Hirdetés

UPC Mediacard villámteszt: digitális HD adások médiabox nélkül

Hirdetés

Mi az a Mediacard?

Az UPC Magyarország bejelentette, hogy 2012. május 4-én elindítja Mediacard nevű új szolgáltatását. Ezzel az arra alkalmas, viszonylag új tévékészülékeken külön médiabox bevetése nélkül is lehetővé válik a nagyfelbontású digitális tévéadások megtekintése. Elméletileg nem kell mást tenni ehhez, mint a szolgáltató által biztosított CI+ kártyamodult a televíziókészüléken található, erre szolgáló nyílásba tuszkolni. Mivel ez egész jól hangzik, örömmel csaptunk le a lehetőségre, amikor a UPC felajánlott egy tesztpéldányt, hogy saját szemünkkel győződjünk meg róla, mindebből mi igaz.

Egyszerű beüzemelés

A kártya egy kisebb könyv méretű dobozban érkezik. Ezt kinyitva elméletileg találunk benne egy használati utasítást is, viszont a tesztdarabból ez hiányzott. Maga a termék két részből áll, ugyanis a fém készülékházba kell beledugni a bankkártya méretű és felépítésű UPC kártyát (Smartcard a neve). A Mediacard minden olyan tévékészülékkel igénybe vehető, amely rendelkezik kártyabefogadó hellyel, digitális kábeles vevőegységgel (DVB-C tunerrel) és a UPC nemzetközi tesztlaborjában hitelesítették kompatibilitását a Mediacard használatával. Itt meg lehet nézni, hogy pontosan mely tévékkel képes együttműködni a szolgáltatás .

A működéshez nem szükséges mást tenni, mint az UPC koaxiális kábelét a digitális tévétunerhez csatlakoztatni, majd el kell indítani a tv digitális csatornakeresését. A vételi módnál ki kell jelölni a kábelt, és ha kérdezi, akkor szolgáltatónak megadni az UPC-t. Elméletileg a hálózati azonosítót, a frekvenciát, a jelsebességet és a modulációt automatára állítva a tévé magától képes elkapni az adásokat, ám ha ez mégsem lenne így, akkor innen is kileshetőek a beüzemelési paraméterek .

A UPC egyébként azt javasolja, hogy csak a keresés lefuttatása után dugja be a felhasználó a kártyát. Persze mi is azzal kezdtük, hogy rögtön betoltuk a tv oldalába, nem is talált semmit első körben. Ezután jött a szokásos áramtalanítás, újracsatlakoztatás, és ezután szigorúan követve a használati utasítást már pöpecül működött a dolog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés