- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
Ezen ellehet egyáltalán érni a 120 pontot?
Nekem nagyon ilyennek tűnik a dolog: Takarodjak innen mocskos külföldiek, de aki annyira penge, hogy hozzátud dobni kurva sokat lóvét a GDP-hez, annak elnézzük, hogy külföldi...
-
gghrtz
őstag
válasz
#79563158 #215 üzenetére
Állítólag külföldön a kutyát nem érdekli, hogy milyen nem ottani tapasztalatod van, (persze ha multinál voltál akkor talán), de ha most kezdtél el dolgozni, akkor jogos, mert én se szívesen mennék ki úgy, hogy még sose voltam a mély vízben. Szóval nekem is hasonlóak a terveim. És igen, a másik a politika. De ezt már nem akartam hozzátenni. Kegyetlen ami itt megy...
-
-
gghrtz
őstag
Nem hinném...Most voltam egy netacados tanfolyamon, ez nem váltja ki a vizsgapapírt, hanem kapok 4 db szép oklevelet a 4 szemeszterről, de így is 250,000 volt (az volt a kedvezmény, hogy nem 1 milla), de ez se a suli csinálta hanem a mellettünk levő szakközép Cisco partner volt. Jó tudom, otthon is megtanulhattam volna szinte ingyen, de úgy akartam nekikezdeni, hogy a legelső Ciscot még valaki elmagyarázza, és utána meg már ezerszer könnyebb lesz a többit megszerezni.(persze nem volt egy nagy "was ist das")
Én nem tudok se kedvezményekről, se gyakornoki programokról... De most hogy így mondod, majd rákérdezek. De sanszos, hogy nem.(Vidéki főiskola...)
-
gghrtz
őstag
-
gghrtz
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #200 üzenetére
Én részben egyet értek ezzel. Az lenne a minimum, hogy nem ilyen drágák a vizsgák.... Úgy tudom, hogy a cégek pl. bizonyos feltételeknél kaphatnak kedvezményt Cisco termékekre, de ebben nekem mi a biznic? Jó, hát jobb fizetés, ok. Meg vannak cégek akik állják a vizsgákat. Oké. De valahol igazságtalannak érzem ezt az indokolatlanul magas vizsgadíjat.
-
gghrtz
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #178 üzenetére
Hát igen. A hálózatok sem egyszerű.... Én most vagyok benne, de itt van most mellettem a Tannenbaum: Számítógép-hálózatok könyv: ~1000 oldal, CCNA R&S: ~800 oldal, a rengeteg más anyag, internetes technológiák működése (fizika, adatkapcsolati réteg), a sulis anyagok, optikai szálak fizikai rétegben, és akkor itt még nincs is gyakorlat, ez szinte csak az elmélet. És hol van még a CCNA Security, CCNP, esetleg valami biztonsággal kapcsolatos képzés(CEH,CISSP,CISA,CISM, bár ezekről nem sokat tudok), mert azt is elég fontosnak tartom. Egy kis alap sysadmin tudás sem árt. Meg amit eltud még az ember képzelni. Ciscoból is ezer fajta cert van, minden szinten. Egy biztos. Ezt igazán csak a gyakorlatban lehet megtanulni.
-
gghrtz
őstag
válasz
fordfairlane #146 üzenetére
Az, aki számítógépekkel foglalkozik.
-
gghrtz
őstag
Ja és még annyi, hogy egy mondattal jellemezném az oktatást: Mindenkinek tudnia kell mindent, aztán a végén meg senki nem ért semmihez.
Ha az ember csak a 3,5 éves (nem kis idő....) képzésre szeretne támaszkodni, akkor nagyot fog koppanni. Pedig 3,5 év! Az nem kevés idő... ~180e egy félév, az 7 félév alatt ~1,26m Ft, ennyiből pont lerakok annyi certet, ennyi idő alatt, otthon önképzéssel, hogy egy diplomás használható tudására 10x ráver az ember. Akkor mégis minek járok fősulira? Mert bízom benne, hogy fejleszti a készségeimet, és ad valami átfogóbb mélyebb tudást. Ja meg "egy sorral több az önéletrajzomban".
Valakinek van véleménye arról, hogy a mesterdiploma mennyit érhet? Mert az alapképzés után lehet megpróbálnám levelezőn, csak nem tudom megéri-e, vagy inkább hagyjam a p_csába, és tanuljak a certekre... (+német)(OE-NIK Mérnök informatikus, azon belül is hálózatok szakirányra gondoltam)
Ja és még a diploma előtt tervbe van véve a CCNA R&S (netacadnak most lett vége, ősszel megyek Pestre vizsgázni), CCNA Security, CCNP, meg egy CEH tanfolyam+vizsga sem árthat. Ezekkel szerintetek már lenne esélyem betölteni egy üres helyet azon "hatalmas" munkaerőhiánnyal küszködő IT munkaerőpiacon?*Nálunk nő tartja a Prog II-őt... Egy előadására nem mentem be, és a gyakorlatot is direkt máshoz vettem fel. Borzalmas az a nő.
-
gghrtz
őstag
Ahol én voltam felsőfokú OKJ-n az alapképzés előtt, egész korrektnek volt mondható. Volt Hálózatok I. (mindenféle értelmetlen hülyeség a gyakorlaton.. Optikai szál OPB számolás, Manchester kódolás "számolás", (KÖNYÖRGÖM MINEK???), meg IP alhálózat számolás)
Hálózatok II-őn voltak Cisco eszközök is gyakorlaton. Persze nem elég, mert 9-10x1,5 órába nem lehet belezsúfolni normálisan az alapokat sem.
Volt Windows + Linux alapismeretek, meg a végén Windows háló admin, meg Linux háló admin, egész korrektül az alapok+elmélet, DE az utolsó félévben, a 6 hét gyakorlat a félév KÖZBEN volt, amikor ez a 2 háló admin tárgy volt, tehát kapja be aki ezt kitalálta....Komolyan 2 éves képzés, és a 2 legfontosabb tárgyra csak 6 hét jut...
Ja meg volt Távközlés fizikája, ahol optikai szálak voltak, meg mindenféle csodálatos távközlési elmélet (szerettem ^^) Egy kis Programozás, webprogramozás, meg a sok töltelék tárgy persze.
Az OKJ-s vizsga 3x~8 óra volt, és egy nagy szopatás....70%-a annak amit kértek, felesleges baromság volt, sőt csomó olyan is, amit le sem oktattak. (mert ugye a tanrendet az iskola állítja össze, a vizsgát meg központilag, DE tantervet már nem küldenek a szerencsétlen iskolának, hogy na paraszt ezt tanítsátok, mert ez lesz számon kérve)
Ilyenek voltak például, mint: Projekt menedzsment(elmélet+gyakorlat > nem oktatták), Elsősegély(nem oktatták...), Műszaki ábrázolás (Lekellet rajzolni egy axonometrikus rajzot vetületbe, meg csomó számolgatási feladat... >> nem oktatták, de nem kell nagy gógyi hozzá), Munkavédelem, Vállalkozás-gazdaságtan( Kb 5%-át fedte le a kérdéssor annak, amit mi tanultunk, mert közgáz tárgyból voltak a kérdések...)Legszebb az egészben: A tanterv olyan, hogy voltak tárgyaink amik valamire épülnek, de mi azt nem tanultuk. (pl. SZAR, ami a Digit I-re épült, de Digit I. meg nem volt) Villamosságtan fizikára épült a mérnök infón, de mi meg egy félévben tanultuk..
Egy szó, mint száz. Ha nem lettek volna jók a tanárok, az egész képzés egy nagy szart sem ért volna. De így se ér sokkal többet, de biztató, hogy így is sokan elhelyezkedtek vele, de sajnos ebből nagy részük kb. 90k-t keres/hó.
Miért nem lehetett volna orrvérzésig hálózatokat+sysadminkodást oktatni? Ja tudom már! Mert inkompetensek állítják össze a tantervet... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest