- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dlink321b
csendes tag
A telnet sh , dmsg parancs nem jött össze lehet én csináltam rosszul valamit kezdő vagyok a modemek terén.Raktam fel az snr-ről is képeket. Nos az ahelyzet hogy hétfőn lett bekötve az adsl 10Mbps hétfőn még 9körül volt utána naponta fogyott 1mbps -ot mára megállt kb 4.5Mbpsn-ál lehet hogy központilag csökkentették amíg nem érkezik meg hozzájuk a befizett csekkem??? A másik amit nem értek hogy a grafikus felületen az snr m :30dB körül van teleneten az original offset pedig 17dB-nél a kettönek nem kellegyeznie vagy teljesen különböző dolog a kettő. Képek:
http://www.kephost.com/image/Qw2
http://www.kephost.com/image/Qw9
http://www.kephost.com/image/Qwb
http://www.kephost.com/image/Qws -
Dlink321b
csendes tag
Ebéd után csinálok képeket a hogy telenetre hogy reagál
-
Dlink321b
csendes tag
Sziasztok olyan gondom volna hogy vettem ezt a d-link 321b modemet de nem tudtam hogy van belőle egy kicsi verzió is én ezt kaptam. Nem tudom rárakni a dchardot pedig úgy csináltam a resetet ahogy a dchard oldalon levan irva de nem hozza be azt a fehér hátteres szöveggel az update kezdő oldalt. Lehet hogy ez már másik chipsetes azért nem lehet vagy valamit rosszul csináltam.(Reset után csak a konfigot törli ,a jelszó be írása után a grafikus felülettel.)
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3087 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy sokszor ugyanazt kérdezgettétek privátban is amit itt is lehetett volna, amit elég egyszer leírni és mindenki elolvashatja, okulhat belőle. Többek között ez volt az egyik legnagyobb probléma. A másik, hogy így szentelhetem olyan problémáknak a megoldására az időmet, amit valóban nem tudnak a fórumlakók megoldani. Ha nem reagálok egy problémára az jórészt azért van, mert úgy gondolom más is tudja a megoldást. Így a munka felosztásával hatékonyabban tudunk működni.
Dchard
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
válasz
szimla65 #3082 üzenetére
Megerősítem: ha random stabilitási gond van, az újrakondizás filléres és egyszerű megoldás. 200 Forintból fél óra alatt meg lehet oldani. Nem feltétlenül ez a gond, de ha fenn áll a gyanú, az újrakondizás után legalább biztosak lehetünk benne hogy nem az eszközünk vacakol.
Dchard
-
Gézengúz
addikt
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.Fekete D-Link 360R T1E modemhez,amin dchard-fw van.Mostanában internet gondjaim voltak(kb1 hónap max 2)Egyszer csak se -szó se beszéd elment a net,modem kihúz vissza dud-semmi.Fw újra húzás egy darabig megint ment és aztán kezdődik előről.Jelentem a hibát a t-hom-nál ok.Sms-ek jönnek ,mondom jól van nem sokára rendben lesz minden.Egyszer jön egy SMS,hogy kapcsoljam be a modemet mert nincs bekapcsolva.Néztem bután,aztán gondoltam egyet és a tartalék 360T tuningolt(azt hiszem azon sem a gyári fw van,de nem is tudom pontosan már régóta megvan)beüzemeltem a fekete helyett.Rövid időn belül jön az SMS,hogy a hiba javítva.Ok nézem tényleg van net minden működik.Próba képpen vissza cseréltem a fekete modemre ,hát megint semmi.Most azóta a régi tartalék 360T használom.
Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek ez befejzte a pálya futását,vagy esetleg van még remény.
Szétszedtem a kondik nem puposak,de ha sikerül teszek képet.A ledekel is volt baj de már nem emlékszem a pontos helyzetre. -
Gézengúz
addikt
Olcsón, még időben akinek netán szüksége volna rá..
-
Teasüti
nagyúr
-
-
dchard
veterán
válasz
PainKiller13 #3075 üzenetére
Pontosan 10megával megy a vonalad. Btel-nél nincs túlhúzva a profil, így IP-n kimérni 9mega körül tudsz. Ettől még a vonalad 10megával megy, ne állítgasd az SNR margint.
Láthatod a képen is: Current line speed 10008 kbit/s.
Ha gyorsabb netet szeretnél, fizess elő gyorsabb csomagra, a vonalad bírni fogja.
Dchard
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
PainKiller13 #3073 üzenetére
A google szerint Invitel területen a VPI/VCI = 8/32 vagy 8/35.
Esetleg még az is előfordulhat, hogy Annex A-t használnak azon a területen, ekkor Annex B helyett azt kell beállítani a modemben. De szerintem először próbálkozz Annex B-vel és a fenti VPI/VCI párosok valamelyikével.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, vettem egy 360R T1 változatot, viszont bedugom a zyxel helyére és nincs net vele. (B-telesek vagyunk)
Most rátettem dchardos firmwaret a modemre, viszont thomeos beállítások vannak megadva, mi pedig B-telesek vagyunk, Invitel területen, ehhez kellene segítség.
-
dchard
veterán
válasz
Teasüti #3071 üzenetére
Figyelj, imádom amikor eljátsszátok a szakértőt, és így nekem kétszer kell koptatnom a számat.
Akkor mégegyszer:
Ez a letöltés sosem volt 30%-os ezzel a csomaggal. Egyrészt zajos ami látszik az SNR monitorozásból és a bithiba számlálókból is. Másrészt meglehetősen nagy a csillapítás is. AZ SNR margint senki nem állította sehova (hacsak nem te a modemben), egyszerűen a sok zaj miatt eltűnt a tartalék nagy része és még éppen nem bontott el a vonal. Ha újraindítod, látni fogod hogy visszaáll a margin a gyári szintre (ha nem piszkáltad el a webes felületen).
A feltöltéssel pont nincs semmi gond, mivel a 10megás csomagodhoz fél mega feltöltés jár, ezért annyival is működik.
Az SNR monitorozást is rosszul csináltad, mert azt vivőkizárás nélkül és SNR margin=100 mellett kellett volna megtenni, hogy lássuk hol a vége a zajnak. Azt is leírtam, hogy csak az extrém módon zajosodó csatornákat kell kizárni, a többit tudja kezelni a DSL, mert így kapacitást vesztesz.
A felesleges szájkoptatás helyett inkább rakjál fel képet a freki menetről, mert jól láthatóan van valami gebasz, és ez lakás hálózati probléma lesz. A zaj egy részét is kint lehetne tartani normális lakáshálózattal.
Dchard
-
Teasüti
nagyúr
A tegnapi bejelentésig a letöltés is 30%-on ment, azóta változtattak az SNR margin-on.
A névleges feltöltés szerződés szerint annyi, amennyit ki lehetne préselni a vonalból 100%-on.
Csak nem értem miért közel 20 dB tartalékkal szinkronizál fel, amikor fele ennyivel látványosan javulna az átvitel és szvsz 10 dB is bőven elég lenne. -
dchard
veterán
válasz
Teasüti #3069 üzenetére
Ha szerinted kevés, akkor előfizetsz gyorsabb csomagra. Amit erre a vonalra sosem fognak megkötni. Most 10megás profillal megy, ezt sosem bővítik meg 20-asra, ergó marad a fél megás feltöltésed amit meg is kapsz.
Inkább SNR monitorozás nélkül tettél volna fel képet, mert ahogy nézem a frekimenetben is nagy bicska van, de hát ez így nem derül ki. Összefoglalva: zajos a vonal, de biztos, hogy a lakás hálózatban is van defekt rendesen.
Dchard
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget?
Itt egy kép a vonalamról.
Ehhez volna szükségem pár tippre tuningoláshoz. A legzajosabb vivőket kizártam 190-260 között.
Ami nekem nem tetszik, hogy feltöltési irányban túl sok tartalékot hagy a modem és szerintem elpocsékolja a sávszélességet. 50%-os relatív kapacitással megy csak, ami szerintem kevés. Tudok ezen változtatni?
Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
Nem lenne rossz egy adblock a modem-re, a cpu úgyis csak malmozik.
-
btz
addikt
válasz
Gézengúz #3066 üzenetére
Igen. Mindent így csináltam ebben a sorrendben. Annyi történt csak, hogy a DCHARD féle firmware ált vissza alapértékre, alap jelszóra, alap DSL offra és az ADSL2+ érték ált vissza és amit az SNR-nél 60-ra raktam, most visszaált 99-re.
Nagyon nem értek a kondiforrasztásokhoz meg az ilyen technikai részhez, még azt sem tudom, hogy pattintsam le a tetejét. -
Gézengúz
addikt
Biztos, hogy jó a sorrend?
Áramtalanítsuk az ADSL modemet.
2. A modem hátulján egy rajzszöggel, vagy más hegyes tárggyal nyomjuk meg a Reset gombot, és tartsuk nyomva folyamatosan.
3. Miközben nyomjuk a Reset gombot, helyezzük újra áram alá a modemet.
4. A bekapcsolástól számított tíz másodpercig tartsuk nyomva a Reset gombot, majd engedjük fel.Nekem is volt rá példa, hogy a modem megbízhatatlansága miatt ide-oda pakoltam a szoftvereket, de csak a modem kondijai voltak meghalva, a rá írt szoftver szuper..
-
btz
addikt
Ma megpróbáltam visszarakni a 360R T1E fekete modememre a gyári firmwaret, de már az elején elakadtam. Mivel az áramtalanítás, áram aláhelyezés közbeni 10 másodperc resetlyuk nyomás hatására nem történik semmi, csupán a mókolt firmware értékei állnak vissza, mintha azt most raktam volna fel, de ez az update felület nem jön be sehogy.
-
btz
addikt
Már régóta feltettem ezt a DCHARD féle firmwaret a 360R T1E fekete modememre.
Mostanában az a baj, hogy néhány perc áramtalanítás után villog (gyors villogásokkal) és elérhetetlen a modem, tehát sem telneten belépni nem lehet, sem a webes felületet elérni. Aztán 1-2 óra múlva automatikusan visszatér az életbe. A webes felülete is elérhető lesz.
Gondoltam visszarakom a gyári firmwaret, de dlink oldalán már elérhetetlen. -
-
Gézengúz
addikt
Negyed órája jön az sms, hogy hívjam a 1412-t, mert a szerelő nem tudta velem felvenni a kapcsolatot, értitek sms-ben megtalálnak, a szerelő meg nem..Miközben a saját számom van leadva kapcsolattartóira..Vannak bajok..
-
Gézengúz
addikt
Tudod mondtam, hogy Pirellit kaptam a vonalra, így viszont, hogy jó lett a 360R inkább azt használom...
20Mbites M-es csomiban vagyok...
37 (Gyöngyös) 60_A 3000 HATVAN Grassalkovich út 1.
37 (Gyöngyös) 60_B 3000 HATVAN Horváth Mihály út 5.
37 (Gyöngyös) 60_C 3000 HATVAN Csokonai utca 1972.eszerint
A csokonai utcában lévőtől durván 1km távolságra vagyok, vonal szerint olyan 1300méter lehet kb. Ha jól gondolom..
Szerencsére ezt elraktam, fejembe véstem...
Tisztában vagyok vele, hogy a modemre is szükség van és a központban is el kell végezni a portolást..
Erőltessem a próbát mindenképp, értettem!
Elvileg a hölgy úgy búcsúzott a telefonban, hogy várjam a telefont a szerelőtől mikor tud jönni...
Köszönöm!
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3055 üzenetére
A 360R nyilván nem tud VDSL-t, tehát VDSL-esíteni az eszköz cseréje után lehet.
Azt nem írtad le, hogy mekkora csomagod van, de ha 10megás, akkor le fogják zárni a hibajegyet mert megvan a 10mega.
Ha 20-as csomagod van, és biztos vagy abban hogy a központ VDSL2 képes, akkor erőltetheted a dolgot és amikor azt mondják, hogy messze vagy a központtól, meg egyébként is megvan a garantált akkor érvelhetsz azzal, hogy ha rendelkezésre áll a fejlettebb technológia, nem hivatkozhatnak ezekre, tegyetek egy próbát, hogy VDSL2-n is valóban ilyen lassú-e (nyilván nem), addig pedig ne jelentsenek ki ilyesmit.
Hangsúlyozom: valódi próba nélkül (központi és előfizetői oldalon is VDSL2) nélkül megjósolhatatlan, hogy mit fog menni a vonalad VDSL2-n. Arra is vigyázz, hogy nem elég a VDSL2 képes végberendezés: ha a portodat nem kapcsolják át VDSL2-re, ugyanolyan szutyok lesz mint most. A legkönnyebb ezt eljátszani, hogy kimegy a szerelő, kirakja neked a VDSL2 HGW-t majd azt mondja, hogy tessék, ugyanolyan lassú, azt közben ugyanúgy ADSL2+-on megy a vonal VDSL2 helyett. Figyelj arra, hogy ha nem változik érdemben a sebesség, akkor ezt csinálja a szerelő, csal. Azt is bekamuzhatják, hogy nincs elég VDSL2 port, így maradsz amin vagy. Hát ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Ja igen, és egyáltalán nem baj, hogy hibára vették fel, ha 20-as csomagod van. Ne engedd lezárni a hibajegyet, amíg a VDSL2 próba meg nem volt!
Dchard
-
Gézengúz
addikt
Az normális, hogy hibára vették fel a vonal Vdsl-re történő cseréjét? Kedves ugyintezo csajszit fogtam ki, beszelgetes kozben felretett, amig valami kollegajaval konzultalt..72 orat mondtak.
2 sms jott,1 Internet szolgaltatasanak vizsgalatat elkezdtuk illetve
2 Elsodleges vizsgalatunk hibat alapitott meg, hiba elharitasat megkezdtuk, elharitasig turelmet kerjuk.
Remelem nem gond, hogy a vonalon az immar kitunoen mukodo 360R van?
-
Gézengúz
addikt
Köszönöm!
Hogy is kezdjek neki ennek a VDSL témának..Hiszen még csak most pénteken kötötték be a vonalat, hozták a modemet...A "szerelők" váltig állítgatták, hogy messze lakok...Alvállalkozók! Valami biztonságtechnikai cég kocsijával voltak..Félek, hogy le leszek rázva, akár emailben, akár telefonon próbálkozok, hogyan tudnám ezt elkerülni?
Üdv..
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3048 üzenetére
Az első átkondizással javuló fekete 360R, ezt is megértük
4-5 éveel az első példányok után. Még így is nagyon jónak mondható a cucc, de tény hogy ez figyelmeztetés azoknak akik használtan vennének, hogy kondizzák át, illetve reális a veszélye a kondi száradásnak (mondjuk miben nem...).
Tény, hogy kb. 200 Ft-ból javítható, aztán életfogyt.
Visszatérő kérdés ez a "meleg a proci, bordázzuk fel". Semmi értelme, ezeknek a komponenseknek 85-105 Fok a maximális hőmérséklete, ha gyárilag nincs rajta borda, nem is kell rá.
A fedél levétele, esetlegesen jobb szellőzés kialakítása (fúrás-faragás stb.) viszont nem hülyeség, de ez sem a proci miatt, hanem a kondik miatt.
Hozzád VDSL-n a 20mega stabilan menne, fölötte lutri, kicsit lehetne kisebb a csillapítás, de egyébként szép zaj menetes vonal.
Nagyon nehéz jósolni, mert a VDSL2 a szélesebb freki tartományával tud nagyobb sebességet, de az a magasabb vivőkön jobban csillapodik, ráadásul a VDSL2 max adásteljesítménye is jóval alacsonyabb (14dBm az ADSL2+ 19dBm-je helyett).
Én bejátszanám a 20megát és megnézném, hogy mit megy, az 99%-hogy ki fog jönni VDSL2-n.
Dchard
-
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
Megvolt a modem átkondizása, 470-esből sikerült Elna szilárdelektrolitosat szereznem, 1000-ből csak Vishay márkájút...
Lekopogom teljesen stabilnak tűnik most már...
Tolok egy két képet..
A vonal frissen kötött, sosem volt telefon...
Érdemes volna a vonalra valahogy kierőszakolni a T-től egy VDSL modemet+vonalat?
A modemet előbb átállítottam 76%-ra sebesség nem megy 12Mbit fölé sokkal...
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Most ajánlották a router topicban, hogy vegyek egy normális modemet a zyxel helyett, ez sajnos nem tudja a 10Mb-et, főleg felfelé a 40KB/sec már megerőltető neki, el sem éri legtöbbször.
B-Tel-es vagyok, 10Mbps, érdemes vele kinlódnom? Gondolom ti sem vagytok jósok, jelenleg a speedtest 8,53/0,42-t mutat, ezt stabilan.
-
Gézengúz
addikt
Huhhh, nagyon részletes voltál, csak arra válaszolok amit biztosan tudok...A többivel majd haverom nyaggatom...
Ami biztos, hogy a Pirelli stabilan működik, pedig nem vagyok oda érte, mert a wifi része nem egy nagy durranás (b-g), (+ melegszik mint a nyavaja, magas fogyasztás) tovább van osztva róla a net, további 841-ekre, de ezek már nem itt vannak..
hanem egy kicsit odébb
(jelen állapotban semmi probléma)
Telefon vonallal sem lehet probléma hiszen tegnap kötték be, (telefonvonal most lett behúzva a póznáról)
360R Már haveromnál sem működött utoljára jól, mindig bontott, míg az Askey betonstabilan ment...
Amiben mint írtam kondit cseréltem, de valamiért így sem jó...
A többihez haverom ért majd nyaggatom vele...
Köszönöm..
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3044 üzenetére
Fesz, polaritás stimmel? Például a szürke 360R-eknek 9V AC(!) tápja volt, míg az újabbaknak 5 vagy 12V DC tápja van. Vigyázzunk: azért mert belemegy a csatlakozó, még távolról sem biztos, hogy kompatibilis a kettő. Az AC-s táppal jól meg lehet fingatni a DC-s modemeket, míg az AC-s modem simán elmegy DC-s táppal. Ismert jelenség az is, hogy a 12Voltos DC tápos modem elmegy 9Volt DC táppal is, csak bizonytalanul működik.
Arról nem beszélve, hogy a pirelli tápja is lehet szar: ha DC táp, biztosan van benne kondi, az pedig tönkre is mehet.
Szerintem összedugott bekapcsolt szinkronizált állapotban is mérd meg a csatlakozó nyák felőli oldalán a feszt, hogy stimmel-e. Nem lehet elég óvatos az ember. Az Rj-11 melletti olvadó biztit is nézd meg. Ezen kívül forrasztásokat melegítsd át. AZ a baj, hogy az illesztő trafót nem fogod tudni átmérni mert ahhoz nagy frekis mérőjel kéne, de mondjuk rövidzárat tudsz rajta keresni.
Biztos vagy benne hogy a modem szar amúgy? Lakás vezetékhálózata, router miegymás hitelt érdemlően ki lett zárva?
Dchard
-
Gézengúz
addikt
Tápnak a most hozott Pirelli 4201 kapcsolóüzemű tápját használom, a Pirelli gond nélkül megy vele, gondolom akkor csak jó lehet, pláne, hogy a Pirellinek nagyobb az áramigénye is..
Kondikat már kirángattam holnap meglesznek a helyükre valók is..Ha ez se jön be akkor nem tudom mi más baja lehet még..
Haveromtól volt áthozva egy Askey is abban is már megint kipúposodtak a kondik, raktam bele szép Elnákat de mindegy neki, Dsl lámpa szépen beszinkronizál, a Tp link 841N router még sem tud kapcsolódni hozzá..Ezt se értem mi lehet..
A pirellit bemértem 10W-ot zabál, jó, hogy meleg mint a kályha....
-
Gézengúz
addikt
Ha egy bizonytalan működésű fekete 360R-t átkondizok az hozhat értékelhető eredményt?
Vagy eldobálja baromi gyorsan a szinkront vagy nem is képes hozzá csatlakozni a router...
Firmware-t tudtam rajta cserélni, de az sem hoz eredményt így is úgy is lehal..
-
dchard
veterán
válasz
adriankoooo #3037 üzenetére
Valóban jó kérdés, mert ez a vonal lazán elvisz 5 megát felfelé. Lefelé nem lesz meg az 50.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
adriankoooo #3035 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy csak ennyi infót lehet kinyerni? meglehetősen szegényes.
Annyit lehet mondani, hogy a letöltési irány elérte a vonal kapacitásának a végét, tehát ennél gyorsabb nem lesz a letöltési irány, viszont feltöltésben még van hely bőven, 3-4mega plusz ki lehet facsarni, bár fogalmam sincs pontosan milyen csomagban vagy, mekkora a hozzá tartozó feltöltés.
Dchard
-
adriankoooo
senior tag
Kedves dchard,
tavaszkor már segítettél nekem az akkori DSL vonalam diagnosztizálásában és már akkor is javasoltad az áttérést VDSL-re a jó vonali tulajdonságok miatt. Meg is tettem még a nyáron. 50 mbps-re vagyok előfizetve, 38000 kbps-re szinkronizál a modem.
Zyxel P-2812HNU-F3
VDSL WAN Up 38848/3496 kbps
DSL Line Status
noise margin upstream: 15 db
output power downstream: 1 db
attenuation upstream: 0 db
noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 13 db
attenuation downstream: 15 dbMit lehet ebből megtudni?
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #3031 üzenetére
Nehéz megmondani. Alapvetően eszköz hibára tudok csak gondolni a következő okok miatt:
1. A profilt biztosan támogatja, különben soha nem működött volna.
2. A DSL mint technológia képes adaptálódni igen széles skálán. Hasonló eszközökkel végeztünk labor tesztet művonallal, zajjal stb. és volt hogy a modemek már csak 1-2megával tudtak kapcsolódni, de attól még működtek. Tehát az kizárt, hogy azért nem működik a Fritz mert rossz lenne a vonalad.
3. És végül pont ugyanaz a DSL chipset van a Fritz-ben mint a ZTE-ben (Broadcom9686 széria).Van egy halvány esély, hogy esetleg nem az eszköz, hanem a firmware ami fut rajta okozza a gondot. Írtad hogy vannak hozzá különböző verziók, érdemes kipróbálni többet is (és nem kizárólag a legfrissebbeket).
Simán előfordulhat táplálási hiba, vonal irányból kaphatott kis túlfeszt amitől az illesztő trafó pont annyira ment tönkre, hogy a gyengébb vonalakon már nincs elég jelszint stb. A hiba lista végtelen hosszú.
Ha behozod, szívesen megnézem laborban művonalon, hogy mi a helyzet, de az biztos, hogy ha a ZTE működik stabilan, a Fritz meg nem, akkor ott nem vonal hiba lesz.
Amúgy a vonalad 30/5-ön van, csak ennyit nem bír a hurok, így a modem visszaveszi a sebességet az SNR marginnak megfelelően.
Egyébként érdemes megnézni a ZTE-s képet közelebbről: látható hogy a VDSL2 egészen új magasságokba emeli az impulzus zaj elleni védelmet: az ADSL2+ maximum 2,5 szimbólumához képest itt 4 szimbólummal megy a vonal irányonként, és ennél lehet még robusztusabb beállítást is csinálni. Így a vonal főként alacsony SNR marginnál képes a stabil működésre, persze ennek megfelelően a válaszidő is nő: ebben az esetben irányonként 16ms az amit a DSL okoz, ehhez hozzájön még a gerinc természetesen.
Dchard
-
ssarosi
tag
Elmentem ismerősömhöz, ennyivel megy a fritz:
A zte pedig:
Otthon egyelőre 20/1-em van, de tudom, hogy a zte a 25/3 -at 6/6 marginnal hozta létre.
Akkor ezek szerint a fritz azért nem szinkronizál, mert rossz a vonalam, vagy gyengébb a modem része?
Mint előbb írtam, a speedportot kikötöttem, 20/1 -en vasárnap 2x is úgy lefagyott, hogy áramtalanítani kellett.
-
ssarosi
tag
Egy nap alatt 2x fagyott le a speedport w724v 20/1-es beállításnál pass-trough üzemmódban.
Kikötöttem. -
ssarosi
tag
Nem, maradt VDSL2-n.
Firmware frissítéssel kezdtem, mert volt frissebb.
Ráadásul egy fórumtárs írta, hogy az A/CH verzió és az international verzió firmware teljesen megegyezik, én is letöltöttem mindkettőt, és a fájlokat összehasonlítottam tartalom szerint. Igaza volt.A jelenség valóban azt feltételezi, hogy rossz a fritz.
Amikor a speedport és a zte kb. 25/3-al szinkronizál, akkor a fritz azt írja, hogy nincs a kábel csatlakoztatva:
Amikor a VLAN=32 elfelejtettem (mert nem tudtam hogy be kell) beírni, akkor más volt a hibaüzenet:
De a szinkron meg volt:
Most ugyan 2 Mbittel kisebb a profil (nem tudom miért, de mindegy). Itt is írja hogy VDSL2
Itt meg hogy 17a profile:
A vonalam nem a legjobb, azt elismerem:
Egyelőre nincs más ötletem, mint hogy kipróbálom egy sokkal jobb vonali paraméterekkel rendelkező helyen, aztán majd meglátom.
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #3023 üzenetére
Amikor visszavették 20/1-re akkor visszaraktak VDSL2-ről ADSL2+-ra?
Ismét elmondom, hogy olyan nincs, hogy "nem bírja a sebességet" és össze sem szinkronizál. Ilyen egyszerűen nincs, ha valóban ez a jelenség akkor inkább eszközhibára gondolnék (a Fritz is lehet szar annak ellenére, hogy jellemzően igen jó minőséget gyártanak nem olcsón). Azt nézted hogy van-e a Fritz-hez új fw?
Dchard
-
ssarosi
tag
Egy kicsit várni kell a mérésre.
Egy fórumtárs segített kideríteni, hogy miért nem megy a fritz.
Visszavette a sebességet 20/1-re, és akkor megint szinkronizált.
Nem értem, hogy miért nem megy azon a sebességen, amit a speedport vagy a zte is tud.
A hét második felében elmegyek egy ismerősömhöz, aki közel lakik a telefonközponthoz, 30/5 megy neki.
Arra leszek kíváncsi, hogy a fritz itt szinkronizál e, és ha igen, mennyivel.
Utána megcsinálom a zte dsl információ képét, ha visszaemelték a sebességet.
Vagy 20/1-en is jó a mérés? -
dchard
veterán
válasz
PhoenixSzG #3019 üzenetére
15-16 körül mennie kellene lefelé, felfelé meglesz az egy mega.
Dchard
-
PhoenixSzG
tag
Szia Dchard!
Ezen a vonalon a 20 megabites csomag kb mit tudna szerinted? (minden kimenet 100%-os target SNR margin-nal készült)
Status / DSL information
Status: Showtime
Retrain Reason: 0
Max: Upstream rate = 1244 Kbps, Downstream rate = 18400 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 635 Kbps, Downstream rate = 12480 Kbps
Link Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: U:ON /D:ON
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 7.3 23.3
Attn(dB): 32.0 16.6
Pwr(dBm): 0.0 11.5
ADSL2 framing
MSGc: 86 12
B: 38 39
M: 1 1
T: 7 2
R: 12 4
S: 0.0996 1.9887
L: 4095 177
D: 160 8
Counters
SF: 11315542 808579
SFErr: 136 0
RS: 2992242008 4255465
RSCorr: 226729 0
RSUnCorr: 5779 0
HEC: 116 0
OCD: 12 0
LCD: 0 0
Total Cells: 1047680794 949825
Data Cells: 86823071 21536
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 0
ES: 94 0
SES: 0 0
UAS: 73 0
AS: 181519
INP: 1.87 0.72
PER: 16.04 17.89
delay: 3.98 3.97
OR: 45.88 8.04
Bitswap: 1700 50
Total time = 1 days 2 hours 27 min 59 sec
SF = 11315542
CRC = 136
LOS = 0
LOF = 0
ES = 94
Latest 1 day time = 2 hours 27 min 59 sec
SF = 553491
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Latest 15 minutes time = 12 min 59 sec
SF = 48521
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
SF = 56150
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
SF = 5386028
CRC = 61
LOS = 0
LOF = 0
ES = 43
15 minutes interval [-30 min to -15 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56086
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
15 minutes interval [-45 min to -30 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56087
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
15 minutes interval [-60 min to -45 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56087
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Showtime Drop Reason: 0
Last Retrain Reason: 0Köszi!
-
ssarosi
tag
válasz
ssarosi #3017 üzenetére
Na most előbb kérdezek, de valahogy nekem nem jön össze semmi.
Ma aktiválták a voipot kizárólag arra az eszközre amit ők adtak.
Azóta nem megy a Fritz!Box, már nem is szinkronizál a DSLAMmal.
Volt már factory reset, áramtalanítás, akkor sem.
Arra tippelnék hogy csak azzal a HGW-vel működik amit esetleg MAC cím szerint aktiváltak.
Ennek ellent mond, hogy a 931 működik - persze voip nélkül.
Valami tanács vagy ötlet?
Bár a Friz!Boxon nincs igazán mit állítani a VLAN ID=32 -n kívül. -
ssarosi
tag
Ma kint volt a Telekom szakembere, hogy miért lassú a netem (speedport) vagy miért nincs telefonom (ZTE).
Csak arra hajlandók rátölteni a voipot, amit ők adtak. Mert ez egy helyhez kötött szolgáltatás, és törvény írja elő, hogy nem adhatják ki az azonosítókat. Most ez vagy igaz vagy nem, nem tudom.
A sebességbe előttem belebukott, mert ha engedélyezte a voipot, a speedport pass-trough üzemmódban 22 Mbit helyett csak 12-14 -el volt hajlandó működni még router nélkül is.
Azt is mondta, hogy már beazonosították a ZTE eredeti felhasználóját, akitől kérni fogják a HGW-t, hogy adja le. Ha nem akkor kötbér. Nekik meg már nincs ZTE egy darab sem.
Mondtam, hogy leadom annak a nevében akié volt, aztán adják vissza nekem, de erre az volt a válasz, hogy Pestre kerül egy raktárba, ahonnan nem fogom visszakapni.
Most választhatok, majdnem fele sebesség telefonnal vagy teljes telefon nélkül. És ez még az ő eszközükre is vonatkozik. -
ssarosi
tag
Megjavult a 931-es, túlmelegedett a tápja.
Szerencsére éjszakára bent felejtettem a tápot a konnektorba.
10-20 perc alatt amíg a hiba nem jelentkezett a táp műanyag háza nem melegedett át annyira, hogy gyanús lett volna.
Rátettem egy 3com router kapcsolóüzemű tápegységét, azóta nem resetel.Win7 x64 van a gépen (legális), 8 GB ram és I5-3470 proci SSD-vel + nod32.
A gépem terhelése a feladatkezelőben ritkán megy 10% fölé.
Természetesen nem wifin mértem, az egész lakás be van kábelezve.
A vendégeknek, meg a telefon + notebooknak kell a wifi.Tudom hogy a speedtest nem megbízható, ezért ismételtem meg minden mérést 10x.
Csinálok új teszteket a T szerverére ftp-vel, az szerintem megbízhatóbb adatokat fog produkálni.
Ma reggel a FritzBox is ment 19 Mbit felett, de a feltöltés maradt 0,5 Mbit.
Ha a T-com teszt szerverével nézem - érdekes módon azt írja hogy 640 Kbit-tel szinkronizál, ami a 0,5 Mbit profilja. Na ezt se értem miért mutatja ezt az értéket. -
dchard
veterán
válasz
ssarosi #3012 üzenetére
A DSL bitsebességekben semmi érdemi különbség nincs a 3 modem között, hogy mitől mérsz Speedport-tal és a Fritz-zel ennyivel lassabb értékeket az rejtély, de hogy nem maga a DSL rész lassul az biztos.
Milyen oprendszer, milyen PC az amin mérsz? Nem fut egy jó kis víruskergető esetleg Win Update vagy valami a háttérben, ami periodikusan felzabálja a rendszererőforrást? HOgyan méred a sebességet pontosan? Sima Speedtest nem mindig megbízható. Azt már le sem írom, hogy wifi-n még véletlenül se tesztelj.
Dchard
-
ssarosi
tag
Feladom, nincs tovább.
A ZTE 931 kb. 10 perc után resetel és nem szinkronizál többet, folyamatosan újra indul.
Pedig ez a legjobb a 3 VDSL modem közül.ZTE 931 VII v2.0 szinkron 20638/1279 kbit/sec, le és feltöltés 19,3/1,2 Mbit/sec.
Speedport W724V szinkron 20635/1279 17,7/0,52
Fritz!Box szinkron 20616/1280 16,2/0,50Ha a ZTE-n bekapcsolom a pass-trough üzemmódot
(csak a PC-m van rajta és nem frissít) akkor 16,36/0,56Minden mérést vagy 10x elvégeztem és minimális eltérések voltak a mérések között.
A Fritz!Box-ban nincs xDSL transfer mode állítási lehetőség, csak a VLAN ID.
Kellőképpen el vagyok keseredve.
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #3007 üzenetére
Először is senki nem mondta, hogy a ZTE-ből kiolvasható a voip adat. Pusztán annyit írtam, hogy mivel a ZTE-t sikerült teljesen megtörni, így azzal van a legjobb esély ennek a kinyerésére.
Másodszor: a sebesség visszavétellel nagy hibát követtél el, mert ahogy annyiszor leírtam már, a hibás működésnek semmi köze a beállított sebességhez. Most majd küzdhetsz, hogy visszarakjanak.
Harmadszor: a FritzBox-od faszán összeszinkronizál, tehát kompatibilis, a nem működés oka a magasabb réteg hibás beállítása:
VDSL2 mellett be kell állítani VLAN tag-elést (id=32), és PTM-et. VDSL2-n nincs ATM értelemszerűen. És utána működni fog.
Negyedszer: miből gondolod, hogy a ZTE amit megvettél, az hibás?
Ugye megint előbb gondolkodni és kérdezni, és utána hívni az ügyfélszolgálatot. Hányszor elmondtuk már ezt...
Dchard
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
ssarosi #3006 üzenetére
Csak tippelni tudok [ezen leírás 4. pontja alapján], ha már van szinkron de nem megy a PPPoE, akkor:
- ATM beállítások rendben? VPI/VCI: 1/32
- VLAN id rendben? VLAN id: 32 [ZTE leírás 4.3.2 ábrája alapján] -
ssarosi
tag
Dchard teljesen jó volt a becslésed, amíg nem korlátoztattam le magam 26285/3112 volt a szinkron sebesség.
Csak a Fritz!Boxba kéne életet lehelni, és már majdnem boldog lennék - ami a netet illeti. -
ssarosi
tag
válasz
pszichiater #3005 üzenetére
Help! Segítség.....
Szóval szinkronizál mégis a Fritz!Box. Én voltam türelmetlen.
Aztán amikor az internethez akar csatlakozni
Pedig mutatja hogy "összejöttek"
Elvileg ismeri a 17A-t (remélem) ha már egyszer kiírja:
Itt van egy spektrum kép, ugye lekorlátoztattam magam (amúgy se túl jó a vonal):
és egy log:
Ha valaki bármi érdemlegeset tud mondani illetve írni hogy miért nem működik, nagyon megköszönném.
-
pszichiater
senior tag
válasz
ssarosi #3004 üzenetére
Hát ez szívás. De miért szakad? Csak....Ki tudja gondolom...
Én, bár tartottam tőle, de belementem egy adsl2+-ról kábelnet cserébe. Állandóan szakadt, főleg VPN kapcsolódáskor, ami ugye simán ledob. Normál netes használatnál ez nem igazán volt észrevehető. Ami még nagyon gáz volt, hogy mobiltelefont egy úgynevezett femtocellán keresztül vezetékes netet felhasználva telefonálok, és beszélgetést közben rendszeresen elszállt. Ez akkor volt nagyon baba, ha pl. egy tigázt hívtál, és az ezer nyomd meg ezt meg azt után végre.... na és akkor puff megszakadt.15/0,1 van/volt nekem 321b-dchard féle, szoftverrel. Egy hete kötötték a 60/5 kábelnetet, és azóta egyszer sem szakadtam meg. Elég bíztatónak tünik.
pszichiater
-
ssarosi
tag
Ma bekötötték a VDSL-t és ismét pórul jártam.
Vettem egy ZTE 931 HGW-t tartaléknak a Fritz!Box mellé.
A ZTE-t kötöttem a vonalra, hogy ha ráteszik a VOIP-ot (kikönyörögtem volna), kiolvasható legyen a jelszó.
Szakadt a vonal pár percenként, kicserélve a Fritz!Box 7390-re már nem is szinkronizált.
Mivel hétvégén dolgoznom kell, kértem ismerősöm hogy csináltassa vissza ADSL-re.
Péntek délután már nem jött össze a dolog, ezért visszavették a sebességet 20/1-re.
Ekkor is szakadt.
Rátettem a speedportot, azzal meg semmi baj, nem indul újra.
Most lekorlátoztattam a sebességem, mert rossz volt a 931-es.
A Fritz!Box meg nem kezeli. A/CH verzió, most már tudom, hogy mi a különbség az international és ez között.
A speedporttal jó a szinkron, de a torrent harmadával megy mint a 10/0,5-ös ADSL-en és az Ftp is.
Ez aztán a nagy előrelépés! -
FőDudu
veterán
A tervem az, hogy eloszor multiwan modban csinalok valami olyan route-olast (vagy proxyt) amin keresztul a skype hasznalata tesztelheto. Ha tartosan bevalik, akkor lemondom az ADSL-t es marad a mobil internet eleres. Ha nem valik be, akkor egyelore nincs mas otletem - koltozni nem erdemes, viszont a kozpont sem jon kozelebb belathato idon belul.
3 napra el lehet hozni egy ilyet (meg szerzodes nelkul is megoldjuk):
http://www.simobil.si/akcije/nimate-dostopa-do-fiksnega-interneta -
dchard
veterán
Ezek közül egyiket sem.
D-Link 360R T1E (fekete) vagy ha ezt nem kapni, akkor D-Link 321B. Mindkettőre felmegy az általam írt szoftver, amivel lehet a vonalat finomhangolni, és részletes vonaldiagnosztikát végezni.
A SNR tweak nálunk nem működik, ugyanis a Telekomnál a DSM nem a target SNR margint állítja, hanem a profil sebességet, így nem tudod kijátszani a központi oldalt.
Egyébként a linken teljesen ostoba dolog azt ajánlgatni bárkinek is, hogy 3dB-s SNRmarginnal jó lesz a vonala. A valóságban ég a legjobb vonalak is igényelnek 4-5dB-t azért, hogy a bithiba arányt szinten lehessen tartani.
Egyébként ha azt hiszed, hogy ez mobilnet mellett sokkal jobb lesz, ne vegyél rá mérget. Egy-egy speedtest-es mérés nem mondja meg, hogy vajon egy fél-egy órás hívás alatt végig rendelkezésre fog-e állni ez a kapacitás, vagy sem. ne feledd: ADSL-nél az az 5-600kbit/s minden pillanatban a rendelkezésedre áll, mobilnetnél viszont nem, mivel utóbbi osztott közeg. Skype-nál én biztosan nem váltanék mobilnetre, ha 5-600kbit-et ki lehet húzni feltöltésben a vonalból.
Dchard
-
FőDudu
veterán
Koszi!
A gond a feltoltes. Meg a skype-on sem megy at a kep rendesen. 180-200kbps nem eleg.
A mai tuningolasok utan mar 500-600kbps-re felment - meg esetleg megprobalkozok valami durvabb DSL modemmel - amit nagyon ajanlanak az a Billion 7800N meg TP-link 8960. De valojaban a mobilnet lesz a megoldas, mivel a kozpont nem kerul kozelebb - innen meg nem erdemes a net miatt elkoltozni.Ugy tunik ezek komolyan veszik az SNR tweak-et:
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk/billion-7800dxl
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk/SNR-tweakTe milyen modemet javasolnal? Vagy jo a 380T csak valami alternativ firmware kellene ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest