Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Bocs, hogy nem érdekel mit tudsz rárakni és mit nem az 1100-ra, ha meg manuál obival ott is állványt használnál, akkor olyan dolgot kértél számon az oly vázon amit a Canon se tud.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Pityu.
nagyúr
válasz Fryskitt #323 üzenetére
Én meg nem egy kis átfogású gépet szeretnék
#Mercutio_
Ha olyan értelmes ember tartod magad fognád hogy mivel az obi FD s ezért nem való az 1100d re tehát nem is ahhoz volt,viszont manuális nagy obihoz ha teszek állványt boldogan fotózhatok olyannal 1100d n is.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
MC Pite
veterán
válasz DarknessHope #337 üzenetére
Ha 150 ezres keretből cserélget valaki használt rendszereket az jó vagy rossz?
Ha nem próbálgatja ki élőben csak sokat írdogál meg dünnyög róla az jó vagy rossz?Ha 500 ezres kereted van rá és úgy forgatod a cuccokat ennyiből az jó vagy rossz? Persze, nyilván ha újt veszel lesz benne némi bukta is.
Én sok utánajárás után a nyertesnek tűnő rendszerből veszek használtan egy példányt, hogyha nem jön be, bukta nélkül el tudjam adni, szinte ingyen volt a próba. Ez jó vagy rossz?Értem min akadtál fenn, a cikkből egyedül a GH3 eladása amit kiszednék; de azért írja le hogy nem egy, nem két dolog megfordult a kezei között, sokkal szélesebb körben van rálátása mint átlag embernek, és tök jó kompromisszum neki ez a rendszer. Ezen kár fennakadni.
Hogy évek alatt összegyűjtött némi pénzmagot egy hobbiba és esetleg oda-vissza váltogatja, hát, van ilyen.
Napi egy doboz cigi árából kurva jó rendszert lehet venni (legyen csak 300K), havi kétpiálás árát is hozzávéve még faszábbat (500K). Az ilyen, mondhatjuk átlag embereknek még sem mondja senki hogy milyen drága és mire költi - és abból semmit nem tudnak visszafordítani, nem 25-30%ot buknak rajta.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
válasz DarknessHope #335 üzenetére
Ha nem lényeges minek írtad le?
Ugyanúgy félreviszi az embereket, mint szerinted laca cikkének bizonyos része.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DarknessHope
senior tag
azt meg én nem értem miért vesztek annyira vér komolyan mindent. ha leírom hogy düh és irigység hullámzott rajtam erre elképzelitek hogy sárgul a fejem és öklöm verem a falba??? és némi irigység mindenkiben van max nem írja le...
A düh egyébként meg képletes és annyiban merül ki hogy megírtam szerintem nem szerencsés hogy ezeket megírja mert egy újságírónak van felelőssége ő mint cikkíró felnéznek rá és példát vesznek róla... mindegy mennyi pénze van nem érzem jó példamutatásnak hogy tesztelőként így ugrál.. és ez szimplán saját vélemény... lehet ellenvéleményt alkotni.... ennyi. remélem lassan megérti mindenki bár lehet én se fogalmaztam jól.... meg többek közt az sarkallt írásra hogy eladott valamit ami valójában kell neki... ez nem igazán értelmes lépés.... én nem írnám meg ha megesik.
[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
fattyu
veterán
válasz DarknessHope #335 üzenetére
én se értem hogy emberek évente két évente autót cserélnek
azt se hogy heti sok liter alkoholt döntenek le
a külföldi nyaralások se az én világom.
azt végképp nem hogy napi egy ezrest eldohányoznak.ettől még nem leszek dühös meg irigy. leszarom. kinek mitől kerek az élet.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
DarknessHope
senior tag
nem értitek nem ez a lényeg..... senki nem írt olyat hogy megverni... a lényeg az hogy attól hogy van pénze nem érzem jó döntésnek ezt az ugrálást az meg még inkább nem hogy megírja.... ebből nem tanul senki.... és az m4/3 rendszer előnyeit se érzem így kihangsúlyozva... de gondolhattam volna hogy hogy az elején lévő részre mindenki ráugrik
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz DarknessHope #329 üzenetére
neki ilyenekre tellik.
dühös és irigy vagy tőle.
Gratulálokszerintem keresd meg és verd is meg mert nem neked adja inkább.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
|AP|
veterán
"düh és irigység..."
A lehető legrosszabb hozzáállás. Nem akarom elkezdeni, hogy a hasonló gondolkodásmód miatt tart ott ez az ország, ahol.... de a hasonló gondolkodásmód miatt tart ott ez az ország, ahol... -
titán
Vannak egyesek, akik csak nem bírják ki, hogy a másik zsebében ne turkáljanak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ati3x
senior tag
Nagyon offézd! Mindenki előtt ott áll a lehetőség. En pl külföldön dolgozom, és jelenleg nem is rossz fizuért. Lehet irigyelni, nagyjából az utóbbi pár hónapba kerültem "sínre" és mondjuk akár most bemeheznék a bótba és vehetnék egy komplett renccert. De mások a prioritások (csalad, hazvásárlás). Ami viszont nem látszil hogy mennyi szívás volt a háttérben. Pl ma is melózom, és éppen most tartok egy kis szünetet, mert felfedeztem egy bazi nagy problémát, ami azt jelenti, hogy jövő héten ülhetek 12-14 órákat a gép előtt. Sőt, jővö hétvégén jöhetek szombat vasárnap.
Kicsit on: ha mondjuk azt nézzük mennyi embernek a hobbija pl a motorozás, akkor nem is vészes. Egy jobb motor ára, kotorosszerkó, fentartási költségek.. Szal minden csak viszonyítás kérdése!
-
DarknessHope
senior tag
a cikket olvasva a dűh és irigység furcsa keveréke hullámzott rajtam... aki megteheti hogy ennyi gépet dobáljon oda vissza... meg végigfotózni New York-ot....
de erről nem is beszélnék... ha nekem tellene rá kitudja mit csinálnék.... 2 dolog miatt írok... egyik vajon mi célja volt ennek hogy ezt megírta a szerző.... mert hogy normális anyagi keretek közt gondolkodó embernek nem hasznos az biztos... így oda vissza ugrálni.... rendszereket venni adni.... ez nem hiszem hogy példamutató senkinek se.
a vége teszi fel az egészre a pontot. nem akartad eladni és mégis eladtad... minek is? ilyen meggyőzhető vagy? nos akkor ezután figyelni fogom a hirdetéseid... hátha a következő GH3-at hirdeted féláron vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Meséld már el a stabi nélküli kánon vázadon milyen zarido/iso mellett fogsz használható képet lőni ezzel a 300-as obival?
Egyébként az Oly váz alá ilyen esetben értelmes ember rak egy állványt...Fryskitt: Ahogy az ősi dakota közmondás tartja : pikszinfó olvasó sikeres ember nem lehet
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Fryskitt
addikt
Vannak más elfogultak is a Nikonnal, csak legyen új és drága..... Miközben leírja, hogy "S be kell valljam, valóban élmény vele a fotózás, sokkal szívesebben rója az ember egy ilyen géppel a várost és az utcákat, mint egy méretesebb modellel, ugyanakkor jó érzés tudni, hogy a képminőséggel nem lehet problémánk. Ugyanúgy remekül megállja a helyét a Nikon Df egy műtermi fotózásnál is, igaz, az aprócska tárcsák forgatása kicsit pepecs munkának tűnhet egy ilyen környezetben, de ilyen esetben úgysem sűrűn piszkálja az ember a záridőt, be kell vágni X-sync értékre és a többi már a vakuk teljesítményén, az érzékenységen és a rekeszértéken múlik. "
Hát gratulálok az ilyen tesztekhez. A szokásos eszement Playboy ismertetőkhöz képest elmegy, mert ott aztán általában tényleg csak az a lényeg, hogy k. drága legyen, de egy fotós cikk.... Na nem mintha a Df egy szutyok szar lenne, de az árához és a hype-hoz KÉPEST..........Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
jjeahh
nagyúr
ha már lyukkamera, ez ám az igazi építési minőség és színtiszta felhasználói élmény
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Nem ép EP1-re való. Sőt, 1x00D-re se igazán, ha jól sejtem.
De ha nagyon manuálozni akarnék 500-600mm ekv környékén, akkor inkább egy EM10-re (+markolat) [esetleg G6] csavarnám (itt már nem túl hatásos beépített vázstabija, de a semminél több) mint alsóközepes canikonra.
(#324) Ijk: Leica meg Df? Wtf, máskor meg egy EM10 meg egy fudzsi is drága, ennyire ne csapongjunk. Leicások külön kaszt amúgy is. Df meg színtiszta sznobság, a kezelése nem jobb mint egy 6x0-nek, sőt. Egy Közepes fuji meg sokak szerint sokkal 'emberibb' (sokak szerint az OMD széria is, de az megint másik iskolát követ). Df számoma egy drága bohóckodás, pedig eleinte nagyon tetszett a koncepció. De retró vázra modern műanyag obikat raksz, pöcköket kell nyomogatni minden tárcsához, pincuri körömmel húzandó módválasztó... eleve retró gép és móóódválasztó... Nem olcsójánosok gépe mégis 1/4000 limit, hát... Df-et nem is vágom ki veszi sznobokon kívül. Fasza szenzor egy igen kompromisszumos vázban, aminek egyetlen előnye hogy nem néz ki rosszul. És nem a hatalmas nagy saját tapasztalatomból írogatok, hanem több olyan oldalon boncolgatták ezt akik egyébként ff nikon rendszert (is) használnak. Legalábbis értem én hogy szép, de engem teljesen lehűtött a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
sideburns
aktív tag
Szórakoztató olvasni a topikot, véleményem szerint a lényeg, ami miatt MLaca megírta az egészet, az az utolsó bekezdés:
"És még valami: a közhiedelemmel ellenben a tesztkészülékeket mind vissza kell adni a próba után, senki ne higgye, hogy akad cég (Magyarországon), aki csak úgy megajándékoz egy újságírót egy fényképezőgéppel! Minden gépet boltban kellett megvásárolnom, ugyanúgy, mint bárki másnak."(Bár most elbizonytalanodtam, tehát meg kell vennie a gépet vagy vissza kell adnia próba után?)
-
Pityu.
nagyúr
Ez a te magán problémád nem a hatás véget kell valamit meg venni abban igazad van hogy igényes az olympus ep1 építése mert fém meg minden,de az 1100d is ép olyan jó sőt szerintem nagyon jó képeket lehet vele csinálni és nem azt nézem hogy műanyag e a külseje hanem hogy milyen képet csinálhatok vele.De gondolom mindjárt jön az hogy igénytelen vagyok,hát csak tessék.Én annyit mondok nem mindig a szép a jó.Mint ahogy nem mindíg olcsó húsnak híg a leve hanem van mikor a drágának is hígul a leve.
Pl anno rá csavartam egy 300mm is régi fém canon obit az olympus ep 1 re hát rohadtul nem volt semmi fogása csak húzta a súly előre.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
ezeket nem is vitatom.
volt akezembe. faca össze van rakva minőségi gombok meg tárcsák.
de az én kezemben kényelmetlen volt és azon paráztam mikor ugrik ki a kezemből a csúszós fém. a 12es szenzor meg tényleg az a korszak volt amikor még a canon apscre is igaz volt hogy ennyiért kapsz egy normális slrt is.szerintem. és nem fikázás. az és akkor még nem ütötte meg az ingerküszöbömet... ma már... nem kizárt valamikor lesz egy epm-em övre gépnek.
[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
"nekem valami olyasmi jut eszembe, mintha Kiszeltüncivel próbálnád újraíratni Az idő rövid történetét." - Csak vigyázz, mert berág majd rád, aztán ki tudja, mivel kell kiengesztelned.....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
madgie
titán
Én nyitott vagyok, mint a kedvenc kocsmám fél ötkor
Meg lehet köpködni az E-P1-et az autofókusza miatt, az LCD felbontása miatt, a kezdetleges dinamikájú szenzora miatt, sőt, az elektronyos kereső hiánya miatt (E-P2), na de pont az építésébe belekötni, négyszámjegyű canon ellenében? Az egész internetes társadalom letérdelt anno, menyire igényesen lett összerakva a P1, az 1000/1100D meg jellemzően egy olyan váz, amelyiknek minden egyes részletéről süt az olcsóság, direkt butítás, nem személyeskedésképpen, de egyfajta igénytelenség.
Még ha Ijk szólna be, neki D200-a van, az azért egy olyan váz, amivel szeget verhet az ember a falba Az 1100D általános építési minőségéről nekem valami olyasmi jut eszembe, mintha Kiszeltüncivel próbálnád újraíratni Az idő rövid történetét.
Szerk: gyönyörű az a Zeiss!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz HollyBoni #306 üzenetére
nyilván a lónak van két oldala meg közepe is van egy sztorim a minőségről.
zeiss ikon. egy ékszer. a keresője egy csoda. nem kereső hanem nézel és van egy keret ami mutassa a framet de semmit nem limitál. iszonyatosan ékszer csodálatos kis valami.
és eladtam mert egyszerűen féltettem használni kivinni táskába rakni bármi. pedig alapvetően nem vagyok ilyen. használom a cuccaim, azért vannak, de ez ezt váltotta ki. 5 tekercs film ment át rajta kb és eladtam mert egyszerűen túl szép volt ahhoz hogy bicajozás közben rajtam lógjon odabasszam mittomén
most 1000d a fő vázam. ócska a kereső? igen. viszont a szenzorát kifejezetten szeretem.
Madgie: most ezt mér kell?
ep1? fém csúszik mint egy jégkocka, nincs markolata és nincs vf. 1100d van markolat van ovf. nem azt mondta a világ legjobbja. azt mondta jobb ergonomia mint egy ep1. ergonomi szubjektí@ is valamennyire.
kicsit nyitottabban már
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ez egyre jobb, 1100D, mint a fogás és kukucska csimborasszója
-
-
Pityu.
nagyúr
Én nem értem miért annyira fontos az a minőség érzet,nekem 1100d van szerintem semmi gond vele,pedig már fogtam pár gépet,na de nem fogdosni kell hanem fényképezni,a nőt sem fogdosni kell hanem ...
-
arn
félisten
Lehet lyukkamerat is hasznalni, de hogy epp az slrnel allt be, az "eddig van ertelme, utana meg mar nincs", az azert fura. Minden szinten van kihivas a fenykepezesben, reg nem arrol szol, hogy technikailag megfelelo legyen. Az az alap...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fryskitt
addikt
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest