- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
dolgoztam fejlesztő cégnél, ahol 1-2 órás cigiszünetek voltak az udvaron. az elején a főnök többször odajött beszélgetni. vagyis inkább hallgatózni. kőkemény szakma, konkrét meló ment, mert egyszerűbb volt cigiszünetben megbeszélni az aktuális problémákat, mint összerántani egy meetinget.
pár ellenőrzés után le is szoktak arról, hogy abajgassanak. szóval kockáknál a hosszú ebédidőt sok esetben nyugodtan lehet produktív munkának számolni.
szerk: a külföldi-magyar munka arányáról meg azt gondolom, hogy a külföldi közelebb van a szerződött munkaidőkerethez, a magyar meg több. nem ritkán sokkal több.
-
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #200 üzenetére
tényleg nem voltam, ms-en nem is leszek, csak a holttestemet vihetik oda.
viszont azt konkrétan látom, hogy cisco-s vizsgázott emberek mekkora kókányolást tudnak elkövetni, ahol minden sokszor annyiba kerül, mintha ésszel hozzáfognál és megcsinálnád. és amikor az élet nem úgy adja ki, ahogy a cisco elképzelte, akkor baj van. én már láttam cisco-s szakembert sírva elmenekülni, mert nem szóltak neki előre, hogy a dolgok nem úgy vannak, ahogy hiszik. -
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #189 üzenetére
ez a meghúzzuk a határvonalat oprendszer meg alkalmazás között típusú struktúra addig jó, amíg működik minden. de amikor egyszer beüt a ménykű, akkó' vége a dalnak. majd érdeklődj a bme neptun üzemeltetésen
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #191 üzenetére
én szeretném, hogy eljöjjön az idő, amikor a nemkevés embernek megjön az esze és minden tranzakciót valós értékén fog értékelni. és akkor egy kicsit nem fognak például sziszkót venni, meg sziszkó tanfolyamot venni, és akkor elgondolkodás, fejvakarás, normálisabb eladásösztönzés lesz a vége.
csak amíg a tanfolyamokról (is) hagyományos üzletmenetben szocializálódott japik döntenek, addig menni fog a pénzszivattyú.
-
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #178 üzenetére
"Ez olyan szakma amelynél szükséges a tudás folyamatos fejlesztése": szerintem ezt egy módon lehet csinálni, behajítanak a mélyvízbe oszt csókolom. ha megfulladtál, pech. ha harmadik-negyedik alkalomkor is kiúsztál, akkor lesz belőled valaki.
A gyártói certek értelme marginális, a gyártói tanfolyamon nem azt fogják megtanítani, hogy hogy működik a hálózat, hanem azt, hogy a gyártó szerint hogy kell összerakni a rendszert. ha a gyártónak nincs megoldása az adott problémára, vagy te nem akarod elfogadni a megoldását, mert például drága, akkor a gyártói certtel meg vagy lőve. ha megvan a gyártófüggetlen tisztességes alaptudásod, akkor már tudni fogod, hogy mit kell kérdezni a gyártótól vagy a guglitól és hogy pakold össze a részeket, hogy az a vevő elképzelése szerint optimális legyen (és nem a gyártó szerint). A gyártói cert nem rendes megalapozott szaktudást ad, hanem eladásösztönző megoldás, emiatt sem értem, hogy miért nem fizetnek a gyártók, hogy megszerezd a certjüket.
szerk: ha meg a biznisz a hátad mögött ad el terméket, akkor párszor el kell velük játszani, hogy csinálják is meg. az, hogy úgy adnak el valamit, hogy a műszak nem tud róla, az hatásköri probléma (konkrétan hatáskör túllépés), ezt már az elején komolyan kell venni és pár méteres sallerrel helyreigazítani a sales kollégák lelkivilágát, különben mindig a műszak fejére fognak piszkolni.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #166 üzenetére
bizonyos kultúrkörökben mexikóba szokás menekülni a sikeres könyvelőknek
-
bambano
titán
válasz
KergeK@csa #105 üzenetére
kicsit kanyarodjunk vissza attól, hogy ki mit hisz, mi kell, oda, hogy a mostani helyzetben mi a valódi eredmény.
oké, ti azt gondoljátok, hogy nyelvvizsga kell. az élet meg nem ezt gondolja. én azt gondolom, hogy diploma nélkül nem lehet valaki informatikus, ráadásul azt is gondolom, hogy *rendes* diploma nélkül, de sem az élet nem ezt gondolja, sem a fórumtársak többsége.tehát azt kijelenthetjük, hogy az élet nem kompatibilis a hiedelmeinkkel. az a jogalkotói szándék, hogy a diploma nyelvpapírhoz kötése majd kikényszeríti a nyelvtudást, megbukott. és ez az állítás teljesen függetlenül értelmezhető attól a véleménytől, hogy kell-e nyelvtudás it-hez vagy sem. Ha elfogadom a véleményeteket, hogy kell it-hez nyelvtudás, akkor is az az eredmény, hogy ezt a nyelvtudást nem a diplomához kötéssel érték el, hanem valamilyen más, szerintem piaci elvárás miatt. vagyis a jogszabály rossz.
-
bambano
titán
értem a gondolkodásodat, csak azt gondolom, hogy a nyelvtudást sikeresebben kikényszerítheti a piac, mint egy hülye jogszabály. pláne, hogy a jogszabályi kényszerítés jól láthatóan befuccsolt.
az emberek egy kis részének van valójában szüksége papírokkal igazolt nyelvvizsgára, a többség kiválóan elvan nélküle. nem kell mindenkinek föltétlenül azt a karriercélt kitűzni maga elé, hogy majd nagy nemzetközi multinál fut be hatalmas életpályát. aki ezt akarja, tanuljon nyelvet is. aki meg nem ezt akarja, azt hagyják békén.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #80 üzenetére
figyelem, nem hangzott el olyan állítás, hogy mindenhol általánosan és nagy átlagban ez az arány. én most kiválasztottam egy konkrét esetet, és ott konkrétan ennyi volt. én nem léptem meg azt az általánosítást, hogy ha egy eset ennyi, akkor mind ennyi. nektek sem kellene.
-
bambano
titán
"nagyon hamar leértéktelenedne a magyar diplomás munkaerőkínálat, ha kivennénk a nyelvtudást belőle." fáradj át az álláskereső topicba, ott az az uralkodó vélemény, hogy nem kell diploma. Én ugyan ezzel nem értek egyet, de ezzel a részével most ne foglalkozzunk.
Ha az aktív álláskeresők szerint nem kell a diploma, akkor az, hogy nem kapod kézbe a diplomádat, nem motivál nyelvtanulásra. A piac nem igényli a diplomát, akkor nem büntetni eléggé azt sem, hogy nyelvvizsga papír hiánya miatt nincs diplomád.
Ha pedig a piacnak jó vagy diploma nélkül, nyelvvizsga nélkül, nulla vagy makogós nyelvtudással, akkor nincs valód értelme, haszna ennek a kötöttségnek.
-
bambano
titán
oké, nézzük fordítva. egy konkrét példa szak megnevezése nélkül:
elkezdik 22-en a szakot, mindenki fizetős. a 7. félévre 11 ember jut el odáig, hogy minden vizsgája megvan, megcsinálta a diplomamunkáját, megszerezte az abszolutóriumot és "államvizsgára" bocsátható (ami nem államvizsga, hanem komplex záróvizsga hivatalosan, de ebbe most ne menjünk bele).Ebből a 11-ből egyet meghúznak, a többi átmegy. 10-ből *NÉGYEN* megkapják a diplomájukat, a maradék hat nyelvvizsga követelmények nem teljesítése miatt inkább a tanulmányi osztály irattárára bízza a papírját.
A kihozatali arány 18.1%. Ezért csinálunk egyetemet? Miközben itt többen is arról beszélnek, hogy nem nézik a diplomát a cégek, felvesznek papír nélkül is?
Aki olyan karrierutat képzelt el magának, hogy kell hozzá a nyelv, az tanuljon nyelvet is. Akinek meg nem kell, mivel az ország területének zömén nem kell, azt meg ne akadályozzuk ezzel.
-
bambano
titán
a követelmény a kezdetektől fogva téves volt. a felsőbbrendűség (már ha létezik ilyen egy diplomától) egy szubjektív kérdés, nem foglalkoznék vele.
a tény viszont az, hogy milliós képzések papírjára ráesett a páncélszekrény, és nem hajtja azt a hasznot, amiért befektettek.
"hasznát se fogom venni": persze, sose fogsz bankkal foglalkozni, lekötni egy betétet, hitelt felvenni, stb.? mert ha életed végéig beosztott alkalmazott maradsz, akkor lehet, hogy nem te fogod a projekted pénzügyi részét végigvinni, hanem a főnököd, de ettől még átlagemberként nem tudod kihúzni magad a pénzügyek alól, hacsak nem leszel akkora papucs, hogy a feleséged kezelje a család összes pénzügyét.
"Persze ha lehetne tenni egy "műszaki angol" nyelvvizsgát vagy egy szintfelmérőt tehetnél ami kiváltaná, az rendben": nem hiszek benne, hogy a nyelvvizsga anyaga a valódi, élő nyelvhez igazodik, sokkal inkább hiszek abban, hogy sima mezei szívatás céllal van összeállítva. de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről. "Nem kell a Rigó utcába menni, van egyéb nyelvvizsga is, ahol nem arra kíváncsiak, hogy miként buktatnak meg."? ja, oké, tehát más is így gondolja
"de nekünk kötelező tudni külföldiül, ráadásul jobb esetben 2-3 extra nyelv a legnyerőbb - hiába vagyunk okosak, ha nem tudjuk eladni a szomszédnak a terméket,": én nem úgy láttam, hogy egy cégnél mindenkinek külföldiekkel kellene kapcsolatot tartani meg saleskedni kellene. Láttam olyan nagy, magyarországi céget, ahol csak az account managereknél volt elvárás a nyelv, a fejlesztőknél meg a rendszergazdáknál csak annyira, hogy el tudják olvasni a bsod-t. más területeken se hiszem, hogy mindenkinek beszélni kellene idegenül, pláne nem vidéken.
"Sőt szerintem kötelezővé kéne tenni egy műszaki minősítő vizsgát IS.": műszaki minősítés mire? a nyelvre? olyan van, hogy a nyelvvizsga követelmény szaknyelvi elvárásokkal bővített. Az alaptudáshoz meg felesleges másik minősítő, ott van eredeti minősítő, a köznyelven államvizsgának nevezett aktus.
-
bambano
titán
a tapasztalat azt mutatja, hogy ezt a készséget/tudást a diplomához kötött nyelvvizsga követelmény egyáltalán nem kényszeríti ki. következmény: az állam befektet a diákok képzésébe, majd nem kapja meg az érte járó "bevételt", mert a diák nem kapja kézhez a diplomáját.
szerintem ideje lenne nagyon gyorsan eltörölni ezt az elvárást, mivel nem vált be.
-
bambano
titán
szokás szerint megint megy a nagy bullshit duma, a lovon fordítva ülnek.
ha 100 ezer informatikus ment külföldre, és csak 10 ezer állást hagytak maguk után betöltetlenül, akkor miért nem világos mindenki számára, hogy hol a probléma???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- Sürgősen eladó komplett AI erőmű!
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest