Új hozzászólás Aktív témák
-
A magméret növekedés, csak a tisztánlátás kedvéért 40% volt, ami ugye nem fedi azt az állítást, hogy azonos méreten teljesítményt duplázott. Másrészt nem igazán érdekel, hogy a gpu 5 forintos, vagy 200 forintos méretű. Ennyi. Ha meg olcsón kell jó proci akkor egyértelmű, hogy amd, szerintem. Egyébként nem én próbálom bemagyarázni, hanem Te bizonyítod.
További jó vitatkozást Macikám,
de nélkülem!
-
Ezeket a különbségeket hívják fejlesztésnek.
Az a nagyon elvakult aki azt állítja, holott tudja, hogy ez nem igaz, hogy azonos méreten az egyik gyártó teljesítményt duplázott.
Mi alapján kellene/kellett dönteni?
Felhasználási szándék szerint. Ha valaki erős vga-t szeretett volna játékhoz, és minimális fogyasztást netezés, filmezés közben, esetleg igénye volt fizikai számítások gpu-val való elvégeztetésére, akkor nv kártyát kellett volna vennie, 9800gt(x) gx2, gtx260-280, ha nem volt annyira fontos az üresjárati fogyasztás akkor egy jó kis radeont 4830-50-70(x2).
Szerintem is teljesen értelmetlen tovább folytatni, mint azt már jeleztem is egyszer, de csakazért is itt erősködsz, és mindenáron be akarod bízonyítani, hogy igazad van. Nem lehet úgy közös nevezőre jutni, hogy a dolgokat saját ízlésed szerint értelmezed, és azt próbálod erőltetni. Fölösleges engem degradálnod, mert én is személyeskedhetek. És nem kell meggyőzödve lenni arról sem, hogy amit mi magunk tudunk, és helyesnek, jónak vélünk, az a 100% igazság, és a helyes út.
Szerintem, mind az amd, mind az nv kártyái megfelelőek, senkit nem ér hátrány bármelyiket veszi is. Ezzel szemben nem értem miért kell állandóan azt hajtogatni, hogy füj csúnya nv, nem fejleszt, csak eladja a sok sz@rt. Indokold már meg, hogy miért rossz az a nv kártya, amivel teljesen jól, gond nélkűl lehet játszani? Azért mert nem a kedvenc gyártód gyártja?
Nekem példáúl az amd a kedvenc gyártóm több, mint egy évtizede, de azért nem szídom sem az intelt, sem az nv-t. Prociból amd-t vettem, mert az i7 nem nyújt sokkal többet arra, amire nekem kell, vga-ból nv-t, mert az a kifizetődőbb hoszabb távon, a gx2-vel példáúl havi 5K-val csökkent a villanyszámla. Ha azeket nem tudod megértenim, vagy mondjuk úgy, hogy Hozzád nem jut el, azt nagyon sajnálom. Főleg, hogy mivel nem tudsz értelmesen válaszolni, vitázni, mert nics semmi ész érved inkább lezárnád a vitát.
Szép napot, kellemes hetet.
-
Szerinted ezek nem fejlesztések?
Azért a dolog nem úgy megy, hogy na belerakunk még 700 millio tranzisztort és jól van.
Akkor a gondolatod szerint egyik gyártó sem végzett semmi nagy fejlesztést. Az amd sem fejlesztett, csak megduplázta az sp-ket, kicsit babrált a memória vezérlővel, és ennyi, semmi nagy fejlesztés.Semmiben nem vagyunk többek egy embernél sem!!! Azért mert valamiről több információval rendelkezünk, nem leszünk többek, különbek másoknál.
Azért nézzük a végfelhasználó szemével a dolgot, mert mi azok vagyunk, nem paedig gyártói partnerek. A végfelhasználót nem érdekli, hogy míg eljut hozzá a kártya ki, hol, mennyit keres/bukik rajta, csak az érdekli, hogy az ő számára megfelelő legyen, mind árban, mind teljesítményben, és pillanatnyilag, szinte mindegy, hogy melyik gyártótól vesz kártyát. Neked csak abban kell segíteni, hogy ne vegyen meg példáúl egy ddr2-es 4650-et, hiába van rajta 1 giga memória. Mondhatos neki, hogy sokkal jobban jár egy csupán 512-es ddr3-as 4670-el.
-
Nem tudom, hogy miért csinálod ezt itt, de akkor olvasd el a mi Bélánk írását az elejétől a végéig. Ami ugyan csak alig több, mint egy éve történt.
Mi ezzel a gondod? Ha ezek nem fejlesztések, akkor mik? Akkor a 4870 is csak egy felturbózott 2900XT szerinted???
Persze, csak részben volt dx10, mondhatni két részben, mert két dx5-ös részből állt a gpu biztosan.
Lehet Neked nem tűnt fel, de a piacon a memóriamennyiség, és a kié a leggyorsabb kártya alapján döntő pistikék vannak tulnyomó többségben. Nem a partnerek, és a szaksajtó a potenciális végfelhasználó.
Mit nem sikerült behozni? Egyszerű a válasz. Ezidáig az nv-nek van a leggyorsabb kártyája a vga piacon, így volt ez a 3000-es amd sorozatnál és így van ez most is (még). Ezen mit nem lehet érteni?
Szerintem normális a dolog, mert érted Te, hogy miről beszélek, csak nem akarod elfogadni, különben nem kérdeznéd meg sokadjára, hogy mit nem sikerült behozni amd-éknek.
-
""Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat." régebb mintha forditva lett volna. ""
Én nem emlékszem arra, hogy példáúl valaha is "szemétnek" neveztem volna bármelyik videó kártyát, pedig példáúl a kiherélt 128bites radeon 9800, amit jó drágán adtak, és keményen átverték az embereket vele, vagy az fx5200, 5600-as kártyák igen közel álltak a kategóriába sorolhatósághoz. Mégsem használtam ezen minősítést. Mitöbb, nem hülyéztem le senkit a fórumon, még burkoltan sem.
Egyébként szerintem a gt200-az fejlesztésnek nevezhető, a g80-92b-hez képest, legalább annyira, mint az rv770, a 670-hez képest, és mindezek az elmút két évben történttek.
Dehogynem volt hajlandó, pont azzal jöttek az nv-nél, mint az első dx10-es vga gyártói, hogy most aztán milyen szuper lesz minden, csak vegye mindenki a dx10-es kártyát, mert az nagyon jó. Ezért is érdekes pálfordulás, amit a dx10.1-el, és most a dx11-el csinálnak. Érdekes dolog, most, hogy nem ők adják ki előszőr a dx11-es hardvert, már nem is olyan fontos az új dx, hanem csak a gpu ereje.
A gyártástechnika a piacon senkit nem érdekel, csak az olyan lelkes emberkéket, mint mi.
Egy számít csak, hogy melyik a gyorsabb vga, és a 3000-es szériában nem sikerült felső kategóriás vga-t kiadni egy gpu-val. Egyedül a 3870 x2 teljesítménye volt versenyképes, ahol használható volt. 4000-es sorozatnál javult a helyzet, de utolérni nem sikerült az ellenlábast.
Nekem is van egy nagy bajom a gf-okkal, pedig nem vagyok láma. Egyik kedvenc játékom a settlers 4, de g80 óta nem tudok leküzdeni egy bizonyos fekete ablak hibát. A menü mellett mindíg van egy nagy fekete négyzet, ami hiányzik a képből. G7x-ig tökéletes volt.
Radeonnal ellenben tökéletesen megy, még 4000-es sorozatúval is, pedig nem mai játék.
-
Eszméletlen vagy.
Azt mondod Te is, hogy fejezzük be, és ugyanúgy mondod tovább.
Konkrétan nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen kártyát vesz, mert egyik cégnek sem vagyok a reklám embere. Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat. Jönnek itt fogyasztással, hőmérséklettel, meg ilyenekkel, pedig ez sokakat nem is érdekel. Rámondják az nv-re, hogy sokat eszik, és melegszik, mintha ugyanez nem lenne igaz a nagyobb radeonokra is.
Az is jó, hogy az nv sokak szerint sehol nincs. Holott ez nem igaz, ugyan olyan teljesítményt nyújtanak, mint a rivális. Nem arról van szó, hogy értelmesebb nv-t venni, mert az jobb lenne. Arról van szó, hogy mindegy melyiket veszi a felhasználó, mert nem jár rosszul egyikkel sem. Valaki ne legyen már hülye csak azért, mert nv vga-t vesz.
Én az utóbbi időben azért döntöttem nv melett, mert sokkal takarékosabb, (most is energiatakarékos módban van a diszkrét vga-m, azaz le van kapcsolva) mert ki szerettem volna próbálni a 3D-t, (ami nekem nagyon tetszik), és mert "sok" fizikszes játékkal játszok. Ezek miatt az okok miatt vettem geforceot, nem azért mert a radeon nem jó.
Normális hangvétel? Velem soha nem válik normálatlanná, igyekszem ezt megelőzni.
Ezen a fórumon sokan mondják a hülyeséget, csupán azért, mert hisznek valamit, közben nincsenek is tisztában a dolgokkal. Egyszerűen elvakult sok-sok felhasználó, és elég gyerekes. Persze én sem vagyok egy gpu tervező, de azt tisztán látom, hogy sajnos az utolsó radeon szériákkal nem sikerült befogni a geforceokat.
-
Nem minden esetben felezi, bár mondjuk a RE5-nél elég gáz a helyzet. Viszont sok játéknál észre sem vettem, hogy lassult volna. A crysisnél természetesen van látszatja a 3D bekapcsolásának. Látványban is, meg abban is, hogy nem kell annyira kapkodni, mint 3D nélkül.
Az iponnal kapcsolatban Neked van igazad, kétszer is elnéztem a 96/69-et pont ezeknél a kariknál.
(#137) CptMisi
Nem szokás, ha itthon gyártják azt a valamit amit megveszel.
A 4770-et pont jónak mondod.
Mennyi is az ajánlott végfelhasználói ára?
Mennyibe kerül itthon? Ahogy számolom a kinti ár 150%-a. -
Ezt most miért mondod? Pont ott néztem én is, és a gtx275 az olcsóbb.
Persze hogy tetszett, hisz azt kapták, amit akart, kenyeret és cirkuszt a népnek.
Tudom nehéz dolog dönteni, főleg mások helyett, hisz a legkönnyebb hibát találni.
Én szeretnék új ati kártyát, de mióta kipróbáltam a 3D-t nem szívesen mondanék le róla, mert valóban iszonyú jó. Én emiatt ajánlanám a gtx275-öt is a 4890 mellett.
-
De én nem nagykerben vásárolok, hanem kiskerben, és ott most a gtx275 az olcsóbb. Az persze más kérdés, hogy biztosan nem vennék.
Bélánkat szavahihetőnek tartom, és jó teszteket is csinál mindíg, de érdekes, hogy az áprilisi teszt kicsit más volt. És egy teszt végeredménye nagyban függ attól, hogy ki csinálja. Hálisten Ő azért vigyáz az egyenlő feltételekre, csak az nem mindegy, hogy milyen játékokat próbálgatunk. Teszamaszt csinálok egy korrekt tesztet házilag, de mivan, ha 7 nv-nek kedvező játékot választok bele, és 2 amd-re kihegyezettet?
Szerintem mindkét kártya ajánlható annak, aki 50K-ig bezárólag keres vga-t.
Nagyon jól hangzik a 7:3 de nincs túl sok jelentősége 5-8 fps különbségnek, hacsak az nem a 18-26 tartományban van.
-
Én tiszteletben tartom a véleményed, és szerintem fejezzük is be itt a flame vitát. Tudnék mondani még pár dolgot, de ne öntsünk olajat a pokol tüzére.
Egyébiránt én nem tartom jó vételnek a 4860-at, ha nekem kéne kártya bekukkantanék az apróra, és vennék egy használt, garanciális 4850-et sokkal jobb áron, és szinte ugyan olyan teljesítménnyel.
Ez csak azoknak jó, akik nem bújják a hardver oldalakat, mint mi, és el lehet nekik sózni, a talán 5770 néven megjelenő kártya helyett. Naés persze nállunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban él.
(#122) tome.jr
Elsősorban, a használtpiaci árakra gondolok, amik szerintem jelentősen esni fognak az új ati-k megjelenésekor, gtx285-295 esetében a 10-20K áresést sem tartom elképzelhetetlennek, rövid időn belül.
(#128) atti_2010
Ez tökéletesen igaz! Nem az AMD a hibás, nem is hiszem, hogy bárki ezt mondaná.
És mégcsak nem is a kártyákkal van a gond, hanem azzal, hogy nekünk sajnos itt kell megvenni. Többet nem mondhatok, mert a Prohardver lapcsalád oldalain tartózkodom mindennemű politizálástól. -
Ez szép lenne, ha igaz lenne és 50-60K-ért mérnék. Viszont az utolsó információim szerint, az 1 gigás 5870 induló ára 399 dollár, a 2 gigás változaté 449 dollár.
Ha ezeket átvetítjük magyar viszonylatra, vagyis áfa és "tisztességes" üzleti haszon, és 60K-ba fog kerülni, akkor megeszem a kalapom.
Ha nem is euróval számolok, csak dollárral, amit most 190 forint körül lehet megkapni akkor az 5870 kezdő ára 75.810,- számoljunk csak 10% hasznot, az 83.391.- plusz az áfa, ami a végfelhasználóknak rájön máris 104K-nál járunk.
Persze nagyon bízom benne, hogy nem így lesz, de a 4770 példája óvatosságra int.
Én is szívesen vennék egy 60K-s 5870-et, csak nem szeretnék csalódni, amikor megjelenik végre.
(#119) Abu85
Olvastam ezt a tesztet, jó kis összefoglaló. Valóban van ahol gyorsabb a 4890, viszont máshol a 275 a jobb. Viszont érdekes, hogy azonos teljesítmény ellenére a gtx275 nem kapott ajánlott minősítést, pedig olcsóbb 300 forinttal.
(<-- mai állás szerint) Minden őrült normálisnak hiszi magát.
-
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
Elrontottam a szerkesztést egyel feljebb.
(#114) CptMisi-nek szánt választ a végére szerettem volna beszurni, így kéretik ezt az 1 bekezdést utoljára olvasni.
Elnézést.
-
Mielőtt félreértésbe esnél, nekem semmi bajom Abu technikai magyarázataival, én nem kérdőjeleztem meg szakmai hozzáértését. A baj az elfogultságával van, és azzal, hogy szinte egy vallási szektát hozott létre, az atizmust, melynek úgy tűnik Ő lett it a főpapja.
És mivel sok információ birtokában van, azok ügyes felhasználásával könnyedén tudja terelgetni az itt felgyülemlett hívőket, akik közt sok a tizenéves, könnyen befolyásolható barát is.
Egyszerűen túlzásnak tartom, hogy rengeteg felhasználó antikrisztusként kezeli az nv-t, az ati pedig maga a megváltó.
Csakhogy egy példával jöjjek, az általam preferált játékokban vegyük a 4890-et. Jó kis kártya, de a gtx 275 gyorsabb nálla, ha nem is sokkal, de gyorsabb, és a legolcsóbb modelleket nézve, még olcsóbb is 300 forinttal. Bár általánosságban véve vehetjük ezeket egyenlő tudású kártyáknak, és mint látjuk (na persze csak ha akarjuk) az áruk is egyenlő.
A következő a 4870 legyen, ez is remek kis kártya, előszeretettel ajánlom mindenkinek, de a gtx 260 bizony itt is jobb. Persze elhanyagolható a különbség. Viszont most, hogy a 4870 olcsóbb lett, ez bizony 5K-val drágább, de ez a 30-40K közötti kategória még az, ahol ez beleférhet, lejebb már nem.
(#114) CptMisi
Jó lenne ha lenyomná, de azok a kártyák amik jönni fognak, nem a 4800-as család ár szintjébe esnek. A 100K és a 80K nem fenyegeti a 40K-s mezőnyt, ha később jönnek a 60K-s kártyák, még azok sem. Ha jönne valamilyen kártya 45K körül az lenyomná az árakat, de az nem valószínű. Amiknek az ára csökkenhet első körben az a 4870x2, gtx285-295. Aztán majd meglátjuk mi lesz, de reméljük, hogy valami jó fog kisülni a dologból.
A 4850 szintén egy árban mozog a gts250-el és teljesítményük is egálnak mondható. Amiket én néztem ott a gts250 volt a gyorsabb.
Alsóbb kategóriákba nem érdemes menni, ha játékról van szó mert azok a kártyák már kevésnek bizonyulhatnak. A 4770-re pedig a magyarországi helyzet miatt nem érdemes egy szót sem pocsékolni, hisz ez a 100 dollár alatti kártya nállunk 30K-ba kerül.
Nem értem miért állítottam teljes valótlanságot?
Egyébiránt köszönöm, hogy kiálltál Abu mellett, de hidd el megtudja Ő magát védeni.
Egyébként én nem mindíg az ellentétét próbálom mondani a dolgoknak, hanem az igazat. -
Azt azért ne felejtsd el, hogy az a 4% valóban igaz, csak az pont az a 4% amit előtte vesztett el az ati. Bár mindegy, mert ez csak lovagolás a számokon, nincs sok értelme.
Nem kell követnie az nv-nek, csak érdemes.
(#72) tome.jr
Csak csendben jelzem meg, hogy bár semmi bajom az amd kártyákkal használtam, és használok jelenleg is, de ahogy Te írtad, én sem tapasztaltam.
-
Én úgytudom, hogy pont szeptember 22.-ére harangozott be az nv sajtótájékoztatót, ami lehet véletlen is, vagy lehet, hogy pont direkt időzítették az új radeonok bemutatásának napjára.
Hivatalos hír az AMD kártyáiról sincs még egy sem, úgyhogy ebből a szempontból, pont ugyan úgy áll mindkét gyártó. A gtx 275 piacra dobása miért lett zakó? Miért nincs az nv sehol? Minden szegmensben erősebb kártyát kínál, közel azonos áron. Az embereket nem érdekli, hogy milyen chip van a kártyán, a lényeg, hogy jól működjön. Akármilyen jók is az AMD kártyái a tények azok, hogy az utolsó negyed évben is kétszer annyi nv kártya fogyott a világban, mint ati.
Az, hogy egyesek azt skandálják, hogy az nv sehol nincs nem jelenti azt, hogy igaz is.
Majd ha lesznek kézzelfogható termékek, és eredmények akkor lehet konzekvenciákat levonni, és ha még egy évig nem jelenik meg új nv kártya, akkor lehet mondani, hogy nv sehol sincs.
De addig nem kell beállni az Abu álltal terelgetett nyájba, és vígan bégetni.
Úgy tünhet elvakult nv hívő vagyok, pedig nem. Pont tegnap vásároltam ati kártyát saját használatra, csupán az egyoldalú, demagóg, csak azért is ez a jobb, és másik a sz@r szövegekkel nem értek egyet.Mindenki vegye meg a szimpatikus kártyát, de ne kezdjen itt hülyeséget terjeszteni egyik gyártóról sem. <-- Nem személy szerint Neked szól.
(#64) Gyuri27
Megosztanád velem az nv dx11-es kártyájának megjelenési idejéről szóló hír forrását?
A hidd el kicsit kevéskének tűnik, mert mondhatnám, hogy hidd el jövőre nem kell adóznod, és eltörlik az áfát.
Voltál katona? Én ott megtanultam, hogy csak az a biztos ami már elmúlt.
-
Ez már csak így van, a csúcs kártyák ára mindígis magas volt, az x1950xt-sem volt éppen olcsó. Ha egyszerre van valami nagyágyú, azok drágák mindkét gyártónál.
A másik meg az, hogy honnan tudod, hogy nagyon lemaradtak a fejlesztésben? Hisz nem adnak ki semmi hírt, még annyit sem mint az AMD. Fudzilla szerint (persze az ő híreikre nem vennék mérget) jól állnak, és erősebb lesz a chipjük, mint az rv870, és az eddigi hírek szerint nem a gt200 feltupírozása lesz, hanem a g80 óta az egyik legnagyobb újítás.
Szóval nem tudhatjuk mi az igaz. Lehet, hogy jól állnak, csak nagyot akarnak durrantani. Viszont ha jövő nyáron sem lesz semmi az új kártyákból, akkor valóban nagyon lemaradtak.
-
Az....
Rendelj is gyorsan kettőt, nehogy lemaradj a jóról.
És ráadásul a dupla tápcsati is, csak a tuning miatt kell.
(#43) PH-User
A 4830 teljesítményben, és árban jó helyre jött, még éppen időben, hogy népszerű legyen.
Viszont ez szerintem már tényleg túl sok a jóból.(#41) sephi
Meg abban, hogy nem 40 nanon gyártják.
-
Milyen parasztvakítás megy?
Nem azt mondják, hogy minek a dx11, ezt hol olvastad?
Azt mondják, mégha ez nem is igaz, mert jó reklám, hogy csak azért nem vesznek meg egy kártyát, mert az dx11-es. Az első időkben szerintük nincs jelentősége a hardveres dx11-nek, ami egyrészt igaz a szoftverek elenyésző száma miatt, másrészt nem igaz, mert sokaknak el lehet adni csupán azért, hogy nekik dx11-es vga-juk legyen. -
Milyen kártyák lettek nekünk szeptember 10.-én bemutatva?
A legközelebbi dátum is, amiről hallottam szeptember 22. amikorra az új vga-k bemutatása várható.
Az ára pedig nagyon jól hangzik, de egy vicc, pont tegnap néztem az üzletekben, a 100 dollár alatti 4770-et, de 28-30K volt az ára, elméletileg ez mégtöbb lesz. Így egy 4670-et kellett vennem 17,8K-ért. Ez sem egy nagy szám, de a többi kártya már olyan gyenge, hogy nem éri meg azt a 15K-t sem.
A mostani ujdonságot, pedig simán el lehetett volna sütni valamelyik meglévő szériában, dehát az újdonság varázsával lehet szédíteni a sok marhát. <--Ezk lennénk mi, a vásárlók
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sapphire mindenféle hírverés nélkül dobta a szorítóba az új Radeon modellt.
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest