Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Dániel
tag
FHD monitorjaim vannak a melóhelyen, DELL (2015-ös) HP (2019-es)
Előttem még mindig ott van hogy mit láttam, fotóztam, és hogy mit adott vissza a két kamera. Pont azaz érdekes inkább, hogy a gyári feltolja (AI- ON) a képek színskáláját, és olyan zöld nincs is a természetben... A GCam, ahogy írtam, mindegyik megtartotta a megfelelő színt.
Másrészről, reggel negyed 7 körül az erdőben nincs sok fény, sőt. -
petipetya
nagyúr
válasz the radish #398 üzenetére
Nálam manuális fókuszálásnál is felgyullad a LED, globál rom.
"nincs rá lezsóidő"
-
the radish
senior tag
Vaku...
GLOBAL-on észrevettem, hogy ha bekapcsolom a vakut, az nem viilan, azaz nem vakuként funkcionál. Ugyanúgy működik, mint lámpa módnál, annyi különbséggel, hogy csak az exponálás pillanatában kapcsolódik be a led.
Eddigi telefonjaimnál felgyulladt, fókuszált, majd exponálás pillanatában villant.
Kíváncsiságból feltettem az EU romot, de a helyzet változatlan.
Ettől függetlenül szép képeket készít, csak hát ez így nem vaku...Van aki megnézné ezt úgy, hogy nem a kijelzőt nézi közben, hanem a megvilágított területetet? (Úgy nehezebb kiszúrni.)
Köszi! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Milyen monitoron nézted? Mert a gyári képek (most) szebbek.
Én, több (elég profi) monitorn megnéztem és bizony a gyári kamera most jobb képeket lőtt, a google képei elcseszi a színeket a zöld fákon, ha nem jut annyi fény a lencsébe, mint amennyit szeretne, nevezzük így.
Viszont ez csak a legújabb Gcam portolásokkal van, a régebbiek simán jóval jobbakat lőttek, vagyis egy 5 valahány gcam, amit persze már nem találok sehol, ilyen gondja nem volt. Talán a 6.1 3 beta még az, ami nem csinálja ezta fotókkal. Egy borúsabb időben a gcam képei itt szinte széjjel estek volna.Hamarosan mutatok példát...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Oldmobil
aktív tag
Nektek mennyit merül egy éjszaka alatt, ha ki van kapcsolva minden (wifi, net, bt)? Nekem kb 5%-ot, nem sok az egy kicsit?
-
the radish
senior tag
válasz the radish #345 üzenetére
Magisk a ludas. Ahogy leszedem, nálam is tökéletes...
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek egy fölös üvegfóliája a telefonra amíg megjön kínából amit rendeltem? Nem akarom nélküle használni. 3-ból 3 gsm boltban nem volt.
Felárként sört tudok felajánlani!
Lehetőleg BP, délutáni átvétellel. Előre is köszi!
Aláírás
-
#Dániel
tag
A képek mindegyike, a gyári kamera által, fel van világosítva. Szoftveresen ráhúz azonnal, nem tudtam vele mit kezdeni. Akkor úgy írom, hogy én még akkor visszanéztem az összes fotót, és a GCam-es volt a legtermészetközelibb, az összes, kivétel nélkül. Javaslom próbáld ki te is, mert jobb úgy, ha még előtte látod is mit fotózol. Én csak a GCam-et használom ezentúl.
-
doki13
aktív tag
Közelség érzékelőt hogy lehet kalibralni??illetve hol?
[ Szerkesztve ]
A női combok szépségéről vitázni felesleges, mert mindig a kettő közt van az igazság! A tanga nem a legjobb dolog a világon,de közel áll hozzá!!!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz alex devil #388 üzenetére
xiaomi.hu?
2 év gyári gari. Egyik fórumtársnak volt szervizben, 1 hét alatt megjárta(de ez lehet Mi9SE volt)
Esetleg még turbado-ról olvasni jókat.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, hol érdemes megvenni szerintetek?
S23
-
Atomgeszi
nagyúr
Nappal nekem is jobban bejön a gyári. Viszont ahogy egyre kevesebb a fény, annál inkább érdemesebb a gcamot használni. Több részlet marad meg.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Ez a zseb mód biztos hogy bekerült a legfrissebb eea romba? Csak mert dupla koppal simán felold a teló a nadrágon át. Most pl az ölemben volt egy macska és feloldotta. Meg én is fel tudom oldani zseben át.
LG-n simán a közelség érzékelőt használta arra, hogy nem engedte duplakoppal feloldani, ha valami közel volt a szenzorhoz.
-
pixta78
senior tag
Hol lehet a rácsméretet állítani? EU 27
Illetve a 48 helyett hogy lehet 12 mpix fotót lőni?[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
memoril
aktív tag
Hülye kérdésem van ! Most akarom beállítani a telefonon az nfc-és vásárlást és azt kérdezném hogy tokban is működik ha úgy érintem hozzá a terminálhoz vagy ki kel venni ?
-
Atomgeszi
nagyúr
Na, megvan mi ez a dinamikus felvétel.
Ha fotózol egy témát, akkor csinál belőle még úgy kb 10 képet, és ki tudod választani a legjobban sikerültet. Meg jobb felső sarokban van egy play gomb, azzal pedig lejátssza ezt az 1 mp-t(mint valami gif), ami idő alatt történt ez a 10 kép.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ShadowLac
addikt
De vajon miért?? A teló először feldobta a 26 ost pár perc múlva már 27est mutatta.rányomtam a frissitesre de 26 nál megált. Mind
1 mert szerencsére nincs kamera problémám.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
#Dániel
tag
#350 - Van itt mindenféle. Én az ízletes vargányákat, és azok családját keresem és szedem, a tinórúkkal együtt. (kosaras fotó) Ezek könnyen felismerhetőek, és nehéz összetéveszteni a mérgező fajokkal. Természetesen ahhoz is ismerni kell, hogy véletlen se szedje le az ember a mérgezőt, amivel könnyedén összetéveszthető.
#357 - Extreme, 6.1.
#363 - Az érdekes, nekem 27 van fent, meg szerintem mindenkinek aki EEA-n van. Hogy a viharba lehet neked 26 ??
-
hroberto
veterán
-
janos1988
addikt
Szuper "kis" teló lett, van benne minden, még infra is. De egy 5,5"-ben és 4000-es akksival maga lenne az álom!
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
MDMogyi19
csendes tag
-
kano
nagyúr
válasz hroberto #352 üzenetére
Azért felső kategóriában ilyet nem mondhatsz már a felhasználónak, hogy úgy sincs értelme a nagyobb felbontásnak és a normális hangzásnak.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok,
Hol lehet beállítani, hogy _valóban_ kapcsolja ki a WiFi-t, ha kikapcsolom? Ahol az Always on WiFi opciónak kéne lenni, ott nem találom. Az akkukezelő ábrája szerint folyamatosan be van kapcsolva....Másik: Van valakinek jól bevált olyan átlátszó tokja, aminek a pereme feljebb ér, mint a kamerasziget?
Köszi!
-
ShadowLac
addikt
Felfelé húzásnál előjön a Google. Hogy lehetne kikapcsolni??
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
hroberto
veterán
Ezekből egyedül a vízállóság hiányzik. Mikor S8-am volt, azon is lejjebb vettem a felbontást, mert nem láttam értelmét ilyen méretben ekkora felbontásnak.
A sztereó hangszóró is olyan dolog szvsz, aminek sok értelme szintén nincs. Zenét úgyis fülessel hallgat az ember.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
kano
nagyúr
De jó kis hely!
Milyen fajta gombák ezek?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Határozottan fejlődik a Xiaomi. Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyibe kerülne, ha hozná a felsőkategóriában megszokott extrákat is (QHD, vízálló kivitel, sztereó hangszóró, stb. ) gyanítom hogy minimum 200 euróval drágább lenne.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ShadowLac
addikt
Hello vettem 1 mi 9et
Mi 9 : 10.2.24.0 PFAEUXM ez van rajta. Jó a kamera.
Feldobta a 27 és végül frissítést. Ott is jó a kamera ? Frissíthetem?Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
#Dániel
tag
Sziasztok,
A tegnapi napon a szokásos gombászatom során lőttem pár fotót a gyári kamera appa-al, és a GCam-el.
(Ahol nincsen vízjel, értelemszerűen az a GCam-es kép.)
A képek egyikét sem szerkesztettem. A gyári appon az AI végig ON volt és a HDR is. A GCam-on a sima HDR- volt ON. Semmi mást nem állítottam ami esetleg eltérést okozhatna a fotók összehasonlításában.
Az én saját véleményem, az, hogy a GCam sokkal jobban dolgozik, az esetek legnagyobb többségében. Az éjszaki módot ne is említsem, az másvilág, a gyári app ott labdába sem rúghat a GCam-el szemben.
Jó csemegézést mindenkinek. meg hétfőt
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz arafatka #337 üzenetére
Csak az EU rom tudja az összes értesítést megjeleníteni, sőt számokat is tesz pl. a Viber üzenetek számainak megfelelően.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
petipetya
nagyúr
válasz the radish #341 üzenetére
- kikapcsoltam a telót
- töltőre tettem
- felvillant az mi logo, alatta az mi.com szöveg, majd eltűnt és átváltott a töltöttségi szint kijelzésére, majd az is eltűnt
- mindeközben a power gomb egyszri megnyomására bármikor előhozható a pillanatnyi töltöttség"nincs rá lezsóidő"
-
the radish
senior tag
Megnézné valaki, hogy mit mutat a kijelző, ha kikapcsolt állapotban el kezdi tölteni?
Nálam csak a mi logo (unlocked) látszik, de szerintem a töltöttség %-nak kéne ott lennie.
+1: ha kihúzom a csatlakozót, az előbb említett kép ottmaradt. -
the radish
senior tag
válasz JoeCockBill #154 üzenetére
😀
-
KAMELOT
titán
Legjobb teló. 2 évig redmi note 2prime volt, most 2 éve használom a redmi 4. Gyors, olcsó és az aksi nagyon sokat bír.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
arafatka
csendes tag
Sziasztok!
Nektek bekapcsolt környezeti kijelző mellett minden alkalmazás ikon megjelenik,ha üzenet érkezik?
Nekem,csak a Gmail.
Vibert használok,csak a led kezd el villogni,ha üzenet érkezik.
...azt hiszem pedig minden engedélyt megadtam az alkalmazásoknak
Rom Global 10.2.12.0. PFAMIXM -
Atomgeszi
nagyúr
válasz JoeCockBill #330 üzenetére
Hát látszólag nekem is felrakta, mégsem bootolt mindig twrp-be.
Esetleg próbálhatod a fastboot reboot recovery
parancsot is adb-ből.Nálam úgy működött, hogy feltoltam a fastboot flash recovery paranccsal, aztán lehúztam a telót és a twrp jött be.
Vagy még megpróbálhatod, ha ezek egyike sem, hogy miután feltoltad a twrp-t, hangerő fel + power, ha rezgett elengeded a powert de a felt addig nyomod, amíg be nem jön a twrp.
USB hibakeresést fejlesztőiben bepipáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy itt van a helye, de nem találtam jobbat.
Augusztusban esedékes lesz a telefon váltás (melóhely ad masszív támogatást, érdemes kihasználni, amúgy nemigen váltanék), Redmi Note 4 (Global, Snapis) után vacillálok a 3 verzió közül, mindnek megvan a pro és kontra érvei.
Jól tudom, a vezeték nélküli töltés csak a MI 9-ben van?
Nagyon csábít a teljes kijelző a MI 9T-ben, és azt hiszem, a Snapi 730 teljesítménye is elegendő (a Snapi 625 után azt hiszem tényleg mindegy, hogy 712, vagy 730, mindkettő elég mindenre, a 855 meg nagyjából overkill), a motoros szelfi kamera mechanikájától fázok egy kicsit. Méretügyileg meg az SE is elég lenne, de ott meg a noccs a legfőbb ellenérv (igaz, az van a nagytesóban is)
Körkörös dilemma, nem egyszerű.
Vagy legyen a csúcsmodell, azzal majdnem minden ki van lőve?
Aki esetleg Redmi Note 4-ről váltott, megosztana némi tapasztalatot? Hátha segít a döntésben.
Köszönöm előre is!A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
-
retroid
senior tag
220volt pl mit árulhat? Global verziót? Lurdy Xiaomi?
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
petipetya
nagyúr
válasz Atomgeszi #325 üzenetére
Nem a kamera beállítására gondolt, hanem hogy alacsony fényerejű környezetben - este - a szemnek barátibb módon vibrál az amoled kijelző a DC dimmingnek köszönhetően. Nyilván ez nagyon nagyon leegyszerűsített megfogalmazás a részemről, melyben a műszaki tévedés jogát fenntartom.
"nincs rá lezsóidő"
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz JoeCockBill #318 üzenetére
Ezt a kettőt használtam.
A parancssorba írjuk be a következőt: fastboot flash recovery twrp.img
A TWRP sikeresen települt a telefonra.
Majd adjuk ki a következő parancsot: fastboot boot twrp.img
Újraindul a telefon és belép a TWRP menüjébe.
Húzd le a gépről a telefont.Így sem lép be?
Ha jól emlékszem nekem sem sikerült elsőre, volt, hogy belépett twrp-be de volt, hogy nem. Akkor nekem is MiRecovery jött be és csak wipe-al engedett tovább.
Itt, ha belép viszont egyből telepítsd a twrp-t install recovery-vel.
-
Mákdaráló
tag
Global változatot rendeltem, 102ezer forintért (ugyan egy hónap alatt) érkezett házhoz. Azért vettem ezt, mert érzékeny a szemem a PWMre, melyet a 27-es verzió javít. Ma megjött a 27-es, nincs DC dimming. Szomorúság!
A matt kisperec sokkal finomabb a fényesnél.
-
kano
nagyúr
válasz Atomgeszi #315 üzenetére
Na, akkor rászántad magad.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz JoeCockBill #318 üzenetére
"Ha Global ROM van a telefonon, mikor a TWRP-t telepíted, még szükséges a következő lépés, egyébként újraindítás után nem marad meg a TWRP.
Fel kell másolni a telefonra a twrp.img fájlt
TWRP menüben - Install - Install Image - Itt betallózod a korábban letöltött twrp.img file-t - Select Recovery partition - Swipe right to Install - Reboot to RECOVERYÚjraindul a telefon és belép a TWRP menüjébe, de ezek után már a telefon újraindítása után is megmarad a TWRP."
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
JoeCockBill
senior tag
futottam még egy kört a témában.
szóval a terv az volt hogy felmásolok mindent a telefonra, aztán megpróbálok bejutni twrp-be, onnantól meg lesz ami lesz.
de nem sikerült bejutni twrp-be, se paranccsal, se újraindítással. vagy bebootolt, vagy a gyári recovery jött be, ahonnan csak wipe után bootolt be. most az jutott eszembe lehet a twrp verzió rossz. te melyiket töltötted le? bár most meguntam, lehet jövő hétvégén újra próbálkozomúj videoklippünk: https://www.youtube.com/watch?v=eg1ZCT_agpU
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem érdemes felrakni. Előbb kellett volna nekem is. Így most jön majd a heti frissítés, mindig friss security patchel és minden új funkcióval. Az sem kizárt, hogy telepítés közben én néztem el valamit. Mi5-re 30 perc alatt megvolt az átállás. Mi8 összefoglalós leírás elég részletes.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Megint csak kösz a részletes írást. Talán fel kellene doni a pároméra, mert 2 hete a telefonja az asztalon porosodik, már azon is gondolkoztam, hogy eladom. Mint "őskövület" iphone felhasználó, gondolhattam volna, hogy felesleges neki is venni egyet. Azt mondja, hogy ő ezt nem tudja megszokni, bár nagyon szép telefon.
-
Atomgeszi
nagyúr
Illetve bejött még valami 3D touch szerűség, ha rajta tartom az ujjam az alkalmazás ikonon, akkor bejön egy Klónozott alkalmazás lehetőség meg egyből az alkalmazásadatok. Hasznos, mert nem a telepített alkalmazásoknál a beállításoknál kell keresgélni.
Illetve van egészen 6x7 alkalmazásikon rendezésig is asszem. De azt most nem találom ,hogy hol láttam.
Hát téglásítani xiaomit nem igazán lehet. Halálból is vissza lehet hozni mindenféle móddal.
A főproblémám az volt először is, mint JoeCockBill kollégának, hogy nem akarta az istenért sem TWRP-t indítani. adb parancsból szimplán bebootolt a rendszer. Plusz a global ROM miatt, a MiRecovery jött be, ha a TWRP-ből véletlen kiléptél. Tehát először azt kellett megoldani, hogy a TWRP-t ne csak adb-ből küldjem rá a telóra, hanem bemásolni a telefon tmp mappájába, amit elvileg nem lehet törölni, és TWRP-ből (ha sikerült adb-vel felküldeni a telóra az img-t, az csak simán futott, de nem volt alapértelmezett. Tehát dolgozni tudtál benne, de újraindítás után vagy jobbik esetben bebootol a rendszer, vagy pedig MiRecovery - de ott meg wipe all data után tudtam újra a rendszerbe jutni) telepíteni a TWRP-t, hogy fix maradjon és ne a gyári recovery jöjjön be, mert az a full wipen meg rebooton kívül semmire nem képes. Utána pedig a wipe-ok sorrendjével volt gáz, mert, 1 partíció helyett nekem 4 lett és az OS telepítése után nem volt OS a telón. Vagyis telepített, csak épp nem tudta eldönteni, hogy melyik partíció melyik. És itt a telefont csak MTP módban látta a gép (sajnos OTG kábelem nem volt , elvileg azzal fel lehet tolni ROM-ot, meg a twrp imaget is), tehát semmit nem tudtam rámásolni másik ROM-ot. Mivel a TWRP-t fixre sikerült telepíteni, egy TWRP újraindítás után már látta rendes háttértárként a gép a telót, felmásoltam újra a zipet, telepítettem és kész is volt.
Ja a TWRP-be úgy sikerült belépnem, hogy adb-vel fastboot flash recovery paranccsal felraktam, és ott lehúztam a telót és újraindítottam, akkor magától belépett a TWRP-be. Viszont, ha fastboot boot twrp.img paranccsal akartam(mint ahogy a leírás is írja), akkor szimplán bebootolt a rendszer. És kezdhettem mindent elölről.
Ja és a BL nyitás sem volt egyszerű. Először próbáltam a miunlock oldalon találhatóval. Az 99%-nál hibát dobott. Megpróbáltam egy régebbivel, amit XDA-n javasoltak. Azzal ugyanúgy 99%-nál hibát dobott.
Akkor eszembejutott, hogy van a MIUIHUtool, ahol szintén van BL nyitás. Az leszedett egy harmadik verziót, 99%-nál állt és várt, és végül kinyitotta.
Ja és már a BL Nyitásnál minden törlődik a telefonról. Szóval itt már minden mindegy alapon végig vittem.
Amik segítségemre voltak:
Xiaomi gyorstalpaló: [link]
Mi8 összefoglaló ROM telepítés
[link]Igazából Laci telefonos segítségével sikerült megcsinálni. De, ha valaki fixre tudja tenni a TWRP-t, onnantól már végképp nincs gond a telepítéssel. De, ha még elmegy a TWRP is, fastboot ROM-ot még mindig lehet tenni Miflash-el, illetve ott van még az EDL mód is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz JoeCockBill #310 üzenetére
Jobb, mint a gyári?
Milyen BT fülest vettél? És milyen madzagos volt? Nekem Piston2 van. Edzéshez tökéletesen szól. Ha már ezt a szintet hozná a BT füles, nem kéne aggódnom a zsebemben a teló épségéért egy-egy gyakorlatnál.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Igazából még nem nagyon volt időm nézegetni.
Régen Mi5-ön is xiaomieudevet használtam, sosem volt vele gondom. Amikor megjött a Mi9, egyből akartam BL-t nyitni és tenni fel.. hátja.. csak épp kaptam 2 hét várakozást. Ez volt lassan 3 hónapja. Aztán ugye gondoltam majd jön frissítés.. jön.. hát nem jött. Megjött a v10.2.9-ről a v10.2.12-re és hát nem ájultam el, szóval egyértelmű volt, hogy váltok is dev-re. Egyrészt mert minden új featuret egyből megkapunk, másrészt meg soha sem volt vele több problémám, mint egy stabillal, ami olykor nem is olyan stabil. A xiaomi.eu csapat nagyon jó, volt olyan feature amit kértem és bele is raktak. A másik pedig, hogy van XDA-n egy plugin a kamerához, ahol elvileg 192kbit-re vagy 320kbitre vagy 6 csatornás 960kbit(ez gondolom parasztvakítás) lehet növelni az audio bitrátát. Ezt is tegnap meg akartam csinálni, de épp elég izgalom volt feltelepíteni az új rom-ot. De majd ez is meglesz a napokban, mert nagyon kiváncsi vagyok a hangra, hogy mennyit fog javulni. Külföldi fórumokon azt írták, hogy jó, de senki nem támasztotta alá előtte utána videóval. Ha sikerül, akkor megpróbálom.
A kamera is más. Pl. Ha fejjel lefelé fényképezel vagy oldalra megdöntve, akkor kiírja a kijelző szélére, hogy "Jelenlegi tájolás" és egy nyíl. Aztán fényképezésnél, a Fénykép felirat fölött van 1x mellette jobbra 1 pötty ez a 2x optikai zoom, balra is van egy pötty, az pedig az ultraszéles látószögű. Sokkal egyszerűbb így váltani szerintem a módok között. Nyilván, ha rajta tartod az ujjad az 1x "gombon", akkor az ujjal húzható nagyító jön be. Ami viszont nekem még nagyon hiányzik a videófelvételnél valami normális közelítés. Nekem ez a pinch to zoom nem jön be, mert, ahhoz néha fogást kell váltanom, ami ugye a videóban nem néz ki túl jól, hogy van egy kilengés. Én itt is örülnék egy olyannak mondjuk, hogy az ember a képernyőbe beletapicskol nyomvatartja és bejön egy zoom rész. Itt lehetne mondjuk váltani a tele lencsére az klassz lenne, aztán megspékelni a digit zoommal.. Videó felvételnél még bejött egy "Szépítés videófelvételhez" ez fogalmam sincs, hogy mi. Illetve az AI gomb mellé jött egy Dinamikus felvételek. Ezt sem tudom. Illetv az elkészült képek galériában való szerkesztésére még csomó más opció is bejött.A beállítások menü is teljesen át van szabva. Mármint az elérhető módosítások valahogy rendezettebben vannak. pl. lehet választani, hogy az értesítés, ha lehúzod a statusbart, akkor MIUI legyen, vagy android kinézetű. Az értesítéseken belül minden egy helyen van, hogy lebegő értesítések, képernyőzár értesítések. Van DC Dimming. Bár engem az alap AMOLED frissítés sem zavart. Nem vettem észre sok minden változást.
Egyelőre ennyi. Állítólag van valami PIP mód is, de ezt még nem találtam meg. xiaomi.eu dev changelog fórumban olvastam. Bár ott többeknek még hibásan működik. Én meg nem is tudom, hogy milyen nyelven keressem. Ja és az értesítések ott maradnak felül, és még választható is, hogy színes ikon legyen vagy ilyen normál. Bár ezt már nem találom, hogy hol állítottam.
Ja és több benne az angol szöveg, meg funkció is csak angolul van, ami plusz a globalhoz képest.
Mindjárt teszek be pár képet:
Ha valami egyéb kérés van, szívesen megnézem. Egyelőre ezek azok amik elsőre feltűntek.Ja meg az ujjlenyomat olvasó sokkal gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Más: Type C jack átalakító
Valakinek van releváns tapasztalata átalakítóval, ami nem gyári, de próbálta és jobb minőségű hangot lehet elővarázsolni?
Madzagos verzió érdekelne, mert konditeremben a zsebemben van a telefon, és egy ilyen merev átalakító nem hiszem, hogy 5 percnél tovább egyben maradna és nem törne bele tőbe a csatlakozóba.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Engikrisztus #298 üzenetére
Én Mi5-ről váltottam. Sokat hezitáltam, hogy Mi9SE vagy Mi9. Méret miatt a SE felé húzott volna a szívem, de Mi9 meg többet tud, vezeték nélküli töltésre is szükségem volt, úgyhogy az lett. Ahogy kibontottam a dobozból, csak elsőre volt nagy. Igazából körülbelül 1 nap alatt megszoktam a méretet. Jó, a swiftkey billentyűzetet be kellett húzzam jobbról balról meg alulról is, mert nem értem át, de innentől minden okés volt.
Amit itt a fórumban említenek sokan, és máglyára vetnék érte a telefont semmit nem tapasztaltam. Se térerőgond, se közelségérzékelő probléma, se kamera probléma. Minden úgy működik ahogy kell.
Főleg most a xiaomi.eu dev-en.Egyedül ami nem tetszik, hogy amikor AOD van, ujjlenyomatolvasóra rárakom az ujjam, akkor eltünteti az AOD órát arra a tized másodpercre amíg oldja az ujjlenyomattal a telót. Ha meg csak érintem az ujjam, hogy ne oldja, akkor ugye a fekete képernyő és AOD közötti fázisváltozások vannak. Szerintem a régebbi megoldás sokkal jobb volt, hogy az AOD óra maradt rezzenéstelenül és mellette csendben szépen feloldotta a telót.
Ez megjött a V10.2.12-vel. De most 9.7.4 10.5 -ön is itt van. Szóval gyanítom ez megint valami feature.
Másoknak milyen?
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy az MI9 és a 9T között van jelentősebb eltérés kamera terén?
Az S7-es galaxymat szeretném lecserélni és processzor erőben nekem elég lenne bőven a 9T is, valamint vonzóbb a nagyobb akksi méret is.
Köszi!
-
hmb
aktív tag
Mivel napi tobb mint ket orat utazok ugy voltam kell egy tablet netezni kozben.ket eves elifizetessel olcsobban kaptam meg az ipad mini4-et min ha az apple storeban veszem...es teljeskoru biztositassal(lopas,elhagyas,tores,mosogep stb.) 4g nettel volt havi 70 font cakkompakk
a valasz az elet a vilagmindenseg meg mindenre...az hogy 42!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest