Hirdetés
-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Azért látod mert a tv nem tudja,hogy melyiknél vagy.
Ha van egy stb-m és szeretnék egy mediacardot is,akkor azért fizetnem kell,esetleg havidíjat is?
Nem ártana ha ez a lusta upc a tv listát frissítené mert így nem fognak sok mediacardot eladni,mivel aki tv-t vesz nem másfél éves vagy régebbi tv-t fog venni. -
HofiZoli
senior tag
Tisztázzuk, upc digitális, kábeles előfizetésről beszélünk?
Nem stb (set top box), hanem Mediacard-dal?
Ha a fentiek: kábeles, digitális keresés. Eldöntöd, hogy teljes, vagy (ha újabb tv) akkor letöltse-e a upc csatornalistáját. Ha az utóbbit választottad, akkor kell a hálózati frekvencia, moduláció és a hálózati azonosító. Ezeket megadtad, tv keres. Végzett, kártya a hozzá párosított modulfogadóval a tv-be, és egy pár perces (akár 15-20 is lehet) hitelesítés után az előfizetett csatornák, csomagok láthatók.Ha a teljes keresést választottad akkor lesz majdnem 200 csatornád, tele adat, game, meg teszt tesztcsatival amiken (részünkre) semmi nincs. Ezeket kigyomlálod, kártya be, adatok megadása és ugyanúgy várakozás a hitelesítés befejezésére.
Remélem nem hagytam ki semmit..
Tehát az, hogy kártya nélkül voltak DIGITÁLIS csatornáid, számomra hihetetlen..
-
pomk
őstag
Tegnap du. megint foglalkotam kicsit a témával. Állítgattam, keresgettem mindehogy, de ugyanúgy vagy csak analóg adást talált, vagy csak azt a 97 db-ot. Mondom kihúzom a médiakártyát és megpróbálom újraindítani az egész keresést. Erre...nincs is a TVben kártya.
Lestem csak. Sajnos nem volt több időm foglalkozni vele, de lehet, hogy a kártya megoldaná a problémát? Viszont akkor eddig hogy működött kártya nélkül? És most miért nem jönnek be azok a csatornák, amik 1 hete még nézhetőek voltak?
-
pomk
őstag
Sikerült megoldanom a problémát. Leírom, hátha valakinek segít a jövőben:
Lépések a UPC Mediacard-os füzetben leírtak szerint, de a keresés előtt a következő képpen módosítottam a beállításokat:
Frekvencia(kHz): 346000 (UPC füzet hátulján 346 MHz van, ezt átváltottam kHz-re, ezért adtam meg ennyit)
Symbol rate(kS/s): auto (nem is tudom állítani)
Moduláció: auto(nem is tudom állítani)
Hálózati azonosító: 43120 (Veszprém-et kinéztem UPC füzet hátuljából)
Induló frekvencia: 46000 (ez a lehető legkisebb érték, amit be lehet állítani)
Záró frekvencia: 862000Ezt követően keresés indítása, és újra megtalálta a ~120 csatornát.
Most már csak a Medicardba kell életet lehelni. -
Tippmix46
senior tag
sziasztok!
ezer bocsánat, ha volt erről már szó, és volt mert olvastam, de nem teljesen világos:
szóval ha minden adásom megvan, de az EPG nem jó ékezetileg, akkor ha most állítok a nyelven (kérdés melyiket javasoljátok: cseh ?észt?) jó lesz már vagy az állítás után újra kell csatornakeresést csinálnom?
Köszi!
Üdv.K.
-
Ren Hoek
veterán
Ilyenkor már nem kell a hangolással foglalkozni (Ha bejöttek a csatornák és m2-t tudod nézni kártya nélkül!), Innentől már a kártyának kell dekódolnia az adást. Inkább szólj be UPC-nek, hátha nem aktív a kártya. UPC ügyfélszolgálat előtt vegyél be egy vérnyomáscsökkentőt, mert akárhányszor telefonáltam nekik, mindig 20 percre jött ki a vége. Felettébb agyromboló tud lenni, amikor hosszú percekig hallgatod a zenét és közben mondja hogy még ennyit várakozz.
Amúgy nekem amikor rossz a jelminőség, akkor is azt írja ki néha, hogy kódolt adás, abszolút nem kódoltakra. Kézi hangolásnál nézz rá a jelerősségre, és jelminőségre.
-
Ren Hoek
veterán
Egyelőre várj még azért. Nekem pl UPC boxnál kb 5-6 óra után jött be az adás, mert folyamatosan azt írta hogy Kérem várjon, eszköz beállítás alatt. Csak az m2 jött be. Mondjuk én be is szóltam, hogy mi a tosz van már.. Azt mondták, ránéznek. Este bekapcsoltam és rendben volt már.
Lehet nálad is ez a helyzet, csak carddal.
-
Ren Hoek
veterán
Nyugi, nekem is elég sok idő volt. Pontosan nem rémlik mennyi, de nem fél perc az tuti.
Nekem először amúgy be sem sikerült dugnom, mert nem mertem erőltetni (Ráadásul fejjel lefelé is beveszi a nyílás, szóval utána kellett nézzem melyik oldalával kell berakni) Aztán mikor oké volt, akkor kattant egyet. Persze ha már azonosítgatja, akkor bentvan jól -
Ren Hoek
veterán
Lehet a kezdeti freki a lényeg. Úgy értettem én is, hogy nem állítottam be a UPC által megadott értékeket, pont ahogy csináltad most. Nem tudom mi benne a logika, de ment
Amúgy nálunk az utolsó érték nem 64 hanem 256. A kézi hangolásnál átállítottam 64-re de akkor nem talál jelet a csatornánál. Pedig UPC szerint 64 a helyes érték. Azért mókoltam vele, mert nekünk a jelminőség rossz és gondoltam lehet ez a baja... De mindegy, megy és ez a lényeg
-
Ren Hoek
veterán
Nekunk ennek a testvére van, nem tudok én sem beállítani semmi olyat mint ami a UPC ismertetőjében van.
Digitális kábeltv beállításnál megadtad a UPC-t?
Utána Automatikus hangolás, ott nem tudsz beállítani semmit 346000 Hz-es freki-n nálam konkrétan egy csatorna jön szóval ez UPC-s agymenés, én nem adtam ott meg semmit. A többit nem tudod állítani.
Innentől végig a keresés, és kell jönnie a digitális csatornáknak. és a 2-esnek kódolatlanul. Majd be a CI+ és utána mókol vele még sokat.
-
Ren Hoek
veterán
A szemcsés adás digitálison is előfordulhat, ahogy korábban tárgyaltuk az analóg adás zavar be. (Persze ez nem digitális hibajelenség)
Az Set Top Box-hoz, van pluszban egy koax kábel. Ezzel össze van kötve a TV-d és a Set Top Boxod? Ezzel nekünk a szemcsésség/zajosság megszűnt, de ha nem szóltam volna a szerelőnek, akkor eszébe nem jutott volna bekötni a plusz kábelt a SCART mellé.
A hang késés érdekes dolog, nem tudom mi miatt lehet... Lehet a set top box rossz.
Amúgy onnan tudod, hogy digitálisat nézel, hogyha SCART-ról jön az adás, akkor tuti az, mert az STB-ből jön. Ha sima Antennára van állítva akkor az továbbra is analóg.
-
törölt tag
Izolátor: galvanikus leválasztó: kis áteresztő csastlakozó amely az egyenáramot vagy földhurkot szigeteli és a nagyfrekvenciás jelet endegi tovább. PVR: személyi video felvevő,ezalatt értsd: felvevős beltéri egység vagy televizió felvevő szolgáltatása, pl Panasonic vagy LG.
-
anglergab
addikt
Valószínűleg minden csatornád SD, tehát nem HD. A digitális nem szükségszerűen HD -- sőt, igazából minden csatorna SD, csak ha fizetsz felárat havonta, akkor néhány HD lesz közölük.
Ha szemcsézettséget tapasztalsz, még az is lehet, hogy analóg adást nézel, nem digitálisat: ugyanis az is jön egyidejűleg a digitálissal, és a digitális TV-k többségében van analóg tuner is.
A TV-be megy koax kábel is? Ha igen, akkor könnyen lehet, hogy analógot nézel. Milyen kábelek mennek a TV-hez?
A mediacard a lehető legjobb minőséget nyújtja, a HDMI interfésszel megegyezőt.Az analóg mindig SD (576i). Ezt a hagyományos analóg TV-k és a digitális TV-k is közvetlenül "dekódolják", mivel van analóg tunerük.
A digitális is többnyire SD (720x576i). Ha felárat fizetsz, akkor némely korábban SD csatorna HD-ben (1440x1080i) lesz elérhető. A digitális adás dekódolásához DVB-C tuner kell (kábelnél). Ehhez vagy mediabox (DVB-C tuner + integrált kártyaolvasó + smartcard -- a mediabox SCART esetében 576i felbontást ad; a HD-hez HDMI szükséges, de az SD csatornák is jobb minőségűek HDMI-n), vagy mediacard (ekkor a digitális TV-ben van a DVB-C tuner integrálva, a CAM modul a kártyaolvasó + smartcard; a mediacard teljesen digitális, minősége egyezik a HDMI-vel) kell.
Összefoglalva:
0. Analóg (koax: analóg -- kép+hang: analóg) - koax közvetlenül a TV-be - 576i (SD; analóg jel)
1. Digitális (koax: digitális -- kép+hang: analóg) - koax a mediaboxba, onnan SCART az analóg/digitális TV-be - 576i (SD; analóg jel)
2. Digitális (koax: digitális -- kép+hang: digitális) - koax a mediaboxba, onnan HDMI a digitális TV-be - 720x576i (SD; digitális jel), ha van HD előfizetés, akkor egyes csatornák HD (1440x1080i; digitális jel)
3. Digitális (koax: digitális -- kép+hang: digitális) - koax a digitális TV-be + mediacard a digitális TV-ben - 720x576i (SD; digitális jel), ha van HD előfizetés, akkor egyes csatornák HD (1440x1080i; digitális jel)Átlagos minőség: 0. < 1. < 2. = 3.
-
ChipKng
aktív tag
"Ezek a csatornák akkor most tényleg, valóban, igaziból HD-k, vagy sem?"
Nem HD-k hanem digitalisak. Ne keverd a kettot. A HD azt jelenti, hogy nagyfelbontasu. Arra pluszban kell elofizetni, hogy par csatorna HD-ban jojjon. Azoknak tenyleg pipec a minosege a HD teveken. A digitalis meg arra vonatkozik, hogy a jelet digitalis modon kozvetitik, igy kisebb savszelessegen jobb minoseg fer at, tovabba lehetoseg van tobbnyelvu csatornak tovabbitasara, elektronikus musorujsag uzemeltetesre, stb...
-
air
nagyúr
Az 5000Ft-os csomag (TV, net, telefon) csak analóg TV adókat tartalmaz, illetve egyetlen egy darab kódolatlan, SD (720x576i) csatornát: m2.
A 6000Ft-os csomag már a digitális kábel TV-t jelenti, amihez mindenképpen kell STB vagy SD-s mediacard.
De ezek egyértelműen le vannak írva az upc weblapján. Szerintem. -
anglergab
addikt
Vannak analóg és digitális csomagok. Digitális csomag esetén felárért adnak nagyobb felbontású (Full HD) csatornákat is (és ehhez szükséges HD mediaboxot vagy HD mediacardot). Szóval nem a HD-képes eszköz drágább, hanem a HD csatornák. Szintén digitális csomagoknál, szintén további felárért választható timeshift-képes (meg további extra funkciókat tudó) mediabox (azonban ilyeneket tudó mediacard nincs) -- itt azonban az eszközért kell havonta többet fizetni.
-
KTTech
veterán
A DVD is digitális, mégis a DVD lejátszók kb. 90%-án nincs HDMI kimenet. Itt is attól, hogy scart van, még digitális a műsortovábbítás, amit a STB dekódol.
A képminőség pedig jóval jobb, mintha analógon nézné az ügyfél, illetve akár 5.1-ben is tudja hallgatni (megfelelő erősítővel), ami analógnál ugye helyből kizárt, meg vannak a digitális szolgáltatások (VoD, CoD, EPG, játékok stb).... -
anglergab
addikt
Sokan megkérdezték ezt már, teljesen jogosan.
Teljesen természetes, hogy a digitális televíziózáshoz HDMI interfész vagy mediacard járna alapból, amelyek teljesen digitális eszközök, nem rontják a minőséget.
Viszont sokan még analóg TV-t használnak, azokon csak SCART interfész van. -
Ren Hoek
veterán
Ha rendelsz HD-s médiaboxot, akkor az HDMI-n keresztül megy, nem? Nekem a UPC pacák azt mondta, hogy Bronze csomaghoz nem lehet rendelni még HD-s médiaboxot, mert hogy nincs nekik elég.... Szóval vagy ez a variáció, vagy a másik TV CI+ bemenettel.
Anglergab: Az is számít, hogy az alsó szinten rá van dugva egy analóg TV-re? Pontosan ilyen jelenség, "úszik az adás". A zúgás pedig úgy jelentkezik, hogy csak akkor hallom, ha épp csendes jelenet van, és ha nem szól semmi, akkor folyamatosan felerősödik. Igazából már megszoktam, de akkor is vicces.
-
anglergab
addikt
A SCART interfész. Jobb esetben analóg RGB jelátvitel. A mediabox analóggá alakítja a dekódolt képet és hangot (1. jelveszteség), átviszi az analóg SCART csatornán (2. jelveszteség), a TV pedig újból részben digitálissá alakítja a megjelenítéshez (3. jelveszteség). Minden jelveszteség természetesen minőségromlást (jel/zaj viszony csökkenését) jelenti.
Ezek a HDMI interfésznél és a mediacardnál nem lépnek fel, mivel azok digitális eszközök és digitális csatornát használnak a jelátvitelre.
(TV: RGB-SCART (analóg) vs. HDMI, mediacard (digitális)) ~ (PC: VGA (analóg) vs. DVI (digitális))
-
dezz
nagyúr
STB használata esetén az kódolja ki (tömörítés+tartalomvédelem) a digitális adásokat és küldi a képet a TV-be HDMI-n vagy Scarton. Ilyenkor a koaxon csak az analóg módon is kiküldött adások mennek a TV-be!
Mediacardnál a TV végzi a fenti műveleteket digitális adásnál. (Ajánlatos nem összekeverni majd a digitális és analóg csatornákat... Bár a normálisabb tévék ezeket külön kezelik. Az utóbbiak behangolására amúgy azért lehet szükség, mert azt hiszem, van 1-2 csak analóg módon kiküldött csatorna.)
-
törölt tag
igen, megoldja..
Akor jár ha nem vagy HD-ra előfizetve: 1000 ft./hó a HD dija.
Scart nem kell, ha HDMI-s beltérid volt, akkor pláne felesleges, és ha HD előfizetésed is van akkor még az ezres se kell. bejelented, kijönnek és megcsinálják, persze emlitsd meg hogy loop-olt beltérid van igy kell elosztó és galvanikus leválasztó is, nem mintha baj lenne hogy 2x forduljanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az UPC május elején indított, mindössze egy CI+ kártyát igénylő szolgáltatását.
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest