Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Én nem értem miért annyira fontos az a minőség érzet,nekem 1100d van szerintem semmi gond vele,pedig már fogtam pár gépet,na de nem fogdosni kell hanem fényképezni,a nőt sem fogdosni kell hanem ...
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
jjeahh
nagyúr
kodak retina iIIc? brr az baromi szép kis masinéria amúgy a régi analóg gépek (amit eddig tapiztam) nálam is mindent visznek, már ami normális cucc, az smenák pl. azért elég ocsmányak, sorjásak stb nem is annyira az építési minőségben erősek a régi cuccok, inkább masszivitásbam, a régi fém egyszerű analóg gépeknél ha kézbeveszem mindig van egy biztonságérzetem, itt nem fog karcolódni a kijelző, nem sérül a szenzor, nem törnek le az akksi-csatlakozónyílás zsanérja, nincs az az ezernyi kényes elektronika, ami ha befuccsol nem tudod házilag "megdrótozni"
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
pana g3-g5-öt is fogtál? szted milyenek az oly-khoz képest? a minőségérzetet én is fontosnak tartom, a fém oly-k, amit tapogattam eddig úgy általánosan 10-es skálán úgy 9-esen vannak, xxxd canonok nulla ( ), 60d 1., d3xxx nikonok 3-4, d7000, d90 9-esen kb g3+ panákat hová tennéd?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Novics
senior tag
Amikor behoztam megmutatni a K-30-at, akkor az egyik kolléganőm, miután csattogtatta egy másik a zárat, felkiáltott, hogy ennek tök olyan hangja van a Nánási gépének. Persze én nem ezért vettem most ilyet. Tény, hogy amikor megvettem a Nikont akkor bennem volt az, hogy jó képet csak jó géppel lehet lőni - akkor mondjuk még nem is volt MILC -, de azóta rájöttem, hogy nem csak gép kell hozzá. Viszont tényleg annyira megszoktam, és megszerettem az optikai keresőt, hogy nekem az hiányozna. A Fuji x100s megoldása - amennyit tudok róla - nagyon tetszetős, de nekem az elég húzós.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Ijk
nagyúr
Akkor félreértettél. 24-70-nek nem az a lényege hogy f2.8-on is karcolja a sarkokat, arra rekeszelsz f5.6-ra ha az a cél. F2.8-al meg vagy a hátteret kened el, vagy pedig kihasználod a nagy szenzorral együtt nyújtott brutál fénygyűjtő képességet. Oly nem hiszem hogy ki fog adni egy 12-35 f1.4-et, vagy f2-t amivel ezeket a tartalékokat kihozod (esetleg ha a 600k-s 14-35 f2-őt feladapterezed).
Mondjuk ez már nagyon a felső kategória, mai érzékelőknél már nem igazán van szükség brutál fényerős üvegekre, főleg hobbi szinten. 24-70-ben is inkább azt a lehetőséget látom hogy amolyan mindenes, értsd mindenre van jobb célobi, de nem kell cserélni ha nagylátós tájképet lősz, és ha elkent hátterű portrét. M43-on meg tekerheted át a 45 f1.8-at portréhoz. Úgyis kompromisszumot kell kötni minden esetben csak más módon.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
A7 váz 470k. Tényleg hatalmas a különbség, ráadásul a nagyobb szenzor miatt még előnyben is van az F4-es objektív. Még nem temetem az mft-t, de régen a 43-as reflexesekkel voltak így mint most te, voltak hűdeszuper obik, aztán szép lassan süllyesztőbe került az egész ahogy kezdtek megjelenni a FF vázak. Nem lehet FF-re kicsi üvegeket készíteni? Nézd meg a Leica obikat, de régebbi f2-es feletti tükrös fixek is egész kicsik, pedig ott még a bázistávolság sem nagy. Egyedül a nagylátó zoomok ahol nem igazán lehet kicsit készíteni nagy érzékelőre.
A minőségi obik nem lesznek olcsóak, se FF-re se m43-ra. Nézd meg a 12-40 árát. Vagy nézd meg a 43-as tükrösökre szánt f2-es zoomok árát. Mennyivel olcsóbbak mint FF-es profi obik?Mercutio_: Majd a Zeiss ellátja profi üvegekkel a rendszert. Illetve ha a sony nem szándékozik üveget gyártani, akkor majd csinál a sigma.
ROBOTER: Olympus márkaboltos árat néztem, nem kutatgattam túlzottan.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest