Hirdetés
- GeForce Now
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kompakt vízhűtés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Igen még tavaly tavasszal, amikor a gélszerű kézfertőtlenítővel takarítottam az üveget - valószínűleg belefolyt a hangszóróhoz és megszáradt. Azt követően felére csökkent a hangerő, utcán nem is igazán hallottam a másik felet a vonalban.
Gondoltam egyet és befújtam a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítő sprayvel, és jól megtisztítottam fültisztító pálcikával. Pár perc után kipróbáltam, és visszaállt a normál hangerő telefonbeszélgetés közben."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz HawerKing #10314 üzenetére
Jelen állás szerint lesz 5G-s Redmi Note 10 Pro verzió. Ha az Mi 11 és OnePlus 9 széria összes tagját kihagyom a méregdága ár miatt, akkor a megfizethető szinten hirtelen nem találok más megvételre érdemes telót. A Realme és hasonlókat nem említem, mivel az ismeretlen terep, a Xiaomi esetén viszont már lehet tudni a gyakorlatban, hogy mit nyújt az adott hardver és szoftver elegye.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10265 üzenetére
Nálam csak egy adblock fut (nem tudom, milyen alapú), és ezzel simán beengedett az mi account, sőt a privacy menüpontba lépve meg is kellett erősítei a telefonszámomat egy sms-ben érkezett kóddal.
Tudom ez nem segítség HawerKing számára, de hátha van olyan infrmáció morzsa, ami mégis.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz shelbygt #9314 üzenetére
Csigalom nyugavér. Kikapcsolt állapotban a hangerő le + power gombra bejön a fastboot mód? Kb 5.6 mp. Ha igen, akkor Zsoleszhun által írt mi flash-el fel tudod tenni a fastboot rom-ot.
Maga a fastboot rom irtó lassan fog letöltődni, legalábbis én csak olyan helyeken találtam meg, ahonnan vánszorgott.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Ha halk a felső hangszóró hangereje telefonbeszélgetés alatt, akkor ne szoftveres megoldással kezdjétek el, mint én tettem Csak ki kellett tisztítani egy fogkefével (történetesen puha sörtéjű Xiaomi), és azt követően ordít a hangszóró.
Természetesen frissítés után tapasztaltam, így reflexből nyitottam a bootloadert (valamikor tavasszal már elindítottam a számlálót, szóval most nem kellett várnom), és ismét feltettem rá a Global Stable ROM (PFAMIXM)-ot, de nem javult. Aztán feltettem az EEA Global Stabil ROM (PFAEUXM)-ot, és még mindig halk volt.
Gugliztam, youtuboztam, és a legegyszerűbb megoldás jött szembe velem: ki kell tisztítani. Megtettem, azóta jó. Most már fent hagyom az EEA-t."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Nekem ezek váltak be.
Sima fólia esetén az Xprotector. Üvegfólia esetén pedig a Nillkin. Mindkettő tökéletesen lefedi a kijelző aktív felületét, és remekül működik velük az ujjlenyomatolvasó. Talán mindez az üvegfólia alatt könnyebb, illette ez a Nillkin üveg tisztán és koszosan egyaránt remekül csúszik, érzékel érintést és ujjlenyomatot egyaránt, szóval ezt ajánlom rá.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Ha a 18W-os gyári töltővel 25%-100% 57 perc, akkor az állítólagos 27W-os töltővel 33%-100% 54 perc töltési idő kicsit sok, nem? Ez az a híres töltő, amelyen a GC3 logo szerepel, de állítólag tudja a QC4-et, csak nem fizették ki érte a licenszet.
Vagy ehhez nem elég a gyári kábel?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #4458 üzenetére
Pont 31-én érkezett a Nillkin H+ Plus Pro tempered glass screen (link az előző hozzászólásban). Ez már valóban lefedi a kijelző aktív részét,:széltében pontosan akkora, hosszában pedig túl is lóg azon. A gesztusok használat kényelmes, sehol sem akad bele az ujjam a széleken.
Érdekesség, hogy eleve orosz nyelvű borítékban jött, tehát nem kínai volt átcímkézve, hanem a papíron eleve cirill betűk szerepeltek, a feladó pedig valami tatárföldi város volt (pontosan meg nem mondom, már kidobtam). Ez volt a legelső olyan Nillkin termék, amit közvetlenül a honlapjukról rendeltem. A doboz tartalma látható a linken is, én már kissé soknak éreztem a körítést, annyi minden szirszar volt benne (például 2 db kameralencse védő glass is).
Ennyi pénzért ajándék, bátran ajánlom. Semmi fekete keret, teljesen átlátszó az egész.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Globál stabil rom, zárt bootloader, a verziók a képeken láthatóak. A Google Pay alá be van téve a Curve is a magyar címemmel, nincs semmi trükközés. A telóban a HCE pénztárca van kiválasztva, és a Google Pay beállítva alapértelmezett fizetési eszköznek.
Nincs más fizetéses app telepítve (pl. Simple, a CIB netbank appban pedig nincs ilyen funkció).
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz HardRic #4734 üzenetére
Megjött (már jóval korábban berendeltem), és furán néz ki a sarkoknál, úgyhogy egyenlőre ismerkedünk. Pozitívum, hogy szabadon hagyja a teló oldalát, hiszen a mobilfizetés során a legegyszerűbb a power gomb + arcfelismerő kombó használata a számomra. Viszont nagyon idegesítő, hogy az alsó pereme is magas, mert akadályozza a gesztust.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Megérkezett egy hátlapi matrica a telóra: AliExpress link
Egy asztali lámpa izzója kellő forróságot biztosított ahhoz, hogy nem túl közel tartva hozzá 5 másodperc alatt megolvadjon a ragasztó, és rásimítható legyen a sarkoknál is. Két korábbi matricával nem volt szerencsém: egyiknél a hajszárító kevésnek bizonyult, a másiknál pedig túl közel tartottam a matricát az izzóhoz, amitől elszíneződött a felülete.
Tudom, nem egy 3M matrica, de kellően vastag ahhoz, hogy az alatta maradt pár porszem ne okozzon puklit, és így ne látszódjon. Még sosem használtam ilyet telón, úgyhogy kíváncsi leszek, mennyire gyűjti az ujjlenyomatot, zsírt, koszt stb.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Roland0224 #4492 üzenetére
Nekem van, ugyanolyan vele/nélküle. Annyi, hogy a feltárás után érdemes ismét felvenni az ujjlenyomato(ka)t.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Alkalmazáslista létrehozása Miui 11 / Android 10 alatt (nálam Miui 11.0.3.0 QFAMIXM):
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz JoeCockBill #4457 üzenetére
A gyári leírás alapján ez már valóban 69 mm széles Lehet a 68-as mérésem inkább 69, nehéz pontosan megmérni a kijelző aktív részének szélességét. Mindenesetre ez lefedi azt, úgy néz ki
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Ha megnézed egy fehér hátterű felületen (pl. Google hírfolyam), akkor a kijelző aktív területének szélessége 6.8 mm. Ezt azért illene lefednie egy üvegfóliának is. Természetesen az egész kijelzőt széltében lehetetlen, mivel lekerekített végű, de legalább a kijelző aktív felületét takarhatná. Ám ilyen üvegfóliával meg nem találkoztam.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz Logicman86 #4437 üzenetére
Mindkettővel. A Nillkin power gombhoz tartozó pöcke elég hamar letört. Az MSVII ugyanannyi ideje bírja a strapát, de hosszútávon meg nem tudom róla nyilatkozni.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Terentius #4320 üzenetére
Módosítom, nem Globálon vagy, mert azon a 11.0.3.0 a legfrissebb. Nagyon zavaró, hogy folyamatosan keveritek a Globált az EU rommal, holott az "MI" és "EU" alapján világosan meg lehet őket különböztetni. Ráadásul mindez ott van az összefoglalóban.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz titankahn #3858 üzenetére
Ha eleve nem volt ilyen kódod, akkor telefonon keresztül is tudnak hozzá küldeni. Ha jól emlékszem, ehhez a felhasználói azonosító (8-jegyű) és az általad megadott kód (4-jegyű) szükséges. Ha ezek sincsenek megy akkor marad a személyes ügyintézés.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz aprokaroka87 #3669 üzenetére
Csekkoltam, de nem találtam benne az "allapps.AllAppsSettingsactivity" részt.
Mindenesetre maradtam az eddig bevált módszernél, hogy egy mappában abc sorrendben tartom az appokat, mivel így felesleges a Poco launcher telepítése. Katt a képre a nagyobb méretért:
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #3614 üzenetére
Eddig semmit sem kellett jelentenem, minden korrektül működik. Még a banki appok is, mint CIB, Curve, Revolut, Google Pay érintéses fizetés stb., melyektől azért tartottam kicsit. Egyedül a BKK Mobiljegy bérlete veszett össze az Android 10-el, ám ez a hazai fejlesztésű app hibája volt, amelyet a panaszbejelentést követően (persze mások is jelezték nekik) pár órán belül orvosoltak egy frissítés formájában. Egyszóval eddig nem látom okát annak, hogy csúsznia kellene a Globál OTA-nak.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Tudtátok, hogy kesztyűs ujjlenyomatot is hozzá lehet adni, feltéve ha az alkalmas az érintőképernyő kezelésére? Most próbáltam háromféle anyagból készült kesztyűvel, és minddel működik a teló feloldása:
- Xiaomi kötött kesztyű
- Noname műbőr kesztyű
- F&F szintetikus anyagból készült kesztyű[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz han_lev #3261 üzenetére
Xiaomi Haylou GT1 Pro
US$ 22.99
Standard Shipping US$ 0
BT 5.0"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Black&White #3151 üzenetére
Értem Hirtelen azt hittem a nagy linkelgetésben, hogy ez már a MIUI 11.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Miért linkelitek azt, amit már megkaptunk?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest