- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RAM topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Tippmix46 #649 üzenetére
Van nehany kameraallas aminel tenyleg nem tunik HD-nek a felvetel. Sajnos mivel mas HD csatorna nem kozvetiti igy nem tudom eldonteni, hogy ez kodolasi problema vagy az a par kamera a palya szelen csak sima SD... De pl a nagytotal kepek lazan HD-sek, ill a studioban a kozepso kamera, viszont a ket szelso amivel a riport alanyokat portrezzak szerintem nem HD.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
ZewaDeluxe #646 üzenetére
emberek, ki beszél a 20 éves Antal Imrés műsorról...naná, hogy az nem tűéles.
Én arról beszélek, hogy van egy m1 HD adás, ami HD, 2012es adás, mondjuk meccs élőben és nézi az ember és mégsem olyan tűéles mint a ESPN America..ez miért van vajon????????,
-
canniball
nagyúr
válasz
Tippmix46 #645 üzenetére
Igen, sajna nekem is úgy tűnik hogy az m1 (nem HD) sajna gyengébb mint mások.
ZewaDeluxe!
"A TV oldalán a slot felett is csak CI vagyon írva."
Oda úgy tudom soha nem is írják hogy +, az én C szériás TV-men is csak annyi van hogy Common Interface. Csak az útmatató CI-üzembehelyezős részéből tudtam meg hogy mi a helyzet, ott írják hogy helyezzem be a CI vagy a CI+ kártyát."Évek óta megy nálunk egy UPC csomag..."
Az akkor kapufa, azt hittem most köttetted be. -
ZewaDeluxe
tag
válasz
canniball #642 üzenetére
Érdekes a link, amin az szerepel, hogy CI+-os a slot. Nem vagyok szaki, tehát nem zárom ki, hogy erről van szó, de ezt egyébként sehol nem jelzik. A TV oldalán a slot felett is csak CI vagyon írva.
...A szervízlapot viszont nem értem. Milyen szervízlap? Évek óta megy nálunk egy UPC csomag, eddig volt a házban 3 db médiabox, most kértem az egyik helyett egy kártyát, amit postán küldtek el. Azt mondod, hogy ezzel együtt (idővel) változtatnak azon, hogy mi jön a koaxon?
Szerk: hogy mi HD és mi nem... Gondolom vannak HD felbontásban műsort közvetítő csatornák, amelyek bizonyos műsorai "élnek" is ezzel a felbontással, mások nem. Most megy például az M2-n egy huszonX éves ismétlés Antal Imrével. Az M2 logo tűéles, de a műsor maga hozza a régi formáját...
A natív források adnak igazán hű "képet": Eurosport HD vagy például az ESPN America HD élő közvetítései.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
canniball #644 üzenetére
amikor néztem a meccset nem azt mondom hogy nem HD, de valahogy nekem gyanús...
egyébként amikor csak sima UPC digital bronzom volt HD-k nélkül, akkor is az M1 képe másabb volt, mint mondjuk a Tv2 vagy RTL...és nem jobb....
Igaz a Viasat3, Filmmúzeum stb-nél azért jobb volt.
-
canniball
nagyúr
válasz
ZewaDeluxe #640 üzenetére
"...CI (nem CI+) csatlakozóval felszerelt TV-mhez."
E szerint mégiscsak lehet hogy CI+-os az a TV."...olyanok is bejöttek, ami elvileg nincs a csomagunkban..."
Amíg le nem zárják a szervízlapot mindent tudsz nézni.Tippmix46!
Az m1HD csak akkor igazi HD ha kint van a sarokban a logo. Egyébként csak felkonvertált minőség. -
Tippmix46
senior tag
válasz
ZewaDeluxe #640 üzenetére
Discovery, Eurosport, National az HD, az M1 az sokszor gyanús, de az is HD, csak mégis néha minta...
Nekem se volt a D5500as a listán, de jó vele.
-
ZewaDeluxe
tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Csak egy infó - hátha érdekel-érint valakit: rendeltem én is egy UPC Media Card-ot, a SAMSUNG LE-32B550 -es, kb. 2 és fél éves CI (nem CI+) csatlakozóval felszerelt TV-mhez. A TV-n frimware-frissítés nem volt, minden gyári.
Beállítás: sima automata keresés (kártyát még nem behelyezve) digitális csatornára kábelen (nem kellett megadni sehol a UPC-t mint szolgáltatót)
Talált vagy 160 digitális csatornát (TV és rádió + egyéb szolgáltatások)
MTV1 HD-ra rákattintva annak rendje és módja szerint kiírta, hogy kódolt adás. Ekkor kártya bedugva a CI-nyílásba. Kb. 1 perc azonosítás, és ennyi. Minden csatorna tökéletesen működik, sőt olyanok is bejöttek, ami elvileg nincs a csomagunkban (HBO HD például).Korábbi visszaolvasásban szerepel a svájci UPC honlap, ahol a "kompatibilis készülékek listája" jóval bővebb, mint az itthoni UPC-lista. Az itthonin nem szerepel a TV-m, a svájcin igen.
Működik is.Most épp a Helsinki-ben zajló atlétikai közvetítés megy a EuroSport HD-n. Káprázatos. Az M1 HD már nem olyan káprázatos, de még így is fényévekkel jobb, mint a standard mediaboxos, SCART-os "megoldás".
Szóval: régebbi készülékek tulajdonosai! Csekkoljátok a svájci honlapot és ne csüggedjetek!
A svájci honlap - görgess az aljára, ott érhető el a készüléklista...
-
sita77
csendes tag
Valakinek sikerült,már néznie az m3D-csatornát?
-
air
nagyúr
Azért az UPC is bebiztosítja magát ilyen esetekre.
Ha valaki telefonon keresztül rendeli meg a mediacard-ot, akkor nyilatkozni kell, hogy a készüléke szerepel a kompatibilitási listán, ellenkező esetben a nem megfelelő működésért az UPC felelősséget nem vállal. Ezt egy határozott "Igennel" szóban meg kell erősíteni. -
vtechun
veterán
tételezzük fel, hogy van
most csak elméletben érdekel, mert hallottam olyan véleményeket, hogy csak és kizárólag azokkal a tvkkel megy amelyek fel vannak tüntetve a honlapon, de ez gondolom hülyeség, inkább úgy helyes, hogy azokkal volt tesztelve, de nincs korlátozva mivel használod, ha az kompatibilis a témával - szerintem
-
bbalika81
aktív tag
Szia, csehorszagra van állítva es utáni indítottam a keresést.
Az ekezetek jó, csak az óra van minuszban 1-el, es nem tudom h miért.ha manualisan beallitom az időt tv-n a műsorok kezdési ideje akkor is egy órával vissza van.pedig cseh országgal azonos idozonaban vagyunk....Es ne nyelvet allisd hanem az antenna beallitasnal.
-
vtechun
veterán
Szerintetek megoldhato az, hogy egy pc-s tunerrel mukodjon a dolog? Oszinten szolva nehezn tudom elkepzelni, hogy nem, csak azert megkerdem, mert nem latok ra annyira erre a dologra
-
bigdady
nagyúr
Hali.
Adott egy tavalyi sony lcd tv mediacarddal.
A műsorújságon nem jók az ékezetek. Írjátok hogy ilyen ország meg olyan ország, de merre kell keresni ezt a beállitási lehetőséget? Sehol nem találok ilyesmit.
Ötlet? thx -
dezz
nagyúr
Hát, ahhoz képest, hogy jópár 60-70 éves mozifilm úgy néz ki HD-ban, mintha csak pár évvel ezelőtt vették volna fel...
Nyilván valami régi analóg Beta SP szalagról játszották be. (Azt azért nem feltételezném, hogy VHS-ről.
) Bizonyára elérhető sokkal jobb forrásból is, csak arra lusták voltak vagy sajnálták rá a pénzt.
-
-
solti
senior tag
válasz
Tippmix46 #619 üzenetére
Az vajon csak a tv-m hibája, hogy mikor a képernyő szélére kerül a labda (főleg a tetejére kirúgásnál), akkor a felső 1-2 centiméteres csíkban a labda mindig szétesik kicsit, de utána megint egész jó (Samu ue32d6100).
Egyébként nálam szép a kép, a fűszálakon lehet látni sokszor, hogy azért van felbontás.
Ami viszont borzasztó volt, az tegnap fél perc erejére a DirtyDancing az RTLKlubon... szerintem az még SD-n is szutyadék volt, olyan jó VHS minőség... -
-
dezz
nagyúr
Van, de nem a képminőségben (ez alatt finomabb különbségeket értve). A jobb kábel magasabb sávszél stabil átvitelére képes. A rosszabb kábelnél a max. elméleti sávszél közelében gyakrabban fordulhat elő adathiba, ami a ma már általánosan alkalmazott HDCP-s adatvédelem használatakor érvényteleníti az egész frame-et, ilyenkor vagy fekete kép jelenik meg vagy az előző, még jó frame, ami akadozó képet jelent. (HDCP nélkül sem apró különbségekről van szó, hanem kieső sorokról, véletlenszerű pixelcsoportok megjelenéséről, stb.)
Ez kb. olyan, mintha egy SATA vagy USB kábel minőségéről beszélnénk...
A csatik aranyozása (ami pl. jelentős drágító tényező) a korróziótól véd, ami idővel kontakthibákhoz vezet.
(#613) Gabor970: Ezeket max. a box után, annak HDMI kimenetére lehet tenni. Viszont nem biztos, hogy HDCP esetén is működik, mert annak "feltörése" illegális, olyan eszköz elvileg nem forgalmazható.
Ja, a másodikban van tuner is, de nem látok a specben CI+ slotot...
-
dezz
nagyúr
válasz
Tippmix46 #606 üzenetére
Hát igen... Erről beszéltünk páran még jónéhány évvel ezelőtt (már láttunk ilyet). De a közvélekedés még az volt, hogy "Á, minek a HD!?"...
(#608) Gabor970: Nyugodtan leírhatod priviben, sőt megkérlek rá! Jó pap holtig tanul, hátha megtudok valami újat.
(#609) Tippmix46: Ha lenne is ilyen, csak a kódolatlan csatornákat tudnád rögzíteni, ami jelenleg csak az m1. (Digivel mondjuk jobban járnál, ott egyelőre minden kódolatlanul jön.)
Inkább egy rögzítős TV kellene neked. Az a kódolt adásokat is rögzíti (külső/belső HDD-re vagy memóriakártyára), a kódolással együtt.
-
canniball
nagyúr
-
Tippmix46
senior tag
-
dezz
nagyúr
válasz
Gabor970 #604 üzenetére
A HDMI kábel digitális jelet visz át. Itt nincs minőségromlás, mint analóg kábelekkel. [Még csak a jitter sem számít, mint az SPDIF-nél.]
Ha HDMI-ről nem ugyanolyan jó a kép, az nem a kábeltől van (és nem is a tunerekhez van köze), hanem vagy a box nyúl bele a képbe (pl. eleve deinterlacelt képet küld HDMI-n), vagy a tévé (pl. ha nem 1:1 pixelmappinggal jelenik meg a HDMI képe, ez amúgy legtöbbször állítható a menüből).
-
dezz
nagyúr
válasz
canniball #592 üzenetére
"Ha a TV-ben jobb a tuner mint a boxban akkor simán lehet jobb a minőség."
Ez csak analógnál lehet. Digitálisnál ugyanaz a jelfolyam. Rosszabb tunerrel max. jól látható képhibák jönnek be, akadozik, ilyesmi.
Ha tényleg jobb Mediacarddal, az amiatt lehet, hogy pl. a box valamilyen képfeldolgozást csinál. Pl. lehet, hogy eleve deinterlacelt képet küld a tévére, de a tévé deinterlacingje jobb.
-
pomk
őstag
Sikerült megoldanom a problémát. Leírom, hátha valakinek segít a jövőben:
Lépések a UPC Mediacard-os füzetben leírtak szerint, de a keresés előtt a következő képpen módosítottam a beállításokat:
Frekvencia(kHz): 346000 (UPC füzet hátulján 346 MHz van, ezt átváltottam kHz-re, ezért adtam meg ennyit)
Symbol rate(kS/s): auto (nem is tudom állítani)
Moduláció: auto(nem is tudom állítani)
Hálózati azonosító: 43120 (Veszprém-et kinéztem UPC füzet hátuljából)
Induló frekvencia: 46000 (ez a lehető legkisebb érték, amit be lehet állítani)
Záró frekvencia: 862000Ezt követően keresés indítása, és újra megtalálta a ~120 csatornát.
Most már csak a Medicardba kell életet lehelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Autós topik
- Robot fűnyírók
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest