Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Itt ütközik ki, hogy mennyire pontatlan a monitor színtér emulációja (egy megjelenítő mindig a natív színterében kalibrálva adja a legpontosabb eredményt), mert ha egyezne a szoftveressel, akkor nem változnának a színek.
Tehát akkor a színtér emulációk úgy ahogy vannak parasztvakítás? Munkára alkalmatlan?
Van egy bekalibrált színterem ami használható (esetemben a Standard) és ennyi? Osszam be?
Akkor viszont az a kérdés, hogy tudok megbizonyosodni, hogy belefér sRGB-be az, amit AdobeRGB-ben dolgozok ki? Vajon sRGB-be exportáláskor magától intézi az LR ezt, hasonlóan mint videónál egy highlight rolloff, vagy egyszerűen hard clip lesz a színcsatornákon?
Azt tudjuk a LR-ról, hogy attól még, hogy színmenedzselt, koránt sem biztos, hogy korrektül jeleníti meg a képeket (nem fordítja át sem a proof színtérbe, sem a monitoréba).
Soft proof az pedig pont arról kéne szóljon, hogy a nyomtató ICC profilját betöltve egy a véglegeshez közel* álló képet látok. Bár milyen színtérben az passz. Gondolom Prophoto RGB ugyanúgy, mint Develop módban. Azt biztosan tudom, hogy Prophoto RGB van egységesen Library-t leszámítva a teljes programban. Csak ebből hogyan konvertál kisebb színtérbe és ahhoz milyen kontroll van, ezt a kérdést még sosem tettem fel.Bevallom, én nem figyelem, hogy clippingelnek-e a képeim - ha jól néznek ki, az nekem bőven elég.
Én pont a soft proof kapcsán láttam ezt videón, hogy nyomtató ICC profilját betöltve fordulhat az elő, hogy az árnyalatok nem csak megváltoznak, de akár crush is előfordulhat. Bár gondolom csak a monitoron clipping-el az, ami nyomtatva még belefér. (És ehhez vettem wcg monitort ugye, h ne ez legyen a szűk keresztmetszet.)
*De nem 100% azonos, csak mielőtt hibavissza megtalál.
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- Asus ROG Strix XG27ACDNG (QD-OLED, 1440p) - Újszerű
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- LG 34GS95QE-B 3440x1440p 240Hz OLED monitor eladó
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest