- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
KergeK@csa #104 üzenetére
Ne ne.. Nem prog.hu -ra gondoltam, hanem az összes létező munkakeresős oldalon. Mondjuk nem a kifejezetten CNC -t kereső portálon ha van ilyen, de az általánosokon feltétlenül. Beleszaladtam pár olyanba, hogy olyan helyen volt amit jónak gondoltak, én meg nem is hallottam róla...
A prog.hu -t ismerem, de ritkán járok oda.A komoly szakmai portál valóban nem lenne rossz, de hát annyira szétszórt maga a fejlesztés is, hogy nehéz összefogni, csak a gyakrabban használt dolgokkal lenne érdemes foglalkozni, és mivel marhára nem általános területen mozgolódóm, ezért kapásból igen ritka látogató lennék ...
-
Benőke
őstag
válasz
fordfairlane #68 üzenetére
Ez jó duma.
Van benne igazság.
(#76) QuippeR
Hát Fehérváron a legjobb értesüléseim alapján sincsenek igazán jól fizető állások, biztos van, de nem sok, csak a kiváltságosoknak. Győrből nem sok infóm van a fizetéseiket illetően.
Jól tetted amit tettél.Mindegy, találtam végül munkát a 180e-s kérésem másfélszereséért másik vidéki városban.
Gratulálok, és további sok sikert! -
Benőke
őstag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
Nem mondom, hogy minden körülmények között mindenből van ember, de pl ha nincs helyben ember, kicsit messzebbről kell keresni. Annak ellenére hogy azt hazudják az emberek nem nobilisak, de nagyon is azok. Persze normális fizetés fejében. Elhiszem, hogy egy felelt meg, a diploma nem minden, találkoztam, olyan Progmatkos vörös dipis műegyetemistával aki a változó fogalmával nem volt tisztában. A HR --es szűrést többnyire ki kell hagyni, mert a potenciális embereket kidobálják, mert nem szimpatikus a kis csajnak... Ráadásul annyira BP központú az ország, hogy nagyon sokan ide jönnek meló miatt, mert itt van lehetősége válogatni, vagy egyáltalán munkát találni. Ettől függetlenül teljesen hihető amit írtál. Csak hát mind mind, egy halom hibás döntés eredménye.
(#25) emvy:
Nem azt írtam, hogy egy multi sem jelent be hanem, hogy van olyan nagy nemzetközi ami közismert és bohóckodik, akikről te sem gondolnád. Az meg még nem elég, hogy bejelent...A kor azért számít, mert egyedülálló vagy, és sokat tudsz túlórázni, azt meg ugye 95% -ban nem nagyon fizetik irodistáknak. Volt ahol kerek perec a szemembe mondták, hogy klassz a tapasztalat meg minden, de túl öreg vagyok. Náluk max 26 év, ennél öregebbet nem vesznek fel...
Gyakornok program van több is, de ott nincs ahol kéne, és aztán jön a sírás rívás...
A nagyvállalatokon kívül is van élet, és sokkal jobb is...
A jó munkaerőt meg kell fizetni minden területen. Na ez egy érzékeny határ, és ezen próbálnak lavírozni, hogy spórolni is szeretnének, de nem is szeretnék alulfizetni. A megközelítés viszont alapvetően rossz, ezért ez a marha nagy fluktuáció a nagy cégeknél.(#27) cain69:
Részben így van.(#31) KergeK@csa:
A designer azért egy kicsit művész vénát is magába kell foglaljon, nem elég az akarat.
Nem kötöszködni akarok, de ez:
"Meg volt hirdetve a szakmai oldalakon (weblabor, prohardver, hwsw)"
szerintem kevés volt.
Elhiszem, hogy kevesen jelentkeztek, de szélesebb körben kell terjeszteni.
(A mostani munkahelyem, is hirdetett ahogy ő gondolta, csak én nem láttam sehol)(#44) QuippeR
Ezért is nem volt jelentkező a végén mert nem szerették volna megfizetni. A 180 sem sok... Az más kérdés, hogy adózási szempontból ennél többe kerültél volna a cégnek... Azt az embert keresték aki ért hozzá, és abban az élethelyzetben van, hogy ki tudják használni a gyengeségét... munka kell neki bármi áron, gyorsan.(#64) emvy
Ezt az 500-1,2M -et nagyon kevés cég fogja megfizetni... A cég mérete pedig ne tévesszen meg senkit, a nagy nem biztos, hogy sokat fizet, a kicsi sem biztos, hogy keveset. A legtöbb infós bőven 500 alatt keres ennél jóval több tapasztalat mellett, még Budapesten is. -
Benőke
őstag
Mekkora kamu ez a hiányzik.
Dehogy hiányzik, éppen hogy többlet van. Az elvárások magasak.
Legyen ultra fiatal, csak épp fiatal az olyan hogy 20 év körüli, nem 25 (max 26, mert már ilyen céggel is találkoztam), legyen több diplomája, beszéljen több nyelven, na több éves tapasztalat az na ná hogy kell...
Fizetés, ja kérem minimálbér +néhány százalék, a többi zsebbe ha van egyáltalán ilyen rész.
Hogy nincs ilyen, de van, találkoztam nem is egyel, hogy ezek kis vállalkozók? Nem, ismert világméretű multik!Persze vannak olyan helyek, ahol megfizetnék, de mondjuk tényleg nincs elég olyan ember aki értene hozzá, ugye a képzésről még nem hallottak... Ja képezze ki a fősuli, vagy az egyetem, már nem akarnak ezzel szőrözni. Hát kérem, gyakornok programról sem hallatok, meg a sulival is büdös felvenni a kapcsolatot. Majd a sajtóban nyavalyognak...
Elsősorban a HR és a HR -csapatok felelősek, ezek után a vezetők. Ember van, sőt infós is van gazdagon. Ja hát kérem, nem képeznek ki mindenkit minden szakterületre, a polihisztorok ideje jó régen lejárt, még is ez az elvárás.
Szolgáltató centerekbe meg inkább nem mennek el, mert vacak a fizetés, depressziós a légkör, a meló is vacak. Ennél szalag mellett is jobb dolgozni, magasabb a fizetés, a többi ua, esetleg a depresszió hiányzik, ha jó a légkör, kisebb a felesleges nyomás...
Attól hogy több ember megy majd infó irányban, nem lesz több betöltött állás... Olyan mint a mezőgazdasági képzés, hiány van jó szakemberekből, amúgy meg kb többszörösét képzik az egyetemek minden évben mint ami a valódi szükséglet.
Szájtépéssel nem lesz megoldva a helyzet, de azért próbálkoznak vele, mint a több kilométeres dugóban az idegbeteg, aki a dudát nyomja és attól várja a probléma azonnali megoldását.
Ezen túl a meghirdetett állások egy része kamu, van a tapogatózós, hogy van -e ember és ha igen mennyiért, kirúgjuk -e a meglévőt hátha valaki feléért többet tud, vagy csak hazudja. A másik pedig elmés felvételiket csinál, megoldandó feladatot kiadják a pályázóknak, a legértékesebb ötleteket felhasználják, és nem vesznek fel senkit. Sajnos ilyenek is vannak.
A meglévő tudást és lelkes embereket átképzéssel, a megfelelő pozíciókba lehetne irányítani, erre viszont még senki sem gondolt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest