- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
1995 óta készítenek autókra rendszert a Windows CE-re építve és '98 óta vannak forgalomban kocsik vele.
-
Rickazoid
addikt
Viszont amiket írtál, egyedi és/vagy ipari alkalmazása, jellemzően egyedi, az op.rendszertől független programokkal (mármint értsd: nem a rendszer GUI van érintésre tervezve, csak az adott alkalmazás - kivétel a céleszköz, mint a postás/futár PDA-ja).
Első munkahelyemen én is érintőképernyővel dolgoztam, ráadásul még CRT monitoron volt érintésérzékeny réteg, azzal vezéreltük a gépeket általános feladatok alatt, de irodában már ment az egerészés, itthon meg, ahol karnyújtásnál is távolabb ülök a monitoromtól, elég nehézkes lenne úgy használni.
Iparban, munkára, főleg grafikai feladatokra vitathatatlan az előnye az adott helyre megfelelő érintőképernyő-technológiának (bár itt is jellemző, hogy vagy gyorsaság egy nagyon leegyszerűsített GUI-val, vagy mobilitás követeli meg, illetve grafikára a szabad kézhasználattal való pontosabb bevitel előnye), de személyes felhasználóként, főleg tartalomfogyasztásra, tehát notebook és PC vonalon egyiket se lehet kihasználni. Subnotebookoknál vitatható a dolog a hibrid gépek létezése miatt, bár utóbbiak még túl drágák úgy általában. -
Rickazoid
addikt
válasz
Ice&Lime #150 üzenetére
Szerintem még ez a lassú fejlődés is sok most így hirtelen. Érintőképernyők és hadonászós gesztusvezérlés... egyik sem asztali megoldás. Előbbi kézben tartott eszközökhöz való, utóbbi játékokhoz egy bizonyos szinten (még szerencse, hogy utóbbira egyik próbálkozás sem kapott még szárnyra). Efelé elvinni az egész termékvonalat túl nagy "fejlesztés"! Majd ha kitalálnak egy kézi eszközt, ami legalább olyan kényelmes input eszköz, mint az egér és több funkciót kínál, majd akkor, majd arra kell váltani. A billentyűzet meg marad szerintem már végleg. Persze, a hangfelismerés és a hozzá szükséges AI a következő 20-30 évben kifejlődhet olyan szintre, hogy lehessen szövegbevitelre, sőt akár vezérlésre is használni, de az nem használható bármilyen környezetben, a virtuális billentyűzet meg megint csak kézi eszközökre való.
És azt nem értem ezt mért nem értik sokan. Hogy lehet ekkora fanatizmus az érintőképernyők irányába, hogy a nem érintőképernyőkre is ráhúzzák az arra való felületet, sokan meg tapsolnak neki?
Én meg OpenBoxot használok, DE nélkül, EasyStroke (egeres) gesztusvezérléssel. Egy darab két lépcsős listás menüm van az összes programomnak és egérgesztusok a gyakran használtaknak és funkcióiknak. Olyan kényelmes, hogy a nyolcas kezelése ezzel szemben bonyolult, fárasztó és primitív. -
Rickazoid
addikt
Hú, az egér betanítása... emlékszem egy könyvre amit olvastam, meg nem mondom a címét vagy a szerzőjét, alap számítógép-használat oktatás, az szerepelt benne, hogy ha nincs még egered, egy száraz zsömlén lehet gyakorolni, hogyan kell nem megmozdítani az egeret kattintás közben. Na arra visszaemlékezni ma, amikor az egér már a tenyerem része..
-
Rickazoid
addikt
Nemhogy körbeértünk, a "Modern" UI az ablakkezelés elhagyásával a Windows első-második verziójához nyúlik vissza. Bár jobban megnézve az akkori képernyőképeket és összehasonlítva a "Modern" UI lehetőségeivel, inkább a Windows előtti időkre, bő 30 évre tenném a visszalépést.
Azt csak a nagyon fanatikusok nem látják be, hogy a kézi eszközök érintőkijelzőihez fejlesztett felület nagyon nem logikus az asztali megjelenítőkhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest