- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KergeK@csa
tag
Az az álláskereső fejlesztő, aki csak a profession.hu-n keres állást, és nem látogatja egyik szakmaibb oldalt sem (nem feltétlenül alapból, aktív álláskeresésről beszélünk), az nem biztos, hogy a legtutibb választás.
(Csak a két saját állásajánlatunkat több, mint ötezren látták, és ehhez jönnek az említett oldalakon a hirdetések.)Szerintem egy webes szakembernek kvázi kötelező legalább ezen a pár oldalon körbenéznie. (És egy tetszőleges IT-snak is majdnem ugyanannyira kötelező.)
A következő szint, ha figyelemmel kíséri a nagyobb, komolyabb cégek Állás oldalait. -
KergeK@csa
tag
Mondj magyar webes szakmai oldalt, ahol az ilyesmi elfér a fenti hármon, plusz szakmai FB-s csoportokon kívül.
(A széles terjesztés megvolt, cirka 700k-1 millió közötti a napi látogatók száma csak a címlapon, ahol meghirdettük. Igen, nem csak célközönség, de talán elég széleskörű.
(Figyelem, ha prog.hu-t mondasz, a kardomban dőlök.)
Ui: Btw, komoly problémának érzem, hogy nincs komoly szakmai portál magyarul, de ez más kérdés.
-
QuippeR
tag
Nem egyedi dolog volt igazából, szóval nem ez a cég ment az elkeseredettek kizsákmányolására. Diploma után egy héttel ajánlottak állást bruttó 130 plusz zsebbe fizuért. (Azt nem vállaltam el, gondoltam majd lesz jobb.) Aztán voltam egy kicsit nagyobb webfejlesztő stúdióban is, ott a 180-ra azt mondták, hogy reálisan látom a helyzetet (ott sem mertem többet mondani, mert már hónapok óta dolgoztam volna), csak nem vettek fel. (Nem volt igazán referenciám a diplomamunkán kívül, és eléggé rágörcsöltem az interjúra is, ezért biztos nem voltam szimpatikus.)
Mindez mondom Győrben történt, ami Szfehérvár után talán a leggazdagabb megyeszékhely, hét éve. (Győrben van informatikus-képzés, és sokan szívesen maradnának a főiskola/egyetem után is a városban, ez jelentős tényező a kezdőfizetésekben.)
Mindegy, találtam végül munkát a 180e-s kérésem másfélszereséért másik vidéki városban.
-
KergeK@csa
tag
A cég, ahol vezetőként dolgozom éves szinten folyamatosan keres designertől kezdve frontend webesen át PHP programozóig embert. (juniortól senior-ig)
Magyar cég, Mo. egyik legnagyobb online újságja, budapesti, tisztes és teljesen bejelentett fizetés, diploma nem feltétel (nem is szerepelt), angol nyelvtudás sem (nyilván doksikat el kell tudnod olvasni), tapasztalat nyilván a juniorságnak/senior pozíciónak megfelelően az egy évtől az 5+ évig terjed. Ja, és a korosztály sem volt szűrve.Meg volt hirdetve a szakmai oldalakon (weblabor, prohardver, hwsw), Facebook-on, az oldal saját álláslehetőségei között, és az újság címlapján is.
Ezek után mennyi érdeklődő jött a legutóbbi két (senior és junior) pozícióra?
Nagyságrendileg 30, a kettőre együtt.Ui: A diploma kérdése fejlesztőként nagyon mindegy, gyakorlatilag senkit nem érdekel, ha van tapasztalat helyette, legyen az kis cég, vagy éppen multi.
-
ismert, világméretű multik (több is), nyelveket beszélő informatikust, több éves tapasztalattal, minimálbér+pár százalékért, feketén/szürkén?
hogyne. az ilyen cégek platina fokozatú szponzorai lehetnek a magyar államnak, és a navnak. de mivel a navnál nincsen ilyen szponzori kategória, felteszem, hogy egy jó kis magyar kkv adja el a munkádat a köcsögrohadtmultinak, és a kapott ellenérték töredékét kapod te meg, mint munkabér. -
Narxis
nagyúr
Ez eleve abból ered, hogy több ember munkáját akarják veled végeztetni. Nyilván különbség van nagy és kis cég között de a dolgozón(teljesen mindegy, hogy szellemi vagy fizikai) mindig spórolni akarnak.
Abban is van igazság, hogy a magyar képzésen lenne mit csiszolni. A programozás sajnos ma már alap készség ezen a területen. Mondjuk úgy, hogy folyamatosan kell tanulni.
Ami Magyarországon probléma, hogy ha képeznek is jó szakembereket akkor se tudják őket itt tartani mert vagy a jobb fizetésért vagy a jobb körülményekért megy ki(komolyabb kihívások, nem akar megragadni egy szinten, jobb munkahelyi hangulat stb.).
-
Nem ertek egyet. Egyreszt en ugy latom, hogy a multik altalaban bejelentenek mindenkit, nem igazan van szurke fizetes. Az, hogy fiatal legyel, megintcsak nem szamit, en magam is lattam hogy otven ev koruli fejlesztoket vettek fel kulonfele helyekre (hetszamjegyu fizetesert, termeszetesen).
Gyakornok programbol tobb is van Magyarorszagon, az egyetemi rendezvenyek tele vannak multikkal - NSN, Ericsson, GE, Morgan...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest