- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Csak most találtam rá erre az írásba, de jobb későn, mint soha
Jó összegzés volt erről a régi, de a maga nemében mégis mérföldkő operációs rendszerről. Emlékszem, hogy amikor a kilencvenes évek derekán megvettük az első Pentium PC-nket (addig C64-ünk volt), akkor az MS-DOS után föltelepítettük a Windows 3.1-t is. Emiatt a kinézet és az ablakok ismerősek voltak a cikk képeiről, és azt hiszem a Paintet és az Aknakeresőt itt próbáltuk ki először.
Igaz, nem maradt sokáig, mert akkoriban jött ki a W95, ami a következő evolúciós ugrás volt. Mivel a vas megvolt hozzá, ezért elkértem egy osztálytársamtól (eredeti telepítő CD!), és inkább azt használtuk. -
chey
csendes tag
"A Windows 3.1-hez legalább 1 MB RAM és 80286-os CPU kellett (egy 20 MHz-es már megfelelt) és nem ártott egy legalább 20 MB-os merevlemez sem. Az EGA grafikus vezérlő volt a minimum, de a 640×480 képpont felbontásra képes VGA volt a leggyakoribb választás. A minimális RAM méret mellett keservesen lassan indult, de 2 MB-on már kezelhető volt, 4 MB-on pedig már kényelmesen lehetett használni fejlettebb alkalmazásokat is."
Tetszik a leírás
A 8.1-hez jellemzően 3 darab 0-val kell több mindegyik kategóriában: 1 GB RAM, 1000-szer gyorsabb processzor, 20 GB HDD, 512 MB VRAM
A minimális RAM méret mellett keservesen lassan indul, de 2 GB-on már kezelhető, 4 GB-on pedig már kényelmesen lehet használni fejlettebb alkalmazásokat is
-
Valdez
őstag
Van némi hasonlóság a Windows 1.0 és a Windows 8.0 modern felülete között, mindkettő csempézve, azaz átfedés nélkül jeleníti meg az applikációkat és csak korlátozott számú ablak osztozhat a területen
Csak megjegyzésként: olyan nincs, hogy 8.0. 8-as van, meg 8.1 (ami ugye valójában 6.2 és 6.3).
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Márcsak a crt monitorokat kéne vissza hozni vagy valami slim formában mondjuk a vfd jó lenne lcd helyett
-
Dr.FantastiK
őstag
az ugye megvan hogy (sajnos) a kezelofeluletet illetoen visszafaele megy a fejlodes ! !
lassan mar csak fekete/feher ikonok vannak az Office 2013-ba is.
es ugy altalaba a Microsoft termekekrol ordit az igenytelenseg.
-
törölt tag
Most megnéztem:
egy asztalról 100 asztalra váltás Debian Testing+XFCE kombón nem okozott 1MB memóriahasználat-növekedést, tehát asztalonként <10kB. CPU használat hasonlóan semmit nem változott (miért is tette volna?) értem én a takarékoskodást. De egy már nem pilótavizsgához kötött LXDE kihozható olyan 50MB-ból. Ha egy böngészőt kinyitsz csak az alapállapotban, 2-3x annyit használ. Én is úgy állok hozzá, ahogy te, de nálam <10kB azért nem veri ki a biztosítékot.Még 512MB memóriánál sem. Igyekszem persze ilyen kicsire faragni a dolgot, de annyit azért nem akarok buzulni vele, hogy kényelmetlen legyen. Nálam már az is a kényelmetlenség kategória, ha egy nem mindennap reggeltő estig használt funkciót csak akkor indítsak, amikor az éppen kell. Meg automatában, oszt jó napot. (Persze nem 20 éves a gép.) De ez a modern rendszerek velejárója. És én nem vagyok profi IT-s, csak egy bizonyos (alap) szintig vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, persze az esetleges hibák kijavításának megkísérlésén túl.
-
ceia
őstag
tomtyi: Persze hogy nem KELL kikapcsolni, de én, kikapcsolnám. Ha lehetséges. A Linux arról híres, hogy konfigurálható, remélem, hogy ez is megoldható. Egyszerűen nem szeretem, ha olyasmi van a desktopon (az ikonja), vagy olyan funkciót futtat az OS, amire semmi szükségem. Még akkor sem, ha nagyon kicsi erőforrást használ - mert valamekkorát kell használnia, ha működik.
Nézd el nekem! C64 basic, Amiga Workbench, majd DOS.. a takarékosság akkoriban kitörölhetetlenül bevésődött, mindegy mekkora gépem lesz. (de mindig kicsi van..)
janos1988: Az nem véleménnyilvánítás, ha kijelentem, hogy nekem nincs szükségem több asztalra, hanem egy álláspont. A vélemény pl. az lett volna, hogy a több asztal rossz. Ahhoz meg nem kell kipróbálni a több asztal használatát, hogy tudjam, kell-e nekem ilyesmi, vagy nem. El is tudom képzelni.
Viszont a Deluxe Paint-ben tetszett a két kép egyidejű használata, amiket a j billentyűvel lehetett váltogatni! Ezt szívesen látnám a MS Paintben is. Jobb híján két Paintet szoktam megnyitni. -
ceia
őstag
Mondjuk nekem nem hiányzik a több desktop, ha lenne Linuxom, azon is kikapcsolnám. De pár ablakkezelő hotkey tényleg jó lenne. Én csak egyet tudok, a Win + M ledobja az összes ablakot a tálcára. De valami rémlik, mintha a 98-nál még be lehetett volna lépni billentyűzetről is az ablak menüjébe (bal felső sarok) - persze lehet, hogy csak az idő szépíti az emlékeket..
-
SzaboZE
addikt
-
MarQs
senior tag
Öregszünk...
Köszönöm a cikket! -
quailstorm
félisten
válasz
Red_Bull #190 üzenetére
Az ablak kialakításában azért van különbség. Ha egy 12 éves kölköt, aki XP-t meg Win7-et használt eddig leültetnél Win3.11 elé, mellékattintana párszor mire be tudna zárni egy ablakot, meg le tudná tenni tálcára. Ja az meg nincs...
Ugyanez a mondat Win95-tel már helyes. Ahhoz képest minimális, inkább csiszoltak rajta.
win3.1 tegnap is kifutott a 4MB RAM-ból
-
-
Red_Bull
aktív tag
Elnézve mondjuk ezt a képet [kép] , ahhoz képest hogy 20(!) éve volt nem történt annyira radikális változás kinézetben, ma is ugyanígy ikonokat meg ablakokat nézegetünk csak szebbek, meg nagyobb felbontásban. Pár éve még szerintem azt hitte mindenki hogy mondjuk 2013-ra 3D-ben fogunk mászkálni a mappák közt meg hasonló fasságok
-
Shatter98
tag
válasz
cskamacska #2 üzenetére
hehe, nem rossz
-
dabadab
titán
Ezt honnan veszed?
Vadaszgepekben meg hasonlohelyeken tipikusan QNX meg hasonlo realtime cucc futott, ilyen helyekre a Win3.1 olyan szinten alkalmatlan volt, mint a Smart egy Liebherr T282 kivaltasara.(#174) Glenda: mondjuk mp3 lejatszasnal komolyabb feladatot nem is biznak ra
-
drkbl
őstag
válasz
proci985 #176 üzenetére
Most megpróbálják újra, csak Linux disztrók kombójával
-
-
Rickazoid
addikt
1995 óta készítenek autókra rendszert a Windows CE-re építve és '98 óta vannak forgalomban kocsik vele.
-
proci985
MODERÁTOR
Egyébként erre volt példa, amikor az USAban csináltak egy hadihajót Vistával. Ami első alkalommal amikor kimentek a kikötőből lefagyott és emiatt percekig irányíthatlan volt, amíg újraindult a rendszer... Dolog kb anekdotaszintű elosztott valósidejű rendszerekkel foglalkozók között, avagy kb mi az ami elkerülendő
.
Gondolom van benne egy atom irányítás miatt, de jellemzően autókban sokkörös biztosítás van (drive by wirenél ez fontos), és jellemzően egy OS hibának nem szabadna továbbterjednie a többi komponensre.
-
Prowler
senior tag
Az egyetlen emlékem a Win 3.1-el kapcsolatban amikor megpróbáltam feltelepíteni az akkori gépemre.
Schneider Euro PC: 8088-as processzor 9.54 Mhz-en (de ha gyorsnak találtad levehetted 4,54-re is), 20 MB HDD, 720 kb kisfloppy, 360 kbyte nagyfloppy, CGA videóvezérlő 320*200-as felbontással. A Win 3.1 kiírta hogy kevés neki a processzor, így nem tud települni
-
Glenda
addikt
válasz
VaniliásRönk #168 üzenetére
Gitározom, úghogy ez nem probléma, meg egyébként is, akkor nehéz, ha a könyököd nincs valahova letéve. Ha ez megvan, onnantól nem vészes ;-)
-
ceia
őstag
Nem azért, működik ez XP-n is. Csak egyszerűen odaállnak, és nem jut eszükbe hogy tapizva használják, mert otthon megszokták, hogy amit néznek az a monitor, és van bill. meg egér, amivel lehet keverni
Én meg szeretem is a billentyűzetet, de melóhelyen olyan kis hely van egének (külön kis kihúzható pulton van), hogy főleg azért nem használom, ha csak nem muszáj.
-
ghost364
senior tag
Egy fontos dolgot kihagytatok:a win 8.1-et a holland magyar meccs alklmából adták ki...
-
ceia
őstag
Munkahelyen nálunk is érintőképernyős terminálok vannak -de van billentyűzet és egér is odatéve. És XP fut rajtuk! Megfigyeltem, hogy mindenki használja az egeret is - sőt, vannak akik az érintőképernyőt nem is használják. Én is amit csak lehet, inkább billentyűzettel
Szerintem PC-n, de Laptopokon sem nincs keresnivalója az érintőképernyőnek, főleg otthoni használatra. Akkor meg ne legyen ahhoz való az OS sem. -
-
Rickazoid
addikt
Viszont amiket írtál, egyedi és/vagy ipari alkalmazása, jellemzően egyedi, az op.rendszertől független programokkal (mármint értsd: nem a rendszer GUI van érintésre tervezve, csak az adott alkalmazás - kivétel a céleszköz, mint a postás/futár PDA-ja).
Első munkahelyemen én is érintőképernyővel dolgoztam, ráadásul még CRT monitoron volt érintésérzékeny réteg, azzal vezéreltük a gépeket általános feladatok alatt, de irodában már ment az egerészés, itthon meg, ahol karnyújtásnál is távolabb ülök a monitoromtól, elég nehézkes lenne úgy használni.
Iparban, munkára, főleg grafikai feladatokra vitathatatlan az előnye az adott helyre megfelelő érintőképernyő-technológiának (bár itt is jellemző, hogy vagy gyorsaság egy nagyon leegyszerűsített GUI-val, vagy mobilitás követeli meg, illetve grafikára a szabad kézhasználattal való pontosabb bevitel előnye), de személyes felhasználóként, főleg tartalomfogyasztásra, tehát notebook és PC vonalon egyiket se lehet kihasználni. Subnotebookoknál vitatható a dolog a hibrid gépek létezése miatt, bár utóbbiak még túl drágák úgy általában. -
Yeffy
veterán
Vagy pl. tegnap csomagot hozott a postas, aztan a szokasos papir alapu adminisztracio utan orrom ala dugott egy Symbol (Motorola?) adatgyujto kutyut+hozza valo stylust, hogy itt is irjam ala, aztan valos idoben ment a kozpontba, hogy atvettem a kuldemenyt, 2 perc mulva neten megnezve mar celbaert volt a csomag.
kis OFF: ez már elég régi dolog, futárcégek nagy része alkalmazza. hozzánk melóhelyre sok csomag jön/megy, átvételkor a legtöbb ilyen stylus-os, vonalkódleolvasós, GPS követős Motorola cucc. ami egyből küldi fel az adatokat a(z általában német) központba.
hasznos dolog szerintem
-
Igen, sok helyre jó dolog, de nem mindenhova
Adatgyűjtő kütyü rulez, előző melóhelyen ilyesmikkel mászkáltak a technikusok, a gyártósorokról pedig egy kis felületen adták fel a hibajelentéseket (amellett, hogy akár ordíthattak is a technikusnak persze, ha volt a közelben).
Ha jött egy kérés, akkor az megjelent a technikus PDA-ján, és aki ráért, máris mehetett megoldani. -
nyunyu
félisten
válasz
Rickazoid #151 üzenetére
Érintőképernyők és hadonászós gesztusvezérlés... egyik sem asztali megoldás. Előbbi kézben tartott eszközökhöz való, utóbbi játékokhoz egy bizonyos szinten (még szerencse, hogy utóbbira egyik próbálkozás sem kapott még szárnyra).
Erintokepernyonek megvan a maga ipari alkalmazasa is, mindenhova jo, ahol valtozo grafikus feluletet kell megjeleniteni, es a folyamat vezerlesehez nem nagyon kell 4-5-nel tobbet bokni rajta.
Jo ideig ettermi fogyatekosokat tapikepernyositettem, arra peldaul kitunoen alkalmas, hogy par bokessel kivalaszd, milyen hamburgert akar a juzer, milyen uditot melle, mivel fizet, kepernyon megjeleno virtualis billzeten bepotyogi, hogy mennyit adott, majd ujabb gombnyomasra kapja is a nyugtat.
Kozben megy a rendeles a konyhaban robotolo biogepsornak fenntartott nyomtatora/kepernyore.De ugyanigy mukodnek a benzinkutak, aruhazak kasszai is, csak ott vonalkodolvasoval kombinalva, igy a juzer error nagy reszet kikuszobolik. (5 percig keresgeli a a termeket a menuben, mukorommel nem talalja el az orra elott levo 5x5 centis gombot...)
Vagy pl. tegnap csomagot hozott a postas, aztan a szokasos papir alapu adminisztracio utan orrom ala dugott egy Symbol (Motorola?) adatgyujto kutyut+hozza valo stylust, hogy itt is irjam ala, aztan valos idoben ment a kozpontba, hogy atvettem a kuldemenyt, 2 perc mulva neten megnezve mar celbaert volt a csomag.
-
ceia
őstag
Megkerestem a Johnny Castaway képernyővédőt
Tökéletesen megy XP-n, de ehhez át kellett írni a system32 mappába kerülő .scr fájl nevét úgy, hogy két s betűvel kezdődjön. (tehát ssvalami.scr) Megvan az eredeti és egy XP-re módosított verzió is.
Az eredeti verzió 640x480-as képet rak ki középre, körülöte fekete háttérrel. Az XP verzió átváltja a monitor felbontását és teljes képernyőn fut. Tényleg nagyon jópofa, érdemes kipróbálni! -
Ice&Lime
veterán
válasz
Rickazoid #151 üzenetére
Az érintőképernyős laptopok ill. érintőképernyővel vezérelt pc-ket én sem tartom kiforrott és jó ötletnek, fárasztó és káros is hosszabb távon a használata. Ezt én nem is nevezném fejlődésnek, inkább egy zsákutcának.
Már régen minden gépben villámgyors tároló kellene hogy legyen és 10x annyi időtartamot bíró akksi, csakhát ... -
Rickazoid
addikt
válasz
Ice&Lime #150 üzenetére
Szerintem még ez a lassú fejlődés is sok most így hirtelen. Érintőképernyők és hadonászós gesztusvezérlés... egyik sem asztali megoldás. Előbbi kézben tartott eszközökhöz való, utóbbi játékokhoz egy bizonyos szinten (még szerencse, hogy utóbbira egyik próbálkozás sem kapott még szárnyra). Efelé elvinni az egész termékvonalat túl nagy "fejlesztés"! Majd ha kitalálnak egy kézi eszközt, ami legalább olyan kényelmes input eszköz, mint az egér és több funkciót kínál, majd akkor, majd arra kell váltani. A billentyűzet meg marad szerintem már végleg. Persze, a hangfelismerés és a hozzá szükséges AI a következő 20-30 évben kifejlődhet olyan szintre, hogy lehessen szövegbevitelre, sőt akár vezérlésre is használni, de az nem használható bármilyen környezetben, a virtuális billentyűzet meg megint csak kézi eszközökre való.
És azt nem értem ezt mért nem értik sokan. Hogy lehet ekkora fanatizmus az érintőképernyők irányába, hogy a nem érintőképernyőkre is ráhúzzák az arra való felületet, sokan meg tapsolnak neki?
Én meg OpenBoxot használok, DE nélkül, EasyStroke (egeres) gesztusvezérléssel. Egy darab két lépcsős listás menüm van az összes programomnak és egérgesztusok a gyakran használtaknak és funkcióiknak. Olyan kényelmes, hogy a nyolcas kezelése ezzel szemben bonyolult, fárasztó és primitív. -
Ice&Lime
veterán
Azért érdekes...
Az 1992-ben kiadott Win 3.1 (3.0 1990-ben) és most a Win 8.1 között máshogyan nézve a dolgokat nincs is igazán nagy különbség. (Persze hogy van, de most máshogy nézve a dolgokat).Fejlődött, de fejlődhetett volna jobban is, ahhoz képest a 23 év alatt elég lassú fejlődés történt ilyen téren szerintem, túl el lett húzva ez a dolog.
-
ceia
őstag
Fiatalabbaknak és akik nem használták, érdekes lehet a kezdeti Windowsok puritán felülete. Megjegyzem, nekem akkor már jobban tetszik a C64 GEOS felülete is
Nekem fent volt a 3.11 egy időben, és elmondhatom, a használata egyáltalán nem volt egy élmény. Úgy érezte az ember, hogy feltelepítette a SEMMIT. A kedvenc "alkalmazásom" benne az MS-DOS prompt volt! Talán netezésre már jobb lehetett, mint DOS alatt. A munkahelyemen ki is próbáltam 16 színbenMegfelelő vga driverrel lehetett volna 256 színű is, de azt nem tartotta fontosnak a cég szakembere. És persze a Word, Truetype fontokkal - már aki használta. Nekem otthonra semmit sem nyújtott a Painten és az aknakeresőn kívül. A DOS az NC-vel használhatóbb volt. Szövegszerkesztésre bőven megfelelt a NC beépített szerkesztője, (DN-ban volt mégjobb) rajzolni pedig ott volt a Neopaint.
Bizonyos szempontból tényleg körbeért a Microsoft a "Modern" UI-val: puritán felület, és önmagában alig használható valamire. Net nélkül még annyira sem.
A desktop felülete egy másik világ. Végre jól néz ki, és egy start menüvel kiegészítve megjelenésre legalábbis jobban tetszik a 7-nél. Csak ne lenne annyi negatív vélemény róla! Driver, kompatibilitás, bugok.. Vajon nem az eddigi leg-bugosabban kiadott Windows..? -
GeorgeV
aktív tag
Szerintem meg a csempés felület a DOS-ra hasonlít:
- Teljes képernyő
- Nagyméretű karakterek
- A DOS-os korszak végén már voltak olyan (kvázigrafikus) alkalmazások, amelyek lecserélték a karakterkészlet egy részét, így grafikai dizájnelemekkel is bővült a DOS-os felület.
- A DOS 4.01-ben még volt egy programváltó program is, ahol a futó alkalmazások között lehetett váltani.Ez így együtt: Windows 8.1 csempés alkalmazások = MS-DOS 8.1
Csak most fordítva van: régebben a DOS alatt kellett beírni, hogy WIN, és elindult a Windows, most a Windows alatt kell előhívni a "DOS"-os csempéket.
-
ZooLee
senior tag
válasz
#48613632 #139 üzenetére
Persze, az egy dolog, hogy rossz az elnevezés, a lényeg az, hogy tudod, hogy miről van szó, és hogy hogyan működött
Ma már néha belefutok, hogy pl. a gyerekek is mi mindent már egyáltalán nem tapasztaltak és nem értenek a floppy lemeztől kezdve a kazettás magnón keresztül a C64-ig. Bár, múltkoriban előkotorva a C64-et egy ideig elvoltak a kazettáról betöltött játékokkal az Xbiox mellett is egy ideig...
-
enterlaci
senior tag
Ezt láttad már? Használható a böngészője is és van benne aknakereső.
-
pulcsi
tag
Elnézve a képeket, en akarom hogy a windows 7em úgy nézzen ki mint az 1.0, de jó lenne :-)
-
-
BiP
nagyúr
válasz
CharlieDrop #136 üzenetére
Én meg ezért egészítettem ki, hogy egyértelmű legyen.
Mert a Win99 =/= Win98 SE.
Hanem abból csináltak lelkes amatőrök egy kiszuperált változatot (tehát nem hivatalos), ami a Win98SE-re építkezett, és elnevezték 99-nek.De az nem maga a Win98SE, mielőtt félreértés keletkezne.Biztos sokan hívták 99-nek a 98SE-t is, de mivel létezett ez a 99 nevű egyedi dolog is, jobb elkülöníteni.
-
Bounti
aktív tag
"Sokan emlékezhetnek a képernyőket nem igazán védő képernyővédőket övező őrületre"
Johnny Castaway például?
-
Arlekim
aktív tag
Régi szép emlékek.
Nagy piros billanőkapcsoló az AT tápon, zúgás, majd seek hang, ujjbegynyi ledek, kopogós AT keyboard, két gombos golyós egér soros porton, olivetti, és ibm mátrixprinterek, "sima" 5.25 floppy, és "modern" "gyors" 1.44 floppy. Később betárcsázós vinnyogós internet, wodoo...
C prompt. Norton Commander. Dos parancsok. Win 3.11 multitask nélkül. Comenius Logo. Turbo Pascal.
Mindjárt sírok -
Diopapa
addikt
válasz
quailstorm #133 üzenetére
Nem lehet mindent..
-
BiP
nagyúr
válasz
CharlieDrop #109 üzenetére
96-ot nem ismerem, de volt egy buherált 98se, ami win99-ként futott. Volt benne pár fix, kényelmi funkció az se-hez képest.
-
Diopapa
addikt
válasz
quailstorm #130 üzenetére
Egy DOS shell meg gyorsabb mint a Win8-ad. Meg szebb is teszem hozzá.
-
ceia
őstag
#66 nyunyu
Akkoriban olvastam egyik újságban cikket az OS/2 Warpról (azt hiszem, PCX magazin) és nagyon méltatták, főleg a fájlrendszere miatt. Ennyit tudtam mindössze az IBM féle OS-ről - meg azt, hogy elég ronda volt szegénykeA MS több platformon is megfordult. A C64 basic alapja is a Microsoft basic volt, tőlük licenszelte a Commodore. Az még jó is volt, én imádtam! Aztán mikor később Amigám lett, először el voltam ámulva, milyen jó a basic hozzá, míg ki nem derült, hogy milyen bugos! Még a mellékelt basic program demók sem működtek mind.. Pedig az utasításkészlete mennyei lett volna. Persze mikor kiderült, hogy a Microsoft írta, már nem csodálkoztam rajta. Akkor már tarthatott a MS az Amigától, hiszen nagyon sikeres volt, az első multimédiás gép.. stb és valószínű, hogy szándékosan írta ilyenre
Persze azon máig csodálkozom, miért pont velük íratta meg a Commodore.. Sajnos más óriási hibákat is elkövettek, ezért mentek csődbe.
#71 Glenda
A hasonlat nem jó. Ugyanis a 95-ben megjelenő start menü nem vett el a Windows korábban megszokott használati élményéből, és vagy használtad, vagy nem. Egyetlen helyen volt jelen a rendszerben, de a Skydrive rátelepszik az új Windowsra, ahogy a Store is, és állandóan ezekbe ütközöl, ha nem akarod akkor is - ami eléggé irritáló annak, aki nem akarja használni ezeket. Persze ha ki lehetne kapcsolni.. ahogy pl. a web nézetet lehetett a korábbiakban, nem volna ellene egy szavam sem. Az volt mindig az első amit elvégeztem, ha feltelepült a Win - de kinek nem..?#74 doc
Bevallom, erről a DOS-ról nem is hallottam - hacsak nem ez volt a Novell Dos, amit gyakran adtak készen vásárolt gépekhez.. Akkoriban még álmaimban sem volt net elérésem, az információkat csak számtech lapokból tudhattam (volna) meg. De az igazság az, főleg a játékok érdekeltek, ezért "csak" az 576Kbyte-ot, Gurut, és a CoV-ot olvastam#128 pitepeti71
A Mach3 egész jól nézett ki ahhoz képest, hogy CGA! Persze Amigán egy kicsit szebb voltSzerencsére vannak olyan oldalak, ahol régi magazinoknak a scannelt változatait lehet nézegetni! Tegnap bukkantam erre az oldalra, jó lehet egy kis nosztalgiára!
-
törölt tag
Első játékaim:
AT286: 3D Tetris, Mach3 (Ezek talán még XT-n is futottak
AT386 Prince of Persia X-Wing Sid Meier`sCivilization Syndicate na és persze a jó öreg Doom
Hogy csak a nagyobb neveket említsem.
Aztán jött a 486, meg a DX2, és a favorit a Warcraft2 a mai napig megunhatatlan midi alapú muzsikájával, ami fantasztikusan szólt egy felhangszerelt GUS-on
-
válasz
Rickazoid #126 üzenetére
Az elmúlt órákat azzal töltöttem, hogy találtam login scripteket ehhez az izéhoz, és próbálom megoldani, hogy működjenek is
Meg lehet csinálni, de amit a gúgli talál, az egy sem működik, és nem tudom, i baja van.
Mivel a progi nem fogad el bemenetet parancssorból, talán az Autohotkey -es megoldás működne, max. -
Tuco Ramirez
őstag
Jó kis nosztalgia cikk. A melóhelyen sokáig használtuk a Win 3.11-et mielőtt áttértünk az NT-re. Mai szemmel persze bűnronda, de akkoriban a DOS után nagy ugrásnak számított. És nem mellesleg nem volt egy akkora bughalmaz mint a Win95, amit kb. 3 havonta erősen ajánlott volt újrahúzni...
-
Ygg
senior tag
Jó kis retró cikk, jó volt az a 3.1...
-
drkbl
őstag
-
BlackSoft
addikt
De jó volt látni a 3.1-et
Az még jó rendszer volt
Ez a Windows 8.1 sok sebből vérzik elég sok embernél. A részletes véleményem/tapasztalatom az aláírásomban található videóban látható
-
Yeffy
veterán
remek kis összefoglaló lett, gratula!
a lényeg pedig itt van:
A Windows 3.1 idején egyértelmű volt, hogy az új irány helyes, ma azonban sok felhasználó kétkedve tekint a Microsoft kínálta jövőképre.
-
Tudtam, hogy van ilyen, de GUI-s progiknek is oda lehet így adni a cuccot? Az jó lenne.
Illetve, most a psexec kimentét nem tudtam file-ba nyomni, pedig oda is kéne működnie a > -nak, csak nem érdekli. Le kéne futtatnom egy cuccot egy rakat gépen, és némelyiket nem éri el... -
nyunyu
félisten
Be lehet, csak az alkalmazás, amit indít, mindenképp jelszót kér, és nem lehet parancssorból megadni neki.
DOS is tamogatta valamennyire a standard input/output atiranyitast a <, >, | operatorokkal.
Teszemazt leteszed egy szovegfajlba a begepelendo karakterhalmazt, majd:
program.exe < szovegfajlSortoreseket is atviszi, mintha entert utnel.
Legalabbis nemreg igy etettem egy stdin-rol olvaso szabvany C programot XP alatt, ami eredetileg *nixre volt fejlesztve.
-
drkbl
őstag
válasz
droland1978 #96 üzenetére
A ProgramData mappa az, ami a c:\Documents and Settings\All Users\Application Data volt XP alatt.
-
coco2
őstag
Részemről a 8-at is be fogom kategorizálni a me és a vista mellé a semmire kellő vacakok közé. Igazából már a 7-es is visszalépés volt az xp-hez képest - az uac valami katasztrófa egy személyi oprendszerre.
-
Rickazoid
addikt
Hú, az egér betanítása... emlékszem egy könyvre amit olvastam, meg nem mondom a címét vagy a szerzőjét, alap számítógép-használat oktatás, az szerepelt benne, hogy ha nincs még egered, egy száraz zsömlén lehet gyakorolni, hogyan kell nem megmozdítani az egeret kattintás közben. Na arra visszaemlékezni ma, amikor az egér már a tenyerem része..
-
Be lehet, csak az alkalmazás, amit indít, mindenképp jelszót kér, és nem lehet parancssorból megadni neki.
Nagy cég sokmilliós terméke...
És néha csak ötödikre csatlakozik fel... ...meg néha az egész gépet újra kell indítani, hogy menjen...
...ha ezek nem lennének, már régen a Schedulerben lenne, plusz kis script, ami ha nap közben áll le a cucc, kattra újraindítja a userek gépéről -
CharlieDrop
veterán
válasz
Sanchez638 #107 üzenetére
win96=Win95 OSR2?
Win99=Win98SE? -
Bengio
tag
Nagyon jó kis cikk, igaz én 1998-ban win95-tel kezdtem (14" -> 640x480
), de tetszik az összehasonlítás. Örömmel olvastam, felelevenített bennem pár szép emléket, pl a régi kis színes, pixeles ikonokat nagyon szerettem.
Meg az egér alkalmazására betanító "LECKE" is nagyon aranyos -
Sanchez638
addikt
Nah ki tud nekem Win99 szerezni?
Vagy 96-ot
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #105 üzenetére
jó, hogy végigolvastam a többi hsz-t is
-
Exian
addikt
Igen, tudom, pl. az Ubuntu is ott tartja a havi techcsetet, meg sok más "komolyabb" fejlesztőbanda is. Én is néha felnézek, de régen viszont nonstop ment. Én már akkoriban (bőven 2000 előtt) már azon fantáziáltam IRC-zés közben, hogy ezt tovább kéne fejleszteni, hogy képeket ne csak DCC-zni lehessen, hanem rögtön meg is jelenjen a folyamban, meg minden mást is. Most viszont, hogy van ilyen (Facebook), utálom és visszasírom az IRC-t
-
Sanya
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Diablo IV
- Autós topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- iPhone topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest