Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• antikomcsi

veterán

válasz nkmedve #151 üzenetére

""Ami nekem nem tetszik, hogy egyesek úgy szídják az nv-t mintha kötelező lenne, mert ez a divat." régebb mintha forditva lett volna. ""

Én nem emlékszem arra, hogy példáúl valaha is "szemétnek" neveztem volna bármelyik videó kártyát, pedig példáúl a kiherélt 128bites radeon 9800, amit jó drágán adtak, és keményen átverték az embereket vele, vagy az fx5200, 5600-as kártyák igen közel álltak a kategóriába sorolhatósághoz. Mégsem használtam ezen minősítést. Mitöbb, nem hülyéztem le senkit a fórumon, még burkoltan sem.

Egyébként szerintem a gt200-az fejlesztésnek nevezhető, a g80-92b-hez képest, legalább annyira, mint az rv770, a 670-hez képest, és mindezek az elmút két évben történttek.

Dehogynem volt hajlandó, pont azzal jöttek az nv-nél, mint az első dx10-es vga gyártói, hogy most aztán milyen szuper lesz minden, csak vegye mindenki a dx10-es kártyát, mert az nagyon jó. Ezért is érdekes pálfordulás, amit a dx10.1-el, és most a dx11-el csinálnak. Érdekes dolog, most, hogy nem ők adják ki előszőr a dx11-es hardvert, már nem is olyan fontos az új dx, hanem csak a gpu ereje.

A gyártástechnika a piacon senkit nem érdekel, csak az olyan lelkes emberkéket, mint mi.

Egy számít csak, hogy melyik a gyorsabb vga, és a 3000-es szériában nem sikerült felső kategóriás vga-t kiadni egy gpu-val. Egyedül a 3870 x2 teljesítménye volt versenyképes, ahol használható volt. 4000-es sorozatnál javult a helyzet, de utolérni nem sikerült az ellenlábast.

Nekem is van egy nagy bajom a gf-okkal, pedig nem vagyok láma. Egyik kedvenc játékom a settlers 4, de g80 óta nem tudok leküzdeni egy bizonyos fekete ablak hibát. A menü mellett mindíg van egy nagy fekete négyzet, ami hiányzik a képből. G7x-ig tökéletes volt.

Radeonnal ellenben tökéletesen megy, még 4000-es sorozatúval is, pedig nem mai játék.

Új hozzászólás Aktív témák