- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
- Nem sok wafer megmunkálásával kezd az Intel 18A, de jövőre ez változik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- ASUS ROG Ally
- Corsair tápok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
dolgoztam fejlesztő cégnél, ahol 1-2 órás cigiszünetek voltak az udvaron. az elején a főnök többször odajött beszélgetni. vagyis inkább hallgatózni. kőkemény szakma, konkrét meló ment, mert egyszerűbb volt cigiszünetben megbeszélni az aktuális problémákat, mint összerántani egy meetinget.
pár ellenőrzés után le is szoktak arról, hogy abajgassanak. szóval kockáknál a hosszú ebédidőt sok esetben nyugodtan lehet produktív munkának számolni.
szerk: a külföldi-magyar munka arányáról meg azt gondolom, hogy a külföldi közelebb van a szerződött munkaidőkerethez, a magyar meg több. nem ritkán sokkal több.
-
vzozo
senior tag
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
Ez szerintem nem magyar jellegzetesség, mindenhol így működik a világ: vannak, akik kvázi nulla befektetéssel túl akarják élni a napot, és valójában a cigi-kávé-ebéd-duma a többiekkel teszik ki a napjaikat. Csak tudod az a baj, hogy a munkát a nap végén valakinek el kell végeznie. És igen, akkor bizony van mit tenni, és előbb-utóbb meglesz a panaszkodás is.
Mert kb. pont teszek rá magasról, hogy az ilyen léhűtőkhöz képest mennyivel többet keresek, mennyivel több bónusz kapok, mennyivel szebb a céges autóm, mennyivel előbb jön az előléptetés, ha tulképp arról van szó nap-mint-nap, hogy akadályoz a munkádban, és folyamatosan a hülyeségeiket kell helyretenned az előrehaladás helyett.
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #191 üzenetére
én szeretném, hogy eljöjjön az idő, amikor a nemkevés embernek megjön az esze és minden tranzakciót valós értékén fog értékelni. és akkor egy kicsit nem fognak például sziszkót venni, meg sziszkó tanfolyamot venni, és akkor elgondolkodás, fejvakarás, normálisabb eladásösztönzés lesz a vége.
csak amíg a tanfolyamokról (is) hagyományos üzletmenetben szocializálódott japik döntenek, addig menni fog a pénzszivattyú.
-
KergeK@csa
tag
válasz
Cathfaern #108 üzenetére
Próbáltam valami elválasztást találni a programozás és az általam említett szakirány között. Mert kell programoznia egy rendszergazdának is (bash scriptek pl.), mesterséges intelligenciában sem ismeretlen, de túlnyomó többségében nem az a fő profil.
A jelek szerint nem sikerült az elválasztás. -
leeate
senior tag
válasz
Cathfaern #108 üzenetére
Én azt értettem általános programozáson, hogy ha pl. elmész egy céghez, akkor vannak időszakos projektek, egyik szólhat mondjuk egy digitális kenyérpirító programozásáról, a másik egy orvosi szoftver karbantartásáról, a harmadik valami szerveroldali mókolásról. Neked meg egyszerűen mindig a topon kell lenned, mert ez a feladatod, hogy programozz. A web-programozás talán valamivel speciálisabb. Persze én nem vagyok benne, lehet hogy blődséget beszélek.
-
Benőke
őstag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
Nem mondom, hogy minden körülmények között mindenből van ember, de pl ha nincs helyben ember, kicsit messzebbről kell keresni. Annak ellenére hogy azt hazudják az emberek nem nobilisak, de nagyon is azok. Persze normális fizetés fejében. Elhiszem, hogy egy felelt meg, a diploma nem minden, találkoztam, olyan Progmatkos vörös dipis műegyetemistával aki a változó fogalmával nem volt tisztában. A HR --es szűrést többnyire ki kell hagyni, mert a potenciális embereket kidobálják, mert nem szimpatikus a kis csajnak... Ráadásul annyira BP központú az ország, hogy nagyon sokan ide jönnek meló miatt, mert itt van lehetősége válogatni, vagy egyáltalán munkát találni. Ettől függetlenül teljesen hihető amit írtál. Csak hát mind mind, egy halom hibás döntés eredménye.
(#25) emvy:
Nem azt írtam, hogy egy multi sem jelent be hanem, hogy van olyan nagy nemzetközi ami közismert és bohóckodik, akikről te sem gondolnád. Az meg még nem elég, hogy bejelent...A kor azért számít, mert egyedülálló vagy, és sokat tudsz túlórázni, azt meg ugye 95% -ban nem nagyon fizetik irodistáknak. Volt ahol kerek perec a szemembe mondták, hogy klassz a tapasztalat meg minden, de túl öreg vagyok. Náluk max 26 év, ennél öregebbet nem vesznek fel...
Gyakornok program van több is, de ott nincs ahol kéne, és aztán jön a sírás rívás...
A nagyvállalatokon kívül is van élet, és sokkal jobb is...
A jó munkaerőt meg kell fizetni minden területen. Na ez egy érzékeny határ, és ezen próbálnak lavírozni, hogy spórolni is szeretnének, de nem is szeretnék alulfizetni. A megközelítés viszont alapvetően rossz, ezért ez a marha nagy fluktuáció a nagy cégeknél.(#27) cain69:
Részben így van.(#31) KergeK@csa:
A designer azért egy kicsit művész vénát is magába kell foglaljon, nem elég az akarat.
Nem kötöszködni akarok, de ez:
"Meg volt hirdetve a szakmai oldalakon (weblabor, prohardver, hwsw)"
szerintem kevés volt.
Elhiszem, hogy kevesen jelentkeztek, de szélesebb körben kell terjeszteni.
(A mostani munkahelyem, is hirdetett ahogy ő gondolta, csak én nem láttam sehol)(#44) QuippeR
Ezért is nem volt jelentkező a végén mert nem szerették volna megfizetni. A 180 sem sok... Az más kérdés, hogy adózási szempontból ennél többe kerültél volna a cégnek... Azt az embert keresték aki ért hozzá, és abban az élethelyzetben van, hogy ki tudják használni a gyengeségét... munka kell neki bármi áron, gyorsan.(#64) emvy
Ezt az 500-1,2M -et nagyon kevés cég fogja megfizetni... A cég mérete pedig ne tévesszen meg senkit, a nagy nem biztos, hogy sokat fizet, a kicsi sem biztos, hogy keveset. A legtöbb infós bőven 500 alatt keres ennél jóval több tapasztalat mellett, még Budapesten is. -
QuippeR
tag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
Friss diplomásként kerestem állást nagyjából hét éve Győrben, elmentem egy PHP fejlesztő hirdetésre. Azt mondták én vagyok az egyetlen jelentkező, aki ért is hozzá, bérkérdésre megmondtam, hogy 180 bruttó jó lenne, letorkolltak, hogy olyan fizetést soha nem fogok kapni sehol kezdőként, majd nem hívtak vissza. (Csak tudnám akkor kit vettek fel, ha állítólag csak én értettem hozzá a jelentkezők közül.)
-
doc
nagyúr
válasz
Cathfaern #21 üzenetére
ha nem is nottek meg nominalertekben sem a fizetesek, akkor is a "megyeszekhelyen 90 brutto" helyett "videki kisvarosban 180 brutto"-rol beszelunk, azert ez nagyon nem mindegy
(persze kerdes hogy pontosan mi az elvaras/feladat, azt megertem ha valaki nyomtatopatron-cserelgetesert meg office telepitesert nem akar szazezreket fizetni, valamivel specifikusabb tudast, pl. Microsoft Active Directory vagy Linux server uzemeltetes mar rendesen megfizetnek)Az altalam leirt dolgok meg szerintem nem BP-specifikusak, szoktam ajanlatot kapni videki cegektol, es nem igaz hogy annyira filleres berekkel dobaloznanak ami azt illeti, pont most fogadtam el egy videki fejlesztoi allasajanlatot, bar valamennyi kulonbseg nyilvan indokolhato lehet
Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Peugeot, Citroën topik
- iPhone topik
- Lexus, Toyota topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- További aktív témák...
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 7 5800HS RTX 3060 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Eladó - Asus ROG Strix RTX 3080 10GB V2 LHR
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest