Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ceia #204 üzenetére

Most megnéztem:
    egy asztalról 100 asztalra váltás Debian Testing+XFCE kombón nem okozott 1MB memóriahasználat-növekedést, tehát asztalonként <10kB. CPU használat hasonlóan semmit nem változott (miért is tette volna?) értem én a takarékoskodást. De egy már nem pilótavizsgához kötött LXDE kihozható olyan 50MB-ból. Ha egy böngészőt kinyitsz csak az alapállapotban, 2-3x annyit használ. Én is úgy állok hozzá, ahogy te, de nálam <10kB azért nem veri ki a biztosítékot. :D Még 512MB memóriánál sem. Igyekszem persze ilyen kicsire faragni a dolgot, de annyit azért nem akarok buzulni vele, hogy kényelmetlen legyen. Nálam már az is a kényelmetlenség kategória, ha egy nem mindennap reggeltő estig használt funkciót csak akkor indítsak, amikor az éppen kell. Meg automatában, oszt jó napot. (Persze nem 20 éves a gép.) De ez a modern rendszerek velejárója. És én nem vagyok profi IT-s, csak egy bizonyos (alap) szintig vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, persze az esetleges hibák kijavításának megkísérlésén túl.

törölt tag

válasz ceia #201 üzenetére

Mondjuk nem kell kikapcsolni, mert alapbeállítástól függően ritkán vagy egyáltalán nem is mész át, erőforrást meg pont semmit nem használ. ;)

törölt tag

Nem a "swappelés"-t kellett volna zárójelbe tenni, hanem inkább "pagefile-ozás"-t írni. ;) A swappelés miatt ritkán zörög a merevlemez.

Registry: nem akarják, vagy inkább nem merik meglépni. Sanszos, hogy komolyabb galibát okozna, mint a UAC, vagy az a törekvése az MS-nek, hogy a netes szabványokat használja a sajátjai helyett.

"a Windows szép lassan népszerű kiadványszerkesztő..." pótló "...platformmá válhatott"
    Így helyesebb.

"Újra a kevés szín a divat"
    Ez sem igaz. Ezt is csak az MS erőlteti, mint modern és innovatív lépést. Ráadásul szánalmas, hogy a Bingben a kevés színű egyszerűség mögé gyakorlatilag pixelről pixelre váltakozó színű háttérképet (egy akármilyen fotót) raknak. :C

Új hozzászólás Aktív témák