Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
Aztán nehogy mindjárt eljussunk oda, hogy a valódi informatikus igazából csak a CS PhD, sőt az MTA doktora lehet, nulla gyakorlati tudással.
-
leeate
senior tag
válasz
Cathfaern #108 üzenetére
Én azt értettem általános programozáson, hogy ha pl. elmész egy céghez, akkor vannak időszakos projektek, egyik szólhat mondjuk egy digitális kenyérpirító programozásáról, a másik egy orvosi szoftver karbantartásáról, a harmadik valami szerveroldali mókolásról. Neked meg egyszerűen mindig a topon kell lenned, mert ez a feladatod, hogy programozz. A web-programozás talán valamivel speciálisabb. Persze én nem vagyok benne, lehet hogy blődséget beszélek.
-
leeate
senior tag
válasz
KergeK@csa #107 üzenetére
Hát, én meg nem is feltételeztem, hogy van, aki szerint ebből áll az IT, de persze mindig én teszem (szükségtelenül) magasra a lécet.
Akinek van egy kis rálátása, tudja, hogy a szabad piacok két dologért nem szeretnek fizetni: ami nyilvánvaló és ami értéktelen. Ezek persze változnak, 20 éve biztos különlegesnek és értékesnek számított jól ismerni az Office-t. Csak hát nem mindig lehet ilyen egyértelműen eldönteni valamiről, hogy az adott készség / szakterület értékesnek számít.e.. -
leeate
senior tag
Ne szórakozzatok már, angol nyelvtudásra mindenhol szükség van, én eleve angolul keresek a google-ban ha egy téma érdekel (kivéve a helyi dolgok), annyira hiányos a magyar net. Kezdve a tudás szentélyétől, a tájékozódás felszállópályájáról, a Wikipédiától - angolul általában minden faszául le van írva, magyar cikkeknél meg is lepődök, ha találok egy épkézláb szöveget.
Viszont én is elhibázottnak találom a nyelvvizsga jogszabályban való megkövetelését. Az EU-s törekvés nem is nyelvvizsgákon alapul, hanem egy önbesoroláson alapuló rendszeren. Aztán ha hülye hozzá a delikvens, az úgyis kiderül. Nem? -
leeate
senior tag
Azt elfelejtettem hozzátenni: az üzleti intelligencia és a nagy adat elemzés érdekel (a kettő nagyban hasonlít), plusz vállalatirányítás. Ezeknél is kell programozni, de amíg az adatok és a statisztika megszállottja vagyok, addig az általános programozás nem igen hoz lázba, soha nem is lennék jó belőle. Szerintetek ezekre van / lesz kereslet?
-
leeate
senior tag
Szóval akkor ma csak a fejlesztő az a terület, ami az IT-ben megy és menni fog a jövőben is (nekem ez jött le a topicból)? Nyugtassatok meg, hogy nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Linux kezdőknek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AOC Q27G4XF QHD/180HZ/0,5MS/27
- ÚJ Cascade Bora 2.5kW és 3.4kW Klíma - Ne várja meg a 2026-os áremelkedést!
- ÚJ TCL Elite 2.6kW és 3.5kW Klíma - Ne várja meg a 2026-os áremelkedést!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB 4+4 8GB ram kártyafüggetlen +dual simes, újszerű állapotban, AKCIÓS ÁRON!
- Latitude 9420 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest