- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz
syler123 #1796 üzenetére
Az én led távom fele annyiba kerül, mint a tiéd, nem ez lesz a baj.
Lehet állítani kell a delayeken kicsit, nem küldi elég ideig a jelet a harmony, esetleg ezzel még tehetsz egy próbát.
Az IR jelet, ha felismerte és elmentette, akkor annak mennie kéne....
-
Ispy
veterán
válasz
syler123 #1788 üzenetére
Én vettem ledszalagot, IR vevővel és távval. Bementem a myharmonyba és azt mondtam új device. Megadtam egy kamu nevet, amire kiírta, hogy ilyen eszköz nincsen, biztosan akarom-e, mondtam igen, mondta, hogy akkor adjam meg a commandokat.
És akkor új command -> next -> next -> céloz, gombot megnyom, és már mentette is.
Ha ez nem megy, akkor lehet, hogy nem IR-es a táv, hanem RF-es, vagy olyan IR-t használ, amit a harmony nem ismer.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #1784 üzenetére
Egyszerűen nem megy a betanítás. Hiába javítom fix command-al myharmony-ban, nem megy. Egyszerűen olyan baromságokat kérdez, hogy nem tudok vele mit kezdeni. PC-nél mivel váltok inputot, hát semmivel, de addig nem lehet kilépni, míg ki nem választom... Folyamatosan csak ezekről kérdez, ha sikerül átugrani, akkor hiába tanítom meg, kipróbálva nem működik. Az activity-ben is hozzárendeltem pedig.
-
canniball
nagyúr
Ez működött! Köszönöm szépen!
Kicsit fura ez a MyHarmony, a Remote Software nekem logikusabbnak tűnt. Arra pl. nem tudtam rájönni: hogy lehet a kijelző gombjait úgy beállítani, hogy az 1 és 3 helyen az általam kiválasztott parancs legyen, a 2 és 4 helyen semmi? Hiába akarom az 1 után a 3-ra húzni a parancsot, mindenáron a 2-re teszi, vagy csak én bénázom el?
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Újabb kérdésem adódott
Szeretném a PC-vel összehozni a távot. PC-t azt nem kell bekapcsolnia, azt bekapcsolom én, csak váltson át hdmi3-ra, kapcsolja be a tv-t, kapcsolja be a házimozit stb. Idáig meg is vagyok, de hogy tanítom be a nyilakat, hogy navigáljon a menüben? Van egy ilyen kis távirányítóm a pc-hez, aminek van vevőegysége, de a myharmony-ban ilyen lehetőséget nem látok.
-
blakey
titán
válasz
canniball #1782 üzenetére
Töröld a MyHarmonyn lévő távot, ha már egyszer fent volt és vedd fel újból, utána menj végig a kéréseken, kérni fogja a szoftverből az adatokat utána szinkronizálni fogja. Nekem is fent volt a One+, töröltem majd újra felvettem, simán végigcsinálta, csak a gombokat kell újra beállítani, minden táv gyári állapotba kerül.
-
canniball
nagyúr
Te is csak a beállításokat akartad átmenteni vagy cserélted a távrángatót?
-
-
canniball
nagyúr
Feltettem az új sw-t, félsiker: úgy tűnik működni fog nálam is, viszont azt mondja bő 5 éves adatai vannak. Pedig azóta nem egy beállítást eszközöltem (a legutóbbit tegnap), pláne hogy új készülék is lett...
Nem tudod, hogy a régi sw-ben van-e szinkronizálás opció? Nem örülnék neki ha az utóbbi évek beállításait elölről kéne kezdnem, de én nem találok ilyen opciót.Mod. a mod.-odra.
"Elvileg tudja kezelni a myharmony a 600-at is."
Igen, láttam hogy a 2010 utáni példányokhoz jó és nem voltam biztos benne mikor vettem, de visszakeresve úgy tűnik '11/'12 környékén így feltettem és szerencsére ismeri."Igaz az összes beállítást meg kell csinálnod újra."
Ehh, ezt hol olvastad? Nagyon nem örülnék neki... -
Ispy
veterán
válasz
canniball #1777 üzenetére
A myharmony a Remote Software utódja, az új készülékeket már ezzel kell beállítani.
Ha nincsen akkor szerintem nem tudod, azért a supportnak érdemes írni, bele tudnak mókolni a háttérben a beállításokba, régen pl. a pana tévé turn on delay-t nem lehetett állítani, távolról megcsinálták nekem, egy próbát megér.
Elvileg tudja kezelni a myharmony a 600-at is. Igaz az összes beállítást meg kell csinálnod újra.
-
canniball
nagyúr
Mi az a "myharmony"?
Látom ez az új sw neve. Nem tudom ez az enyémhez jó lesz-e, de rápróbálok.Nálam a Logitech Harmony Remote Software 7.7.0 van fent (tegnap ránéztem, nincs újabb verzió), ebben nincs ilyen lehetőség.
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Már kb. egy egész napot elszórakoztam azzal hogy megfelelően beállítsam de ezúttal nem boldogultam, így hozzátok fordulnék: arra tudunk-e megoldást (ha számít: Harmony 600-nál), hogy amikor indít egy activity-t akkor ne akarjon bemenetet is állítani, csupán a bekapcs. parancsot küldje el egy adott eszköznek?
-
syler123
veterán
Megjött a Logitech Ultimate One
Eddig bejön, egyszerű. Egy kis lagja van a gyári távokhoz képest. Nem mondom, egy picit így érzem magam, de azért tetszik
-
blakey
titán
válasz
Karel666 #1765 üzenetére
Lehet, hogy egy Logitech Harmony 350 is megfelelő lenne.
-
Karel666
tag
Sziasztok!
Gondolkodom logitech távban.
Amire kell: Samsung tv, yamaha 1073 avr, upc box, nexbox a95 médialejátszó!
Minél egyszerűbb, ütésállóbb és olcsóbb kellene. A gyerekek sokszor lerúgják az ágyról.....
Honnan érdemes rendelni és melyiket? Nem gond, ha csak 2-3 hét múlva jön meg.
köszija igen, yamahához nincs meg a gyári táv
-
syler123
veterán
válasz
Mezga Aladár #1761 üzenetére
Köszi!
Berendelve, pénteken itt van
Alig várom
Végül az Ultimate One lett a befutó. Számgombokat nem használjuk, ez kisebb, szebb. Reméljük a legjobbakat.
Ispy: Akkor annyira nem lehetnek rosszak ezek a logitech távok, ha kvázi újrarendelted
-
syler123
veterán
Több helyen a lagra panaszkodnak, ez a része mennyire vészes a Logitech távoknak? Tehát megnyomom a hangerő gombot és majd 1 sec után úgy dönt hangosít, vagy csatornát vált stb. Vagy rendesen, gyorsan történik ez, mint egy rendes, pl gyári Samsung távirányítóval?
-
Márklár
tag
Én itt olvastam, hogy van amelyik tudja az RF-t is, pl:Logitech Harmony Elite
Márklár
-
Ispy
veterán
Nekem van egy sangean wr-2-es rádióm, direkt ezt vettem, mert van hozzá táv, de az istennek sem megy a harmonyval, pedig fent van az adatbázisban. Igaz az eredeti távval sem megy, az meg vagy bedöglött, vagy eleve a rádión döglött be a vevő, nem tudom, az elején még ment az eredeti távval, arra emlékszem.
Szóval, igen, lehet szívni is, nem tagadom.
-
zetecR
addikt
Igen, supported és mégsem.
Az alapfunkciókat tudja, csak a speciálist nem.Ennek a nyomi távnak a bekeretezett Timer-Up-Down-Enter gombjait nem tudja és ezek nélkül se az órát, se az ébresztést nem lehet beállítani.
Pedig tudna külön ébresztést hétköznapra, hétvégére, ami nagyon fontos lenne, de így nem.Bezzeg a Sleep működik.
-
Ispy
veterán
Hát igen, ez kiváltja a gyári távot, de ha nincsen benne az adatbázisban és gyári táv sincs, akkor szívás.
Egyébként lehet csekkolni előre: Device Compatibility
-
GZoli7
senior tag
Mondjuk a motoros vásznak nem ritkán rádiós távval vannak szerelve.
Ilyet tud valamelyik Harmony? Nekem csak 650 van, az nem... -
blakey
titán
Kb 60 eszközt tanítottam rá a Harmonykra, persze nem egyidejüleg, de egyikkel sem volt gond, a Pana kazettás magnótól a legismeretlenebb Androidos boxig mindegyiket tudta kezelni és minden funkció elérhető volt. Biztos van 1-2 olyan eszköz aminek még nem teljes az adatbázisa de ezt lehet bővíteni esetleg egy másik, hasonló eszköz távját használni, simán működhet.
-
zetecR
addikt
Basszus, van egy Onkyo mini hifim, amihez nem volt táv.
Többek között azért vettem egy Harmony One-t, hogy az ébresztést be tudjam rajta állítani.
Persze a pontos időt sem tudom, mert nem ismeri azt utasítást, ami ahhoz kellene.Írtam a Logitechnek, némi bénázás után kisütötték, hogy kérjem el az Onkyotól a hex vagy pronoto kódokat, így be tudják tenni az adatbázisba.
Az Onkyo pedig azt írta, hogy ők a Logitechnek megadtak már megadtak minden szükséges infót, úgyhogy ha nem megy, akkor bocsi, mert 3rd party remote; vegyek gyárit...Mondjuk ez az USA Onkyo volt, lehet, meg kellene próbálni az Európait?
Szóval a lényeg az, hogy alapfunkciókat lehet, hogy tud 270000 eszközhöz, de teljes funkcionalitást ábránd elvárni tőle...
-
Ispy
veterán
Mindegyik.
Ha nincsen valami csoda folytán benne a logitech 270.000-es adatbázisában, akkor az eredeti távval meg tudod te tanítani a parancsokat a harmony-nak.
Ha van pénz veheted az elitet, de az ultimate is majdnem ugyanazt tudja, minimális különbség van a kettő között, de 2x-es az árban.
-
zippa
újonc
Sziasztok!
Szeretném magunkat meglepni egy univerzális távirányítóval, utálom, hogy 20 távirányító van egyszerre az asztalon. Ehhez kérném a segítségeteket, hogy milyent válasszak.Két félét néztem ki a Logitech Harmony Ultimate vagy a Harmony elite. Természetesen mindkettőt a Hub-al. Nagy házimozi őrület van nálunk, ezért olyan távirányító kell, ami a két Oppo lejátszót, a Yamaha és az Advance erősítőt, a Velodyne mélynyomót, Lg tv-t és a motoros vásznat meg a Runco projektort is tudja vezérelni. Melyik az, amelyik megbízhatóan képes az összes kütyü irányítására????
Előre is köszi a válaszokat. -
Márklár
tag
válasz
Mezga Aladár #1741 üzenetére
Igazából értettem, csak nem akartam elhinni. Mert ha ilyen távirányítód van, akkor evidens, hogy hogyan kell programozni (roppant egyszerű, kis angol tudással is megy a myharmony-val), ha nincs hiába mondom meg, hogy kell, nem tudod megcsinálni, mert nincs mivel.
Egyébként, úgy ahogy Ispy mutatta.
Márklár
-
Ispy
veterán
Na, akkor megválaszolom magamnak
Szóval van a led távján egy fade nevű gomb, amit kikapcsolt állapotban, lehet nyomkodni és akkor "ugrik" a színskála egyet, azaz ki kell kapcsolni, majd fade, aztán be, ha nem jók a színek a gombokon, akkor megint kikapcs, fade, ezt 3-4x el kell játszani, amíg visszaáll a jó sorrendbe az IR vevő.
-
Ispy
veterán
válasz
syler123 #1737 üzenetére
Pofátlan árak?
A harmony 1000-es anno 100k volt, hulladék kijelzővel (igaz én akciósan valami 40k-ért jutottam hozzá), a harmony touch is 54k volt, ezekhez képest az ultimate one szinte ingyen van.
(aztán az 1000-es beszart és ingyen küldtek helyette egy harmony 1100-et, az is 90k felett volt akkoriban
, ejjj régenmindenjobbvolt)
-
Ispy
veterán
válasz
Mezga Aladár #1736 üzenetére
-
Márklár
tag
válasz
Mezga Aladár #1736 üzenetére
Konkrétan mire gondolsz?
Márklár
-
syler123
veterán
Számokat sosem használom. Csak a nyilakat, ok-t, hangerő és csatorna. Meg ugye a be kikapcs. Így akkor elvileg a kijelzőről csak a watch tv fog kelleni, meg esetleg beállítom a házimozira, pc-re. Elvileg akkor okés lehet az Ultimate One. Nem tudom a gombjai melyiknek lehet minőségibb / tartósabb.
Át kell ezt rágni, mert kicsit pofátlan áraik vannak
-
Ispy
veterán
válasz
syler123 #1733 üzenetére
Nekem minden funkció elfér a fizikai gombokon, ahogy Márklár is említette minden gombra 2 funkciót is rá lehet programozni, szóval a gombok számát, amit látsz szorozd be kettővel.
Annyi a különbség a 2 táv között, hogy a 650-en vannak szám gombok, a One-on ezek a kijelzőn vannak, szóval ha sokszor használod a számokat és félsz az érintő kijelzőtől, akkor inkább 650.
-
Ispy
veterán
válasz
syler123 #1729 üzenetére
Abban az esetben, ha ugyanaz a gomb kapcsolja be és ki, akkor igen, ki fogja kapcsolni, hiszen a táv nem tudja, hogy a készülékek valójában milyen állapotban vannak.
650-et nem ismerem, de one esetében több megoldás is van ilyen esetre:
- a bal alsó sarokban a képernyőn van egy gomb, amire akármelyik eszköz külön behívható, és akkor a képernyőn az eszköz parancsait éred el, ebben az esetben a be/kikapcsolás parancsot a beltérihez
- van egy beépített help funkció, ami végigmegy az összes parancson, ami az activityben meg van adva, egyesével megkérdezi, hogy lefutott-e rendben és úgy mehetsz tovább (yes/no kérdések), szóval meg fogja kérdezni, hogy a beltéri bekapcsolt-e rendben, ha azt mondod nem, akkor megint elküldi a parancsotGyakorlatban kb. így néz ki:
- benyomod a tévé nézés activityt
- észleled, hogy nem kapcsolt be a beltéri valamiért (mondjuk mert már be volt, most meg kikapcsolt)
- megnyomod a helpet
- akkor megint elküld valami parancsot a táv, majd megkérdezi, hogy most már jó-e
- ha nem kapcsolt be, akkor azt mondod nem
- megkérdezi, hogy tévé bekapcsolt-e rendben
- mondod igen
- megkérdezi, hogy bekapcsolt-e a beltéri
- mondod nem
- megpróbálja bekapcsolni és megint megkérdezi, hogy bekapcsolt-e
- ha igen kilépsz a helpből, ha nem új körBekapcsolás késleltetést lehet állítani millisecben, hiszen minden eszköznek más és más a boot ideje.
Ja és nekem touch van, pont most cserélem egy ultimate one-re, szóval már sejted melyikre szavazok.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Vettem még korábban egy lidl-ös tanítható univerzális távolt, aminek nagyon hamar befuccsoltak a gombja. Szeretnék egy picit komolyabbat venni.
A Logitech Harmony 650 Illetve az Ultimate One a kiszemelt. Viszont előtte lenne pár kérdésem.
A beltéri egységem (Intek), áramszünet esetén bekapcsol. A tv nem. Namármost ha a logitech-en ilyenkor benyomom a watch tv activity-t, akkor bekapcsolja a tv-t, a beltérit pedig ki? Mert ugye ez így elég szívás tud lenni
Ti egyébként melyiket választanátok? Kinézetre ugye az Ultimate One a jobb, meg nem akkora batár, ráadásul tölthető. Erre esetleg kapható kijelzővédő fólia?
+1 valami
A Beltérim olyan, hogy nem kapcsolhatom egyszerre a tv-vel, mert meghülyül és csak hangyafocit játszik, tehát vagy a tv-t vagy a beltéri bekapcsolását késleltetni kell, ez megoldható?
-
tobias40
veterán
Nekem még egyik gomb sem kopott meg,az igaz hogy az "8"-as gombon nehezen érzékeli de ennyi használat után ezt nem is csodálom!
(meg ahányszor lesett már az asztalról,ágyról..
)
Én talán 15-ért vettem ha jól emlékszem,nézzél körül külföldön is hátha..ebay ali stb..Nekem senki nem segít?
-
tobias40
veterán
Egyáltalán nem kopik egyik sem,én ajánlom nagyon!
Itt is napi szinten van használva,rengetegszer leejtve,mégis teszi a dolgát semmi baja!
Mennyiért tudnál venni 650-et?
erre vaki?
"Ti azt mivel és hogyan csináljátok meg hogy a 2 harmony távot egy acc alá teszitek és a beállításokat lehessen egyikről a másikra másolni?Pl. 650 és 785!
A 785-t nem ismeri fel a Myharmony,csak a Remote softver 7.7.0.." -
Márklár
tag
válasz
Mezga Aladár #1716 üzenetére
Még annyit hozzáfűznék, hogy nagyon jó az érintő képernyő érzékenysége, rezgőmotor is van benne.
Ezt a tapi felületet minden activitinél lehet használni, mindig mást lehet "ráprogramozni" (valójában egy gombnyomás és az internet sem kell hozzá), tehát nagyon testre szabható.Márklár
-
tobias40
veterán
Ti azt mivel és hogyan csináljátok meg hogy a 2 harmony távot egy acc alá teszitek és a beállításokat lehessen egyikről a másikra másolni?Pl. 650 és 785!
A 785-t nem ismeri fel a Myharmony,csak a Remote softver 7.7.0.. -
Márklár
tag
válasz
"A fizikai gombokat vakon is tudod kezelni az érintőképernyőt nem"
Nem tudom mennyire ismered a Harmony Ultimate One-t, de van egy szürke tapi felülete melyre a vezérelni kívánt gombokat lehet tenni. Ezt a felületet gesztusokkal lehet vezérelni pl: egy simítás a hüvelyk ujjaddal jobbra csatorna váltás fel, simítás balra csatorna váltás le, simítás le, hangerő csökken, simítás fel, hangerő növelés, egy tapi a képernyőre EPG, két tapi, exit az EPG-ből stb....
Pont, mint egy tapi képernyős telefon. Ezt nem kell nézni! Ez vakon is megy!
Márklár
-
Ispy
veterán
válasz
Nekem a touch szokott olyat csinálni, hogy egy fizikai gomb lenyomása egy másik gomb funkcióját csinálja, igaz nem sűrűn, de azért néha-néha előfordul.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Márklár #1714 üzenetére
Arra jutottam, hogy olyan távirányítót kell vennem, amelyben van érintőképernyő.Ugyanis, azt írták többen is, hogy a fizikai gombok idő előtt elhaláloznak.
Ajaj. A fizikai gombokat vakon is tudod kezelni az érintőképernyőt nem. Ami rossz azok a gumipárnás távok, pl 600-as. A Harmony One/900 már nem ezzel a technológiával készül. Nem nagyon hallani hogy tönkremennének.
-
tobias40
veterán
-
Márklár
tag
Kettő hónappal ezelőtt, amikor univerzális távirányítót akartam venni, olvasgattam a fórumot. Arra jutottam, hogy olyan távirányítót kell vennem, amelyben van érintőképernyő.Ugyanis, azt írták többen is, hogy a fizikai gombok idő előtt elhaláloznak. Teszteket nézegetve, végül a Harmony Ultimate One mellett döntöttem.
Gyakorlatilag minden gombot ki lehet rakni az érintő képernyőre, így a gyakran használt funkciók nem koptatják a fizikai gombokat. Pl: hangerő, csatorna váltás, EPG stb....
Nekem 8 készüléket vezérel, 12 activitim van, nagyon megvagyok elégedve vele.
Márklár
-
Alex91
félisten
Harmony 650-el tartosagi tapasztalata van valakinek? Hany ev utan adja be a kulcsot? Regebben volt egy 525-osom, de idovel a hangero szabalyozo gombja megadta magat, es a festese is erosen kopott.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudok újabb távot felvenni unabban a fiókomban,Myharmony alatt?600 mellé 650-et és 785-t állítanék be és másolnám át a beállításokat,de nem tudom hol kell felvenni az új távot?
Ha így nem megy akkor hogyan?
Illetve lehet beállítást másolni két fiókból úgy hogy az egyik az Myharmony alatt van a másik pedig Harmony softver 7.7.0-ben van beállítva? -
MCGaiwer
addikt
a Harmony Elite nem működik a hub nélkül? a táv elméletileg egy 950, de folyamatosan a hubot kéri...
-
blg
senior tag
szerintem a help-fix the problem nem arra való, hogy ekkor találja ki, melyik paranccsal is kell az eszközt ki- vagy bekapcsolni, hanem arra, hogy ha az adott eszköz nem kapcsolódott ki-be, mert éppen nem arra mutatott a távirányító, vagy pont eltakartad az infrát, akkor újra elküldi azt a jelet, ami be van neki programozva be vagy kikapcsolásra
-
Met
nagyúr
Végül is működik vele.
Az erősítővel szenvedek, nem kapcsolja be.
Megtanítottam neki hogy melyikkel kapcsolja be (nem a Power gomb hanem a DVD bemenet) és melyikkel (Power gomb) ki.
A távirányítón a help menüben amikor megkérdezi hogy melyik eszköz nem kapcsolt ki és elkezdi hogy fix the problem? elvileg előbb utóbb eltalálná mivel kapcsol ki és azt meg is jegyzi? kb. a 10. próbálkozás után meguntam. -
Met
nagyúr
A billentyűzet háttérvilágításra gondoltam...
Amúgy hozzáadtam az eszközöket, a tv-t nem ismeri LG 43LJ500V (később frissítik az adatbázist és belekerül?), az házimozi erősítőt nem a megfelelő bemenettel kapcsolja be és nem kapcsolja ki, hiába nyomkodom végig a help menübe hogy fix the problem.
Szóval van még tenni való
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, milyen az, mikor egyetlen nagyon okos távirányító elég az összes elektronikai berendezéshez.
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest