Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kodmen

aktív tag

válasz Ygg #122 üzenetére

Ahogy a trabant, de főleg az 1500-ös lada is, amikor már lehetett kapni 2 éves várakozási idővel! ;]

• kodmen

aktív tag

Hm... NAgyon mélyen kell kutakodnom az emlékeimben, de láttam 3.1-et: Általános iskolai osztálytársamnál. (innen üdvözöllek Braun Laci! :-) )
    Hát igen, az emlékek... Mások osztálytársnál 486-oson W95 és Diablo, de vártam már a saját gépet. 1997-ben P 100MHz-em, volt, talán 4MB VGA és 16MB ram Quantum Fireball 1,5 GB HDD, 3,5" Floppy. 1 évre rá cd meghajtó, majd 1 évre kb cd író (40.000,- be került, és 2X ill. 4x sebességgel írt. Visszahozta az árát, mire megváltam tőle... :U ). A hűtője egy vicc a maiakhoz képest :-) DOS (NC, SEA, Dos NAvigator) volt a kezdet, hamar felment a W95, és csak 2006-ban UHU linux-al sikerült a függetlenedés az MS-től, persze nem teljesen, hála a driver gyártóknak... XP még fent van/ lesz egy darabig, újabbra már nem érzem nyitottnak magam.

Egyébként azért is olyan örömteli visszaemlékezni, mert letűnt ifjúságunk szabadságára emlékszünk (a nehézségekre nem). Mondom ezt még a 3. X előtt :))

Ja, és volt még valami órás képernyővédőm is DOS vagy NC / DN alatt. Nagy mutatókkal... Nem emlékszik ilyenre valaki?

Még annyiban egyetértenék az alőttem szólókkal, hogy az IT fejlődést a közgazdaságtani "csökkenő hozadék elvéhez" hasonlítanám, ahogy igazából minden fejlődését. Amíg a termelési / fejlődési görbén nem változtatunk, addig előre haladva, egyre kisebbek a "durranások". A nagy durranás az, amikor új pályára áll a fejlődés egy új, meredekebb görbe / görbe szakaszra kerülve.

Meg is nézem, mit tudnék dosbox-ban kipróbálni. A Settlers II-ben nem sikerült a 6. pályán túljutnom, ezt még mindenképpen szeretném megtenni ebben az életben! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák