et, 1 napot volt nálm munkába, egész nap a zsebemben műanyag keménytokban. Kijelző sarkán fekete folt, kijelző lilás foltos. A kijelzőnek annyi. Ha visszaviszem szervízbe gondolom azt fogják mondani fizikailag sérült, én okoztam a hibát. Van esélye, hogy mégis gariban kicserélik a kijelzőt? Kicsit azért le vagyok döbbenve, hogy tokban egy napot nem bírt ki a zsebemben. Semmilyen ütésnyom repedés vagy egyéb külsérelmi nyom nincs rajta.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz marotipeti #1579 üzenetére
Nálam is remekül működik, beleértve a kamerát is. Se hiba, se röccenés, semmi az égvilágon, pedig lassan 15 napja nem volt restart (ez mutatja, hogy azóta nem is kaptunk frissítést).
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz walakyb #1577 üzenetére
Nekem sem az első ügyfélszolgálatos aktiválta, hanem a második vagy harmadik. Az ok az lehet, hogy hivatalosan nem támogatott telefon esetén nem tudnak és nem is akarnak felelősséget vállalni, ha a VoLTE-hez köthető műszaki hibát akarsz a nyakukba sózni.
"nincs rá lezsóidő"
-
brd
nagyúr
válasz racskobalazs #1541 üzenetére
Ez csak root-tal javítható. Vagy reménykedni kell, hogy gyárilag kevésbé hülyére állítják be egyszer a memóriakezelést és/vagy kevesebb gyári hulladék fut majd kéretlenül.
The only real valuable thing is intuition.
-
marotipeti
csendes tag
Sziasztok!
Látom, nagy a vita, hogy jó-e vagy sem. Én most megjártam vele a szigetet, ami talán tényleges tesztnek vehető sok szempontból (szerintem). Minden szempontból jól teljesített, akksi is jól bírta, fotókat nappal és éjjel is szépeket csinált, beszélgetési minőség is jó volt a gyenge hálózat ellenére. Engem meggyőzött.
-
válasz racskobalazs #1573 üzenetére
racskobalazs fogalmam sincs.
AGL: nincs kizárva, ellenben akkora visszhangot váltott ki a dologból hogy a Xiaomi Mi9 CC példányból szeretnének egy A3 Pro-t.
Csak az a kérdés hogy meg is valósítják.Bagoly01
Egyenlőre még nem, Miuin is megismert alap kamera applikációval van ellátva.Sanyesz
Teljesen igazad van, innentől Off részemről.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
walakyb
aktív tag
válasz Atomgeszi #1566 üzenetére
Ez a volte egyebkent egy nagyon erdekes dolog. Telekomos vagyok, telefonon probaltam eloszor elintezni, haromszor is lepattantam roluk, majd bementem az alleeba, kerdeztem a csajt, hogy aktivalna-e a volte-t a szamomon, 5 perc mulva aktiv volt, azota is gyonyoruen mukodik...
-
Bagoly01
senior tag
Vajon az A3-at "felvértezték végre Camera api 2-vel, vagy ezt is mókolni kell majd, G-cam miatt?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Luck Dragon #1572 üzenetére
Elolvastam, nem is tudtam, hogy van már teszt. mobilaréna rendesen el van itt maradva ezekkel a xiaomi tesztekkel, nyilván a xiaomi miatt. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt direkt cseszték el, mert ilyenkor eszembe jut, mikor a twitter-re kiraktak egy szavazást, hogy melyik rendszer a jobb. A miui vs sima gugli, ahol az utóbbi nyert nem kicsivel, és ezt nem bírták nézni, végül diktatórikusan törölték is az oldalról az egészet.
Emiatt gondolom azt, hogy ezt a készüléket most már direkt rontották el 720p kijelző???, a kamera mos mint mosógép este főleg és a többi... na mindegy, csak megjegyeztem, de hogy ne legyen full off, itt a képen az Mi 9 és a Mi A3 egymás mellett. Szerintem még ronda is előröl a nagyobb káva miatt alul főleg...
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Luck Dragon #1572 üzenetére
mi van mostanság a szájomi házatáján?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez volt már? ha igen, akkor bocs... Én itt Mobilarénán nem találtam róla cikket, szóval jön ez is...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz the radish #1569 üzenetére
Ez lehet itt az egyik gond... vagy inkább a fő.
--------Nem válasz akart lenni sorry.
Szerintem durván sok típus, még akkor is, ha már a felével nem kell foglalkozniuk.
És ha még hozzávesszük, hogy csak az Mi9-hez hányféle OS-t hegesztenek...[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos ez van az összes Xiaomi telóval. Az első fél év a legrosszabb valamiért SW támogatás szintjén, főleg itt a Pie - Q átállás is közrejátszik. És hiába jött ki most a Mi9T Pro, még hírben sincs rá a Q. Vagyis hát van, hogy majd egyszer. De a Mi9-re sok közleményt olvastam már, hogy elsőnek kapja meg, és, ha nem akarnak felsülni vele, akkor időben elkezdik fejleszteni. Én csak erre tudok gondolni. Bízom is ebben.
Mi4C-t és Mi5-öt fél évvel megjelenés után vettem meg, és semmi baj nem volt SW támogatással, addigra kinőtte a gyermekbetegségeket, de Mi9-cel már nem bírtam várni. Igaz, hogy xiaomi.eu dev mindent megoldott, de sajnos ez nem opció mindenkinek. Global vonal nem megy a xiaominak. Mondjuk 4X-en és Note 6 Pro-n semmi gond nincs a globallal. Reméljük itt is normalizálódnak a dolgok. De én sem rakom fel a Q-t. Sok app nem is támogatja és nem a nyaraláson akarok szenvedni, hogy valami összefossa magát.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Sanyesz. #1560 üzenetére
Hát igen, ha jól emlékszem ott a VoLTE miatt, amit a szolgáltató baszik aktiválni, mert nincs a támogatott készülékek listáján a telefon. Ott is mi szöveget tol le a Telenor? "még nem került ki az a Telenor specifikus szoftver, " Holott az andorid alapból támogatja a VoLTE-t. Már évek óta nem raknak semmit pluszban a telóra, főleg nem egyedi szoftvert.
-
Atomgeszi
nagyúr
Mindig nézem a kínai fórumot. Ott sincs egyelőre semmi változás global fronton.
MIUI 10 Beta Stable China V10.2.33.0.PFACNXM ez jött ki 2 napja. De ez is csak béta. Szóval a kínaiakat is leszarják.
Most ez vagy azért van, mert javába több embert állítottak a 10-es android alapú MIUI fejlesztésre, vagy, mert szarnak rá. Remélem az előbbi.
Mert még mindig úgy hirdetik, hogy Mi9 lesz az első, ami megkapja a 10-es droidot. Szóval szerintem ez van a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Atomgeszi #1562 üzenetére
És ehhez most is tartom magam, ha 29-nél nem lesz legalább olyan, mint 26 volt igen ezt a "kiszabott" telefont azonnal kukázom. Nem ez lesz az első, de "régi" topikban is ez írtam, nekem tökéletes a telefon (26), de ha elkezdenek szívatni vele, nagyon hamar lecserélem és 3-ból kétszer ezt eljátszották. De nem tudom minek kell ismételnem magam. Ha nem lesz jó, kiszálltam és én SOHA nem szoktam utána visszajárni az adott topikba szapulni az adott készüléket.
Zárjuk ezt a témát, a kérdésem csak annyi, van valakinek fogalma arról, hogy vajon mikor jön erre frissítés?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Atomgeszi #1562 üzenetére
Ettől függetlenül valóban gyász, ami a frissítések körül megy. Meg, hogy nem lehet egyszerűen downgradelni mondjuk neked a 26-osra, hogy meglegyen a béke. Ennek nem így kéne működni. Főleg, hogy a Mi6 pl. már V10.4 fölött jár. Pedig az több, mint 2 éves készülék. És ezt is bemásoltam akkor, hogy nem érzem jogosnak, hogy az már ennyivel előrébb jár. És azt is leírtam, hogy a xiaomi szeirntem ezt a global vonalat elbaszta, és már rég a xiaomi.eu-s srácokkal kellett volna kokkettálnia. Persze ez anno sem ment neki, amikor vagyuláék csinálták a fordítást, és nem fogadták el, mint hivatalos fordítás és nem építették be a ROM-ba. Pedig 98%-os fordítás volt kb, amit ingyen csináltak, csak a közösség érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem, ha benézel bármelyik topikba, ami Xiaomi. Egy idő után a xiaomi.eu a téma, mert minden meg van beszélve a készülékről, a heti béta pedig általában hoz valami újat, amiről lehet beszélni újra.
Nekem a legutolsó stabil V10.9.13 volt asszem, ott is megjegyeztem,hogy nem tetszik, hogy flickerel a screen, ha ráteszem az ujjam az animációra. Nem hagytam szó nélkül. De mivel nekem mind2 előző telefonomon xiaomi.eu dev volt, én már akkor eldöntöttem, hogy felrakom, mikor még meg se volt a készülék. Csak aztán kaptam a 2 hetes várakozást a BL nyitásra. Aztán használtam is a global stabilt 1,5-2 hónapig, és meguntam, hogy nem jön frissítés. Akkor még csak V10.9.9 volt asszem. Erre 2 hónap után odabasszák a 4 kis javítással újabb ROM-ot? Ekkor fogtam és felraktam a dev-et.
És most leírom ismét, hogy [link] amit itt írtál 3. bekezdésben, nyitotta sok embernek a kezében a bicskát.
Idézem:
"Egyszerűen az iphone mindenben gyorsabb és stabilabb nekem, akkor feleslegesen nem szívatom magam eu 28 féle hulladék frissítésekkel, a következőt még megvárom, de itt rohadjak meg, ha ott nem változik valami, ezt ha ezt a kiszabott telefont azonnal nem kukázom."És azt is leírom, hogy nem támadtalak(most sem!), akkor is szó nélkül elmentem mellette. Megértem az álláspontod, gondoltam ezt normális emberek módjára is meg lehet beszélni. Csupán a figyelmed próbálom felhívni rá, hogy nem a 28-as frissítés osztásával van a baj, hanem az utolsó bekezdéssel. Mert ez egy nagyon kényes téma mindkét oldalon. iphone topikban ugyanez lenne, ha valaki bemenne és elkezdené ezt írni, hogy bezzeg az androidon előveszem a kamerát és kattintok és azon szép kép lesz, mintsem a click and see picture iphoneon, vagy bemész, hogy android sokkal gyorsabb, miközben az iphone másodperces animációkkal tereli el a lassúságot. Ezt sehol nem hagyják szó nélkül. Mindenki próbálja védeni és önigazolni magát, amiért súlyos pénzeket hagyott ott. Ki így, ki úgy. Ettől függetlenül én nem támadásként írtam ezt neked.
Most olvasom a szerkesztett hsz-t. Nyilván nem topikgazdát akarok játszani, mert nem vagyok az, de ettől függetlenül szerintem lehet vitázni személyeskedés, sértődés minden nélkül és úgy, hogy megértjük a másik álláspontját. Ami jelenleg senki részéről nincs meg, mert mindenki foggal körömmel harcol, ahelyett, hogy összetartó közösség lennénk, a sok hibától eltekintve.
És nyilván azért írtam, amit írtam, mert amire válaszoltam hsz-t, te azt kifogásoltad, hogy a 28-as frissítés ekézése miatt kaptad az ívet. Miközben (ahogy én látom a kollégák reakcióját) a 3. bekezdés miatt kaptad.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Atomgeszi #1558 üzenetére
Áhh ne csináld már, most komolyan.
Most tényleg egy ilyen szöveggel szeretnéd hárítani, amit az előbb írtál. Ha letojnád, nem írtál volna semmit.
Én meg azt tojom le, hogy kinél mire nyílik a bicska, ahhoz hasonlítok, ami van, áfonon sem minden frankó, ott is leírom és azoknak sem tetszik, ezért is van tele egyre jobban a tkm az egész fórummal, itt régen ilyen nem volt, hogy személyes sértésnek vették, ha egy adott hardver kritizálva volt, hozzáteszem jogosan kritizálva.Hagyjuk...
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem kezdem, Én mindenkinek az álláspontját értem. Csupán azt akartam mondani, hogy azon akadt fent mindenki. Én letojom. Nálam jó a készülék minden szempontból. Ha más készüléket írtál volna, ugyanúgy azon is mindenki kiakadt volna. Minden topikban ezt látom, ha felhoz valaki egy konkurens készüléket. Legyen az android vagy ios. Ez nem ez a topik sajátossága. Mindenhol elküldtek volna kb melegebb éghajlatra. Ugyanúgy, ha egy androidos megy be "flamelni" egy ios topikba. Mert erre soknak nyílik a bicskája. Én sem támadtalak, csak próbáltam mondani, hogy nem azon volt a hangsúly, hogy a 28-as szar, hanem, hogy mit mihez hasonlítasz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Atomgeszi #1555 üzenetére
Szerinted ezt nem unalmas olvasni? De az, de én át tudom ugrani, hogy szinte csak a mókólásról szól 90%-ban az egész téma már. De miért is?
Mert ezzel lesz aránylag használható a készülék, nagyon kíváncsi lennék, ha nem mókólnál vele és jelentkeznének azok a hibák, amit itt egyre többen írunk, akkor háttérben csöndben maradnál-e, illetve elviselnéd-e?
Nem hinném... Legyen már itt valami kiszabott mérleg, mert ez itt kezd nagyon dedóba menni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Atomgeszi #1554 üzenetére
Csak azt tudom írni, amit eddig, nem percenként, óránként, naponta, hanem több mint két hét után jegyeztem meg, most te is kezded ezt egészet?
És nem azt írtam, hogy bezzeg az iphone, hanem azt, hogy feleslegesen nem szívatom magam az utolsó 28 féle frissítéssel, mikor ott egy teljesen stabil készülék. Jelen esetben az ájfon, de ha másik lenne, akkor azt írnám/írtam volna oda.Tényleg akarjátok, hogy ebből napi szinten legyen egy komment, vagy eltudjátok viselni végre, hogy két után megjegyeztem, hogy egy flagship-re még mindig ugyanaz a gáz frissítés van ennyi idő után is, mert nagy ívben letojják a készüléket?
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Akit érint:
xiaomi.eu dev 9.8.15
CHANGELOG
Lock screen, status bar, notification bar
Fix - Fix the problem that the time in the upper left corner of the status bar disappears
Fix - Fix the problem that the notification bar is easily touched during the call
Fix - Fix the problem that the fingerprint icon cannot disappear immediately after the fingerprint is successfully unlocked.
Fix - Fixed the problem that the timing shutdown countdown is not updated when the horizontal screen is full screen
Optimize - Notifications that support all apps are displayed by default on the lock screen
Optimize - Updated AOD app version
New - Dark mode quicktoggleSettings
Optimize - Optimize volume level for Snapdragon 660 devices
Fix - Fixed German language FC at battery stat
Fix - Fixed Ultra Battery saverCamera
Fix - Fixed missing Camera modes for Spanish languageLauncher
New - App drawer option addedBrowser
Optimize - Updated Browser appHow to update Android 10 from 9.8.8 => 9.8.15 (TWRP doesn't support /data storage decryption)
Copy zip file to USB OTG, no wipe needed..
or
via ADB at TWRP, no wipe needed..adb push xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zip /storage
adb shell twrp install /storage/xiaomi.eu_multi_MI9_9.8.15_v10-10.zipEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem nem azzal volt baj, hogy leírtad, hogy még mindig szar és nem jött frissítés. Illetve, hogy 26 alatt jó volt, 28 alatt nem. Hanem, hogy almát körtéhez hasonlítottál ismét, hogy bezzeg az ájfonon az úgy megy. És ebből volt a félreértés és sértődés.
Érted kb, úgy esik le ezekből a vitákból, mint amikor androidos vesz egy iphonet, és várja, hogy megkapja ugyanazt a szabadságot ioson és ezt hozná fel mindig példának, hogy bezzeg androidon úgy megy háttérben a YT ezek meg azt se képesek megcsinálni, csak fizetősen stb. stb. stb.
Ezek után valószínűleg nem is 29 fog jönni, hanem valami 10.3.11 körüli ..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azt ne fellejtsd el, hogy mindig az a hangos akinek baja van.
Azért vannak ezek a fórumok----főleg---, éppen ezért nem kell besértődni és hülye balfa...fék viccekkel alátámasztani valamit, ha valakinek gondja van, vagy lesz. Azért írom, hogy lesz, mert nekem faszán generálták a két frissítéssel ezt a "szót", vagyis a hibákat.
A másik, régóta ismerjük egy mást Luck Dragon-nal és tudom, hogy rögtön bevésné ide a legapróbb hibákat is, nem az a "fajta", aki elviseli, ha átverik, Nő létére sem. Ő is tudja rólam, hogy alaptalanul én semmit nem fogok hibáztatni.
-
justnow
csendes tag
válasz Atomgeszi #1458 üzenetére
Végre, siker! Kisebb vívódások és mérgelődés után a xda.developers oldalon, cd993 Senior Member on 19th March 2019 0549 PM postjának pontos követése után feltettem a recovery-t és a rom-ot..
Igaz, hogy tettem utána egy kitérőt a 10 Andriddal, de abból visszamenekültem a P-re, mivel azzal egy csomó, általam rendszeresen használt app nem működött.
Végül a TWRP biztos működése alapján kétszer is cseréltem rom-ot. Most áltaad dícsért EU 9.8.1-en vagyok. Minden rendesen működik, ha úri kedvem úgy akarja még a TWRP-ba is be tudok lépni. -
Laci.M
senior tag
válasz Luck Dragon #1545 üzenetére
Azt ne fellejtsd el, hogy mindig az a hangos akinek baja van. Több ismerősömnek is van RN7, semmi problémájuk a telefonnal, illetve egy másik barátomnak is van MI9-e aki egy iPhone után jött és ő is meg van elégedve 100%-osan a telefonnall. Pont az övét próbáltam ki mielőtt megvettem, mert nagyon oneplus fele húztam, de a Qi hiánya kilőtte a dolgot.
Aláírás
-
-
Oldmobil
aktív tag
válasz HardRic #1536 üzenetére
Szia, 28-as stock eu rommal nekem működik a LED, jelzi amit kell, de olyan mintha nem is lenne, mert egyrészt ilyen lágy elhalványulóra csinálták a villogását, másrészt nagyon kicsi amérete, harmadrészt kicsi a fényereje, negyedrészt kis szögtartományból látható. Szóval pont mindent megtettek a fejlesztők, hogy nehezen lehessen látni azt az alkatrészt, aminek a funkciója a figyelemfelhívás. Great.
A kamera egyébként nekem kifogástalan és más panaszom sincs :-)
-
Ahogyan látom az RN7 topicjàban is hasonló a helyzet mint itt, A3-om sem sikerült valami jól . Úgy látom kezd a Xiaomi kicsit hanyatlani. Remélem összekapjàk magukat.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ricsi0307
senior tag
A legbosszantóbb hiba amit eddig találtam, hogy ha a youtube a háttérben megy, én pl. este arra szoktam elaludni mindenfêle műsort hallgatok akkor az ébresztő nem teljes képernyőn jelenik meg hanem csak elkezd csörögni és csak fent az értesítési sávban lehet lelőni. Ami nagyobb gond, hogy ilyenkor nyomogathatod a hangerőszabályzót nem kapcsolja be a szundit. És ez reggel amikor azt se tudod hírtelen, hogy mi a neved azért elég idegesítő tud lenni. Ezen kívül rengeteg apró hiba van de azok azért megszokhatók.
-
workin
senior tag
Mondjuk ez valami specifikus, nlam szerencsére gyári romon nem jelentkezik ilyen (global), youtube music- ot hallgatok, és nincs gond a fotózással közben.
-
workin
senior tag
válasz Sanyesz. #1539 üzenetére
Mert gondolom mindig hordasz magaddal, minden esetben egy fényképezőgépet...
Hát én nem, ezért például tök jó, ha a játszótéren tudok lőni a gyerekekről egy normális fotót, vagy éppen otthon, ha valami érdekeset látok, és nem megyek kivenni a fotómasinát a tokból, mert annyi idő nincs, hanem előveszem a telefont, és ahogy megvan a focus már kattintok is.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Luck Dragon #1535 üzenetére
Hát személyes tapasztalat alapján nagyon MEH. De így, nagybetűvel. Teljesítményre nincs panasz, egyáltalán. Egy bivaly gépezet. DE:
Azért én még egy telefonnál se láttam olyat, pláne, hogy van benne 6GB ram, hogy pl ha megy a spotify és gyorsan le akarok kapni valamit a kamerával akkor a spotify eltűnik a memóriából (eltűnik, mert nem zártam be, mégis újra kell nyitni, s teljesen újra tölti).
Vagy nem menti le a képet.
Vagy nem szinkronizálnak random alkalmazások random időkben. Egyszer igen egyszer nem.
Vagy random bezáródik az alkalmazás akár gépelés közben is.Jó, 150 ezer forint. Nem egy S10 meg nem is egy P30 árazása. De azért ha már ilyen hardvert raktak bele, akkor többet várna az ember.
Ez az én személyes véleményem, nem mondom, hogy nem érte meg, mert amúgy elég jó kis telefon. De tényleg valamit kezdhetnének sw szinten is. Mert így elég gáz.
Xiaomi EU romot használok.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz Luck Dragon #1535 üzenetére
Többen nagyon rá vannak kattanva a kamerára. Nekem semmi bajom sem a kamerával, sem a készülékkel.
Fényképezni meglepő módon leginkább fényképezőgéppel szoktam."Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
-
HardRic
addikt
A notification LED nálatok teszi a dolgát? Globálisan és app szinten is engedélyezve van mindenhol, de eddig csak töltés közben láttam, hogy világít, soha máskor. Nem vagyok se DND-ben, se némítva, se hasonlók.
-
Így olvasgatva a topikot elég kiábrándító kezd lenni a telefon.
-
Sabber
aktív tag
-
workin
senior tag
válasz Karavik #1530 üzenetére
Uraim!
Esetleg nincs kedvetek valami mini tips and tricks -et írni mobilfotózásra, ami megfelelő minőséget hoz ki a telefonból ?
Én azt gondolom, gondoltam, hogy a telefon AI része megoldja helyettem ezt a kérdést, hiszenm azért AI , ne nekem kelljen már állítgatni, hogy kihozzam azt a képességet a telefonból, amit tud. -
Karavik
veterán
válasz racskobalazs #1527 üzenetére
Az is hasznos megfelelő fényviszonyok mellett mozgó témák fényképezésére. Én pl. izgő-mozgó kisfiam szoktam vele lőni, aztán utólag kiválasztom a megfelelő pillanatot...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz racskobalazs #1527 üzenetére
Én szoktam használni, főleg, ha embert fotózok, mert ugye többször előfordul, hogy pislant, nem tetszik a száj állása, ott meg kb lesz 10 kép.
Nekem csak az hiányzik, hogy gifet nem lehet belőle sehogy sem kinyerni. Vagyis valahogy biztos lehet..
-
racskobalazs
senior tag
válasz Karavik #1526 üzenetére
Dynamic Shot-ról vélemény?
Tök jó kis rövid tömör lényegre törő hozzászólás volt. thumbsup
-
Karavik
veterán
Gyári MIUI kamera app-al történő fotózás esetén HDR-t egyáltalán nem szabad használni, köztudott, hogy elmossa a részleteket ill. jelentősen ront a fotók minőségén. Szerintem pont ezért van olyan sok ellentmondásos vélemény fotókkal kapcsolatban, mert vannak akik használják a HDR-t és vannak akik nem.
Kamera opciók közül egyedül az AI-t érdemes bekapcsolni teltebb, dinamikusabb színek érdekében bizonyos témák esetén (épület, növényzet, víz, tenger, égbolt, naplemenete).
Low light/éjszakai fotózásra pedig ott a GCAM Night Sight (ami nagyságrendekkel jobb mint MIUI camera night módja), de ez is csak statikus témák esetén működik megfelelően.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
racskobalazs
senior tag
Ebben az a szomorú, hogy ha visszaköveted a beszélgetést akkor az első komment 06.20.
Azóta se történt semmi, lassan 2 hónapja. S flagshipről beszélünk
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyébként meg, amikor semmi gondom nem volt a készülékkel, én így reagáltam, nem pedig személyes sértésnek vettem!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz racskobalazs #1520 üzenetére
Azt se értem, hogy itt a fórumon hogy lehet, hogy ennyi ember ennyi különböző véleményt mond a kameráról. A teljesen "sz@r"-tól a tökéletesig, konkrétan minden vélemény megtalálható. S egyazon telefonról beszélünk.
Én ezt nem értettem 26 alatt, végig védtem a készüléket (ami ritka eset), nekem ott tökéletes volt mindenben a készülék. Másnál meg rossz volt a villanó időzítése, mosott képek. Nem is értettem az egészet. Még most is azt mondom, hogy kicseszett bugos a rendszer és amolyan alvóban vannak ezek. Lehet, hogy (csak példa) egy sms írásnál egy karakter hozza elő és csak akkor. Ez itt a gond, hogy össze-vissza van hegesztve, tengernyi mobil típus a piacon, lassan már kenyeret is fog árulni a xiaomi és ennek a következménye lesz pontosan az, ami most történik.
Jött a 27, még aznap vissza is vonták. Mégis milyen teszt alapján dobálják ki a nagyon lassan elkészülő frissítéseket? Költői kérdés volt...
-
racskobalazs
senior tag
válasz ShadowLac #1519 üzenetére
Nekem kamerával az a tapasztalatom, hogy hol ilyen hol olyan. Igen sokszor "elmosódott". Az elkészült képre zoomolni nem nagyon lehet, mert azonnal feltűnik, hogy nincsenek sehol a részletek. De ezt én nem értem, van rajt egy 48mp fő szenzor, azon kívül még 2 kamera és ennyit tudnak vele kezdeni?
Éjszakai mód elmegy, de azért lehetne jobb. (pláne ha már vagy 2-3sec alatt készül el 1 kép) PRO módot meg valahogy nem értem. Imádtam az S6-nál a PRO módot. De ezen valahogy... Nem tudom megfogalmazni. De nem...
Nem tudom, nem gondolom, hogy ha valaki vesz egy telefont az az első, hogy rohan venni stabilizátort. OIS már az S6-ban is volt, 2015-ben! Tudom ezen kár rágódni, nem tettek bele azt jónapot.
Azt se értem, hogy itt a fórumon hogy lehet, hogy ennyi ember ennyi különböző véleményt mond a kameráról. A teljesen "sz@r"-tól a tökéletesig, konkrétan minden vélemény megtalálható. S egyazon telefonról beszélünk.
-
ShadowLac
addikt
Nagyon rossz!!. Az enyém sokkal jobb. Érthetetlen.
Fikázom én is a Mi 9 kameráját hogy a Mi 8...
Lányom hazajött csináltam pár fotót mi 9 vs S9. Hát S9 sehól nincs a Mi 9 hez.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Black&White
addikt
Nálam az utóbbi napokban egész jól viselkedik az akksi.
Éjszaka lement 5-8% körülire a készenléti fogyasztás.
Nappal, használat közben meg így muzsikál: LINK[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz walakyb #1515 üzenetére
Tuti, hogy direkt fogalmazol (?) ilyen értetlenül. Vagy ennyire nem megy? Áhh azt nem hiszem.
De mindegy is...Volt egy nagyon jó telefonom az eu26 alatt, most foszlányokban sem az. Talán a 29, de ha ott nem javul, biztosan megígérem, hogy azonnal kilépek.[ Szerkesztve ]
-
walakyb
aktív tag
Figyi, attol meg, hogy azt szajkozod, hogy nekunk az a bajunk a hsz-eddel, hogy szidni merted a 28-as frissitest, attol ez meg nem lesz igaz. Elegge vilagosan tobbszor is le lett irva, hogy mi a problema, ha te ezt keptelen vagy megerteni, akkor a hiba a te gepezetedben van...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz adamfriday #1501 üzenetére
Nem tudom mikor kapcsolódtál be a témába, de sokkal több pozitív hozzászólásom van/volt, mint negatív, csak párat kiragadva és akkor még az xs max mellett az s10+ is megvolt:
És beltérben ilyen képet lőtt a mobil előkapva [link]
és te/ti páran sérelmezitek, hogy ezt a minőséget két ostoba frissítéssel hazavágták nekem? Ilyen minőséget még foszlányokban sem tud most!Hát elmehettek ám a jó.....
[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
Laikusként csak arra tudok gondolni, hogy sok helyen sok féle alkatrészből - és itt most nem a fő egységekről beszélek - állítják össze ezt a vasat és amit az egyik frissítés megold az "a" verzióban pont azt rontja el a "b"-ben....
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem először lett leírva, hogy még ugyanannál a szoftvernél is másképp működnek több embernél is a telefonok. Nálam a 26 teljesen tökéletes volt, mégis jó sokan köpködték, tényleg ezeket nem olvastátok?
tizenvalahány év alatt sok topikban voltam, ahol jobban sérelmezték, ha az adott hardver kapott kritikát, jobban mintha az anyjuk lett volna ribancozva, de ez most itt a top.
És megint csak azt tudom írni, hogy nem percenként, óránként, naponta kellett ezt olvasnotok, ami miatt egyáltalán ebből vita lett, mert több, mint két hete még csak nem is írtam emiatt, de persze, mikor a telefon védtem jogosan, és többen szapulták itt, akkor hol a rákban lapítottatok?Jah tudom, te csak olvasod a topikot, csak most éreztél késztetést írni...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz adamfriday #1501 üzenetére
Írtam, fogd a hozzászólásom és menj a modkerbe, hogy 2 hét után (újra) meg mertem jegyezni, hogy a 28-cas még mindig gáz, vagy miért van ez a topik egyáltalán? Mert nem utoljára fogod olvasni.
de, örülök, hogy olvasod és keresed a hozzászólásaim. Van még bőven... cöhh[ Szerkesztve ]
-
workin
senior tag
Ez a fotó tegnapi, zoomolj bele, rettenet a minősége sajnos, és ez még a jobbak közül való volt
-
ShadowLac
addikt
Ezt már több éve azt hiszem S3 vagy S4 el is lefotóztam. Nem rossz a Mi 9 de jobb kamerában a Mi 8. Nekem megvan mind kettő. Kellene hogy javítsák. Globál stabil.!!
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Laci.M
senior tag
ΞΔGLΞ rólad valahogy ez a vicc jut eszembe:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!Én csak olvasom a fórumot, de hihetetlen amit leművelsz, és mindenki értelmetlen idióta a válaszodban aki ezt megemlíti. Előre várom, hogy én mit kapok ezért tőled, de nem érdekel.
Egyszerűen hihetetlen, hogy nem hiszed el, hogy nekünk MŰKÖDIK a telefon. A kamerának is mindenki csodájára jár. A múltkor az állványos fúró tokmányát fényképeztem le úgy, hogy járt a fúró közben és el lehetett olvasni. Amit meg éjjel művel kevés fénynél az hihetetlen. Szemmel nem látok semmit, erre teljesen szép a kép.
Aláírás
-
adamfriday
senior tag
Jót mosolyogtam, hiszen konkrétan te vagy a topic fő "rinyagépe" (lealacsonyodok és kölcsön veszem ezt az intelligens szót egy kicsit), akinek még egy segítőkész, pozitív hozzászólása nem volt.
Ellenben az elmúlt 40 napból 11 db "Ájfon" témájú hozzászólás van itt, találd ki kitől származik mind:
[link]
És akkor még az iPhone és Apple szavakra nem szűrtem, így sem kapom vissza ezt a két percet az életemből amit erre szántam.
A legnagyobb gond talán az, hogy páran normálisan szóvá tettük neked és még így sem érzed, hogy ez nem oké, sőt neked áll feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- 1.tulajdonostól, 100%GYÁRI AKKSI, Iphone13PRO 128GB, Gyönyörű karcmentes, Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest