- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Pedig volt már itt a fórumon akinek azt mondta az ügyintéző, hogy a 20-as csomaggal csak akkor rakják át VDSL2-re, ha rendel IPTV-t és/vagy 30-as csomagot.
Egyébként nettó baromság mind spektrumgazdálkodási, mind ügyfél elégedettség oldaláról nézve ez a hozzáállás, szóval én sem értem mire jó ez. Az egyetlen magyarázat esetleg a VDSL2 port hiány, de mivel még csak most kezdenek migrálni az ügyfelek, így ezt kevéssé tartom valószínűnek.
Dchard
-
dchard
veterán
Nekem volt szerencsém látni VDSL2-es porton működő ADSL2+ modemet minden további nélkül, műszaki okát sem látom, hogy miért ne menne. Persze létezhet olyan port konfiguráció, amikor egyszerűen letiltják az összes többi (nem VDSL) technológiát, de ez egyszerűen hibás gyakorlat, mivel az összes telekomos hardver kompatibilis visszafelé. A gyártók kínálatában sem láttam még olyan port kártyát, ami a VDSL2 mellett ne tudott volna ADSL2+-t, ADSL2-t, sőt G.DMT-t is.
Dchard
-
dchard
veterán
Ez nem magyarázat a problémára, mert:
1. A szürke 360R C3 pont ugyanúgy nem tud VDSL-t mint a feket 360R, akkor viszont miért működik?
2. És mert a VDSL-re húzott portok is fallback-elnek, ha a kézfogás során érzékelik, hogy a végberendezés nem támogatja a VDSL portokolt. Általában nem elsőre, de egy pár próbálkozás után jellemzően összeállnak 2+-on.Dchard
-
KretaKing
csendes tag
Az normális ha az 5 megás csomagra 3068-at állítanak be? így pont a fele jön ki
Ez a dolog hogy van mostanában? Valami spórolás?
DMT szerint 28%-át használom ki a lehetséges sebességnek, és mindennemű kiszállás nélkül benyögik hogy ennyit tud a vonal? Régen a nettó 5 megabit is megvolt, és most romlott el?
Hetekig nem nyúltam a modemhez, tehát a piszkálgatásra nem foghatják.
Gondolom akkor nem probléma, ha én is csak a felét teljesítem a vállaltnak. -
dchard
veterán
MajaG:
Talán rajtad keresztül ejut az illetékesekhez. Minden vonalbontásnál van okozati kód (cause code), hogy mi volt a feltételezett oka a bontásnak. Ha megszűnik a tápellátás a modem ezt világosan jelzi az alközpontnak, ergó ha a DSM ezt szakadásként figyelembe veszi akkor rosszul van implementálva. A DSM-nek meg kell különböztetnie a különböző típusokat.
A másik, hogy több vonalat láttunk az utóbbi időben amin se ügyfélpanasz, se szakadás se semmi nem volt a DSM mégis lerántott 2-3 megát bármiféle műszakilag megalapozható indok nélkül. Jó volna mostmár tudni, hogy pontosan mit is figyel a DSM, mert hogy nem csak a szakadást az biztos. És az is tuti, hogy valami nagyon nem jól működik, ha hibátlan vonalakat eltekernek.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged