Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #193 üzenetére

Mondtam én egy szóval is hogy utállak? :D Csak ne lennél olyan makacs ;)
    fLeSs irása szokás szerint kiváló :R , ezt régebb már olvastam, most megint belepillantok.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #191 üzenetére

A különbség utánanézés után 33.3% amibe belefért a 150%-kos feldolgozóegség-növelés. Ez shader-igényesebb játékok esetén már megközelitheti a duplázást (tehát a jövő játékai, ezért mondtam, hogy időtállóbb). Különben se a duplázás volt a lényeg, az csak egy röpke mondat volt, a két cég termékei közötti optimalizáció-beli különbség volt a fontos. Ez téged nem érdekel, engem igen, mert hardvertervezéssel foglalkozom.

A procis dolog jó addig a szintig, hogy akinek csak alaphasználatra kell e gép (net,mess,film,kevés jatek) annak egy Core 2 alapú Celeron E1500 bőven elég. És ez jelentősen olcsóbb nálunk mint az AMD legolcsóbb Athlon II-je (11.3k vs 15k) persze nálatok lehet nem úgy van de nem utazhatok oda procit venni barátnőmnek például (ez aktuális mostanában). AMD-nek abban a szegmensben nincs versenyzője azért marad alul. Persze fennebb egyértelműen ők vezetnek ár/érték arányban, ez nem is volt kérdés.

Neked kellemes hetet Komcsikám! :P

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #187 üzenetére

Ez kimaradt:

"Főleg, hogy mivel nem tudsz értelmesen válaszolni, vitázni, mert nics semmi ész érved inkább lezárnád a vitát."

Ezt nyugodtan mondhatod most, hogy én kezdeményeztem a vita lezárását, de nem látod, hogy agyonszennyztünk egy teljesen másról szóló topicot. A vitának azért nincs értelme mert nem kezelsz azonos szintű vitapartnerként (ezt másokkal való vitáidban is észrevettem). Azonnal leirsz olyan indokkal, hogy "ez is egy elvakult AMD fanboy, aki csak a hülyeséget mondja" és nem veszed a fáradságot, hogy kicsit is utánanézz annak amit mondtam. Ha kicsit figyelmesebben olvastad volna amit irtam, akkor rájönnél, hogy nem vagyok fanboy, és általában megindoklom amit állitok. Ezek az érvek, te eddig csak tagadtál mindent amit irtam (semmi konkrét ellenérv) és a saját példádat hoztad fel mindenhol.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #187 üzenetére

"Az a nagyon elvakult aki azt állítja, holott tudja, hogy ez nem igaz, hogy azonos méreten az egyik gyártó teljesítményt duplázott."

Amig ezt nem tudod bebizonyitani addig hiába dobálózol azzal, hogy én erősködöm.
    Teljesitményben tesztek alapján nagyjából annyi különbség van 3870 és 4870 között, mint 9800GTX és GTX280 között, átlagban 90% körül. Magméretben előbbinél +30%, utóbbinál majdnem +100%, azonos csikszélességeken. Másik példa, 4890, GTX275. Teljesitményben nagyjából egy szint, magméretben a GTX 71%-kal nagyobb.

Azt mondhatod, hogy téged ezek az adatok nem érdekelnek, de azt hogy hazudtam...

Nekem az NV jelenlegi szériájival van bajom, azokról is beszéltünk eddig. Az, hogy sokmindenben nem értek egyet a politikájával, az az én bajom. Csak te próbálod bemagyarázni, hogy a GT200as szériával kapcsolatos véleményem csak azért negativ, mert utálom a céget, holott egy évvel ezelőtt eszembe se jutott volna NV-n kivül mást venni. Intel politikájával sem értek egyet, mégis tőlük vettem procit, és ha nagyon olcsón kell viszonylag jó proci akkor ismét tőlük vennék, és ajánlanám másnak is.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #182 üzenetére

"Szerinted ezek nem fejlesztések?"

Ezek különbségek, én a javulásra vagyok kiváncsi.

"Akkor a gondolatod szerint egyik gyártó sem végzett semmi nagy fejlesztést."

Az egyik viszont azonos méreten teljesitményt duplázott, nagyon elvakult kell legyen valaki, hogy valaki ne vegye észre a különbséget a két "fejlesztés" között. (plusz DX10.1)

"Semmiben nem vagyunk többek egy embernél sem!!!"

Pontosan érted mire gondoltam, nem kellenek a közhelyek.

Szerinted ha a két gyártó termékei azonos áron azonos teljesitmény nyújtanak, akkor mégis mi allapján kéne dönteni? Nem lehetnek azok szempontok, hogy melyikben van több munka, és melyik lesz hosszabb életű? Főleg hogy ezeket mi, mint több információval rendelkező emberek, érthetjük és becsülni is tudjuk. Ezeket már mondjuk letárgyaltuk, én legalább is elmondtam, hozzád nyilvánvalóan nem jutott el...

Teljesen értelmetlen ezt tovább folytatni...

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #172 üzenetére

Hát nem jár egy rugóra az agyunk az biztos...

Annyit reagálnék, hogy ez itt egy szakmai fórum, nem gondolkozhatunk pistike fejével. Ha úgy kezdenénk gondolkozni, akkor miben lennénk többek náluk? Nekünk, akik kicsit jobban értünk a technikai részéhez, az lenne a feladatunk, hogy épp a hozzánemértő pistikéket felvilágositsuk. Ehelyett, te pont az ő szempontjaik szerint itéled meg a termékeket...

ps: fless alapjában véve ugyan azt irta, amit én is mondtam, az irását ugyanúgy ajánlhattam volna én is. Minden meg lett duplázva, néhány helyen optimalizálva. Nagy, drága chip, ami a méretbeli változást sebességben hálálta meg, semmi nagy fejlesztés.

• Gusztáv

addikt

Hello, a partnereket az érdekli, hogy mekkora az ár, amit Pistike hajlandó adni a kártyáért és mennyi a gyártási költsége. A kettő közti különbségből él, de ezt gondolom nem kell magyarázni. És ebben az nv most le van maradva, nagyobb csíkszélességen gyárt komplikáltabb chip-eket, több rétegű nyákra. A partnereinek sokkal kisebb a mozgástere, amit az ati most ki is használ. Nem véletlenül kezdett pár cég ati-t is árulni, aki eddig csak nv-t gyártott, mert nem tudtak profitot termelni az nv karikon.

• CptMisi

őstag

azért annak a csúcskártyának az árából kijön 2 külön-külön kisebb, de együtt nagyobb teljesítményű páros :B

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #167 üzenetére

Na csak röviden...

GT200-ban mi volt a fejlesztés szerinted? Csak egy dolgot szeretnék hallani amivel többet tud mint egy G80, azon kivül, hogy utrabrutál teljesitménye van dupla méreten és dupla áron...

Jött NV a DX10es kártyájával, ami csak részlegesen volt DX10...

"A gyártástechnika a piacon senkit nem érdekel, csak az olyan lelkes emberkéket, mint mi."

Hidd el, hogy a memóriamennyiség és ár alapján döntő pistikéken kivül mindenki mást érdekel a piacon (gyártó, partnerek, szaksajtó, stb.). Akik nem értenek hozzá azok ár alapján vásárolnak, amit nyilvánvalóan nem az NV diktál most... Nem értem mit nem sikerült behozni. A kérdés szerintem inkább az, hogy mennyivel hagyták le őket és ezt a lemaradást NV be tudja-e hozni a GT300-al. Remélem igen, hanem ezek a nem túl baráti árak nem fognak csökkenni...

Állandóan hajtogatod, hogy volt fejlesztés, nem sikerült utólérni. Ha kérdezem mire gondolsz azzal együtt, hogy elmondom szerintem miért nem igaz akkor nem kapok választ. Ez szerinted normális?

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #144 üzenetére

"Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat." régebb mintha forditva lett volna :DDD

Engem zavar, hogy semmit nem fejlesztett az elmúlt két évben, hanem átnevezett, ugyanakkor nem volt hajlandó DX9c után egyetlen DX API-t se normálisan támogatni, mert nyilvánvalóan ezek a másik arhitektúrának kedveztek. Magyarán visszaélt azzal, hogy ő birtokolta a piac több mint 2/3-adát és a fejlődés útjába állt. Ezek a lépések joggal nem nyerhették el sokak tetszését. Persze pusztán ezek alapján nem érdemes választani a két cég termékei közül, de véleményt lehet formálni egyik vagy másik cég módszereiről. Én se ezek alapján választok, hanem az arhitektúrális különbségeket veszem figyelembe, ezekről pedig már irtam.

"Konkrétan nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen kártyát vesz, mert egyik cégnek sem vagyok a reklám embere. "

Hidd el nekem is, de ez egy ilyen fórum és szeretünk egymásnak segiteni a választásban :DD Nekem a saját véleményem, hogy az átlag embernek most a Radeon jobb vétel lehet a jövőre nézve. Hogha valaki inkább NV közeli játékokkal játszik (vagy régebbi dolgokkal) annak persze jobb lesz egy GF. De ez nem az átlag, hanem egy kissebb rétek. Te is ebbe tartozol, neked jobban megéri a GF, és ezt el is tudom fogadni. :R

A fogyasztás, hőmérséklet mitoszokban én sem hiszek, szerintem ilyen téren, mint sok más dologban is nagyon hasonlóan állnak mindkét oldalon. Ugyanilyen urban legend a driverprobléma amit a másik oldalon felhoznak. Régebb igaz volt, de mostmár ezen a téren is nagyjából egálban vannak. Nekem ilyen gondom egyik kártyámmal se volt, legyen az NV vagy Radeon.

"Ezen a fórumon sokan mondják a hülyeséget, csupán azért, mert hisznek valamit, közben nincsenek is tisztában a dolgokkal. Egyszerűen elvakult sok-sok felhasználó, és elég gyerekes."

Ebben egyetértünk, de vannak aki alá is támasztják amit mondanak, és nem csak divatból csinálják. Ezért különbséget kell tenni a két réteg között...

"Persze én sem vagyok egy gpu tervező, de azt tisztán látom, hogy sajnos az utolsó radeon szériákkal nem sikerült befogni a geforceokat."

Ebben viszont nem értek egyet veled. A gyártási ár határozza meg azt, hogy egy chip mennyire jó vagy rossz. Akkor van két cég két terméke egálban, hogyha ugyanolyan gyártási költség mellett ugyanazt a teljesitményt hozza. Ez a GPU piacon messze nem igy van. Amelyik cégnek az előző definició alapján jobb a jelenlegi szériája az határozza meg az árakat. Ez most a Radeonoknak kedvez, GF8-as széria idejében (és azelőtt is többször) pedig a GF-oknak.

Na mostmár jobb lesz ha befejezzük az offolást, mielőtt egy moderátornak elege lesz a sok szürkeségből. :D

Her:
    Te is a fennebb emlitett átlagon kivül eső rétegbe tartozol. Egy olyan játékot hoztál fel példának amiről én soha nem hallottam, úgyhogy elhiszem, hogy Radeonon rosszabbul megy. A Catalyst-os dolog nem tudom mi lehetett, nekem a GF-Radeon váltás után semmi bajom nem volt a drivercserénél, és azóta is mindig könnydén felment a legújabb.

Hű ez de hosszú lett...

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #131 üzenetére

"Én tiszteletben tartom a véleményed, és szerintem fejezzük is be itt a flame vitát. Tudnék mondani még pár dolgot, de ne öntsünk olajat a pokol tüzére."

Fejezzük be ha úgy akarod, én csak próbáltam megfogható dolgokkal elmondani, hogy miért vélekedek igy egyik vagy másik oldalról. Azért kiváncsi lennék néhány NV-s érvre is hogy a mostani kártyákat miért lenne értelmesebb venni mint a Radeonokat (nem hallottam még egyet sem az utóbbi pár hónapban) de akkor megint fog menni a flame.

Furcsa, hogy ezen a fórumon akárhányszor előkerül a téma, mindig csak az agyatlan flame megy és ez igy mindenkinek rendben van, ha viszont valaki valami konkrét dologgal próbálná alátámasztani a gondolatait akkor a vita egyből rövidre van zárva, az ellentábor mintha figyelembe se venné az érveket, hanem jön az "inkább ne flémejjünk tovább"...
    Kicsit olyan mintha valami BOT-okkal kommunikálna az ember, amig szidja őket addig visszavágnak, de ahogy kicsit normálisabb hagvételűvé válna a beszélgetés, reális érvekkel, akkor egyből elhallgatnak...
    Ezt most ne vedd magadra, inkább olyan általános dolog.

Abban viszont egyetértünk, hogy ennek a 4860-nak mostmár nincs túl sok értelme a felhasználó szempontjából, de a raktárakat ki kell valahogy üriteni... Az viszont biztos, hogy aki nem ért hozzá és úgy vesz meg egy ilyen kártyát jó olcsón, az nem jár rosszul vele.

• CptMisi

őstag

válasz antikomcsi #140 üzenetére

jó, én egyszer se mondtam, hogy itthon lesz annyi, amúgy meg, ha akkora az eltérés: keresel valakit az ismerőseid között, aki tervezi, hogy elmegy Ausztriába mondjuk, ott keresel egy boltot, és megveszi/ha nincs ismerősöd, és valóban 50k körüli a különbség, tehát majdnem 2 kártya jönne ki belőle (jelenlegi információk alapján), és maximum 20k-ért elpostázzák/ itt prohardveren is van nem egy ember, aki külföldről szerez be cuccokat...ezek mind-mind plusz költségekkel járnak, de mégis jobb 20at fizetni, mint 50et... :) Magyarországi kereskedelem egy vicc, 2hónapos késés a többi országgal szemben, és valóban megfizettetik 2havi élelmüket... :O persze vannak korrekt boltok...

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz antikomcsi #135 üzenetére

A 3D a felsőkategóriába szól. Eleve felezi a játék teljesítményét a sztereó driver. Ez hatalmas probléma.

Ipon:
    PALIT 275GTX 896MB PCIE - 49.625 Ft (39.700 Ft)
    XFX HD4890 1GB XT PCIE - 46.957 Ft (37.565 Ft)

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz antikomcsi #133 üzenetére

Az Iponnál is kb. ennyi legolcsóbb kártyák között az árkülönbség, és az nem nagyker. ;)

A játékokat manapság együtt választjuk ki Flessel. Próbálunk minden stílusból betenni valamit és a népszerűség szerint dönteni ... Többnyire ezért került ki a Stormrise, ami ugyan hűen tükrözi a DX10-es erőviszonyokat, de nem népszerű. Most volt ez a nagy frissítés, a régi programokat eldobtuk és helyette újakat szedtünk elő. Igazából a Street Fighter 4, ami a magas sebesség miatt menni fog, mert ez nem terhelés a kártyáknak. Emellett a Fallout 3-tól is megválunk, mert ahogy néztem kiiktathatatlan a 60 FPS limit. A többit még meglátjuk. A visszajelzések alapján tetszett az olvasóknak a reform, tehát ezen az úton megyünk tovább. :)

Valami alapján dönteni kell. 10 menet volt, és abból gyorsabbnak láttuk a HD 4890-et. Pontosan ezért lett ajánlott. A sokan a mi döntéseinkre hagyatkoznak, mert nem tudnak dönteni, ha mindkettőt betesszük ajánlottnak, akkor nincs döntés. A HD 4870-et is mondták, hogy miért nem kapott ajánlott minősítést, hiszen 6:4-re verte a GTX 260-at. Pontosan azért, hogy véleményünk tiszta legyen ... bár a versenyzés valóban nüanszokon múlik.. :)

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz antikomcsi #130 üzenetére

A nagyker árlisták alapján a legolcsóbb HD 4890 még mindig olcsóbb 3000 forinttal, mint a legolcsóbb GTX 275. Ezenkívül a HD 4890 több játékban is gyorsabb volt (7:3 a különbség). Teljesen egyértelmű volt, hogy a két rendszer közül melyik az ajánlott ... a gyorsabb és az olcsóbb. :)

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #115 üzenetére

"Egyébiránt köszönöm, hogy kiálltál Abu mellett, de hidd el megtudja Ő magát védeni."

Nem mondtam, hogy mindenben egyetértek vele, de ha választani kell kettőtök között, akkor inkább neki hiszek, mert ő közben még meg is indokol. Nem vagyok tizenéves vérpistike, azt se lehet mondani, hogy nagyon AMD párti vagyok. A mostani kártyám az első Radeon-om, eddig mind GF-ok voltak. Akkor azok tűntek jobb vételnek, most a Radeon-ok egyértelműen. Proci téren pedig forditva, eddig csak AMD-vel nyomultam, legutóljára pedig vettem Intelt. Azt veszem ami a legjobb a pénzemért, és általában nem cserélgetek félévente.

Lehet, hogy szerinted csak a teljesitményt kéne figyelembe venni és az árat, de én kicsit másképp nézem a dolgokat. Én mint hardver-tervező újonc figyelembe veszem, hogy melyik a fejlettebb, melyikben van több munka (jobban optimizált, stb.) és nem utolsó az sem, hogy melyik lesz hosszabb életű. Ézek alapján most az AMD toronymagasan vezet. Nem fogom egy olyan cég termékét támogatni, amelyik az elmúlt két évben csak marketingből élt (igy is nagyon jól) tervezés pedig nuku.

Azok a teljesitmény-összehasonlitások amiket mondtál lehet, hogy igazak a te esetedben, de nem mind ugyanazokkal a dolgokkal játszunk, és amint láttuk átlagban (a fontosabb cimeket figyelembe véve) a Radeonok jobbak minden szegmensben.

A jelenlegi kártyám eddig minden játékot kiszolgált, és ha nem lesz pénzem újra, akkor ez még a DX11es időkben is igy lesz. Ellenben az NV kártyáknak nagyon kezd látszani a hátránya az újabb dolgokban már most is. Most akkor, ha teljesitményben és árban mondjuk egy szinten vannak, de ATI egyértelműen hosszabb életű lesz, akkor miért vennék NV-t? PhysX vagy CUDA miatt? Ezek engem nem különösebben érintenek... CUDA a jövőben hasznos lehet ha ilyen irányban akarok fejleszteni valamit, de ha jön az OpenCL akkor már inkább az utóbbit választom.
    A fentiekben még nem is beszéltük arról amit az előbb mondtam, hogy a befektetett munka alapján melyik fejlesztőcsapatot támogassam a pénzemmel? Szerinted NV most megérdemli hogy inkább nekik adjam az új kártyára forditott pénzemnek az X%-kát? Szerintem nem... Fejlesszenek valami ütőset, és ne károgjanak, hogy DX10.1 vagy DX11 nem jó semmire.

Hogy legyek egy kicsit ON is. Ezt a 4860-at én nem venném mostmár meg. Ha nagyon jó áron dobálják, akkor jó lehet valakinek, aki sürgősen akar kártyát venni, de akinek már van egy használható HD3-4000, GF8-9000 vagy GT200-as kártyája annak inkább érdemes lesz várni.

• tome.jr

addikt

egy vallási szektát hozott létre, az atizmust, melynek úgy tűnik Ő lett it a főpapja. :C

könnyedén tudja terelgetni az itt felgyülemlett hívőket, akik közt sok a tizenéves, könnyen befolyásolható barát is. :C

Formában vagy :R

Az új kártyák szerintem minimális hatással lesznek a régiek (4850, 4870, 4890 és 275, 285, 295) áraira, mégpedig azért mert ezeket a gyártók valószínűleg már most kiszórják/kiszórták, újabbat nem gyártanak belőle. A 295-ből ha jól emlékszem eleve kisebb számban gyártottak. Pl. a GTX 280 árai is befagytak 80-90k körül hiába jött ki a gyorsabb 285, egy árban van mindkettő. Valószínű azért mert olyan kevés van már raktáron hogy ezen a magasabb áron is el fog kopni, tehát nem fogja olcsóbban adni az nv. A 4890 alig kapható, szinte választék sincs belőle. A használt kártyák árai viszont lehet lejjebb mozdulnak, de ebben sem vagyok biztos. Ha az 5xxx széria első tagjai (5850 és 5870) a várakozásoknak megfelelő áron jelennek meg (80-100k) akkor az a használt kártyák árára nem lesz semmi befolyással, max a 4870X2 ára mérséklődik, az alatta levőké nem.

• atti_2010

nagyúr

Az Nvidianak is voltak szimpatizasai AMD-nek miert ne lenne, az Nvidianak csak volt mert a legújabb kihozatallal 400:1,5 nehéz lesz megtartani. :C

• Abu85

HÁZIGAZDA

Itt nincs semmi elfogult vallási szekta. Egyszerűen csak realisták az emberek. :DD

[link] - ez a legújabb VGA tesztünk ... egybehangzó véleménnyel erősebbnek ítéltük a HD 4890-et a GTX 275-nél.

• CptMisi

őstag

az első hírek szerint az 5870 a 300$ ársávba, az 5850 a 250$ esik majd, ami az előbbinél 60k forint, míg a másodiknál 50k... :U aztán lehet, hogy lemaradtam valami újabb hírről...persze először jó, ha csak 5ezerrel kell többet fizetned, de egy-két hét után stabilizálódik az ár...remélem :B én nem vagy nV ellenes, sőt...az ATi olcsón adja ki a kártyákat (+)-->az nV, ha versenyben akar maradni követi őt (+)
    én azt nem értem, hogy miért csinálnak pl olyan gtx260akat, amiket "ATi"sra csinálnak meg?! jobban fogy, mert más a színe? :Y

• antikomcsi

veterán

LOGOUT blog

Elrontottam a szerkesztést egyel feljebb.

(#114) CptMisi-nek szánt választ a végére szerettem volna beszurni, így kéretik ezt az 1 bekezdést utoljára olvasni. :B :B

Elnézést.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #68 üzenetére

"De addig nem kell beállni az Abu álltal terelgetett nyájba, és vígan bégetni. ;) "

Nekem úgy tűnik, hogy te vagy itt a megrögzött antiAbu-ista. Abu gyakran túloz, de az esetek túlnyomó többségében nagyon is megalapozott amit mond (technikai magyarázattal is gyakran alátámasztja). Ezt figyelembe véve, és azt hogy te mindig az ellentétét próbálod mondani, azt kell mondjam, hogy neki inkább lehet hinni (és van annyi eszem, hogy észrevegyem amikor túloz). Te viszont közben nem hogy túlzol, hanem teljes valótlanságokat állitasz...

"Minden szegmensben erősebb kártyát kínál, közel azonos áron."

csak hogy jöjjek egy darab példával...

• CptMisi

őstag

válasz antikomcsi #68 üzenetére

hát az ATi legalább kiadott már egy-két tesztet, és specifikációt, még ha azok szerintem túl meggyőzőek is....gtx275 eladásai messze alulmúlták az nV elképzeléseit...ami azt illeti az Ati 4%os növekedést produkált az nV-vel szemben a legutóbbi felmérések alapján... :U azonos árkategóriában azonos teljesítmény? :DD érdekes, hogy mindig az ATi agresszív árpolitikájáról van szó, amit az nV-nek követnie kell, ha versenyben akar maradni... :U

Picturemaker: azzal az a baj, hogy nem tudod, mennyire valós, befolyásolhatja a mikrofon minősége, a távolság, más alkatrészek hangja... :N

• CptMisi

őstag

válasz antikomcsi #58 üzenetére

való igaz, mindkét gyártó nagy sikereiről, új kártyáiról nagy hírverés szokott lenni...ha valóban sokkal jobb a chipjük, akkor miért nincs egy hír se? rosszul járhatnak, ha a potenciális vevők, akik most akarnak új kártyát venni, látják, hogy az ATinak van hamarabb kártyája, a másikéról pedig még egyszer sem írtak szinte, akkor megveszi az ATit(persze ehhez az is kell, hogy legyen elég pénze az illetőnek)...-->[[[a gtx275 gyors piacra dobása is elég nagy zakó lett...]]]-->mivel az emberek azt látják csak, hogy az nV sehol sincs, nem azt, hogy egy csodachipen dolgozik :U

• Gyuri27

félisten

Ha jól állnának akkor már lenne hír, hogy a megmaradt nv hivők ne vegyenek 5xxx vga-t.
    De ha az nv válaszol is az 5xxx-re az karcsú lesz. Hiszen addig az amd-l már a következő generácios vga-t heggesztik.

• Geönczy

aktív tag

Hát mondjuk valamennyire biztos, hogy lemaradtak, mert ha jól állnának akkor hallanánk róla.

• Gusztáv

addikt

válasz antikomcsi #44 üzenetére

Bocsi, nem akartam senkinek a lelkébe mászni. De szerintem erősen gagyi ez a magyarázat arra, hogy most valamiért nagyon lemaradtak a fejlesztésben, és ezt a CUDA erőltetésével akarják leplezni. Ha jól emlékszem, amikor kijöttek a 8x-es szériával még sehol nem volt használható dx10-es program. Akkor nagyon progresszívek voltak. aztán jött a 10.1 erre azt mondták, hogy milyen felesleges. Aztán szép lassan befutottak a programok, amiknél komoly előnyt jelentett. Ekkor mégis sikerült implementálniuk. Nekem 9600xt óta ati van a gépben, de semmi bajom az nvidiával, csak most az, hogy így AMD pofátlan árat el fog kérni az új kártyákért. És szerintem van egy igen komoly réteg aki csakazértis megveszi a vadi új szériát, hogy elmondhassa hogy neki az van. Tök mindegy, hogy a 3DMark x-en kívül semmi nem használja. És mire bejönnek a nagyközönség számára is elfogadható áru és jó teljesítményű kártyák, addigra a programok is meg fognak érkezni. De ez kb a csúcskártya kijövetele után 0.5-1 évvel van legkorábban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés