- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
antikomcsi #193 üzenetére
sajnos nem rajtunk múlik a nagy része
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #193 üzenetére
Mondtam én egy szóval is hogy utállak?
Csak ne lennél olyan makacs
fLeSs irása szokás szerint kiváló, ezt régebb már olvastam, most megint belepillantok.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #191 üzenetére
A különbség utánanézés után 33.3% amibe belefért a 150%-kos feldolgozóegség-növelés. Ez shader-igényesebb játékok esetén már megközelitheti a duplázást (tehát a jövő játékai, ezért mondtam, hogy időtállóbb). Különben se a duplázás volt a lényeg, az csak egy röpke mondat volt, a két cég termékei közötti optimalizáció-beli különbség volt a fontos. Ez téged nem érdekel, engem igen, mert hardvertervezéssel foglalkozom.
A procis dolog jó addig a szintig, hogy akinek csak alaphasználatra kell e gép (net,mess,film,kevés jatek) annak egy Core 2 alapú Celeron E1500 bőven elég. És ez jelentősen olcsóbb nálunk mint az AMD legolcsóbb Athlon II-je (11.3k vs 15k) persze nálatok lehet nem úgy van de nem utazhatok oda procit venni barátnőmnek például (ez aktuális mostanában). AMD-nek abban a szegmensben nincs versenyzője azért marad alul. Persze fennebb egyértelműen ők vezetnek ár/érték arányban, ez nem is volt kérdés.
Neked kellemes hetet Komcsikám!
-
A magméret növekedés, csak a tisztánlátás kedvéért 40% volt, ami ugye nem fedi azt az állítást, hogy azonos méreten teljesítményt duplázott. Másrészt nem igazán érdekel, hogy a gpu 5 forintos, vagy 200 forintos méretű. Ennyi. Ha meg olcsón kell jó proci akkor egyértelmű, hogy amd, szerintem. Egyébként nem én próbálom bemagyarázni, hanem Te bizonyítod.
További jó vitatkozást Macikám,
de nélkülem!
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #187 üzenetére
Ez kimaradt:
"Főleg, hogy mivel nem tudsz értelmesen válaszolni, vitázni, mert nics semmi ész érved inkább lezárnád a vitát."
Ezt nyugodtan mondhatod most, hogy én kezdeményeztem a vita lezárását, de nem látod, hogy agyonszennyztünk egy teljesen másról szóló topicot. A vitának azért nincs értelme mert nem kezelsz azonos szintű vitapartnerként (ezt másokkal való vitáidban is észrevettem). Azonnal leirsz olyan indokkal, hogy "ez is egy elvakult AMD fanboy, aki csak a hülyeséget mondja" és nem veszed a fáradságot, hogy kicsit is utánanézz annak amit mondtam. Ha kicsit figyelmesebben olvastad volna amit irtam, akkor rájönnél, hogy nem vagyok fanboy, és általában megindoklom amit állitok. Ezek az érvek, te eddig csak tagadtál mindent amit irtam (semmi konkrét ellenérv) és a saját példádat hoztad fel mindenhol.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #187 üzenetére
"Az a nagyon elvakult aki azt állítja, holott tudja, hogy ez nem igaz, hogy azonos méreten az egyik gyártó teljesítményt duplázott."
Amig ezt nem tudod bebizonyitani addig hiába dobálózol azzal, hogy én erősködöm.
Teljesitményben tesztek alapján nagyjából annyi különbség van 3870 és 4870 között, mint 9800GTX és GTX280 között, átlagban 90% körül. Magméretben előbbinél +30%, utóbbinál majdnem +100%, azonos csikszélességeken. Másik példa, 4890, GTX275. Teljesitményben nagyjából egy szint, magméretben a GTX 71%-kal nagyobb.Azt mondhatod, hogy téged ezek az adatok nem érdekelnek, de azt hogy hazudtam...
Nekem az NV jelenlegi szériájival van bajom, azokról is beszéltünk eddig. Az, hogy sokmindenben nem értek egyet a politikájával, az az én bajom. Csak te próbálod bemagyarázni, hogy a GT200as szériával kapcsolatos véleményem csak azért negativ, mert utálom a céget, holott egy évvel ezelőtt eszembe se jutott volna NV-n kivül mást venni. Intel politikájával sem értek egyet, mégis tőlük vettem procit, és ha nagyon olcsón kell viszonylag jó proci akkor ismét tőlük vennék, és ajánlanám másnak is.
-
darkarthur
senior tag
válasz
Picturemaker #180 üzenetére
Nekem ilyen driver problémáim soha sem voltak, talán anno Radeon 9xxx táján esetleg. Most sem tapasztalom, hogy bármiféle probléma volna driver telepítéssel esetleg cserével.
Az AMD pedig ismét nagyon jó üzletet csinál, nem marad a nyakán egy chip sem, meglesz a helye ezeknek a kártyáknak is.
-
Ezeket a különbségeket hívják fejlesztésnek.
Az a nagyon elvakult aki azt állítja, holott tudja, hogy ez nem igaz, hogy azonos méreten az egyik gyártó teljesítményt duplázott.
Mi alapján kellene/kellett dönteni?
Felhasználási szándék szerint. Ha valaki erős vga-t szeretett volna játékhoz, és minimális fogyasztást netezés, filmezés közben, esetleg igénye volt fizikai számítások gpu-val való elvégeztetésére, akkor nv kártyát kellett volna vennie, 9800gt(x) gx2, gtx260-280, ha nem volt annyira fontos az üresjárati fogyasztás akkor egy jó kis radeont 4830-50-70(x2).
Szerintem is teljesen értelmetlen tovább folytatni, mint azt már jeleztem is egyszer, de csakazért is itt erősködsz, és mindenáron be akarod bízonyítani, hogy igazad van. Nem lehet úgy közös nevezőre jutni, hogy a dolgokat saját ízlésed szerint értelmezed, és azt próbálod erőltetni. Fölösleges engem degradálnod, mert én is személyeskedhetek. És nem kell meggyőzödve lenni arról sem, hogy amit mi magunk tudunk, és helyesnek, jónak vélünk, az a 100% igazság, és a helyes út.
Szerintem, mind az amd, mind az nv kártyái megfelelőek, senkit nem ér hátrány bármelyiket veszi is. Ezzel szemben nem értem miért kell állandóan azt hajtogatni, hogy füj csúnya nv, nem fejleszt, csak eladja a sok sz@rt. Indokold már meg, hogy miért rossz az a nv kártya, amivel teljesen jól, gond nélkűl lehet játszani? Azért mert nem a kedvenc gyártód gyártja?
Nekem példáúl az amd a kedvenc gyártóm több, mint egy évtizede, de azért nem szídom sem az intelt, sem az nv-t. Prociból amd-t vettem, mert az i7 nem nyújt sokkal többet arra, amire nekem kell, vga-ból nv-t, mert az a kifizetődőbb hoszabb távon, a gx2-vel példáúl havi 5K-val csökkent a villanyszámla. Ha azeket nem tudod megértenim, vagy mondjuk úgy, hogy Hozzád nem jut el, azt nagyon sajnálom. Főleg, hogy mivel nem tudsz értelmesen válaszolni, vitázni, mert nics semmi ész érved inkább lezárnád a vitát.
Szép napot, kellemes hetet.
-
tzsolesz
nagyúr
A kártyával kapcsolatos infókat, tapasztalatokat most már itt is meg lehet vitatni.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #182 üzenetére
"Szerinted ezek nem fejlesztések?"
Ezek különbségek, én a javulásra vagyok kiváncsi.
"Akkor a gondolatod szerint egyik gyártó sem végzett semmi nagy fejlesztést."
Az egyik viszont azonos méreten teljesitményt duplázott, nagyon elvakult kell legyen valaki, hogy valaki ne vegye észre a különbséget a két "fejlesztés" között. (plusz DX10.1)
"Semmiben nem vagyunk többek egy embernél sem!!!"
Pontosan érted mire gondoltam, nem kellenek a közhelyek.
Szerinted ha a két gyártó termékei azonos áron azonos teljesitmény nyújtanak, akkor mégis mi allapján kéne dönteni? Nem lehetnek azok szempontok, hogy melyikben van több munka, és melyik lesz hosszabb életű? Főleg hogy ezeket mi, mint több információval rendelkező emberek, érthetjük és becsülni is tudjuk. Ezeket már mondjuk letárgyaltuk, én legalább is elmondtam, hozzád nyilvánvalóan nem jutott el...
Teljesen értelmetlen ezt tovább folytatni...
-
Szerinted ezek nem fejlesztések?
Azért a dolog nem úgy megy, hogy na belerakunk még 700 millio tranzisztort és jól van.
Akkor a gondolatod szerint egyik gyártó sem végzett semmi nagy fejlesztést. Az amd sem fejlesztett, csak megduplázta az sp-ket, kicsit babrált a memória vezérlővel, és ennyi, semmi nagy fejlesztés.Semmiben nem vagyunk többek egy embernél sem!!! Azért mert valamiről több információval rendelkezünk, nem leszünk többek, különbek másoknál.
Azért nézzük a végfelhasználó szemével a dolgot, mert mi azok vagyunk, nem paedig gyártói partnerek. A végfelhasználót nem érdekli, hogy míg eljut hozzá a kártya ki, hol, mennyit keres/bukik rajta, csak az érdekli, hogy az ő számára megfelelő legyen, mind árban, mind teljesítményben, és pillanatnyilag, szinte mindegy, hogy melyik gyártótól vesz kártyát. Neked csak abban kell segíteni, hogy ne vegyen meg példáúl egy ddr2-es 4650-et, hiába van rajta 1 giga memória. Mondhatos neki, hogy sokkal jobban jár egy csupán 512-es ddr3-as 4670-el.
-
Szerintem ez az egész driver vita teljesen felesleges. Nekem volt nV kártyám is, az is egyből felment és nem volt gond. ATI-m is van/volt több is és szinte mindig a legújabb driver-t használom, talán egyszer volt gond a driverrel, de akkor is kiderült, hogy a .NET kavart be.
Totál felesleges itt berogatni, hogy nekem megy, nekem nem, mert ez mind-mind egyéni dolog. Mindkét gyártó driver-ei egy sor problémával küzdenek, de telepíteni mindkettőt egyszerű és nem is kell uninstall (se restart már egy ideje ATI-nál) és nincs gond. Mondhatja bárki, hogy szerencse de tudjuk jól, az magyarázkodás csupán... szóval ez már sokszor lerágott csont...
-
Picturemaker
őstag
Ott a pont driver ügyben.
Szerintem nonszensz, hogy egy driver cseréje tortúra.Driver le - újraindít - ilyen-olyan clean - újraindít - driver fel - újraindít - imádkozik - talán jó.
Ez egy röhej !!
Régen nem volt ez ennyire gáz, volt néhány radeonom.
Hozzátenném, hogy NV kártyákat mostanában elég sokszor kétszer kell telepíteni, hogy az új driver működjön is. -
Zso2
őstag
kérdés érdemes lecserélni erre egy most felsőkategóriát---> szerintem nem..
A driver veszekedésekkel kapcsolatban.. nekem is meggyűlt a bajom a catalystokkal
és ne mondja senki hogy feltelepít 3 perc azt kész,mert nem így van. Belefuthat és bele is fiut aki sokat játszik ,hogy megszivatják a catalystok. Kérdezem én miért van még most is sok ember aki 08.10 vagy 12 -es drivereket használ, sőt még teszterek is.. (félnek az újdonságtól)
és van miért ,mert szívtam én is sokat, mire talál az ember normálisat és nem mindig az új az... hozzátartozik én x64 Os-t használok,de könyörgöm 2009-et írunk ,figyeljenek már oda a programozók. Persze aki world-ot használ és neten játszik az nem fog találkozni a problémákkal. Ja és sokszor ütköztem olyan problémába ,hogy az egyik driverre hiába telepítem rá az újat na akkoris tud lenni anyázás.. nem tudom miért nem lehet megírni a telepítőt úgy, hogy elvégezze azt a feladatot amit neki kell.Ja és akkor még nem beszéltem a tv-n való filmnézésre vagy játékra, 22 program és beállítgatás után lehet élvezni.. ha ez megy akkor az nem , ha az megy akkor a másik nem... egy kis fuck-ot innen küldök részemről azoknak az embereknek akik optimalizálják ezeket a drivereket már jó pár éve,de sikerűl mindig kihagyni belőle valamit...
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #172 üzenetére
Hát nem jár egy rugóra az agyunk az biztos...
Annyit reagálnék, hogy ez itt egy szakmai fórum, nem gondolkozhatunk pistike fejével. Ha úgy kezdenénk gondolkozni, akkor miben lennénk többek náluk? Nekünk, akik kicsit jobban értünk a technikai részéhez, az lenne a feladatunk, hogy épp a hozzánemértő pistikéket felvilágositsuk. Ehelyett, te pont az ő szempontjaik szerint itéled meg a termékeket...
ps: fless alapjában véve ugyan azt irta, amit én is mondtam, az irását ugyanúgy ajánlhattam volna én is. Minden meg lett duplázva, néhány helyen optimalizálva. Nagy, drága chip, ami a méretbeli változást sebességben hálálta meg, semmi nagy fejlesztés.
-
CptMisi
őstag
5700 várható árak ezek szerint nem mondtam hülyeséget, sőt egy az egyben ugyanezt mondtam, az ATi szándékaival kapcsolatban...nagyot nyerhet az ATI
Debug: ez igen csak jó hír, csak legyen is így
-
Gusztáv
addikt
válasz
Hello, a partnereket az érdekli, hogy mekkora az ár, amit Pistike hajlandó adni a kártyáért és mennyi a gyártási költsége. A kettő közti különbségből él, de ezt gondolom nem kell magyarázni. És ebben az nv most le van maradva, nagyobb csíkszélességen gyárt komplikáltabb chip-eket, több rétegű nyákra. A partnereinek sokkal kisebb a mozgástere, amit az ati most ki is használ. Nem véletlenül kezdett pár cég ati-t is árulni, aki eddig csak nv-t gyártott, mert nem tudtak profitot termelni az nv karikon.
-
CptMisi
őstag
válasz
azért annak a csúcskártyának az árából kijön 2 külön-külön kisebb, de együtt nagyobb teljesítményű páros
-
Nem tudom, hogy miért csinálod ezt itt, de akkor olvasd el a mi Bélánk írását az elejétől a végéig. Ami ugyan csak alig több, mint egy éve történt.
Mi ezzel a gondod? Ha ezek nem fejlesztések, akkor mik? Akkor a 4870 is csak egy felturbózott 2900XT szerinted???
Persze, csak részben volt dx10, mondhatni két részben, mert két dx5-ös részből állt a gpu biztosan.
Lehet Neked nem tűnt fel, de a piacon a memóriamennyiség, és a kié a leggyorsabb kártya alapján döntő pistikék vannak tulnyomó többségben. Nem a partnerek, és a szaksajtó a potenciális végfelhasználó.
Mit nem sikerült behozni? Egyszerű a válasz. Ezidáig az nv-nek van a leggyorsabb kártyája a vga piacon, így volt ez a 3000-es amd sorozatnál és így van ez most is (még). Ezen mit nem lehet érteni?
Szerintem normális a dolog, mert érted Te, hogy miről beszélek, csak nem akarod elfogadni, különben nem kérdeznéd meg sokadjára, hogy mit nem sikerült behozni amd-éknek.
-
CptMisi
őstag
válasz
Picturemaker #166 üzenetére
így van
de egy hűtő a legkisebb gond
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #167 üzenetére
Na csak röviden...
GT200-ban mi volt a fejlesztés szerinted? Csak egy dolgot szeretnék hallani amivel többet tud mint egy G80, azon kivül, hogy utrabrutál teljesitménye van dupla méreten és dupla áron...
Jött NV a DX10es kártyájával, ami csak részlegesen volt DX10...
"A gyártástechnika a piacon senkit nem érdekel, csak az olyan lelkes emberkéket, mint mi."
Hidd el, hogy a memóriamennyiség és ár alapján döntő pistikéken kivül mindenki mást érdekel a piacon (gyártó, partnerek, szaksajtó, stb.). Akik nem értenek hozzá azok ár alapján vásárolnak, amit nyilvánvalóan nem az NV diktál most... Nem értem mit nem sikerült behozni. A kérdés szerintem inkább az, hogy mennyivel hagyták le őket és ezt a lemaradást NV be tudja-e hozni a GT300-al. Remélem igen, hanem ezek a nem túl baráti árak nem fognak csökkenni...
Állandóan hajtogatod, hogy volt fejlesztés, nem sikerült utólérni. Ha kérdezem mire gondolsz azzal együtt, hogy elmondom szerintem miért nem igaz akkor nem kapok választ. Ez szerinted normális?
-
""Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat." régebb mintha forditva lett volna. ""
Én nem emlékszem arra, hogy példáúl valaha is "szemétnek" neveztem volna bármelyik videó kártyát, pedig példáúl a kiherélt 128bites radeon 9800, amit jó drágán adtak, és keményen átverték az embereket vele, vagy az fx5200, 5600-as kártyák igen közel álltak a kategóriába sorolhatósághoz. Mégsem használtam ezen minősítést. Mitöbb, nem hülyéztem le senkit a fórumon, még burkoltan sem.
Egyébként szerintem a gt200-az fejlesztésnek nevezhető, a g80-92b-hez képest, legalább annyira, mint az rv770, a 670-hez képest, és mindezek az elmút két évben történttek.
Dehogynem volt hajlandó, pont azzal jöttek az nv-nél, mint az első dx10-es vga gyártói, hogy most aztán milyen szuper lesz minden, csak vegye mindenki a dx10-es kártyát, mert az nagyon jó. Ezért is érdekes pálfordulás, amit a dx10.1-el, és most a dx11-el csinálnak. Érdekes dolog, most, hogy nem ők adják ki előszőr a dx11-es hardvert, már nem is olyan fontos az új dx, hanem csak a gpu ereje.
A gyártástechnika a piacon senkit nem érdekel, csak az olyan lelkes emberkéket, mint mi.
Egy számít csak, hogy melyik a gyorsabb vga, és a 3000-es szériában nem sikerült felső kategóriás vga-t kiadni egy gpu-val. Egyedül a 3870 x2 teljesítménye volt versenyképes, ahol használható volt. 4000-es sorozatnál javult a helyzet, de utolérni nem sikerült az ellenlábast.
Nekem is van egy nagy bajom a gf-okkal, pedig nem vagyok láma. Egyik kedvenc játékom a settlers 4, de g80 óta nem tudok leküzdeni egy bizonyos fekete ablak hibát. A menü mellett mindíg van egy nagy fekete négyzet, ami hiányzik a képből. G7x-ig tökéletes volt.
Radeonnal ellenben tökéletesen megy, még 4000-es sorozatúval is, pedig nem mai játék.
-
Picturemaker
őstag
Jó ez az Ati-NV vita
Csak értelmetlen.
Mindkét cég drivereiben volt és lesz is hiba. (főként mostanában, hiszen a játékok xarul vannak megírva, talán a sok portolás miatt)
Nekem az elmúlt kb. 15 év alatt mindenféle kártyám volt, (beleértve S3, 3DFX, Matrox is), egyik sem volt rossz, hiszen olyat választottam ami az aktuális igényemnek /és a péztárcámnak/ a leginkább megfelelt. Hibák pedig előfordulnak mindig.
A mostani Radeonok talán legnagyobb hibája, hogy tényleg túl "forróak", ez vitathatatlan. Nálam most az NV van soron, mert ATI-nál nem lehet egyedi felbontást definiálni és nekem az egyik gépemen szükségem van rá a monitorom miatt. -
CptMisi
őstag
én egyedül a 4770nél találkoztam driver problémákkal, de azt is gyorsan javították...
én az utóbbi időben nagyon megszenvedtem az nV driverekkel, de semmi bajom sincs vele, a következő kártyám biztos, hogy ati lesz, aztán meglátom, érdemes -e annál maradni, vagy újra nV...ééés mielőtt 5válasz érkezne, hogy ne próbáljam ki maradjak nv-kártyák mellett, akkor is ati lesz a következő már csak kíváncsiságból is(tapasztalataim alapján így szokott történni
)
-
Somydemy
senior tag
kicsit megtévesztő a számozása, mert 48xx akkor elvileg a 800 sheders alap lenne. szóval, eleve magasabb a szám mint 4850, akkor elvileg ez következne, és hiába a ddr5.
-
lsc
nagyúr
válasz
Devid_81 #155 üzenetére
Más nem nagyon maradt, a teljesítmény és az ár kilőve . Még jön majd a melegedés, az "döntő" érv szokott lenni . Egyébként olvastam Her "kollega" küzdését, nem hiszem hogy a kártyával volt a gond, a "tapasztalata" ellenére, de sokkal egyszerűbb kijelenteni hogy a driver szar, hiszen Ő tapasztalt user
.
-
tzsolesz
nagyúr
Újra kellett rakni a drivert hogy újra látszódjon a második VGA.
Ilyen élményem nv-vel soha nem volt pedig jópár SLI konfigot kipróbáltam már.
Ne hari, de ez annyira egyértelmű dolog. Még az AMD is ajánlja hogy töröld a drivert, és telepítsd föl újra, a CF 100%-os működéséhez. Volt már CF-em, 4670 CF, 5 perc alatt működésre bírtam.
Gondolom meg lehet szakadni abban az 5 percben.
-
tome.jr
addikt
válasz
tzsolesz #146 üzenetére
Ha meg szuper máriózni szeretnél vegyél GF-ot, arra pont jó az a szemét is.
Ez igazi atis szakmai érv volt.
ATI driver: Az mitől van hogy 2 db 4870X2 CF-nél 3D Mark alatt lekapcsolt a gép és újrainduláskor CCC-ben - GPUz-ban - eszközkezelőben csak az egyik kártya látszott?
Újra kellett rakni a drivert hogy újra látszódjon a második VGA.
Ilyen élményem nv-vel soha nem volt pedig jópár SLI konfigot kipróbáltam már.
-
JanR
addikt
Tobabb - Tovabb - Pipa - Tovabb - telepit - Restart - Catalyst es a vga driver fennt van... Ebben mi a nehez?
Kb. 3 perc...
Nvidia tapasztalatom : nem egyszer megcsinalta mar mikor telepitettem fel a drivert, hogy elsore az Istener' nem akarja felismerni a kartyat, sot mikor ujraindul driver telepites utan 4bit @ 640x480, na ilyen Ati-nal meg egyszer sem volt. Ezzel nem lehuzni akarom az nvidia-t, de eddig csak a zold oldalon fordult elo nalam!
Amugy a rendszerujratelepitesrol meg annyit, hogy a win nem szereti ha VGA-t cserelsz -arrol nem a vga gyarto / driver tehet, emiatt nem itelhetsz el egy vga-t sem!
-
kriszbon
őstag
Olvastam én is a driver küzdelmeidről, és én sem értettem hogy nálad mi volt a gond, mert simán fel lehet telepíteni minden gond nélkül.
Az audió driver az is benne van, és nem kell sehonnét sem letöltögetni, mivel a kártyán ott a hangchip így a driver azt is tartalmazza. Az hogy van olyan kiadás ami nem megfelelő mindegyik játékhoz, és szívás van vele nem csak az Ati-ra igaz, mert az új Nv driverekkel is ugyan ez van ott is sokan azt mondják hogy semmit nem érnek, és inkább vissza a régit
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #144 üzenetére
"Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat." régebb mintha forditva lett volna
Engem zavar, hogy semmit nem fejlesztett az elmúlt két évben, hanem átnevezett, ugyanakkor nem volt hajlandó DX9c után egyetlen DX API-t se normálisan támogatni, mert nyilvánvalóan ezek a másik arhitektúrának kedveztek. Magyarán visszaélt azzal, hogy ő birtokolta a piac több mint 2/3-adát és a fejlődés útjába állt. Ezek a lépések joggal nem nyerhették el sokak tetszését. Persze pusztán ezek alapján nem érdemes választani a két cég termékei közül, de véleményt lehet formálni egyik vagy másik cég módszereiről. Én se ezek alapján választok, hanem az arhitektúrális különbségeket veszem figyelembe, ezekről pedig már irtam.
"Konkrétan nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen kártyát vesz, mert egyik cégnek sem vagyok a reklám embere. "
Hidd el nekem is, de ez egy ilyen fórum és szeretünk egymásnak segiteni a választásban
Nekem a saját véleményem, hogy az átlag embernek most a Radeon jobb vétel lehet a jövőre nézve. Hogha valaki inkább NV közeli játékokkal játszik (vagy régebbi dolgokkal) annak persze jobb lesz egy GF. De ez nem az átlag, hanem egy kissebb rétek. Te is ebbe tartozol, neked jobban megéri a GF, és ezt el is tudom fogadni.
A fogyasztás, hőmérséklet mitoszokban én sem hiszek, szerintem ilyen téren, mint sok más dologban is nagyon hasonlóan állnak mindkét oldalon. Ugyanilyen urban legend a driverprobléma amit a másik oldalon felhoznak. Régebb igaz volt, de mostmár ezen a téren is nagyjából egálban vannak. Nekem ilyen gondom egyik kártyámmal se volt, legyen az NV vagy Radeon.
"Ezen a fórumon sokan mondják a hülyeséget, csupán azért, mert hisznek valamit, közben nincsenek is tisztában a dolgokkal. Egyszerűen elvakult sok-sok felhasználó, és elég gyerekes."
Ebben egyetértünk, de vannak aki alá is támasztják amit mondanak, és nem csak divatból csinálják. Ezért különbséget kell tenni a két réteg között...
"Persze én sem vagyok egy gpu tervező, de azt tisztán látom, hogy sajnos az utolsó radeon szériákkal nem sikerült befogni a geforceokat."
Ebben viszont nem értek egyet veled. A gyártási ár határozza meg azt, hogy egy chip mennyire jó vagy rossz. Akkor van két cég két terméke egálban, hogyha ugyanolyan gyártási költség mellett ugyanazt a teljesitményt hozza. Ez a GPU piacon messze nem igy van. Amelyik cégnek az előző definició alapján jobb a jelenlegi szériája az határozza meg az árakat. Ez most a Radeonoknak kedvez, GF8-as széria idejében (és azelőtt is többször) pedig a GF-oknak.
Na mostmár jobb lesz ha befejezzük az offolást, mielőtt egy moderátornak elege lesz a sok szürkeségből.
Her:
Te is a fennebb emlitett átlagon kivül eső rétegbe tartozol. Egy olyan játékot hoztál fel példának amiről én soha nem hallottam, úgyhogy elhiszem, hogy Radeonon rosszabbul megy. A Catalyst-os dolog nem tudom mi lehetett, nekem a GF-Radeon váltás után semmi bajom nem volt a drivercserénél, és azóta is mindig könnydén felment a legújabb.Hű ez de hosszú lett...
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet több számító gépem volt mint neked és hidd el annyit biztosan értek egy hardver beüzemeléséhez mint te. Mert azért ehhez lássuk be nem kell egyetemi diploma.
Ehhez képest nem vagy a toppon.
Asszem HD Audio bus driver-t kellett keresned, ami abszolút nem kell a játékhoz amivel játszol. Ráadásul megtalálható a CD-én is.
Nem kell újratelepíteni a rendszert, ha fel szeretnél telepíteni egy drivert.
másik: Úgy emlékszem a net keretrendszer 2.0-a hiányzott még a gépedről, amit az ősrégi XP-én kell felrakni, mert az összes többi oprendszer alapból tartalmazza.10000-ből egy embernek van problémája ezzel az egy két elemmel, és sajnos te pont beleestél a szórásba, sajnálom.
Nem kell minden játékhoz más és más driver. Volt hogy fél évig nem foglalkoztam a friss driver letöltésével, még is minden modern játék ment gondtalanul.
ezzel szemben mostanában az NV nem áll a helyzet magaslatán driver szinten, ahogyan olvasom a GTx2750/285 stb topic-okban. van hogy nincs power Play, de van olyan is hogy egy játék nem indul el, vagy textúra hibák vannak, vagy csak nem vált 3D-be a driver egy bizonyos játék indításakor.
Szóval az ATI driverek a rosszak, ugyan már.Hidd el csak USER ERROR volt nálad.
Ezzel én befejeztem az OFF-ot.
-
Her
csendes tag
válasz
tzsolesz #146 üzenetére
Ne személyeskedj.
Lehet több számító gépem volt mint neked és hidd el annyit biztosan értek egy hardver beüzemeléséhez mint te. Mert azért ehhez lássuk be nem kell egyetemi diploma.
1.Ha veszek egy uj videó kártyát nem akarok komplett rendszert húzni.
2. Elvárom,hogy ha feltelepítem a drivert akkor maradéktalanul találjon meg minden eszközt rögtön,és ne kelljen a neten vadásznom ,különböző hang ,meg mittudoménmilyen driverek után,amit hiányol.
3. Különböző játékokhoz ,ne kelljen különböző drivereket keresgélnem.
4. Akkor való színű rajtam kivül még igen sok korlátolt szimulátoros van ,akik megesküdtek ,hogy (már csak a nyugalmuk érdekében ) tartózkodnak az ATI termékeitől.
5. Az komoly fegyvertény ám az ATI tól,hogy a 4000 -s sorozata picivel jobb mint az nV 3 éves mindig átnevezett kártyái. -
tzsolesz
nagyúr
Attól, hogy te magyarán mondva nem tudsz feltelepíteni egy drivert, attól még tökéletesen működik mindenkinek.
Ha meg szuper máriózni szeretnél vegyél GF-ot, arra pont jó az a szemét is.
Mi ez a catalyst-al való küzdelem? Nem értem. Gondolom nehéz eset vagy.
Elmondom neked, hogy nekem 2,5 percembe kerül tökéletesen beüzemelni bármelyik ATI kártyát, szoftveresen, és hardveresen. lehet hogy én egy superman vagyok?
-
Her
csendes tag
Szerbusz.
Tessék egy érv.
Minap feltettem a kérdést a Milyen Videó kártyát fórumon, hogy kéne vennem valamit ,mivel az előző elhalálozott. Mondták,hogy jönnek az 5000 sek várjak. Na de most kell valami átmenetileg ,így leszűkítettem a kört a Hd4850 esre valamint a GTS250 re.
Egybehangzó vélemények alapján megvettem a 4850 est.
Két napig küzdöttem vele, ebből egy nap volt mire rendesen felment a drivere.
Én szimulátorral játszom csak,így nekem az a fontos hogy az tökéletesen fusson.
Nos nem részletezem.Az ezeréves IL2 1946 ot röcögve ,nyögvenyelősen vitte az ATI.
Berágtam ,elmentem ,kicseréltem egy GF ra ,az berakás után három perc múlva tökéletesen működőképes volt. Sokkal jobban fut vele az ami nekem kell.Elméletben egyenértékű kártyák,de vagy a driver ,vagy a kártya sántítot. A lényeg. Többek egybehangzó véleménye volt az ismeretségi körömben,hogy utálnak küzdeni a catalisttal. -
Eszméletlen vagy.
Azt mondod Te is, hogy fejezzük be, és ugyanúgy mondod tovább.
Konkrétan nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen kártyát vesz, mert egyik cégnek sem vagyok a reklám embere. Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat. Jönnek itt fogyasztással, hőmérséklettel, meg ilyenekkel, pedig ez sokakat nem is érdekel. Rámondják az nv-re, hogy sokat eszik, és melegszik, mintha ugyanez nem lenne igaz a nagyobb radeonokra is.
Az is jó, hogy az nv sokak szerint sehol nincs. Holott ez nem igaz, ugyan olyan teljesítményt nyújtanak, mint a rivális. Nem arról van szó, hogy értelmesebb nv-t venni, mert az jobb lenne. Arról van szó, hogy mindegy melyiket veszi a felhasználó, mert nem jár rosszul egyikkel sem. Valaki ne legyen már hülye csak azért, mert nv vga-t vesz.
Én az utóbbi időben azért döntöttem nv melett, mert sokkal takarékosabb, (most is energiatakarékos módban van a diszkrét vga-m, azaz le van kapcsolva) mert ki szerettem volna próbálni a 3D-t, (ami nekem nagyon tetszik), és mert "sok" fizikszes játékkal játszok. Ezek miatt az okok miatt vettem geforceot, nem azért mert a radeon nem jó.
Normális hangvétel? Velem soha nem válik normálatlanná, igyekszem ezt megelőzni.
Ezen a fórumon sokan mondják a hülyeséget, csupán azért, mert hisznek valamit, közben nincsenek is tisztában a dolgokkal. Egyszerűen elvakult sok-sok felhasználó, és elég gyerekes. Persze én sem vagyok egy gpu tervező, de azt tisztán látom, hogy sajnos az utolsó radeon szériákkal nem sikerült befogni a geforceokat.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #131 üzenetére
"Én tiszteletben tartom a véleményed, és szerintem fejezzük is be itt a flame vitát. Tudnék mondani még pár dolgot, de ne öntsünk olajat a pokol tüzére."
Fejezzük be ha úgy akarod, én csak próbáltam megfogható dolgokkal elmondani, hogy miért vélekedek igy egyik vagy másik oldalról. Azért kiváncsi lennék néhány NV-s érvre is hogy a mostani kártyákat miért lenne értelmesebb venni mint a Radeonokat (nem hallottam még egyet sem az utóbbi pár hónapban) de akkor megint fog menni a flame.
Furcsa, hogy ezen a fórumon akárhányszor előkerül a téma, mindig csak az agyatlan flame megy és ez igy mindenkinek rendben van, ha viszont valaki valami konkrét dologgal próbálná alátámasztani a gondolatait akkor a vita egyből rövidre van zárva, az ellentábor mintha figyelembe se venné az érveket, hanem jön az "inkább ne flémejjünk tovább"...
Kicsit olyan mintha valami BOT-okkal kommunikálna az ember, amig szidja őket addig visszavágnak, de ahogy kicsit normálisabb hagvételűvé válna a beszélgetés, reális érvekkel, akkor egyből elhallgatnak...
Ezt most ne vedd magadra, inkább olyan általános dolog.Abban viszont egyetértünk, hogy ennek a 4860-nak mostmár nincs túl sok értelme a felhasználó szempontjából, de a raktárakat ki kell valahogy üriteni... Az viszont biztos, hogy aki nem ért hozzá és úgy vesz meg egy ilyen kártyát jó olcsón, az nem jár rosszul vele.
-
tzsolesz
nagyúr
Én azt látom ezeken a külföldi teszteken, hogy igen csak fej fej mellett van a 4850-el. Ezt gondolom játéka válogatja. 640SP vs. 800SP, GDDR5 vs. GDDR3-ból adódó sávszélesség különbség, ami nem hiszem hogy egy 640SP-és ATI kártyánál olyan húde nagy teljesítmény növekedést eredményezne. A fogyasztása miatt is egyértelmű, hogy a 4850 az ajánlható.
Ez olyan semmilyen kártya. Ha jönnének a véletlenül 800SP-és darabok, azok viszont erősek lennének. Ki tudja, lehet a memókat meg a gpu-t is föl lehetne tornászni a 4890 közelébe. akkor viszont bestbuy lenne.Nem kellene bevágni a 4890 topic-ba? Mert szerintem oda való, mint RV790.
A topic cime lehetne ATI Radeon HD4860/90. No meg speckókat belekalkulálni az első hsz-ba.
-
CptMisi
őstag
válasz
antikomcsi #140 üzenetére
jó, én egyszer se mondtam, hogy itthon lesz annyi, amúgy meg, ha akkora az eltérés: keresel valakit az ismerőseid között, aki tervezi, hogy elmegy Ausztriába mondjuk, ott keresel egy boltot, és megveszi/ha nincs ismerősöd, és valóban 50k körüli a különbség, tehát majdnem 2 kártya jönne ki belőle (jelenlegi információk alapján), és maximum 20k-ért elpostázzák/ itt prohardveren is van nem egy ember, aki külföldről szerez be cuccokat...ezek mind-mind plusz költségekkel járnak, de mégis jobb 20at fizetni, mint 50et...
Magyarországi kereskedelem egy vicc, 2hónapos késés a többi országgal szemben, és valóban megfizettetik 2havi élelmüket...
persze vannak korrekt boltok...
-
Nem minden esetben felezi, bár mondjuk a RE5-nél elég gáz a helyzet. Viszont sok játéknál észre sem vettem, hogy lassult volna. A crysisnél természetesen van látszatja a 3D bekapcsolásának. Látványban is, meg abban is, hogy nem kell annyira kapkodni, mint 3D nélkül.
Az iponnal kapcsolatban Neked van igazad, kétszer is elnéztem a 96/69-et pont ezeknél a kariknál.
(#137) CptMisi
Nem szokás, ha itthon gyártják azt a valamit amit megveszel.
A 4770-et pont jónak mondod.
Mennyi is az ajánlott végfelhasználói ára?
Mennyibe kerül itthon? Ahogy számolom a kinti ár 150%-a. -
CptMisi
őstag
és arra nem is gondolsz, hogy megtudná verni az nV-t, ha olcsón adná, és sokan vennének a "Jajaj nem a legújabb cucc van a gépemben, rohanok megvenni" elv alapján, és mire az nV kiadja a sajátját, már a hirtelen dx11re vágyók közül sokan az ati kártyákat választották, és az nV vagy olcsón adja és nagyot bukik rajta, vagy még nagyobbat
igen, csak az ati folyamatosan csökkenti az árakat, nem úgy mint az nV, ahol legyártottak x darab gtx295öt és annyit lehetett megvenni...de gondolj bele, mire elfogynának, kiadják a kisebb 5xxxkártyákat és max nyereményjátékon mennének el a régiek....én elhiszem, hogy az nV nem csökkenti az árait, de biztosra veszem, hogy az ati fogja
és nem tudsz azzal meggyőzni, hogy leállt a termelés nagy lesz a kereslet, kevés a kártya...mert nem lesz rájuk akkora kereslet...ezen az áron hosszútávra vga-t venni, mikor már a vásárlás pillanatában van újabb...
aki nem hosszú távra venné, az meg egyből a legújabbat
de se te, se én nem befolyásoljuk az árakat -tudtommal- úgyhogy majd kiderül
kicsit off: alig látszik a hozzászólásodon, mennyire is tartod az ati-t, csak azért, mert a zöld szimpatikusabbantikomcsi: ajánlott bruttó felhasználói árhoz nem szokás még 5ször hozzáadni az áfát
azt elismerem, hogy lehet, hogy valótlan az ár, de egyáltalán nem biztos...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #135 üzenetére
A 3D a felsőkategóriába szól. Eleve felezi a játék teljesítményét a sztereó driver. Ez hatalmas probléma.
Ipon:
PALIT 275GTX 896MB PCIE - 49.625 Ft (39.700 Ft)
XFX HD4890 1GB XT PCIE - 46.957 Ft (37.565 Ft) -
Ezt most miért mondod? Pont ott néztem én is, és a gtx275 az olcsóbb.
Persze hogy tetszett, hisz azt kapták, amit akart, kenyeret és cirkuszt a népnek.
Tudom nehéz dolog dönteni, főleg mások helyett, hisz a legkönnyebb hibát találni.
Én szeretnék új ati kártyát, de mióta kipróbáltam a 3D-t nem szívesen mondanék le róla, mert valóban iszonyú jó. Én emiatt ajánlanám a gtx275-öt is a 4890 mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #133 üzenetére
Az Iponnál is kb. ennyi legolcsóbb kártyák között az árkülönbség, és az nem nagyker.
A játékokat manapság együtt választjuk ki Flessel. Próbálunk minden stílusból betenni valamit és a népszerűség szerint dönteni ... Többnyire ezért került ki a Stormrise, ami ugyan hűen tükrözi a DX10-es erőviszonyokat, de nem népszerű. Most volt ez a nagy frissítés, a régi programokat eldobtuk és helyette újakat szedtünk elő. Igazából a Street Fighter 4, ami a magas sebesség miatt menni fog, mert ez nem terhelés a kártyáknak. Emellett a Fallout 3-tól is megválunk, mert ahogy néztem kiiktathatatlan a 60 FPS limit. A többit még meglátjuk. A visszajelzések alapján tetszett az olvasóknak a reform, tehát ezen az úton megyünk tovább.
Valami alapján dönteni kell. 10 menet volt, és abból gyorsabbnak láttuk a HD 4890-et. Pontosan ezért lett ajánlott. A sokan a mi döntéseinkre hagyatkoznak, mert nem tudnak dönteni, ha mindkettőt betesszük ajánlottnak, akkor nincs döntés. A HD 4870-et is mondták, hogy miért nem kapott ajánlott minősítést, hiszen 6:4-re verte a GTX 260-at. Pontosan azért, hogy véleményünk tiszta legyen ... bár a versenyzés valóban nüanszokon múlik..
-
De én nem nagykerben vásárolok, hanem kiskerben, és ott most a gtx275 az olcsóbb. Az persze más kérdés, hogy biztosan nem vennék.
Bélánkat szavahihetőnek tartom, és jó teszteket is csinál mindíg, de érdekes, hogy az áprilisi teszt kicsit más volt. És egy teszt végeredménye nagyban függ attól, hogy ki csinálja. Hálisten Ő azért vigyáz az egyenlő feltételekre, csak az nem mindegy, hogy milyen játékokat próbálgatunk. Teszamaszt csinálok egy korrekt tesztet házilag, de mivan, ha 7 nv-nek kedvező játékot választok bele, és 2 amd-re kihegyezettet?
Szerintem mindkét kártya ajánlható annak, aki 50K-ig bezárólag keres vga-t.
Nagyon jól hangzik a 7:3 de nincs túl sok jelentősége 5-8 fps különbségnek, hacsak az nem a 18-26 tartományban van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #130 üzenetére
A nagyker árlisták alapján a legolcsóbb HD 4890 még mindig olcsóbb 3000 forinttal, mint a legolcsóbb GTX 275. Ezenkívül a HD 4890 több játékban is gyorsabb volt (7:3 a különbség). Teljesen egyértelmű volt, hogy a két rendszer közül melyik az ajánlott ... a gyorsabb és az olcsóbb.
-
Én tiszteletben tartom a véleményed, és szerintem fejezzük is be itt a flame vitát. Tudnék mondani még pár dolgot, de ne öntsünk olajat a pokol tüzére.
Egyébiránt én nem tartom jó vételnek a 4860-at, ha nekem kéne kártya bekukkantanék az apróra, és vennék egy használt, garanciális 4850-et sokkal jobb áron, és szinte ugyan olyan teljesítménnyel.
Ez csak azoknak jó, akik nem bújják a hardver oldalakat, mint mi, és el lehet nekik sózni, a talán 5770 néven megjelenő kártya helyett. Naés persze nállunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban él.
(#122) tome.jr
Elsősorban, a használtpiaci árakra gondolok, amik szerintem jelentősen esni fognak az új ati-k megjelenésekor, gtx285-295 esetében a 10-20K áresést sem tartom elképzelhetetlennek, rövid időn belül.
(#128) atti_2010
Ez tökéletesen igaz! Nem az AMD a hibás, nem is hiszem, hogy bárki ezt mondaná.
És mégcsak nem is a kártyákkal van a gond, hanem azzal, hogy nekünk sajnos itt kell megvenni. Többet nem mondhatok, mert a Prohardver lapcsalád oldalain tartózkodom mindennemű politizálástól. -
Ez szép lenne, ha igaz lenne és 50-60K-ért mérnék. Viszont az utolsó információim szerint, az 1 gigás 5870 induló ára 399 dollár, a 2 gigás változaté 449 dollár.
Ha ezeket átvetítjük magyar viszonylatra, vagyis áfa és "tisztességes" üzleti haszon, és 60K-ba fog kerülni, akkor megeszem a kalapom.
Ha nem is euróval számolok, csak dollárral, amit most 190 forint körül lehet megkapni akkor az 5870 kezdő ára 75.810,- számoljunk csak 10% hasznot, az 83.391.- plusz az áfa, ami a végfelhasználóknak rájön máris 104K-nál járunk.
Persze nagyon bízom benne, hogy nem így lesz, de a 4770 példája óvatosságra int.
Én is szívesen vennék egy 60K-s 5870-et, csak nem szeretnék csalódni, amikor megjelenik végre.
(#119) Abu85
Olvastam ezt a tesztet, jó kis összefoglaló. Valóban van ahol gyorsabb a 4890, viszont máshol a 275 a jobb. Viszont érdekes, hogy azonos teljesítmény ellenére a gtx275 nem kapott ajánlott minősítést, pedig olcsóbb 300 forinttal.
(<-- mai állás szerint) Minden őrült normálisnak hiszi magát.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
"Egyébiránt köszönöm, hogy kiálltál Abu mellett, de hidd el megtudja Ő magát védeni."
Nem mondtam, hogy mindenben egyetértek vele, de ha választani kell kettőtök között, akkor inkább neki hiszek, mert ő közben még meg is indokol. Nem vagyok tizenéves vérpistike, azt se lehet mondani, hogy nagyon AMD párti vagyok. A mostani kártyám az első Radeon-om, eddig mind GF-ok voltak. Akkor azok tűntek jobb vételnek, most a Radeon-ok egyértelműen. Proci téren pedig forditva, eddig csak AMD-vel nyomultam, legutóljára pedig vettem Intelt. Azt veszem ami a legjobb a pénzemért, és általában nem cserélgetek félévente.
Lehet, hogy szerinted csak a teljesitményt kéne figyelembe venni és az árat, de én kicsit másképp nézem a dolgokat. Én mint hardver-tervező újonc figyelembe veszem, hogy melyik a fejlettebb, melyikben van több munka (jobban optimizált, stb.) és nem utolsó az sem, hogy melyik lesz hosszabb életű. Ézek alapján most az AMD toronymagasan vezet. Nem fogom egy olyan cég termékét támogatni, amelyik az elmúlt két évben csak marketingből élt (igy is nagyon jól) tervezés pedig nuku.
Azok a teljesitmény-összehasonlitások amiket mondtál lehet, hogy igazak a te esetedben, de nem mind ugyanazokkal a dolgokkal játszunk, és amint láttuk átlagban (a fontosabb cimeket figyelembe véve) a Radeonok jobbak minden szegmensben.
A jelenlegi kártyám eddig minden játékot kiszolgált, és ha nem lesz pénzem újra, akkor ez még a DX11es időkben is igy lesz. Ellenben az NV kártyáknak nagyon kezd látszani a hátránya az újabb dolgokban már most is. Most akkor, ha teljesitményben és árban mondjuk egy szinten vannak, de ATI egyértelműen hosszabb életű lesz, akkor miért vennék NV-t? PhysX vagy CUDA miatt? Ezek engem nem különösebben érintenek... CUDA a jövőben hasznos lehet ha ilyen irányban akarok fejleszteni valamit, de ha jön az OpenCL akkor már inkább az utóbbit választom.
A fentiekben még nem is beszéltük arról amit az előbb mondtam, hogy a befektetett munka alapján melyik fejlesztőcsapatot támogassam a pénzemmel? Szerinted NV most megérdemli hogy inkább nekik adjam az új kártyára forditott pénzemnek az X%-kát? Szerintem nem... Fejlesszenek valami ütőset, és ne károgjanak, hogy DX10.1 vagy DX11 nem jó semmire.Hogy legyek egy kicsit ON is. Ezt a 4860-at én nem venném mostmár meg. Ha nagyon jó áron dobálják, akkor jó lehet valakinek, aki sürgősen akar kártyát venni, de akinek már van egy használható HD3-4000, GF8-9000 vagy GT200-as kártyája annak inkább érdemes lesz várni.
-
tome.jr
addikt
Mire ideérnek a kártyák addigra a 300 dodó az 300 euró lesz. Ez mindig így van, főleg most hogy monopol helyzetben lesz az ATI a DX11-es VGA-val.
5850 - 300 dollár - 300 euró - 80k
5870 - 400 dollár - 400 euró - 108kMivel leálltak a gyártással ezért a meglévő raktárkészletek a csökkenő kereslet mellett is a jelenlegi áron el fognak menni, tehát nem lesz árcsökkentés. Mint ahogy felhoztam példának a GTX 280 GTX 285 esetét is.
-
CptMisi
őstag
válasz
atti_2010 #121 üzenetére
pontosabban 416ból 7 lett jó... %híján inkább aránypárnak tűnt
tome.jr: ha most ki akarják szórni a maradék kártyákat, nem gondolod, hogy csökkenni fog az áruk? vagy hogy fognak túladni rajtuk? ugyanazon az áron nem tudják eladni a maradék készleteket...ha lejjebb viszik az árakat, sokan nem fogják megvárni a következő szériát, ha eddig nem fogyott el, most, hogy új széria jön, mért fogyna el anélkül, hogy csökkenne az áruk?!
-
tome.jr
addikt
válasz
egy vallási szektát hozott létre, az atizmust, melynek úgy tűnik Ő lett it a főpapja.
könnyedén tudja terelgetni az itt felgyülemlett hívőket, akik közt sok a tizenéves, könnyen befolyásolható barát is.
Formában vagy
Az új kártyák szerintem minimális hatással lesznek a régiek (4850, 4870, 4890 és 275, 285, 295) áraira, mégpedig azért mert ezeket a gyártók valószínűleg már most kiszórják/kiszórták, újabbat nem gyártanak belőle. A 295-ből ha jól emlékszem eleve kisebb számban gyártottak. Pl. a GTX 280 árai is befagytak 80-90k körül hiába jött ki a gyorsabb 285, egy árban van mindkettő. Valószínű azért mert olyan kevés van már raktáron hogy ezen a magasabb áron is el fog kopni, tehát nem fogja olcsóbban adni az nv. A 4890 alig kapható, szinte választék sincs belőle. A használt kártyák árai viszont lehet lejjebb mozdulnak, de ebben sem vagyok biztos. Ha az 5xxx széria első tagjai (5850 és 5870) a várakozásoknak megfelelő áron jelennek meg (80-100k) akkor az a használt kártyák árára nem lesz semmi befolyással, max a 4870X2 ára mérséklődik, az alatta levőké nem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Az Nvidianak is voltak szimpatizasai AMD-nek miert ne lenne, az Nvidianak csak volt mert a legújabb kihozatallal 400:1,5 nehéz lesz megtartani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Itt nincs semmi elfogult vallási szekta. Egyszerűen csak realisták az emberek.
[link] - ez a legújabb VGA tesztünk ... egybehangzó véleménnyel erősebbnek ítéltük a HD 4890-et a GTX 275-nél.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
hibavissza #25 üzenetére
Te hol laksz?Afrikában nyilván.
-
CptMisi
őstag
válasz
az első hírek szerint az 5870 a 300$ ársávba, az 5850 a 250$ esik majd, ami az előbbinél 60k forint, míg a másodiknál 50k...
aztán lehet, hogy lemaradtam valami újabb hírről...persze először jó, ha csak 5ezerrel kell többet fizetned, de egy-két hét után stabilizálódik az ár...remélem
én nem vagy nV ellenes, sőt...az ATi olcsón adja ki a kártyákat (+)-->az nV, ha versenyben akar maradni követi őt (+)
én azt nem értem, hogy miért csinálnak pl olyan gtx260akat, amiket "ATi"sra csinálnak meg?! jobban fogy, mert más a színe? -
válasz
Elrontottam a szerkesztést egyel feljebb.
(#114) CptMisi-nek szánt választ a végére szerettem volna beszurni, így kéretik ezt az 1 bekezdést utoljára olvasni.
Elnézést.
-
Mielőtt félreértésbe esnél, nekem semmi bajom Abu technikai magyarázataival, én nem kérdőjeleztem meg szakmai hozzáértését. A baj az elfogultságával van, és azzal, hogy szinte egy vallási szektát hozott létre, az atizmust, melynek úgy tűnik Ő lett it a főpapja.
És mivel sok információ birtokában van, azok ügyes felhasználásával könnyedén tudja terelgetni az itt felgyülemlett hívőket, akik közt sok a tizenéves, könnyen befolyásolható barát is.
Egyszerűen túlzásnak tartom, hogy rengeteg felhasználó antikrisztusként kezeli az nv-t, az ati pedig maga a megváltó.
Csakhogy egy példával jöjjek, az általam preferált játékokban vegyük a 4890-et. Jó kis kártya, de a gtx 275 gyorsabb nálla, ha nem is sokkal, de gyorsabb, és a legolcsóbb modelleket nézve, még olcsóbb is 300 forinttal. Bár általánosságban véve vehetjük ezeket egyenlő tudású kártyáknak, és mint látjuk (na persze csak ha akarjuk) az áruk is egyenlő.
A következő a 4870 legyen, ez is remek kis kártya, előszeretettel ajánlom mindenkinek, de a gtx 260 bizony itt is jobb. Persze elhanyagolható a különbség. Viszont most, hogy a 4870 olcsóbb lett, ez bizony 5K-val drágább, de ez a 30-40K közötti kategória még az, ahol ez beleférhet, lejebb már nem.
(#114) CptMisi
Jó lenne ha lenyomná, de azok a kártyák amik jönni fognak, nem a 4800-as család ár szintjébe esnek. A 100K és a 80K nem fenyegeti a 40K-s mezőnyt, ha később jönnek a 60K-s kártyák, még azok sem. Ha jönne valamilyen kártya 45K körül az lenyomná az árakat, de az nem valószínű. Amiknek az ára csökkenhet első körben az a 4870x2, gtx285-295. Aztán majd meglátjuk mi lesz, de reméljük, hogy valami jó fog kisülni a dologból.
A 4850 szintén egy árban mozog a gts250-el és teljesítményük is egálnak mondható. Amiket én néztem ott a gts250 volt a gyorsabb.
Alsóbb kategóriákba nem érdemes menni, ha játékról van szó mert azok a kártyák már kevésnek bizonyulhatnak. A 4770-re pedig a magyarországi helyzet miatt nem érdemes egy szót sem pocsékolni, hisz ez a 100 dollár alatti kártya nállunk 30K-ba kerül.
Nem értem miért állítottam teljes valótlanságot?
Egyébiránt köszönöm, hogy kiálltál Abu mellett, de hidd el megtudja Ő magát védeni.
Egyébként én nem mindíg az ellentétét próbálom mondani a dolgoknak, hanem az igazat. -
CptMisi
őstag
válasz
RootRulez #112 üzenetére
valószínűleg...szerintem lenyomja az árakat, mert a 4890 ~45-50, a 4870~35-40, a 4860 talán a 25->35közé kerül be, 4850~25, most hogyha kijön 60ért az új kártya, akkor kell az újaknak egy ársávot kialakítani, mert ha hagynák így az árakat, egy idő után a kutya se venné meg a maradékot, de ha csökkentik az árakat, jó üzlet lesz teszem azt egy 4850/CFx/x2....
-
RootRulez
félisten
Na akkor lehet várok még egy kicsit a 4850 vásárlással, mikor jelenik meg szerintetek itthon? Hatással lesz a 4850 árára? Há' csak, nem? K
-
Tomcat
őstag
Én pont ezért döntöttem úgy, hogy évente cserélek kártyát a gépemben. Azt amit kivettem beleteszem a második gépembe amit abból kivettem meg eladom. pl. amikor megvettem a 4870-t akkor áttettem a régi gépbe a 3870-t abból pedig a 2900XT-t eladtam.
Ha most meg lesz a 5870-em akkor eladom a 3870-et és a helyére megy a 4870.
Ez egy örök körforgás és ezzel a módszerrel mindig van 2db játékra (is) fogható gépem, továbbá a legrégebbi kártyából befolyt pénzt belefektetem a legújabb kártya árába. -
Pala
veterán
-
CptMisi
őstag
-
Archer
őstag
Viszont annak az árból minden évben tudott volna venni egy 50k-s kártyát (ha meg mindig eladja a régit, még drágábbat) és minden évben lett volna egy friss felső(közép) kategóriás kártyája akár nagyobb teljesítménnyel és alacsonyabb fogyasztással. Most csücsülhetne egy 4890-es kártya a gépében ami azért nem egy kategória a 8800GTX-el. Csak azt akartam mondani, hogy szerintem nem érdemes itt ilyen 2-3 évekre tervezni amikor lassan havonta/kéthavonta kijön egy "új" kártya.
-
CptMisi
őstag
persze, csak ott is fennállt a gond, mi van azokkal, akik több évre vették a g70es kártyákat, mert azok biztos jó vételnek tartották, és sokáig nem is volt gond vele, de a g80as mégiscsak sokkal jobb volt...
azért például: kell egy erős gpu, 256bites memória vezérlő, és gddr5 512mb/1gb és akkor valószínűleg nem lesz gondod vele egy darabig, a GTX2xx szerintem még sokáig használhatók lesznek...én az új dx11es karikat várom, hogy hogyan teljesítenek, mik a tapasztalatok és mennyit fogyasztanak
-
Pala
veterán
Azért az ilyen "jó vételeket" nem mindig lehet előre megérezni, sokszor csak később, az idő múlásával derül ki, hogy visszatekintve mi volt jó vétel. Szerencsén is múlik. Bár, ha pl. egy vga generáció teljesítménye 2-3x gyorsabb az előzőnél (itt most megint konkrétan a G70-G80 esetére gondolok), ott azért már lehet valamit sejteni.
-
CptMisi
őstag
így van, nem kell folyton fejleszteni, jókor kell megvenni egy olyan kártyát, amivel boldogan elvagy több évig, ahogy Pala is mondja nekem van most egy-két régi gép a kezem alatt, majd megnézem miket is tudnak a veteránok, lassacskán egyedi darabokká válnak, és büszke lesz az ember, hogy van neki egy olyan
de például van '88as bérletem(nem tudom fejből, mire szól), egy Simsonom, amit örököltem, és nagyon szép állapotban tartok
-
tetrix
tag
igaz; csak mivel a hardverfejlesztések olyan ütemben folynak amit ha jól látok szoftveres fejlesztéseknél sem tudnak behozni (azonnal); -az a kivárás, hogy nem vásárol be mindjárt az ember a legújabból nem csak egy takarékossági lépés ma már; hardver kontra szoftver viszonyára gondolok;
meg PC-ipar ugye nem az a terület ahol időtálló dolgokra ruház be az ember.Így van egyre több muzeális darab a gyűjteményben;amit ha antisztatikusan csomagolva,üvegvitrinben tartunk,20 év múlva lehet behozza az árát. -
zed1983
őstag
Ezt már fölösleges volt sztem
lassan minden 1000Ft- különbözet egy másik kategória...
-
juliabrilke
veterán
"Csak" az árát kell eltalálni és veszik majd.
-
CptMisi
őstag
oké, megveszed kicsit drágábban, de ha vársz 2 hónapot, hogy olcsóbb legyen, addig kiadnak új dolgokat...ez alapján nem vehetne az ember házat/autót/hűtőt/sütőt/mosógépet? vagy éppen kenyeret, mert jövőhéten akciós lesz? igaz, most megveszed 60ért jövőre 20ért, de nem éri majd meg...ha sikerül olyat venned, ami sokáig jó, akkor szerintem megérte
-
tetrix
tag
Azt hiszem nem elhibázott lépés úgy vásárolni, hogy mindenből nem a legújabbat veszi az ember. Egyszer összeszámolom mennyi pénzt adtam már ki fölöslegesen azért hogy két hónapig a legújabb hardverek tulaja legyek ....aztán lassan rájön az ember
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #68 üzenetére
"De addig nem kell beállni az Abu álltal terelgetett nyájba, és vígan bégetni.
"
Nekem úgy tűnik, hogy te vagy itt a megrögzött antiAbu-ista. Abu gyakran túloz, de az esetek túlnyomó többségében nagyon is megalapozott amit mond (technikai magyarázattal is gyakran alátámasztja). Ezt figyelembe véve, és azt hogy te mindig az ellentétét próbálod mondani, azt kell mondjam, hogy neki inkább lehet hinni (és van annyi eszem, hogy észrevegyem amikor túloz). Te viszont közben nem hogy túlzol, hanem teljes valótlanságokat állitasz...
"Minden szegmensben erősebb kártyát kínál, közel azonos áron."
csak hogy jöjjek egy darab példával...
-
CptMisi
őstag
igencsak mellébeszélésnek tűnik, de kíváncsi vagyok...mondjuk én úgy tudtam, hogy a gpu nyers erejétől olyanok az nV karik, amilyenek, egyszóval jók...míg az ATi-nál a számolóegységektől várták a jó teljesítményt, viszont e szerint, az nV megpróbálja a kettőt egybeolvasztani? ha sikerül, akkor vitathatatlanul jó kártyái lesznek
-
CptMisi
őstag
nVidia a dx11ről hát nem érdekes?
gondolom valami probléma adódott, azért is maradtak le, és azért nem fontos a dx11...remélem javítják
minél több jó kártya közül választhat az ember, annál jobb, színtől függetlenül
-
Devid_81
félisten
Iszonyatosan dolgoznak AMD-eek
-
FRENK1988
veterán
Szerintem maradni kéne a 4860 témánál és nem az ATi vs. nVidia vita szintere legyen ez is.
Valaki tudna egy árat mondani egy magyar áruházból? -
tdd587
őstag
válasz
Depression #73 üzenetére
Így van. Mind arra várunk, hogy újra 130e forint legyen az új egy chipes csúcskártya árcéduláján... bár olyan erős a forint, hogy lassan egy az egyben váltják a dollárral. Na jó elég lassan...
-
angyalpc2
aktív tag
hát igy a dx11 előtt én kivárnék az új kártya vásárlással
2 okból is
1.az 5000-et nem tudjuk hogy veri kenterbe a 4-es szériát
2.ha kijön az 5000 akkor lemegy az ára elvileg a 4000-es szériánakelvileg
mondjuk a 119-es ár nem rossz
-
Gusztáv
addikt
Én mindig ár/teljesítmény arány figyelembe vételével szoktam kártyát venni (figyelembe véve a gép többi jelemzőjét is). Az hogy kinek a legyorsabb a kártyája az teljes mértékben hidegen hagy, mint az is hogy hány ghz-re lehet egy procit tuningolni folyékony nitrogénnel. És ebben szerintem az AMD-nek igenis előnye van, pl nem véletlenül ment el sok gyártó az nv-től, mivel egyszerűen nem lehetet gazdaságosan gyártani az új kártyákat, ha versenyképes áron akarják eladni. De tényleg nem szeretnék itt valami nagy háborút indítani nv és ati pártiak között. Mindenki találja meg a neki megfelelő kártyát, amit a saját preferenciái szerint tökéletes. Én pl tavaly nyáron vettem a MSI 3850-em kemény 15000 FT-ért bolta 3 év garival. De ha egy hasonló teljesítményű nv kari lett volna annyi, akkor azt veszem meg. Sajna egyik cégben sem vagyok részvényes
.
-
válasz
Depression #73 üzenetére
Kezdetben biztosan, de idővel beáll majd. Nyilván nem ennyibe fog kerülni az erősebb, újabb, ez igaz.
-
Azt azért ne felejtsd el, hogy az a 4% valóban igaz, csak az pont az a 4% amit előtte vesztett el az ati. Bár mindegy, mert ez csak lovagolás a számokon, nincs sok értelme.
Nem kell követnie az nv-nek, csak érdemes.
(#72) tome.jr
Csak csendben jelzem meg, hogy bár semmi bajom az amd kártyákkal használtam, és használok jelenleg is, de ahogy Te írtad, én sem tapasztaltam.
-
CptMisi
őstag
nem mondtam, hogy jobb lesz az ati megoldása, mert nem tudom, azt mondtam, hogy késnek vele, és ha sokat késnek, nagyot buknak...ahogy te is mondtad, gyenge a kihozatali arány....ez magyarázat lehet arra, hogy miért nincs hír...(ez például sokkal jobb megoldás, mint az ati 4770nél alkalmazott taktikája). ha olyat mondtam volna, hogy az ati dx11ese jobb lesz, mint az nV-é akkor azt visszavonom, nem tudható előre.
-
tome.jr
addikt
Soha nem csicskáztam egyetlen ATI júzert sem, nem stílusom. Amikor megvettem az ATI kártyáimat az azért volt mert azt vártam volna tőlük teljesítményben ami pl. PH-s tesztben kijött, és sok ATI júzer hangoztatta, hogy Crysis-ban a 4890 veri a GTX 275/280-at. Na hát ilyen nálam nem történt. Pedig szerettem volna ha így lesz mert nagyon kíváncsi voltam rájuk és ha tudták volna hozni a szintet akkor most ATI kártya lenne a gépemben.
Az átnevezéssel kapcsolatos érveidet nem nagyon értem.
Amiket írtam kipróbált kártyákat, azok közül egy sem lett átnevezve.
A csoda chip jönni fog.
Az tény hogy az nv elpöcsölte az időt DX11 fejlesztés kapcsán, későn kaptak észbe. Állítólag szeptemberben lesz nv demó DX11-es kártyával. A próbagyártás ha jól tudom megkezdődött csak elég gyenge kihozatali aránnyal. Novemberben már talán piacra is dobják őket. Nem tudom, egyenlőre csak a találgatás megy.
Nyilván ha nem hozza a megfelelő szintet akkor a játékgyártók elfordulnak tőle. De azt most SENKI nem tudja hogy milyen lesz a két gyártó kártyáinak egymáshoz viszonyuló teljesítménye.
Gyuri27: Ha jól tudom DX12 nincs tervbe véve az elkövetkezendő 5 évben. Sőt jelenleg talán egyáltalán nincs ilyen terv.
-
CptMisi
őstag
válasz
antikomcsi #68 üzenetére
hát az ATi legalább kiadott már egy-két tesztet, és specifikációt, még ha azok szerintem túl meggyőzőek is....gtx275 eladásai messze alulmúlták az nV elképzeléseit...ami azt illeti az Ati 4%os növekedést produkált az nV-vel szemben a legutóbbi felmérések alapján...
azonos árkategóriában azonos teljesítmény?
érdekes, hogy mindig az ATi agresszív árpolitikájáról van szó, amit az nV-nek követnie kell, ha versenyben akar maradni...
Picturemaker: azzal az a baj, hogy nem tudod, mennyire valós, befolyásolhatja a mikrofon minősége, a távolság, más alkatrészek hangja...
-
Tomcat
őstag
Én sem értem a létjogosultságát már ennek a kártyának. De lehet hogy lesz piaca ha máshol nem akkor a távolkeleten. Talán a kispénzű vevők gépbővítéseinél éppen jól jöhet az év hátralévő részében. Bárcsak a "hülyevagyok" és a "gazdaságos" is ilyenekből építkezne, de sajnos nem ez a trend.
Az is igaz hogy jobb ilyenmódon felhasználni a megmaradt chip-eket, mintha kulcstartók készülnének belőle. -
Én úgytudom, hogy pont szeptember 22.-ére harangozott be az nv sajtótájékoztatót, ami lehet véletlen is, vagy lehet, hogy pont direkt időzítették az új radeonok bemutatásának napjára.
Hivatalos hír az AMD kártyáiról sincs még egy sem, úgyhogy ebből a szempontból, pont ugyan úgy áll mindkét gyártó. A gtx 275 piacra dobása miért lett zakó? Miért nincs az nv sehol? Minden szegmensben erősebb kártyát kínál, közel azonos áron. Az embereket nem érdekli, hogy milyen chip van a kártyán, a lényeg, hogy jól működjön. Akármilyen jók is az AMD kártyái a tények azok, hogy az utolsó negyed évben is kétszer annyi nv kártya fogyott a világban, mint ati.
Az, hogy egyesek azt skandálják, hogy az nv sehol nincs nem jelenti azt, hogy igaz is.
Majd ha lesznek kézzelfogható termékek, és eredmények akkor lehet konzekvenciákat levonni, és ha még egy évig nem jelenik meg új nv kártya, akkor lehet mondani, hogy nv sehol sincs.
De addig nem kell beállni az Abu álltal terelgetett nyájba, és vígan bégetni.
Úgy tünhet elvakult nv hívő vagyok, pedig nem. Pont tegnap vásároltam ati kártyát saját használatra, csupán az egyoldalú, demagóg, csak azért is ez a jobb, és másik a sz@r szövegekkel nem értek egyet.Mindenki vegye meg a szimpatikus kártyát, de ne kezdjen itt hülyeséget terjeszteni egyik gyártóról sem. <-- Nem személy szerint Neked szól.
(#64) Gyuri27
Megosztanád velem az nv dx11-es kártyájának megjelenési idejéről szóló hír forrását?
A hidd el kicsit kevéskének tűnik, mert mondhatnám, hogy hidd el jövőre nem kell adóznod, és eltörlik az áfát.
Voltál katona? Én ott megtanultam, hogy csak az a biztos ami már elmúlt.
-
CptMisi
őstag
válasz
Picturemaker #66 üzenetére
adj fel hirdetést
-
CptMisi
őstag
itt nem arról van szó, hogy valaki fanatikus...ha jól vettem ki a szavaidból te fanatikus Nvs vagy, egy quad 295öt hogy az istenbe vert volna meg egy cf, még ha x2es kariról van is szó?!
nem érdekes, hogy még akkor is reklámozzák orrba-szájba az új termékeiket, ha csak átnevezik egy, már meglévő kártyájukat? mikor meg az állítólagos csodachipet fejlesztgetik semmi hír sincs
és, hogy ne mondhasd azt, hogy mert én csicska ati-párti vagyok, most nV kártyám van, és nem a név számít nekem, hanem a kártya tudása
amúgy fogadjunk, hogy ezekben volt az előny az nV-nél: CoD4, Crysis, GTA4
ha az nV nem elég gyors a dx11el, a játékgyártók nem arra fognak ráállni -
Gyuri27
félisten
-
tome.jr
addikt
A megmaradt nv hívők nem fognak ATI-t venni.
Én pl kipróbáltam az elmúlt fél évben mindkét gyártó aktuális kártyáit (4870, 4890, 4870X2 CF vs. 250, 260 192 sp, 260 216 sp, 275, 280, 285, quad 295) és az ATI teljesítményben mindig alul maradt. legalábbis azokban a játékokban alkalmazásokban ami nekem fontos. Én mindenképp kivárom a DX11-es nv-t. Egyrészt mivel az árakat csökkenteni fogja, másrészt hogy ténylegesen össze lehessen mérni a két gyártó új szériás kártyáit.
Az hogy az nv megoldása karcsú lesz, legfeljebb az ATI fanatikusok szeretnék bemagyarázni. Még az 5xxx széria valós teljesítménye sem ismert nemhogy az nv GT300-é.
-
CptMisi
őstag
válasz
antikomcsi #58 üzenetére
való igaz, mindkét gyártó nagy sikereiről, új kártyáiról nagy hírverés szokott lenni...ha valóban sokkal jobb a chipjük, akkor miért nincs egy hír se? rosszul járhatnak, ha a potenciális vevők, akik most akarnak új kártyát venni, látják, hogy az ATinak van hamarabb kártyája, a másikéról pedig még egyszer sem írtak szinte, akkor megveszi az ATit(persze ehhez az is kell, hogy legyen elég pénze az illetőnek)...-->[[[a gtx275 gyors piacra dobása is elég nagy zakó lett...]]]-->mivel az emberek azt látják csak, hogy az nV sehol sincs, nem azt, hogy egy csodachipen dolgozik
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #58 üzenetére
Ha jól állnának akkor már lenne hír, hogy a megmaradt nv hivők ne vegyenek 5xxx vga-t.
De ha az nv válaszol is az 5xxx-re az karcsú lesz. Hiszen addig az amd-l már a következő generácios vga-t heggesztik. -
Geönczy
aktív tag
válasz
antikomcsi #58 üzenetére
Hát mondjuk valamennyire biztos, hogy lemaradtak, mert ha jól állnának akkor hallanánk róla.
-
lsc
nagyúr
válasz
Picturemaker #53 üzenetére
-
Ez már csak így van, a csúcs kártyák ára mindígis magas volt, az x1950xt-sem volt éppen olcsó. Ha egyszerre van valami nagyágyú, azok drágák mindkét gyártónál.
A másik meg az, hogy honnan tudod, hogy nagyon lemaradtak a fejlesztésben? Hisz nem adnak ki semmi hírt, még annyit sem mint az AMD. Fudzilla szerint (persze az ő híreikre nem vennék mérget) jól állnak, és erősebb lesz a chipjük, mint az rv870, és az eddigi hírek szerint nem a gt200 feltupírozása lesz, hanem a g80 óta az egyik legnagyobb újítás.
Szóval nem tudhatjuk mi az igaz. Lehet, hogy jól állnak, csak nagyot akarnak durrantani. Viszont ha jövő nyáron sem lesz semmi az új kártyákból, akkor valóban nagyon lemaradtak.
-
FRENK1988
veterán
Épp egy hete tettem fel a kérdést az Evergerren topicban ahol nem kaptam választ.
Nos most megkaptam -
Gusztáv
addikt
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Bocsi, nem akartam senkinek a lelkébe mászni. De szerintem erősen gagyi ez a magyarázat arra, hogy most valamiért nagyon lemaradtak a fejlesztésben, és ezt a CUDA erőltetésével akarják leplezni. Ha jól emlékszem, amikor kijöttek a 8x-es szériával még sehol nem volt használható dx10-es program. Akkor nagyon progresszívek voltak. aztán jött a 10.1 erre azt mondták, hogy milyen felesleges. Aztán szép lassan befutottak a programok, amiknél komoly előnyt jelentett. Ekkor mégis sikerült implementálniuk. Nekem 9600xt óta ati van a gépben, de semmi bajom az nvidiával, csak most az, hogy így AMD pofátlan árat el fog kérni az új kártyákért. És szerintem van egy igen komoly réteg aki csakazértis megveszi a vadi új szériát, hogy elmondhassa hogy neki az van. Tök mindegy, hogy a 3DMark x-en kívül semmi nem használja. És mire bejönnek a nagyközönség számára is elfogadható áru és jó teljesítményű kártyák, addigra a programok is meg fognak érkezni. De ez kb a csúcskártya kijövetele után 0.5-1 évvel van legkorábban.
-
CptMisi
őstag
érdekes...a gtx 275nél se hozott túl jó eladásokat, ez a hirtelen piacra dobás...kíváncsi vagyok, mit produkál majd, főleg a "nagyok" előtt nem sokkal
-
oPalRx7
aktív tag
Nekem is 3870eseim vannak (CFben) tehát ha lenne baj a driverekkel, valszeg jobban elő is kéne jönniük.
már nagyon nagyon rég óta nem okozott nekem ati3dmag kékhalált, vagy vpu-recovert. (talán a 8.3 legutoljára. az is XP alatt (akkor még azt is használtam) bár lehet a 8.6 is fagyott párszor.
egy ideje már csak a vista/win7 drivereit használom, és valahogy nem tűnik fel hogy ezek a driverek hátráltatnák a dolgaim. -
PH-User
addikt
válasz
Picturemaker #50 üzenetére
-
lsc
nagyúr
válasz
Picturemaker #47 üzenetére
-
Picturemaker
őstag
4830-at lehet még normális hűtéssel, persze elfogadható áron kapni?
-
Az....
Rendelj is gyorsan kettőt, nehogy lemaradj a jóról.
És ráadásul a dupla tápcsati is, csak a tuning miatt kell.
(#43) PH-User
A 4830 teljesítményben, és árban jó helyre jött, még éppen időben, hogy népszerű legyen.
Viszont ez szerintem már tényleg túl sok a jóból.(#41) sephi
Meg abban, hogy nem 40 nanon gyártják.
-
Milyen parasztvakítás megy?
Nem azt mondják, hogy minek a dx11, ezt hol olvastad?
Azt mondják, mégha ez nem is igaz, mert jó reklám, hogy csak azért nem vesznek meg egy kártyát, mert az dx11-es. Az első időkben szerintük nincs jelentősége a hardveres dx11-nek, ami egyrészt igaz a szoftverek elenyésző száma miatt, másrészt nem igaz, mert sokaknak el lehet adni csupán azért, hogy nekik dx11-es vga-juk legyen. -
PH-User
addikt
Jó ez, nincs vele semmi gond. Sokan meg fogják még venni, mert nem gáz kártya ez. Nekem 4830 van és csak 2 játék fogta meg eddig. Azért meg felesleges...
sephi - Sajnos a 4830 sem kaptam meg a 800SP-t.
(Persze vannak, akik jól jártak vele...)
-
Picturemaker
őstag
válasz
Sunyi Sanyi #34 üzenetére
Igen arra.
A Sapphire jól néz ki, a hűtő komoly rajta, de sajna magát a Sapphire-t nem szeretem.
Sok a baj vele. A 4850-ek, még a VaporX is "megfőzi" magát vagy ilyesmi, mert igen sok tönkremegy idő előtt. -
F e Z o
veterán
48**-ként igazán megkaphatta volna a 800sp-t. Igy szinte csak memória sávszélességben különbözik a 4770-től.
-
Gusztáv
addikt
Szerintem sem rossz 5let egy ilyen kari. Az 5-ös széria biztos nem erről az árról fog indítani, plusz gondolom ahhoz már nagyon nem fog ártani valami brutál 4 magos proci. 25000 Ft-ér jó vétel lenne, lehet hogy ő váltja a jó kis 3850-emet
. Pedig még vele sincs nagy gond. És mivel nvidia-nál megint megy a parasztvakítás, hogy minek dx11 (aztán az lesz mint a 10.1-el), nem nagyon lesz konkurense az új szériának. Akkor meg AMD szép magasan fogja tartani az árakat, mert megveszik így is.
-
Milyen kártyák lettek nekünk szeptember 10.-én bemutatva?
A legközelebbi dátum is, amiről hallottam szeptember 22. amikorra az új vga-k bemutatása várható.
Az ára pedig nagyon jól hangzik, de egy vicc, pont tegnap néztem az üzletekben, a 100 dollár alatti 4770-et, de 28-30K volt az ára, elméletileg ez mégtöbb lesz. Így egy 4670-et kellett vennem 17,8K-ért. Ez sem egy nagy szám, de a többi kártya már olyan gyenge, hogy nem éri meg azt a 15K-t sem.
A mostani ujdonságot, pedig simán el lehetett volna sütni valamelyik meglévő szériában, dehát az újdonság varázsával lehet szédíteni a sok marhát. <--Ezk lennénk mi, a vásárlók
-
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz
Picturemaker #32 üzenetére
aleister féle linkelt tesztre gondolsz? Abban tényleg gáz volt a fogyasztás. Ami a hírekben van Sapphire karesz annak a fogyasztására lennék kíváncsi. Bár....
-
Picturemaker
őstag
Hirtelen tetszett, de azok a fogyasztási adatok viszont rémesek.
A tesztelt kártya azzal a kicsi hűtővel gondolom eléggé süvíthetett, hogy ezt a teljesítményfelvételt "lehűtse". -
misx
senior tag
Kérdem én: DE MINEK ???
Aztán csodálkozunk hogy nem tudnak optimalizálni kismillió féle hardverre.
Inkább a driverekre kéne gyúrni. -
barnam_
nagyúr
válasz
Sunyi Sanyi #27 üzenetére
5-ös széria középkategóriás (30e ft-s ársáv) kártyái mikor jönnek ki? Mert ha csak fél év múlva, vagy később, addig jó vétel lehet ez. Tudva hogy az RV790-nek milyen tuning képességei vannak a 4890-en, valószínűleg ez is jól tuningolható lesz.
Amúgy mi a helyzet a 4770-el? Gyártják még?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
hibavissza #25 üzenetére
ott a pont!
(#29) Pala az az nvidiának a jogvédett eljárása
-
mephi666
nagyúr
lesz**om magam, ha az evergreen előtt jön még egy 4880 és egy 4840 is, hogy még jobban telítsék ezt a szériát
(ásítós-szmájli)
innentől felesleges szidni a zöldeket az átnevezésekkel, mert a másik oldal is ugyanezt csinálja raktársöprés céljából... igaz, okosan csinálják: selejtes gpu-k egy részét letiltják... vagy visszavesznek a frekiből és ezt minden irányból kombinálják, aztán kész is van fél tucat új típus...
csak jobb, mint kulcstartókat készíteni belőle...
-
hibavissza
veterán
A világon, nem is oly messze, vannak országok, ahol egy gyors P4-es gép még luxuscikk. Átlag felhasználó csak álmodozik 4 magos gépekről. Nos oda a DX11 elég sokára fog elérni és még jó néhány év múlva ia veszik a használható DX10-es karikat. Szóval nem minden a prohardveren megjelenő hír szól a prohardver átlagközösségének.
-
Móci
addikt
válasz
Mr.Csizmás #16 üzenetére
Legyen úgy, tervezek is egy Radeon űrhajót magamnak a vga-val! Veszek kb. 1000 dollárért kártyát s a dobozokból meg megépítem.
-
törölt tag
es tobbet is fogyaszt (nyilvan a magasabb orajelek miatt). nem tunik jobb alternativanak egyelore, mint egy 4850. 4xAA-nal is kijon a hatranya.
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Én örülök neki, hogy bevillant így hirtelen, ugyanis tegnap néztem a grafikonokat 4870 és**90-nél és a 90-es az drágább a 70-nél, de annyival nem tud többet, viszont a 70-es melegszik és sokat zabál. A 60-as egy áthídaló megoldás lehet számomra (olcsóbb, teljesítményben nincs akkora lemaradása, -csak adják 1gb vrammal-), mert most akarok gépet fejleszteni és ahogy a bulvár pc oldalak suttogják az a 300dolcsis kis evergreenre nincs keretem.
De kivárom a 23.-át és meglátjuk az árcédulát és a offical specset.
Mindenesetre én örülök ennek a kártyának. -
Izzé
őstag
-
AMD_ok
őstag
válasz
Mr.Csizmás #16 üzenetére
Úgy legyen, Ámen
-
lsc
nagyúr
25 körüli áron nem lesz ez rossz, a cég meg még mindig jobban jön ki mintha kulcstartót gyártana a "selejt" csipekből . Ha a tuningpotenciálja lesz olyan jó mint a 4830-as kártyáké akkor jó lesz ez . Az 5xxx széria meg szerintem nem erről az árról fog indulni .
-
aleister
veterán
Naja, kicsit gyorsabb, mint a 4850. Mondjuk ha itt is kiderülne valami turpisság, mint 4830 esetében, akkor jó vétel is lehet.
-
AMD_ok
őstag
válasz
Mr.Csizmás #5 üzenetére
az oké,hogy olcsó lesz,de itt lesz az uj széria,abból is lesz még olcsóbb,hasonló teljesítménnyel...
-
Stiky
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #10 üzenetére
Muhaha
-
Minek gyártottak annyi chipet, ha egyszer nem tudják már majd eladni? Há jó ez a cucc semmi kétség, de már réges-rég volt mikor kihozták a 4850-et, most aztán ahhoz képest nem olyan hatalmas előrelépés ez a cucc, szinte semmi értelme, spóroltak volna inkább.
-
Móci
addikt
Az új kártyák előtt ki kell szórni a felesleget.
Nem lesz ez rossz valóban, de most már minek? -
shteer
titán
válasz
Mr.Csizmás #5 üzenetére
bárcsak ilyennel szerelnék mindet
-
LackoMester
addikt
valakinek csak jó lesz
-
gfefe
őstag
"Sapphire Radeon HD 4860 Platinum forgalmazása már megkezdődött a kínai piacon"
Melyik kínai piacon mert ami hozzám közel van ott csak ruhát árúlnak
-
AMD_ok
őstag
ezt minek már... a kutya se veszi majd meg
-
Chaser
legenda
A ddr5 itt már tudhat órajelkapuzást?
-
Raktársöprés sokadik kör... olyan ez, mint a Rambo, mindig jön egy újabb rész belőle.
Komolyra fordítva: jó kártya lehet, de ki vesz éppen most ebből a sorozatból, amikor a következő generáció a szivárgó hírek, előzetes tesztek alapján nagyon nagyot fog szólni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sapphire mindenféle hírverés nélkül dobta a szorítóba az új Radeon modellt.
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest