Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Szerintem ezekre a kis vázakra nem jó baszom nagy teléket pakolni. Mondjuk egy szint után semmire sem, tükrösökön is ugye egy méret felett már az objektívtalp van az állványra csavarozva. Szóval azon a szinten a méret már édesmindegy, akkor tükröst kell használni, ráadásul mozgó témákhoz is jobbak az adottságok. Milceket meg még mindig leginkább a kis méretükkel marketingelik.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
"Te, nálam jobban szinte senki nem csorgatta a nyálát, mikor megjelent az A7(s). "
"Már ha feltétlenül kell valakinek kereső... én az E-M10-en is 80-90%-ban LCD-n komponálok."Azért ez priceless volt, a többévnyi m4/3 és EVF ajnározásaid illetve fullframe és OVF fikázásaid után.
Poszthoz is hozzászólva: igazi trollmágnes cikket sikerült felvázolni, így a permanens read/only üzemmód után én is kénytelen vagyok hozzászólni.
Szóval én még mindig le vagyok ragadva annál a ténynél hogy a Tokina nagyjából le se szarja az mft-t, vagyis még mindig nincs fényerős mftUWA lencséjük a piacon (uwa alatt legalább 8mm-ről induló, parfokális, szűrőzhető, egyenestartó, legalább 2.8as objektívet értek, maximum ezer dolcsiért) Ezt a látószöget apsiccra és ff-re elég jó minőségben gyártják, az említett árszinten. De elgondolkodtatna egy 10/1.8as mftfix is, mint ahogy ff-re szintén ősidők óta létező látószög/objektív a 20/1.8, szerintem nem lenne fizikai képtelenség az mft megfelelőjét megépíteni.
Másik zavaró tényező egy 70-200/4 IS Canon üveggel pariban álló mft telezoom hiánya, amit alig használtan ezer dodo körül bármikor be lehet szerezni használtpiacról, és minden gyutávján fixobi minőséget rajzol. -
Ijk
nagyúr
Portrézáshoz.
Canon G1X II már jó lehet, meg kíváncsi leszek az Rx100 utódjára, valami ekv 24-70 f1.8-2.8-ról hazudoznak.Mellesleg hogy állnak manapság a cd-af-ek mozgó témák esetén? Még szinte mindenhol kiemelik milc-eknél, kompaktoknál hogy mozgó témára nem éppen jó választás.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
félisten
Sajna, nem, mert csak kipróbálásra volt nálam, de számomra zavaró CA-t produkált. Persze, provokálni kell, de annyira nem nehéz olyan témát találni, ahol előjön.
Ha jpeg-ben fotózik az ember, akkor nem látszik, mivel a gép szűri, de RAW-ban látszik azért.Megnézem este, hogy meghagytam-e a képeket, és ha igen, belinkelem.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Értem, kössz!
(#553) nord_: Oks, köszi az infót! Valóban csak kitobival próbáltam eddig, bár makró előtét lencsével elég kicsi a mélységélesség, és ott sem vettem észre eltérést.
De hamarosan úgyis beszerzek egy fényerős m42-es lencsét már végre, és azzal is kipróbálom.
Ha lenne bármi ilyen pontatlansága a váznak, akkor azt tudják állítani, nem? Nagyon húzós ára lehet?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hmm, értem; ezek szerint a leméretezés algoritmusa a titok kulcsa.
Így már el tudom képzelni.
Köszi az infót!mod: "Az Olympus nagy előnye tényleg a színei..."
Ez a jpeg feldolgozás erénye, vagy a lencséké? Gondolom, előbbi esetben a RAW kb. azonos a Pana RAW-jaival, nem?
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
Megértem, elhiszem, stb. De nekem fontos volt, hogy cserélhető legyen az objektív, és ne érezzem magam hátrányban mondjuk 4 év múlva. Panák, Sony-k újabban tényleg jók, de nem tetszenek a képek amiket láttam velük készítve. (nem csillagfotó, hanem úgy általánosságban)
Olyból a legkisebbre nem akartam már pénzt kiadni, az EP3 és EP5 meg sajnos egyelőre drága. Az EP-L2 érdekelt volna leginkább, de bárhol néztem, vagy nem volt már kapható, vagy túlárazva találtam belőle 1 db-ot. Így lezártam magamban a válogatást, és döntöttem, hogy akkor legyen egy belépő dslr.
(remélem így már érthető a véleményem.)@(#531) Mercutio_ :
Téves. Nem arra drága, amire én akarom használni. Egyszerűen drágább, és pont. Mikor 160-170 egy EP-L2 azon az egy helyen ahol kapható, meg ugyanennyi vagy drágább az EP-3, hiába mondod, hogy jobb a m4/3-d, ha egyszer nem tudok ilyet venni.
Igen, lehetnek újszerűek a használtak, vagy kevéssé használtak. Vagy teherautóról lepottyantak, de újat akartam és kész.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
félisten
Nem tudom, hogy a Pana MILC-eknek milyen az EVF-je - pedig nagyon kiváncsi vagyok rá - de amiket én próbáltam, azoknál ha azt látom, hogy Z mélységű tartományban pixel pontosan tűéles a kép, akkor honnan tudom, hogy a Z tartományon belül hol lesz a legélesebb? OVF-el ez egyértelműen látszik, persze jó szem kell hozzá, ez tény.
Nem kötekedésből kérdezem, csak nem értem. Van valami ábra, ami megmutatja, hogy a képen hol van a legélesebb sík?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Persze, csak az volt a duma, hogy amire neki kellene, arra a milc drágább azért vett D3200-at, én meg leírtam, hogy ezz bullshit. A jöhetnek az ő fotói dolog már csak ráadás volt.
Novics: Nagyon más tészta egy G3, én pont Pentaxról váltottam, és mind méretben, mind súlyban lényeges difi van.
SylverR: A használt cucc arra volt cáfolat, hogy azonos pénzből - és itt nem volt kikötés, hogy új vagy használt - jobb cuccot ki lehet hozni tükrössel. Az új cucokra meg ebben a hsz-ben írtam példát. Egyébként attól, hogy valami használt, még lehet újszerű, és/vagy garanciális is, de ez csak kiegészítésként, mielőtt belekötsz, hogy de téged nem érdekel használt semmilyen formában
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MC Pite
veterán
Pedig ezt annyira szépen megfogalmazta, hogy legszívesebben jól idemásolnám
szerk: Izé, mi lenne a topikja annak, hogy ki gyün még szombaton Veszprémbe fotósviadalra? A nemhivatalos
mftmilc topik, vagy csapongók offos topikja, vagy egyéb?[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
félisten
Őszintén bevallom, soha életemben nem készítettem panorámaképet.
De nem is vonz ez az irány egyelőre. Olyan képeket szeretek csinálni, ami akár 1024x768 méretben is élvezhető. Nem a fűszálak texturája a lényeg szerintem.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Pityu.
nagyúr
Ez a te magán problémád nem a hatás véget kell valamit meg venni abban igazad van hogy igényes az olympus ep1 építése mert fém meg minden,de az 1100d is ép olyan jó sőt szerintem nagyon jó képeket lehet vele csinálni és nem azt nézem hogy műanyag e a külseje hanem hogy milyen képet csinálhatok vele.De gondolom mindjárt jön az hogy igénytelen vagyok,hát csak tessék.Én annyit mondok nem mindig a szép a jó.Mint ahogy nem mindíg olcsó húsnak híg a leve hanem van mikor a drágának is hígul a leve.
Pl anno rá csavartam egy 300mm is régi fém canon obit az olympus ep 1 re hát rohadtul nem volt semmi fogása csak húzta a súly előre.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
fattyu
veterán
ezeket nem is vitatom.
volt akezembe. faca össze van rakva minőségi gombok meg tárcsák.
de az én kezemben kényelmetlen volt és azon paráztam mikor ugrik ki a kezemből a csúszós fém. a 12es szenzor meg tényleg az a korszak volt amikor még a canon apscre is igaz volt hogy ennyiért kapsz egy normális slrt is.szerintem. és nem fikázás. az és akkor még nem ütötte meg az ingerküszöbömet... ma már... nem kizárt valamikor lesz egy epm-em övre gépnek.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Fryskitt
addikt
"nekem valami olyasmi jut eszembe, mintha Kiszeltüncivel próbálnád újraíratni Az idő rövid történetét." - Csak vigyázz, mert berág majd rád, aztán ki tudja, mivel kell kiengesztelned.....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
arn
félisten
Meg a kukucska arra valo, hogy segitse a helyes kompoziciot, nem mozizni. Ebben meg kb sehol sincs az ovf.
Nem is ertem, amugy mi a fenerol megy a vita mindig. Az mft egy kisebb szenzoros rendszer ebbol fakado elonyokkel es hatranyokkal, es az egyik legjobb objektivparkkal a piacon. Nem fogja megvaltani a vilagot, de remek kompromisszum szinte minden szempontbol, ami a legtobb rendszerol nem mondhato el.
Ettol total fuggetlen, az slr kerdes... Barmilyen rendszerre lehet milcet epiteni. Es tetszik vagy sem, az evf a fotozas jovoje, mert az ovf gatja egy csomo fotozast segito eszkoznek, technikai elorelepesnek, es feleslegesen sok helyet foglal, mechanikailag bonyolultabb. Igy fog jarni a mechanikus zar is. Olyan zaridok, meret, sebesseg, etc lesz elerheto idovel, ami ezekkel a mechanikus eszkozokkel lehetetlen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ati3x
senior tag
Mint irtam, engem nagyon meglepett az em-5 keresője. Az más kérdés, hogy még 70-30%-ban az lcdt használom. Ugye rossz beidegződés a kompakt-pl1 korszakból. Az más kérdés, ha valami dlsr kerül a kezembe (értem ez alatt xxxd, vagy, dxxx) egyből kukucska. Mert ugye botrányosan lassú a live-view. Másrészt pár hónapig volt nálam egy d3100 dupla kit. Ismerősnek vettem. Kb 2-3x kapcsoltam be. Először azért, hogy működik e? Egyszer meg azért hogy érzésre milyen az af. Nohát pdaf ide, vagy oda. Nem nagyon éreztem különbséget. Sőt!
-
Ijk
nagyúr
Mindig fel van róva hogy sokaknál van ez a DOF mánia, úgylátszik nálad ez az élesség mánia van.
Nem akarom védeni a 24-70-et (hiszen nekem olyan nincs ), de azért még nem nagyon hallottam hogy szar obinak tartják.
A Zuikok nagyon jók, de nehogy lassan eljussunk oda hogy minden más vacak, meg életlen mellettük.neevous: vegyél LX7-et, 24-90 f1.4-f2.3, nem is értem a sok hülye miért vesz mft-t 12-35 f2.8-al méregdrágán amikor az sokkal olcsóbb, kisebb, és még jobb az obi fényereje, átfogása is. Szinte a 45 f1.8-at is képes kiváltani telén.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
k1csi
senior tag
Off topic.
kicsit morgok is, hogy az AA nélküli E-M10-en már látszik, hogy a 45/1.8 igazából f2.2-től penge... lehet gyártási szórás, nemtom, G3-on nem volt ennyire látható a különbség. ennyit ér, ha nincs AA: a sharpnesst húzhatom le tökig, csillagoknál meg gyakori vendég a moiré ecset a lightroomban
Én is ugyanezt (mármint, hogy érdemes 2.2-re rekeszelni) tapasztaltam GH2-n is (vagy az enyém is szór), annó írtam is itt, szóval nem annyira AA függő.
Ennek ellenére jó üvegnek tartom, kötelező darab m43-ra (a műfémszínt hanyagolhatták volna), ár/értékben sokkal jobb mint a 12 f/2 (amit azért rekeszelni kell, hogy karcoljon a sarkokban).
Ami döbbenet jó nagylátón az a 12-40. Bár nagy, meg drága stb. de etalon hogy kellene karcolni egy jó üvegnek.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Ijk
nagyúr
Ott van a 14-35 f2, nem ismerem, nem tudom milyen nagylátón f2-őn, de 600k körül mozog.
Ilyen marketing dologba én nem nagyon akarok belemenni, nem tudom hogy mivel árulja a nikon a 24-70-et nem is érdekel. De ha most lenne f4-es hogy minden rekeszen karcol, akkor meg jönne hogy miért akkora, miért annyi, meg mér nem f2.8. Ráadásul f4-re bármikor rekeszelhetsz egy f2.8-as obit, de fordítva már nem megy. Nem minden esetben az a lényeg hogy mindenhol karcoljon.szaby_gyerek, jjeahh: én nem várom el hogy tudja azt amit a FF, ilyet nem is mondtam. Csak mindig jön ez hogy ugyanazon rekeszen jobb a m43-as üveg, meg hogy ugyanazt tudja mint a jóval nagyobb FF. Még néha egy képet is benyomnak hogy mennyivel kisebb egy EM-10 +12-35, mint egy d800 24-70. Csak a bökkenő hogy nem tudja ugyanazt, ez az egészben a legnagyobb ferdítés.
Valószínűleg FF-re is lehetne gyártani f3.6-os kicsi fixeket, amivel szinte ugyanazt az eredmény kapod mint egy mft 1.8-al, ugyanabban a méretben, csak jönne az nyivákolás hogy nem fényerős. Talán majd a jövőben rendesen tudják ezt is marketingolni, előbb-utóbb úgyis kijön egy épkézláb rendszer. Lesznek kicsi f4-es obik amire sok m43-as is ráugrik, és lesznek nagy fényerejű nagyobb obik is akinek arra van igénye.
Egyelőre még mindig a mft és az apsc a költséghatékony, de az érzékelőket valószínűleg olcsóbb lesz gyártani, viszont nagy fényerejű karcoló obikat kisebb, kényesebb érzékelők elé csiszolni soha nem lesz olcsóbb.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
LX7-nek azért megvan a saját kompaktos képe, ahogy még az 1"-nak is. De azért a nagyobb érzékelőnek nem csak a nagyobb DOF játék az előnye, még ha szeretik is azt gyakran kiemelni.
ati3x: Igen de a nagyobb érzékelő magasabb érzékenységet is bír el, tehát a szűkebb rekesz mellett tekersz az iso-n és elviekben ugyanott vagy.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
rumos14
nagyúr
aham ez kétségtelenül csúnya, egy raw az ugyebár legyen raw, ne legyen benne tömörítés nyoma, vagy legalább legyen uncompressed raw opció is, annak, aki ezt igényli. neked, csillaghúzónak, ez nyilván dealbreaker.
más vázakkal más probléma van, lehet választani h ki mit nyel be. -
rumos14
nagyúr
mi ez a poszterizációs izé? a szar jpeg motor? vagy a tömörített raw miatti bukta? na most aki emiatt nem veszi meg a gépet, azt... sajnálom.a nagylátószögű manuál obikkal való lilulás pedig OK hogy valós probléma, de én vhogy nem tudok csúnyán nézni a Sony-ra azért mert 3rd party évtizedes obikkal nem tökéletes a képe. sztem ez nem egy jogosan elvárható fícsör.
van ott a cégnél sokkal több valódi hiányosság, ésszerűtlenség. -
lenan
aktív tag
Éljen soká, az egyik legjobb rendszer, ehhez nem is fér semmi kétség.
És természetesen ennek is vannak korlátai, hátrányai és előnyei mint bármelyiknek. Nekem nem fér a fejembe miért kell ebből a kérdésből is vallásháborút gerjeszteni itt többeknek. Én teljesen ökumenikus vagyok ebben a kérdésben azt hiszem:-) -
lenan
aktív tag
Én nem bírtam ki a nyomást, és lett A7 - tényleg minősíthetetlen amit a heliarral, biogonnal művel, de még a 35-ösök is határeset - és itt nem csak a lilulás a gáz, hanem az a szétmosott, elkent sarok amiket művel. Ezen semmi progi nem segít. A leica M, M9 éles sarkokat produkál, de kicsi lilulás ott is van. Igazából a legjobb az M8 szerintem, az 1,33 szorzó teljesen elfogadhatóan írja át a látószögeket, 15-20 21-28 35-47 és optikailag tökéletesek maradnak.
talán a nagyobb pixellel jobban fog boldogulni az A7s (vagy nem) -
ati3x
senior tag
Jam. A régi filmes obik sem voltak nagyok. Pl apám szmenáján az a 8 milis objektiv is kirajzolta az ff-et. Persze barátunk azt felejti el hozzátenni, hogy a filmnél nagyjából mindegy volt a feny beesési szöge. A szenzorok meg különösen érzékenyek erre a dologra. No az a7 kicsi bázistávja pont ezen nem segít..
-
Ijk
nagyúr
E-M10 nem felsőkategória, az EM-1 meg 750k a 12-40-el. Ez pedig bizony a FF-es vázak árszintje, ráadásul ott van milcben az A7. Más kérdés hogy az EM-1 egy jóval kiforrottabb váz, sokkal jobb objekív kínálattal. Mégis lehetnek olyan igények ahova az A7 jobb választás, minden hátrányával együtt.
De szerintem 1-2 éven belül lesznek még olcsóbb FF-ek, sony biztos lehozza alsóbb kategóriába is. Ezért is gondolom hogy az PanOly-nak el kellene kezdenie a saját kis FF rendszerét fejleszteni, mert pár év és olyan kiforrott vázak és objektívparkok lesznek a konkurenciánál, hogy az m43 elveszti a versenyképességét csakúgy mint a tükrösöknél.
Egyébként én most EM-1-et vennék valószínűleg.Fryskitt: Sony gyorsan ki akarta nyomni az első FF milcet és olyan is lett, gyermekbetegségekkel teli. Viszont manuálozni régi üvegekkel szerintem kiváló választás lehet így is. Igazából még rengeteg potenciál van ezekben, szerintem AF-ben is előbb-utóbb utolérik, sőt megelőzik a tükrösöket. Aztán maradnak a DF szintű retro vázak, azoknak akik szeretik az OVF-t és a tükrössel fotózást.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
m3ss
veterán
nah most rakerestem a flickr pooljara 135 f2-nek...pff...kremgyar. van egy nagy elonye, meg az elrontott, szar kepeket is feldobja a hatter iszonyat jo kepe van. nem tudom hogy fogom kibirni hogy ne vegyek egy ilyet csak akkor at kell alakitani az obiparkot. lehet 100 macrot tenyleg le kell cserelnem egy 85-re...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
"Profi tájképfotózáshoz melyik része nem felel meg? A 16 MP kevés, vagy mi?"
talan a tajkepzes ami sztem is tulzas, nekem eleg lenne a 16mp. de amugy pont multkor olvastam vmi kulfoldi forumot ahol okoskodtak hogy mennyire kell a d800 felbontasa tajkepezni meg nyomtatni. meg ahogy hallottam eleg jol rajzol a nikon nagylatoja."Biztos szép, krémes, de rekeszelni kell azt is, ha nem az a cél, hogy a szemgolyón kívül semmi ne legyen éles."
ha teljes alakos kepekben gondolkodsz, akar jo tagra komponalva rogton jo lenne 135 f2-on sztemhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Ijk
nagyúr
Miért, rekeszelni tilos makrónál nagyobb érzékelőnél?
Nekem 5 kiló körül lehet a teljes felszerelés, de kirándulásra csak a 18-70-el viszem, esetleg mellé a 35 f1.8-at. Legutóbbi túrán nem a dslr volt a nyűg, hanem az állvány amit egy 100g-os kompakthoz is vinni kellett volna.
Értem én hogy jobb kiránduláson a minél kisebb súly, de nem kell eltúlozni. Azért még senki nem kapott sérvet mert egy D90+18-105 kombót vitt magával.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest