Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #696 üzenetére
Nekem létszükség a fényerős uwa, a 11-16 nagyjából rá van gyógyulva a vázra. Sőt, lehet rá ND1000-et meg Hoya R72-t is csavarni. Mft-re viszont nincs alternatívája. Ugyanez a szitu a telezoommal. Ezt írtam, csak kicsit hosszabban. Ebben mi a demagógia? (Én igazából legjobban egy apsiccra tervezett rekeszgyűrűs Samyang 10/1.8al lennék el, meg egy iso12800on is zajmentes apsicc vázzal, ha volna ilyen.)
Szóval ha létezne egy 8-14/2.8 mftTokina, meg egy kicsi, könnyű, nyitva is penge, stabis 35-100/4 Panasonic, és egy kézbeillő, megfogható, kényelmes vázzal az egészet ki lehetne hozni kétezer euroból, szaladnék megrendelni. Bár igaz, ami igaz, létezik 7-14/4 Oly, meg 35-100/2.8 Pana üveg, EM-1/5, vagy GH3/4, és máris négyezer euro felett járunk. Persze nem muszály ilyen kis szériában gyártott "egzotikus" rendszer-objektíveket venni, meg a legdrágább csúcsvázakat, el lehet lenni használt vázakkal meg két olcsó fixxel is. De a szördparti gyártóknál is kb annyiban merül ki az mft objektívfejlesztés hogy a meglévő, általában apsiccra tervezett darabjaikat kiadják mft véggel, kivéve néhány kis szériában gyártott ezért drága fixet.Demagóg az lett volna ha azt írom mft rendszerrel kapcsolatban hogy aszongya:
Milyen emefté e, hee? Ilyet csak az vesz, aki nettó kütyübuzi, aki még sz@rni is képtelen kimenni az aktuális legújabb ájfonja/ájpedje/ájpodja/ájmekbukproja nélkül, meg persze mindezen limlomok mellett potom nyolcezer euros sztereo hangrendszere van othol, tévéje meg mégsincs abban a pofás kis kéróban, amit apuka vett neki ballagásra az aranylánc meg a hétzenés kázió búváróra mellé, hee, amit természetesen robotporszívóval glancoltat, de azért raklapokon alszik (raklapon b@zdmeg!), mer az mostan a mennő, és csak azért vesz fauwé EOS kabriót a csillivillifixibicigli mellé, hogy kanonos ismerőseit bosszanthassa, hee.
Eddig nekem nem a megfizethető, felhasználóbarát, univerzális jelzők jutottak eszembe mft kapcsán, inkább a (ká- ejrópai zsebekhez)túlárazott, agyonhype-olt presztizskütyü, amiből mindig az aktuális legújabbat muszály birtokolni, hogy aztán fél év és 40-50% értékvesztés után eladhasd a 'csába egy aktuális legújabb presztizsdarabért.
Mi indokolja például a GH4 másfélszeres árát a GH3hoz képest, hee? A 4K(sicc!)? vagy a 96fps fhd? Mekkorát röhögne a fotóstársadalom, ha egy ügyes partizánhacker ugyanezt kihozná a GH3ból? Eseleg megcsinálták a GH3 elb@szott evf-ét, ami papíron nagyon csodálatos tulajdonságokkal bír, csak a gyakorlati betekintési szöge merőleges +/-1 fok, szemüveggel meg nettó önszopatás használni? Mennyibe került volna a használható evf megtervezése, hee? Eladott példányonként 10 centbe? És erre a 10 cent pluszköltségre a részvényesek már a cipőjükkel verték az asztalt a közgyűlésen?Két hete volt szerencsém két napot Würzburgban tölteni, a város tömve volt japán (de legalább is ázsiai) és amerikai turistákkal, akik előírás szerint és kötelező jelleggel fotóztak mindent, amit értek. A sacc/kb statisztikám szerint 50% okostelcsi, 40% kis ezüstszínű milc és 10% közép-felső kategóriás tükrös akármi volt a mezőnyben. Mert az európai fogalmak szerint "entry-level" dslr a japán marketingesek szerint gyerekváz, játékobjektívekkel, gyerekkézhez tervezve. (sőt, kisgyekekkézhez, lásd eos100D). A most bejelentett EF-s 10-18 is szintén egy olcsó pillekönnyű fogkefeműanyag játéklencse, ahogy a többi kitzoom is, "hogy legyen rajta" kategóriájú stabival és közepesen éles(nek mondható) képpel, amit a japán "komoly amatőr" megvehet a tíz éves fiának, és Japánban mindez annyiba sem kerül mint a havi nyolc zongoraórája ugyanannak a gyereknek.
Csóringer ká-ejrópaiak szokják a milceket (mft vagy sem, mindegy) gyerek-dslrhez hasonlítgatni, akiknek csak játékrendszerre van pénzük itt Ká-Ejrópában, ahol egy "kétzoomos" ff-rendszer már nagy értékű vagyontárgynak és életre szóló invenciónak számít. Miközben egész Európa (sőt, az egész nyugati civilizáció) kapuzárási pániktól görcsöl.Bocs a szófosásért.
-
Badb0y
addikt
válasz Mercutio_ #633 üzenetére
De érzékelő méretben nem ugyanaz nem ? MILC-ben van APS-C szenzor, míg 4/3-ban nem igen.
Vagy rosszul tudom ? Zajosság szempontjából meg nem baj a nagyobb érzékelő4/3-os vonalat sosem követtem, ezért is kérdezek
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #606 üzenetére
Időlimit lejárt, bocsánat.
Ezen kivül pedig szeretném kedves engedelmedet kérni arra, hogy mikor új fényképezőt akarok vásárolni, hadd bújjam már a netes teszteket. Mégis honnan máshonnan tudtam volna megállapitani melyik a jobb?
S ezzel ténylegesen zárom is, mert már unalmas...Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #601 üzenetére
Mit nem lehet azon érteni, hogy nem óhajtok veled diszkurzust folytatni a továbbiakban?
De azért leirom neked, még egyszer, és utoljára. Az ár miatt irtam, hogy nem éri meg. Számomra. Fentebb ki lett vesézve, nem irom le újra. Szó sem esett a részemről szenzor méretről, meg stbről. Nekem már a négyharmados méret is bőven elég lett volna a kis bridge után.
Ki is a troll? Aki a másik magyarázatát forgatja ki.
Javaslok egy kis önkép elemzést.Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #574 üzenetére
Tudom, hogy "ergonómiára, meg kezelhetőségre" jobbak.
De engem ez egy kicsit sem érdekel.
Tudom, hogy sokan úgy választanak fényképezőt is, hogy bemennek, és megtapogatják. Engem ez nem hoz lázba. Telefonba se. Még egérbe se. Megveszem ami megtetszik, nem állok neki 200 darabot végigtapogatni.
Nekem ez hobbi, nem munkaeszköz, hogy az a - számomra - 0.3 kép másodpercenként amivel gyorsabb lennék, megérje.
(Most mindjárt megkapom, milyen igénytelen p*cs vagyok, hogy nem érdekel a kezelhetőség. )
De ezzel zárom is veled a kommunikációt, mert már körbe csavarod, csűröd a témát fölöslegesen.
Nem is arról van már szó, amiből kiindult az egész. Most már mindenképp azon igyekszel, hogy megingass a hitemben, hogy jó cuccot vettem. Nem fog menni.Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #562 üzenetére
Bárhol kérdeztem, olvastam, jártam utána a témának, DSLR-ek közt azt mondták, nincs nagy különbség a vázak közt. És ez igaz is. Számomra nem érné meg megvenni egy D3-at pl, mert az is ugyanúgy zajos képet ad. Az 5100, a 3100, és a 3200 közt vacilláltam. Nem a legolcsóbb. A 3100-at már 100ért megkapod, a 3000-rest meg még olcsóbban is ha körül nézel. A 3200 egyárban van az 5100-zal, csak szerencsémre megmaradt akciósan a szegedi árkádban amíg össze gyűlt a pénzem.Nem léphetnénk tovább?
@(#564) MC Pite :
Hm..arra kíváncsi leszek.
Én csak angliában, meg németben "nézelődtem". ebayen legalábbis csak ott volt találatom. Vagy ámerigá, dehát az még drágább, plusz a vám.@(#573) rbalint88:
Nesze neked szólásszabadság, mi?[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #514 üzenetére
Használt? Kösz, nekem nem kell használt. Főleg nem adok ki 60 ezret használt termékért. A mobilomért mondjuk kiadtam 40-et, de azt is bánom. Bár jó a telefon, de ez más tészta.
Használt terméken már nincs garancia, így nem adok neki túl sok bizalmat. (Mondjuk úgy mondani ezt, hogy épp itt a hardveraprón szeretném eladni a régim, eléggé bátor húzás )
Ha bíznék a használtakban, 5100-at, vagy nagyobbat vettem volna. De nekem olyan kell, amin van garancia.Lassan 2 hónapja megvan ugyan, de a folyamatos ingázás, meg a hülye időjárás miatt csak 3szor tudtam vele elmenni fotózni. Szóval még nem igazán van tapasztalatom a kamera terén. Egy teljesen plain pixel-csillagos képet már lőttem, de az nem ér fel madgie képeivel. Majd a nyár folyamán igyekszem belejönni.
(Amúgy startrails mondjuk pont nem érdekel. )@(#515) MC Pite
Öööö.. Milyen nemzetközi piactér? Mert ha ebay, akkor a fentibbi komment eleje illik ide is. Garanciális, bolti áruról lehetett csak szó számomra. Ismerősön át tudtam volna kéz alól szerezni terméket, de azt se léptem meg. Nem érné meg. Ígyis más városban lakom, és más városban van a bolt, ahol vettem. De csak 70 km a táv, így nem vészes. De most, hogy egy pesti üzletben legyen a garancia intézve, vagy esetleg angliába, az nem jó.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #523 üzenetére
Az a helyzet, hogy azok pont nem tetszenek. Vagy legyen szappantartó, vagy tükrös. Szerintem - bár ez nélkülözi a személyes tapasztalatot - ha már a kicsi méret a lényeg, akkor egy tükröshöz hasonló milc nem lesz sokkal kisebb. Okés, hogy evf meg esetleg jobb szenzor, stb, de ha már milc, akkor szerintem legyen "kompakt". Persze ha az ember telét akar rápakolni, akkor jó ha van fogása, de a legnagyobb amit én egy ilyenre ráraknék az egy 50-es manuál. (Ezek ugye az én jelenlegi preferenciáim. Nem lődözök kismadarakra, nem kell a nagytele tartomány semmihez.)
(#525) MC Pite Igazából a lag volt számomra az érdekes. Réges-régen, egy messzi, messzi galaxisban azt olvastam, hogy az evf azért tud lagolni rendesen, már csak ezért is idegenkedtem tőle. Bár igaz, hogy ezt tényleg régen olvastam, azóta meg a fejlődés nem állt meg.
Nem bántam meg a K-30-at, de ha lehet 70 környékén venni használt milcet valami alap obival, akkor erősen elgondolkozok rajta. Majd a nyáron.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #514 üzenetére
Mondjuk ilyen áron simán elgondolkozok rajta, hogy a Pentax mellé rohangálósnak vegyek egy ilyet. Tavasztól őszig szinte mindenhová kerékpárral járok, és azon nem nagyon akaródzik a tükröst cipelni. Főleg, hogy outim van.
McPite evf tesztje is meggyőző volt, bár tény, hogy amik nekem tetszenek külsőre, azok nem olcsók. De ez nem egy túl régi rendszer, mire oda kerülök, hogy megérik a vázcsere, addigra szerintem már - számomra is - elérhető kategóriában is lesznek evf-es vázak. (Hozzáteszem nem túrtam végig az egész internetet, hogy a kismillió változat most éppen mit, hol, mennyiért lehet kapni. Amiket néztem és tetszettek, azok nekem még drágák.)A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #502 üzenetére
madgie az E-M10-et irta, mást nem látok. Úgy nézem az 200ezer, csak maga a váz.
Az E-PM2 most hirtelen nem tudom miben különbözik az E-PL2-től, de már arról is "lemondtam" múltkor. E-P3 minimum, vagy nagyobb.
Tesztek alapján döntöttem igy.
Ezért mondtam, hogy a régebbiek, már megkaphatóak a megfelelő árban. De ugyanigy pont 130 volt múltkor a Canon 1100-asa is, dupla kitobival. Dehát az a szenzor nem kell.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
SylverR
senior tag
válasz Mercutio_ #439 üzenetére
Na látod. Én nem érezném megfelelőnek csillagok fotózására például a kisebb szenzort.
Itt az érzésen van a hangsúly, te magad is azt hangsúlyoztad. Bukta.Nem azt írtam, hogy a régi vázak olcsóak. Azt írtam, hogy a régi kamerák. Kit-ben értem. Csakis kitben jöhetett szóba a kamera vétel, nem vagyok gazdag mint egyesek, akik havonta, évente cserélik a kamerájuk.
Nekem ez most kb 5 évre berendezkedést jelent. Amilyen nagy a fejlődés az m4/3-aknál, ez eléggé veszélyes. Bár az Olyk esetében a P3 és P5 közt már nincs túl nagy változás.Mutass akkor olyan webshopot ahol a Fuji E-X1-ese - ami nagyon megtetszett -, vagy az EP3, EP5, maximum 130 rugóért megkapható. Ne 2 év múlva mutass, most tedd. (Fujinak a kistesója is bárhol néztem 250) D5100-ról is azért mondtam le végül, mert 140-be lett volna bárhol néztem. Képminőségbe viszont nem adott volna annyival többet, mint amennyivel többe kerül.
Nem!
-
-
rumos14
nagyúr
válasz Mercutio_ #465 üzenetére
nekem a stabilizált ekv. 50-es obi és a tökolcsó nagylátó fix ami tetszik a Sony kínálatában, persze a vázak kis mérete, dönthető kijelzője, anyagminősége, videó képessége mellett.
a vak véletlen is közrejátszott abban h NEX rendszerem lett de nem bántam meg. ha pont ilyen obikat akarnék, amiket leírtál, biztos m43-om lenne -
titán
Ő csak arra utalt, hogy Fujira kevés az olcsó objektív. Ami igaz, mindentől függetlenül.
(#466) Ijk
Az ugyanaztól nagyon messze van. Kábé alma a körtéhez. Sokkal fényerősebb ÉS jobb rajzú üvegek vannak Fujira jóval drágábban.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ijk
nagyúr
Miért hagyjuk? Építesz magadnak egy rendszert, ahhoz kellenek üvegek amit meg kell venni. És érdemes mérlegelni hogy 3x annyit megér-e üvegenként hogy kvázi ugyanazt megcsináld vele.
A G-s obikat nem 30 éve gyártják, de még a D-s változatokat sem.schawo: Igen, fényerősebbek, jobbak, de hobbi szinten ez mekkora különbséget fog produkálni? Persze a a kcsivel jobbért ezen a szinten sokat kell fizetni, de az a baj hogy a Fujinál nincs kicsivel rosszabb olcsón.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
fattyu
veterán
válasz Mercutio_ #457 üzenetére
Egen ezzel sajnos egyetértek. Teljesen hülyék. a 35 ös oké meg az 50es oké de itt vége. nekem mondjuk a 35 bejönne. Szerintem valamikor rámozdulok egy hatosra. Az a baj sony olyan kis okos volt a 16os szenzorral... erre már ott is 20 mp meg mittomén. mondanám várok még pár generációt csak addigra már olyan megapixelek lesznek ott is hogy jujj.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
félisten
válasz Mercutio_ #401 üzenetére
Nem is tipikus felhasználásra való a FF gép, hanem efféle réteg igények kielégítésére, bárki, bármit mond.
Tuti én is ki tudnék találni olyan kompozíciót, amit csak FF géppel lehet megcsinálni, de inkább fotózom tovább az E-500-ammal, aminek 8Mpixeles CCD érzékelője van.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Mercutio_ #398 üzenetére
Haverom szobájának a falán egy 3m*2m-es kép van, aminek a 70%-át egy keresztes pók közeli képe tölti ki.
Azt hiszem, 36Mpixeles a kép.
Elég közelről kell nézni, hogy meglássuk a pixeleket. Persze a poszter elkészítése is belekerülhetett több tízezer Ft-ba, mert nagyon masszív papírra készült, és megdöbbentően éles.
A hölgyek általában sikítanak a szobába lépve.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
ati3x
senior tag
válasz Mercutio_ #220 üzenetére
Jam, bírom ami itt megy eccer az, hogy pl a 12-40/2.8 Mft obi igazából, FF-en vmi ekvivalens 4 5.6 körül felel meg. Dof miegymás, majd amikor valaki rámutat hogy a nikkor 24-70 2.8 on nem igazán rajzol a széleken, akkor sebaj, le kell rekeszelni 5.6-ra oszt ok.. Kb árban ugyanaz a 2 obi.. Meg így meg úgy az A7.. csak 450 a váz. Bezzeg az em1 kitben a 12-40-el 750. (persze azt nem teszi hozzá az emberünk, hogy a 8000 ért kiváltott klubbtagságival már 600 kiló. Az is nagyvonaluan elfelejtődik, hogy pl 24-70/2.8-as obi az másik 400 az a7-re.. (most olyan lényegtelen featureokra nem is térek ki mint az AF sebesség mind az a7 en és az em1-en.. PD-af ide vagy oda) Akkor arrol máe nem is beszélek, hogy itt jelenleg az EM-5-öt is megkapod kitben a 12-40-el kb 470-ből..(plusz akcióba jelenleg adnak ehhez a kithez egy 40-150-es zoomot ajándékba)
-
tabu3x
tag
válasz Mercutio_ #205 üzenetére
szerintem, erre gondolt (forrás: dpr), nem légből kapott amit mond:
"Equivalent apertures tell you how the lens compares to a full frame lens with similar characteristics - much as the more familiar 'equivalent focal length' does. However, rather than telling you which lens has a comparable field-of-view, it tells you which full frame lens would provide the same control over depth-of-field and the total light hitting the sensor." -
Ijk
nagyúr
válasz Mercutio_ #148 üzenetére
Igen az EM-10 felett át fogok siklani mert azt mondtam hogy a felsőkategória árvonalában ott van a FF. Az EM-10 akkor sem felső kategória ha még tízszer leírod hogy a felsőkategória tudásának X százalékát birtokolja.
Nem tudtam hogy csak akkor írhatok valamiről ha van pénzem megvenni. Kérd meg a modikat hogy módosítsák a szabályzatot, ezentúl csak arról beszélhetsz ami már volt a kezed alatt.
Azt írhattam le, hogy nekem nem gond a nagyobb súly, méret. Sőt nekem kell is mert egy kisméretű szappantartót nem lehet normálisan megfogni, esetleg másodgépnek, aki megengedheti magának.
Egy kis kompaktnak is ekvivalens látószöge van egy adott FF üveghez, mégse rakja senki egymás mellé.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Mercutio_ #127 üzenetére
Milyen mínuszt pakoltam az m43-ra?
Vannak kijelentések amivel nem értek egyet. Ilyen hogy FF-re nem lehet kis objektívet készíteni, nagyobb érzékelővel rosszabb makrózni, nagyobb érzékelőhöz drágább üveget gyártani.Ezt meg igazságosabb lenne a zeiss 55-ös mellé rakni. Jó kis trükközés az hogy negyed akkora érzékelőhöz bedobnak ugyanolyan fényerejű obikat és lehet vele villogni mennyivel kisebb.
Árakba meg valóban nem ástam bele magam, de mivel az A7 is 470k, nem mondanám hogy nagyon magasabb árkategóriába esik az EM-1-nél.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest