- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz
antikomcsi #172 üzenetére
Hello, a partnereket az érdekli, hogy mekkora az ár, amit Pistike hajlandó adni a kártyáért és mennyi a gyártási költsége. A kettő közti különbségből él, de ezt gondolom nem kell magyarázni. És ebben az nv most le van maradva, nagyobb csíkszélességen gyárt komplikáltabb chip-eket, több rétegű nyákra. A partnereinek sokkal kisebb a mozgástere, amit az ati most ki is használ. Nem véletlenül kezdett pár cég ati-t is árulni, aki eddig csak nv-t gyártott, mert nem tudtak profitot termelni az nv karikon.
-
Gusztáv
addikt
Én mindig ár/teljesítmény arány figyelembe vételével szoktam kártyát venni (figyelembe véve a gép többi jelemzőjét is). Az hogy kinek a legyorsabb a kártyája az teljes mértékben hidegen hagy, mint az is hogy hány ghz-re lehet egy procit tuningolni folyékony nitrogénnel. És ebben szerintem az AMD-nek igenis előnye van, pl nem véletlenül ment el sok gyártó az nv-től, mivel egyszerűen nem lehetet gazdaságosan gyártani az új kártyákat, ha versenyképes áron akarják eladni. De tényleg nem szeretnék itt valami nagy háborút indítani nv és ati pártiak között. Mindenki találja meg a neki megfelelő kártyát, amit a saját preferenciái szerint tökéletes. Én pl tavaly nyáron vettem a MSI 3850-em kemény 15000 FT-ért bolta 3 év garival. De ha egy hasonló teljesítményű nv kari lett volna annyi, akkor azt veszem meg. Sajna egyik cégben sem vagyok részvényes
.
-
Gusztáv
addikt
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Bocsi, nem akartam senkinek a lelkébe mászni. De szerintem erősen gagyi ez a magyarázat arra, hogy most valamiért nagyon lemaradtak a fejlesztésben, és ezt a CUDA erőltetésével akarják leplezni. Ha jól emlékszem, amikor kijöttek a 8x-es szériával még sehol nem volt használható dx10-es program. Akkor nagyon progresszívek voltak. aztán jött a 10.1 erre azt mondták, hogy milyen felesleges. Aztán szép lassan befutottak a programok, amiknél komoly előnyt jelentett. Ekkor mégis sikerült implementálniuk. Nekem 9600xt óta ati van a gépben, de semmi bajom az nvidiával, csak most az, hogy így AMD pofátlan árat el fog kérni az új kártyákért. És szerintem van egy igen komoly réteg aki csakazértis megveszi a vadi új szériát, hogy elmondhassa hogy neki az van. Tök mindegy, hogy a 3DMark x-en kívül semmi nem használja. És mire bejönnek a nagyközönség számára is elfogadható áru és jó teljesítményű kártyák, addigra a programok is meg fognak érkezni. De ez kb a csúcskártya kijövetele után 0.5-1 évvel van legkorábban.
-
Gusztáv
addikt
Szerintem sem rossz 5let egy ilyen kari. Az 5-ös széria biztos nem erről az árról fog indítani, plusz gondolom ahhoz már nagyon nem fog ártani valami brutál 4 magos proci. 25000 Ft-ér jó vétel lenne, lehet hogy ő váltja a jó kis 3850-emet
. Pedig még vele sincs nagy gond. És mivel nvidia-nál megint megy a parasztvakítás, hogy minek dx11 (aztán az lesz mint a 10.1-el), nem nagyon lesz konkurense az új szériának. Akkor meg AMD szép magasan fogja tartani az árakat, mert megveszik így is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sapphire mindenféle hírverés nélkül dobta a szorítóba az új Radeon modellt.
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS Dual RTX 3060 TI 8GB OC / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- RTX 3070Ti 8Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest