Hirdetés
-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spagyi
tag
Egy ilyennel működne a UPC-s ártya vajon?
-
-
Gabor970
addikt
Én is UPC Directtel kezdtem, ahhoz lehet mindenféle neki szabvány kártyafogadós beltérit használni, szerintem lehet a TV-hez is olyan CI modult venni, ami kezelné a kártyát. Viszont, ha jó tudom, ezt nem lehet olyan kártyával megtenni, ami már hozzá van "házasítva" egy korábbi eszközhöz, hanem kell egy szűz kártya, és saját CI modul, menni fog. Jó TV lehet
Csak nem egy pana VT?
-
Spagyi
tag
Sziasztok!
A média card műdolddal működik? Nem teljesen tiszta ez a dolog hogy hogy is van. :S -
Friss ropogós NIT
-
Gabor970
addikt
válasz
HofiZoli #986 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, meg is lett!
Valóban, csak sport1 HD vanMeg lett minden ami hiányzott.
Szlovákra állítottam a nyelvet, ahogy többen ajánlották, és korrekt az ékezetkezelés is. Jó lesz ez! Már meg is csináltam az 1-es saját csatornalistát az összes HD csatorna + Echo tv, nagyon más nem is kell, sőt, van pár retekklubféle ami attól, hogy HD, még nézhetetlen (nem a képminőség) -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Végre vettem a fáradtságot, és váltottam én is Mediacard-ra. (pontosabban mintegy plusz készülékhez, elhoztam egy modult, de még nem adtam vissza a STB-ot)
Tévém: Samsung PS50C430 a legutolsó hivatalos firmware-el. Van pár HD adás ami így mediacarddal nincs meg. Sport1 HD, Sport2HD, és a History HD. Volna valakinek ötlete? Amúgy jól működik, bár kicsit fürgébben is megjelenhetne az adás képe ahova kapcsolok, de igazából ez nem nagy gond.
Megértem kigyomlálni a felesleges -pl.: SD HD dupla- illetve kódolt csatornákat. (gold HD csomagom van)
Elkínlódtam a saját sorrend felállításával is, de még nem is végeztem. Lesz vele még meló, de legalább olyan sorrend lesz, amilyent én akarok. A képminőség nagyon jó, nem nagyon tudom mondjuk azt mondani, hogy feltétlen jobb, mint STB-ról, de hozzátartozik, hogy ugye a képbeállítások is másak.Köszönöm!
Gábor -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most az alábbi UPC üzenet van a TV-n és minden csatornát kódoltnak ír, nem tudnátok segíteni mi lehet a probléma? Megpróbált TV ki-be kapcsolást, kikapcsoltam tv-t médiacard-ot vissza majd tv bekapcsolás, de így sem jó.
The set-up is now being finished,this can take
a few minutes. Thereafter, you will be able to
enjoy UPC Digital Television.Ha tudtok légyszi segítsetek.
-
Ígéretük szerint lesz elég sok natív HD anyag.
Ha a HD felirat üres akkor van felkonvertált műsor, ha tele akkor natív. Hogy a valóság mi azt nem tudom de az újabb sorozatok esetén nagy valószínűséggel natív lesz. Plusz azt mondják, hogy a saját gyártású műsorok is azok lesznek. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Rtl Klub HD frekvenciát nem tudtok Miskolcon?
-
Sabi74
csendes tag
Hát igen, örülök is, egy rossz szavam sincs, a szlovákkal amúgy is nagyon hadilábon állok!
Bár van hogy eltelik pár másodperc mire beugrik, hogy az angol mellet ne várjam, hogy egyszer csak majd megszólal a magyar narráció!
Így legalább amíg át nem kapcsolok magyarra, gyakorlom az angolt!
Tulajdonkép így szinte tökéletesen meg lett oldva a problémám!
Még egyszer köszönöm az illetékeseknek! -
Sabi74
csendes tag
Tisztelt uraim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy többetek is vette anno a fáradtságot, és kipróbálta a Mediacard-ot szlovák beállítással, az EPG karakter problémái miatt!
Én kb 1 hónapja nézem a hülyén megjelenő EPG karaktereket és keresem a megoldást, nem nyugodtam bele! (Akkor vettem egy ue46es7000-et, kisebb vagyonért, de én vagyok a hülye, hogy ennyit költök egy TV-re!
)
Kis visszaolvasás után most átállítottam a digitális csatornákat szlovákra, újrahangoltam, és lőn csoda, TÖKÉLETES az EPG, az idő sem csúszik természetesen!
Bár ebben a pillanatban vettem észre, hogy a dupla szinkronhanggal sugárzó csatornák (pl.: Nat.Geo HD) alap esetben (még csatorna váltáskor is!) angol szinkronhanggal jönnek, úgy kell átállítani magyarra, de legalább lehet.Kicsit macera, de inkább ez mint a rossz EPG!
De feldobom a kérdést, van-e ötlete erre valakinek! Persze közben nézem a TV-n a beállításokat.
Üdv mindenkinek. -
-
Gabor970
addikt
-
Samtron
csendes tag
Hali!
Kérdésem lenne felétek!
Ha kábeles UPC és Digi is van, akkor hogy lehet (kell) összehozni, úgy hogy mindkét szolgáltató által kínált csatorna a házban található 2 db tv-n egyszerre jöjjön! Természetesen mind 2 tv-n külön lehessen választani műsort! Analóg tv-k! -
-
canniball
nagyúr
-
válasz
canniball #960 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Most próbálom megetetni a TV-vel, de az importálás végén azt írja, érvénytelen országadatok. Nekem eddig a digitális csatornák Észtországra voltak rakva az ékezetes karakterek hibája miatt, azt hittem ez a gond, visszaraktam Magyarországra, de így is ugyanazt a hibát dobja. Neked Magyarország volt beállítva az exportálás előtt?
-
canniball
nagyúr
A korábban elhangzottak alapján ráálltam az 1-es csatornára és indítottam egy újabb keresést úgy, hogy átállítottam teljesre (a "gyári" Hálózatról), eredmény: 198 digitális csatorna. Ez után ismét lefuttattam egy keresést úgy hogy nem piszkáltam el, az eredmény: 202 digitális csatorna.
Úgy láttam előbbi módszerrel 6, utóbbival 8MHz-enként ugrik, hogy a közte lévőket keresi-e azt nem tudom. A korábban nevezett két csatorna egyik módszerrel sem jött be.
"Nekem még mindig nincs a Duna HD, Duna World HD, m1 HD, m2 HD négyes (tehát amik 610 MHz-en mennek)..."
Nálam nincs velük gond. Nekem is C530-am van (csak LCD) és nem lakunk messze egymástól, itt a csatorna-exportom próbáld meg importálni. De előtte azért a biztonság kedvéért csinálj te is egy exportot. -
solti
senior tag
hali, nem tudom van-e értelme annak, amit írok, de nekem samsung tv-vel (ue32d6100) volt olyan tapasztalat, hogy nem volt mindegy, melyik csatornán állok, mikor a keresést indítom... Ha 1-esen voltam, akkor megtalálta azt is, amit előtte nem... de lehet, hogy ez csak a véletlen műve...
-
Nekem még mindig nincs a Duna HD, Duna World HD, m1 HD, m2 HD négyes (tehát amik 610 MHz-en mennek), pedig megint újrakerestettem! Senki nem találkozott hasonlóval?
-
Michele
tag
Üdv srácok ,
Szeretnék venni egy Mediacard kompatibilis kicsi tv-t
Ezeket néztem de ,nem találok semmit se róla ,
se a nemhivatalos listában nincsenek benne ,és a holland upc is azt írja nem jó egyik seSAMSUNG UE22D5003BWXXH
SAMSUNG UE22ES5000WXXH
SAMSUNG T22B300
Nem tudtok olyan Samsung modellt ami menne a Mediacard-al és max 22 coll??
Előre is köszi
-
bozsozso
őstag
Szia,
Nálam a táblázatból egyetlen egy frekvencián nem találtam meg az adott csatornát az is a helyi TV volt így nem is nagyon foglalkoztam vele viszont azt régebben is másik frekvencián találtam meg.
A táblázatban pl. Budapest m1 HD-nál ez van: 2/1704 Ez mit jelent, és hogy lehet felhasználni? Köszönöm előre is!
Sajnos ezt nem tudom, mert csak a frekvenciákat használtam a táblázatból nem is kerestem rá a választ, de biztosan lesz itt olyan aki meg tudja mondani.
-
válasz
bozsozso #944 üzenetére
Köszi a linket!
De Te hogy bírtál további részletekkel rákerestetni?
Nekem Samsung PS50C530 plazmám van, kézi tárolást választva csak a frekvencia, a moduláció és a szimbólum adható meg. Ha viszont beírom, hogy 610 000 KHz / 6900 / 256 QAM (ennyit tudok megadni feltételnek), akkor 0 a talált csatornák száma!
A táblázatban pl. Budapest m1 HD-nál ez van: 2/1704 Ez mit jelent, és hogy lehet felhasználni? Köszönöm előre is!
-
válasz
bozsozso #939 üzenetére
Ezt én is észrevettem, most újrakerestettem mindent. Az Eurosport 2 HD és a Super TV 2 HD meg is jelent saját néven, de m1 HD, m2 HD, Duna HD és Duna world HD nincs a listában (tehát amiknek 610 MHz-en kellene lennie - és ha manuálisan próbálok rákeresni a 610 MHz-re, akkor sem talál semmit). Van esetleg tipp, hogy mi lehet a gond?
Erdőkertesen vagyok egyébként. Az ötleteket előre is köszönöm!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy csatornák helyet cseréltek? Nálam az m1HD helyére a eurosport2HD az m2HD helyére pedig a supertv2HD került. A csatornák nevei viszont megmaradtak. Nem tudjátok mi lehet a probléma? Samsung TV-m van és nincs a támogatottak listáján, de eddig nem volt vele semmi gond.
-
Csibcsala
tag
Egyes Tv-ken a régiót kell átállítani, németre vagy svédre.
-
canniball
nagyúr
válasz
urbanjozsi #936 üzenetére
Nem tudom mijaza PIN kód amit kér(t), nálam az országnevek közül lehet választani.
A képen csodálkozok hogy rosszabb, biztos a digitális adást nézed és nem az analógot?
-
pontazire
csendes tag
Én is beüzemeltem a CI kártyát (HD). Panasonic G30 (TX-P46G30), eddig tökéletesen működik. Bár kissé zavaró a hosszas azonosítási folyamat minden bekapcsoláskor. A HD adások kristálytiszták, EPG is rendben.
-
canniball
nagyúr
válasz
urbanjozsi #933 üzenetére
Milyen kódokat?
-
canniball
nagyúr
válasz
urbanjozsi #931 üzenetére
Más országot kell választani a hangolás elején, azt hiszem a cseh vagy a szlovák jó erre. Csak ugye ez azt jelenti hogy újra kell hangolni, illetve ezzel a módszerrel nyáron az időeltolódás miatt lesz egy óra difi amit nem minden készülékkel lehet korrigálni.
-
urbanjozsi
senior tag
Ma hoztam el egy kártyát a UPC-től, határozatlan idejű szerződéssel. Nem kell hűséget aláírni. Csak havi 1500-at csengetni
Képminőségben van különbség a kártya és az STB közt? Első ránézésre a box szebb képet ad.
Mondjuk kártyán még csak a csatorna felismerésig jutottam, nem mélyedtem bele teljesen.
Azt látom, hogy az ékezeteket nem csípi. Van erre megoldás? -
Bubanc
aktív tag
Valaki tudja esetleg, h milyen ci modult használ a UPC? Alá akarnak íratni egy evet csak a modul miatt, amit én nem szeretnek... Köszi előre is!
-
ketkedo612
tag
A G10-zel nincs tapasztalatom, de kicsi a valószínűsége, hogy ismeri a CI+ szabványt, mert elvileg 2008 novemberben jött létre az a társulás ami döntött a szabvány piaci bevezetésről.
A 2009-es G10 TV-k alaktrészei ekkor már a gyártó sorokon voltak.In November 2008 the CI Plus Forum was disbanded and at the same time a new organisation, the CI Plus Limited Liability Partnership (CI Plus LLP), was created to take CI Plus forward to market launch.
Forrás: http://www.ci-plus.com/index.php?page=what
-
peti85
senior tag
Nekem Panasonic TX-P50S10E, tesómnak Panasonic TX-P42X10Y tévéje van. Hivatalosan nem támogatják a CI+ szabványt, azonban a nem hivatalos listában szerepel a G10-es Pana, ami szintén nem támogatott, valaki mégis betette.
Van valakinek tapasztalata ezekkel a TV-kel?
-
M1Bali
tag
válasz
Gubek-Einste #918 üzenetére
Nem szeretném minősíteni a TV leírását, de abból nem sok minden derül ki.
Ez pedig nem biztos hogy a TV saját jelzései, de lehet hogy tévedek. -
-
M1Bali
tag
Üdv.
Meg tudná valaki mondani hogy a médiacard HD-t használva a műsor infójában mit jelentenek az ikonok? -
retro03
tag
Nagyon dicsérik a UPS-t de sajnos nálunk még nem aktuális a telepítése
-
válasz
bozsozso #913 üzenetére
BUÉK!
Picit visszaolvasol, és látod, hogy szinte minden 2. hozzászólásom egy link a frekitáblázatomra.
E szerint Miskolcon a 298MHz-en kellene megtalálnod.Sőt, ahogy nézem már neked is linkeltem 1x...
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Először is BÚÉK minden kedves fórumozónak és családjának. A UPC ismét nem gondolt a médiacard-al rendelkező ügyfelükre és nem közölte (vagy csak én nem találom soha), hogy miskolcon milyen frekvencián fogható az RTL2. Ha valaki tudja akkor ossza meg.
Előre is köszönöm.
-
canniball
nagyúr
-
Gabor970
addikt
válasz
Gubek-Einste #909 üzenetére
nno, épp ma jutott eszembe, hogy irány a UPC, és cseréljük végre le a STB-ot mediacardra. És az első kérdés ez a médiatár lett volna. Nos meg is kaptam tőled a választ
hát ez nem igazán jó..... Igaz nem gyakran, de időnként azért szoktuk használni.
Valaki korábban írta, hogy C sorozatú samsung TV-vel működik neki a mediacard. Rég nem jártam itt, valaki esetleg megerősítene, hogy PS50C430-as samsung esetén valóban cserélhetek?
Köszönöm!
-
A box használata mellett számomra a legerősebb érv, hogy Mediacard-dal nincsen Videótár amit én szinte napi szinten használok. AXN Videótárban van olyan film/sorozat amely a tévében csak SD volt, Videótárban pedig van HD is, ingyen, legalább 1 hétig vissza lehet nézni de van olyan amely 1 hónapig lehet megnézni. HBO on Demand-en pedig a saját sorozatok már hétfő reggel fent vannak függetlenül attól, hogy mikor kerül adásban, sőt van olyan amely már hetekkel korábban fent van. Most pl. a Válaszcsapás 3. évad fent van szinkronnal, korábban csak felirattal volt elérhető, a tévés bemutató csak tavasszal várható. A legtöbb műsor 4 hétig elérhető de néhány saját sorozat akár 1-2 hónapig is fent. Az HBO csatornáin adásba kerülő sorozat/film többsége a következő hétfőn kerül be az on Demand kínálatába.
-
pepe76
csendes tag
válasz
canniball #905 üzenetére
Akkor ott valami nagyon el volt kefélve a TV-vel.
Nem a kép minőséget értettem, az jó volt, hanem úgy általában a TV-zés minőségét. Lassú volt a csatornaváltás, az EPG nem tudott magyar ékezeteket, és nagyon hiányzott a kicsinyített EPG, hogy csatornaváltás nélkül végig tudjam nézni, hogy épp most hol milyen műsor megy. Na és persze a műsorfelvétel se ment. Szóval az STB minden idegesítő hibája ellenére még mindig sokkal jobb volt.
Viszont most vettem egy Pana plazmát, az tud műsort felvenni, ezért most megint gondolkodom a medacardra cserén. De a több tuner az STB-ben még mindig amellett szól. Na meg a sorozatfelvétel, amit rendszeresen használok. Sőt a TV-m valószínűleg a rádugott HDD-t sem képes magától lekapcsolni, szóval vagy én kapcsolgatom, vagy magasabb marad a fogyasztás STB nélkül is. Az STB-t én rádugtam egy időzítőre, így csak azokban az órákban van áram alatt amikor várható TV nézés, szóval a fogyasztása nálam nem olyan nagy probléma.
Szóval nem is olyan könnyű kiváltani az STB-t, legalábbis ha kihasználod ezeket az extra funkciókat.
-
Omega81
senior tag
Gondolkodtam ezen, de a jelenleg igényelt boxnak is van "kihordási ideje", azaz a havi díja akciósan annyi amennyi, ha visszaadom mert jó a kártya is, akkor visszamenőlegesen fizethetem a különbözetet (több, mint 3.500,- Ft). Ki van ez találva. Kár, hogy nincs igazán konkurenciája a UPC- nek, itt Nagykanizsán az utcánkban a Digi csak arra volt jó, hogy szétbarmolta a UPC- s kábeleket (azok meg hagyták?!)... ááá. Hagyom a francba, úgysem sokáig tudom fizetni.
-
pepe76
csendes tag
hogy immáron a box cseréje media kártyára 3.500,- Ft- ba fáj. ... Rugalmatlan egy bagázs ... az helyett, hogy adnának egy kártyát kipróbálásra és ha beválna, maradhatna. Szóval én továbbra is várom, hátha betoppan egy Kolléga, aki UPC média kártyát használ gond nélkül Sharp LC-32LE510E televíziJó készülékkel.
Még ne a cserén gondolkodj, hanem igényelj egy extra mediacard-ot határozatlan időre, ami ezer valahány forintba kerül havonta. Így ki tudod próbálni a Tv-del, és ha nem megy csak le kell mondani. Én ezt csináltam 1 hónapja a Philips 7404-emmel, ahol ugyan működött de a minősége meg sem közelítette az STB-jét, ezért maradtam annál.
-
válasz
bozsozso #900 üzenetére
A UPC NITFrekvenciatáblázata szerint:
Miskolc 362MHz: Animal Planet HD, History HD, Sport1 HD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az UPC május elején indított, mindössze egy CI+ kártyát igénylő szolgáltatását.
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest