Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #115 üzenetére

"Egyébiránt köszönöm, hogy kiálltál Abu mellett, de hidd el megtudja Ő magát védeni."

Nem mondtam, hogy mindenben egyetértek vele, de ha választani kell kettőtök között, akkor inkább neki hiszek, mert ő közben még meg is indokol. Nem vagyok tizenéves vérpistike, azt se lehet mondani, hogy nagyon AMD párti vagyok. A mostani kártyám az első Radeon-om, eddig mind GF-ok voltak. Akkor azok tűntek jobb vételnek, most a Radeon-ok egyértelműen. Proci téren pedig forditva, eddig csak AMD-vel nyomultam, legutóljára pedig vettem Intelt. Azt veszem ami a legjobb a pénzemért, és általában nem cserélgetek félévente.

Lehet, hogy szerinted csak a teljesitményt kéne figyelembe venni és az árat, de én kicsit másképp nézem a dolgokat. Én mint hardver-tervező újonc figyelembe veszem, hogy melyik a fejlettebb, melyikben van több munka (jobban optimizált, stb.) és nem utolsó az sem, hogy melyik lesz hosszabb életű. Ézek alapján most az AMD toronymagasan vezet. Nem fogom egy olyan cég termékét támogatni, amelyik az elmúlt két évben csak marketingből élt (igy is nagyon jól) tervezés pedig nuku.

Azok a teljesitmény-összehasonlitások amiket mondtál lehet, hogy igazak a te esetedben, de nem mind ugyanazokkal a dolgokkal játszunk, és amint láttuk átlagban (a fontosabb cimeket figyelembe véve) a Radeonok jobbak minden szegmensben.

A jelenlegi kártyám eddig minden játékot kiszolgált, és ha nem lesz pénzem újra, akkor ez még a DX11es időkben is igy lesz. Ellenben az NV kártyáknak nagyon kezd látszani a hátránya az újabb dolgokban már most is. Most akkor, ha teljesitményben és árban mondjuk egy szinten vannak, de ATI egyértelműen hosszabb életű lesz, akkor miért vennék NV-t? PhysX vagy CUDA miatt? Ezek engem nem különösebben érintenek... CUDA a jövőben hasznos lehet ha ilyen irányban akarok fejleszteni valamit, de ha jön az OpenCL akkor már inkább az utóbbit választom.
    A fentiekben még nem is beszéltük arról amit az előbb mondtam, hogy a befektetett munka alapján melyik fejlesztőcsapatot támogassam a pénzemmel? Szerinted NV most megérdemli hogy inkább nekik adjam az új kártyára forditott pénzemnek az X%-kát? Szerintem nem... Fejlesszenek valami ütőset, és ne károgjanak, hogy DX10.1 vagy DX11 nem jó semmire.

Hogy legyek egy kicsit ON is. Ezt a 4860-at én nem venném mostmár meg. Ha nagyon jó áron dobálják, akkor jó lehet valakinek, aki sürgősen akar kártyát venni, de akinek már van egy használható HD3-4000, GF8-9000 vagy GT200-as kártyája annak inkább érdemes lesz várni.

• tome.jr

addikt

egy vallási szektát hozott létre, az atizmust, melynek úgy tűnik Ő lett it a főpapja. :C

könnyedén tudja terelgetni az itt felgyülemlett hívőket, akik közt sok a tizenéves, könnyen befolyásolható barát is. :C

Formában vagy :R

Az új kártyák szerintem minimális hatással lesznek a régiek (4850, 4870, 4890 és 275, 285, 295) áraira, mégpedig azért mert ezeket a gyártók valószínűleg már most kiszórják/kiszórták, újabbat nem gyártanak belőle. A 295-ből ha jól emlékszem eleve kisebb számban gyártottak. Pl. a GTX 280 árai is befagytak 80-90k körül hiába jött ki a gyorsabb 285, egy árban van mindkettő. Valószínű azért mert olyan kevés van már raktáron hogy ezen a magasabb áron is el fog kopni, tehát nem fogja olcsóbban adni az nv. A 4890 alig kapható, szinte választék sincs belőle. A használt kártyák árai viszont lehet lejjebb mozdulnak, de ebben sem vagyok biztos. Ha az 5xxx széria első tagjai (5850 és 5870) a várakozásoknak megfelelő áron jelennek meg (80-100k) akkor az a használt kártyák árára nem lesz semmi befolyással, max a 4870X2 ára mérséklődik, az alatta levőké nem.

• atti_2010

nagyúr

Az Nvidianak is voltak szimpatizasai AMD-nek miert ne lenne, az Nvidianak csak volt mert a legújabb kihozatallal 400:1,5 nehéz lesz megtartani. :C

• Abu85

HÁZIGAZDA

Itt nincs semmi elfogult vallási szekta. Egyszerűen csak realisták az emberek. :DD

[link] - ez a legújabb VGA tesztünk ... egybehangzó véleménnyel erősebbnek ítéltük a HD 4890-et a GTX 275-nél.

• CptMisi

őstag

az első hírek szerint az 5870 a 300$ ársávba, az 5850 a 250$ esik majd, ami az előbbinél 60k forint, míg a másodiknál 50k... :U aztán lehet, hogy lemaradtam valami újabb hírről...persze először jó, ha csak 5ezerrel kell többet fizetned, de egy-két hét után stabilizálódik az ár...remélem :B én nem vagy nV ellenes, sőt...az ATi olcsón adja ki a kártyákat (+)-->az nV, ha versenyben akar maradni követi őt (+)
    én azt nem értem, hogy miért csinálnak pl olyan gtx260akat, amiket "ATi"sra csinálnak meg?! jobban fogy, mert más a színe? :Y

• antikomcsi

veterán

Elrontottam a szerkesztést egyel feljebb.

(#114) CptMisi-nek szánt választ a végére szerettem volna beszurni, így kéretik ezt az 1 bekezdést utoljára olvasni. :B :B

Elnézést.

Új hozzászólás Aktív témák