- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz
Kapanyél #898 üzenetére
Én be tudtam állítani, igaz volt olyan betű, amit többször kellett próbálni és volt olyan is, amit az istennek sem ismert fel. Szóval próbálgasd, ha egy betű nem megy próbáld a másikat. Nekem végül kb. a 80%-t felismerte (harmony 895 és 555).
(#899) jézusom: ez már a következő szint, amikor az ember próbálja optimalizálni a dolgokat. -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Vettem egy USB-s IR billentyűzet/távirányítót, Media-Tech Mega Droider 3 in 1, mivel ezt ajánlották itt többen is a fórumon, ami kompatibilis Androiddal. Az is, nagyon fasza.
XBMC keymap-ot átírtam szépen, ahogyan kell, csak ott jött a hiba, hogy a Harmony One cseszik felismerni az IR jeleket. A standard gombokat felismeri, ami a bill. másik oldalán vannak, viszont azokkal meg az a baj, hogy a rohadék Androidos XBMC nem ismeri, akkor sem, ha átállíom, hogy beállításoknál, hogy a távir. bill. leütéseket küld.
Van ötletetek, hogyan lehet a Harmony-t használnom a TV-boxhoz XBMC-vel? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #895 üzenetére
Supporttal nincs gond (ez az előnye az amúgy lassúsága miatt hátrányos netes beállításnak: ha fölveszel egy új készüléket, az rögtön a központi adatbázisba kerül, így megoszthatják, ha arra érdemesnek találják. Másrészt persze semmiből nem áll egy tök ismeretlen készülékre megtanítani),
ami viszont inkább gáz, h a köztes, már nem éppen olcsó modellek (pl. az 555 is ilyen volt) membrános gombokat is használnak, amik konstrukcióhibásak: csak idő kérdése, mikor mennek tönkre...Nem tudom, a maiak közt van-e olyan, ami hagyományos, gumipogácsás - ki kell próbálni.
Ha kinézel egy típust, nyomogasd meg: ha érezhetően átpattannak a nyomásponton a gombok, akkor membránosak, és kerülendő! -
Mercutio_
félisten
Itt [link] is azt írják, hogy a 300i-n csak arra a gombra tehető több eszköz vezérlése
Melyik az a harmony ami(k)nél több ilyen gomb van, a mai komponenseket is kezeli (van még support) és esélyes, hogy beszerezhető újszerű nem leharcolt, és milyen áron mennek ezek a típusok?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #891 üzenetére
Makrózást pont nem tud a legtöbb Harmony...
Egészen más elven működnek: ezeken tevékenységeket kell definiálnod, mint pl. "DVD-nézés", ahol megadod, h a TV végzi a megjelenítést, DVD a forrás, a hang pedig a házimozi erősítőn szól
Ebből már magától tudja, h ezeket a készülékeket be kell kapcsolnia (ha épp nincsenek, ld. alább), az erősítőt és a TV-t DVD bemenetre állítania, stb.
Amint ebből a tevékenységből később átváltasz mondjuk "műholdas TV" módba, akkor tudja, hogy ott nincsen szükség erősítőre és DVD-re, ezért azokat lekapcsolja, míg a beltérit pedig be, a TV-t nem kapcsolgatja ki/be (hiszen épp megy), csak átteszi arra a bemenetére
Ha pedig nem másik tevékenységbe lépsz át, hanem a power-off gombot nyomod meg, akkor természetesen mindent lekapcsol, ezen nem kell kézzel állítgatni
Ezért szükségtelenek is a többi távvezérlőn használt makrózások (bár extra tevékenység-indítási parancsokat meg lehet adni, mint mondjuk a TV elnémítása ha erősítőn fog szólni a hang)
Az egyetlen hátulütője, h a készülékeknek abban az állapotban kell lenniük, amit a Harmony "gondol" róluk. Tehát ha pl. vki épp elhaladt a távvezérlő előtt, amikor az bekapcsolta volna az erősítőt, ezért az off-ban maradt, akkor a Harmony kiesett a szinkronból a valósághoz képest, és egy ilyenkor nyomott "power-off" az erősítőt pont bekapcsolná... (ha ugyanaz az infraparancs kapcsolja ki-be)
Ezért ilyen esetben át lehet kapcsolni "tevékenység"-ből "eszközök" módba, ahol az erősítőt kiválasztva lehet csak annak is kiküldeni egy bekapcsolási parancsot, így helyreállítva a rendet. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van valahol egy összehasonlító táblázat, hogy melyik harmony milyen funkciókat tud? (pl. makrózás, vagy minek hívják amikor 1 gombbal egy adott lánc minden elemét be/kikapcsolja) -
junkpod
veterán
sziasztok, hogyan lehet az activityk sorrendjét változtatni, illetve a fizikai gombhoz rendelést cserélni?
-
jézusom
addikt
válasz
Pikkolo^^ #886 üzenetére
Ezt most konkrét távirányítótípusra kérdezed? Mert a harmonykkal minden infrás cuccot lehet, ugyanis van egy infra bemenet is rajtuk, ahol lehet tanítani, ha nem lenne az adatbázisban. Ehhez persze szükséges a klíma távirányítója. Én spec egy ilyen mobil klímának nevezett jegesventillátoros rettenetet tanítottam rá.
-
Pikkolo^^
addikt
Klímát lehet vele vezérelni?
-
Bodz
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek. Megrendeltem a 350-et.
Esetleg érdekes lehet másnak is, hogy a UK oldalon 34.99 font + 15 szállítás, míg mondjuk a németen 39.99 euro ingyen szállítással. -
fPApi
őstag
Ez alapján Te még nem próbáltál Harmonyt beállítani! Én egy kicsit "beleőszültem", mire minden tökéletesen működött, de utána az "élvezet" megérte! A gond ott van, hogy (legalábbis számomra) nincs egy jól érthető, strukturált manual hozzá, így sok mindent próbálkozással (vagy a fórum segítségével) kell megoldani.
-
Bodz
nagyúr
Hülye dolog, de képzeljetek el egy olyan dac-ot, ami távirányítható, de nem adnak hozzá távirányítót...
Na, a D1050 ilyen. Szóval nincs eredeti táv, nincs miről tanítani, de ha az adatbázisban szerepel és azt mondjátok, hogy 100% a dolog, akkor elfogadom.
Egyébként egy 350-et vennék, azt hiszem ennél olcsóbban nincs új. -
Bodz
nagyúr
Nincs valakinek bármilyen Logitech Harmony távirányítója kölcsön úgy kb. fél órára Nyíregyen? Csak azt szeretném kipróbálni, hogy a NAD D1050-hez mit szól. Elvileg (a Logitech adatbázisa szerint) megy, de azért szeretném kipróbálni.
Hálám sör és ütemény formájában nem marad el. -
doc
nagyúr
koszi mindenkinek a valaszokat, megprobalok okosodni meg aludni ra egyet, illetve korulnezelodni
-
doc
nagyúr
sziasztok!
olvastam a cikket a Harmony 525-rol, es latom hogy a programjahoz muszaj internetkapcsolat
tekintve hogy a ketyere mar lassan 10 eves () felvetodik a kerdes, hogy megvan-e meg egyaltalan a server, az adatbazis, magyarul programozhato-e gond nelkul igy 2014-ben egy ilyen taviranyito?
illetve erdemes-e hasznaltan megvenni? mennyire hasznalodnak el a gombjai/erintkezoi, stb?
koszi elore is -
brian1974
tag
Harmony 785-höz létezik magyar leírás?
-
fPApi
őstag
Már évek óta használom a harmonyt, de most lehet, hogy elértem a határát? Hátha tud valaki segíteni:
Meg lehet-e valahogy oldani, hogy egy 2,4 GHz-en működő vezeték nélküli eszköz (pl. billentyűzet) jeleit tudjam a harmonyval továbbítani? Tudom, hogy infrás, de nincs-e pl. valami adapter, ami veszi a harmony jelét és átalakítja 2,4 GHz-es jellé, vagy más, amivel megoldható a dolog? -
ZooLee
senior tag
Ez inkább hardveres problémának tűnik, nem szoftveresnek, nekem is ugyanígy halt meg az 555-öm. Csak világít, de semmit nem jelenít meg, viszont a gombok működnek. Vagy használod így fejből, vagy megpróbálod szétszedni, és megnézni, hogy ahol a nyákhoz csatlakozik a "szivacskábellel" (nem tudom hogy hívják azt a csatlakozást) ott nem engedett-e el. Kicsit megnyomkodni, igazgatni, hátha... (Nekem nem sikerült javítani az 555-ön, igaz, nem is próbálkoztam olyan nagyon komolyan
)
-
giz
csendes tag
Én is leveleztem közben velük, de végül azt írták keressem fel a FixIt szervizt:
"You can contact Fixit Hungary and ask for repair.
Fixit Hungary Kft.
3526 Miskolc
Szentpéteri kapu 80
Hungary
logitech@hu.fixit-service.com"Amúgy annyit írnak lényegében neked, hogy 1 hete nem kaptak választ tőled, ezért hamarosan "megoldott" státuszba kerül a problémád, ha nem válaszolsz nekik.
-
jézusom
addikt
Nekem csak írogatnak, hogy
Our systems indicate that we have not received a response from you in the last week. Please note that you can continue to receive support from Logitech simply by replying to this email. If this case has already been resolved, please disregard this email.
You will also receive a Logitech Customer Satisfaction survey shortly, this is used to improve the customer experience we provide to our valued customers.Most mit csináljak? Google fordítóval se nagyon értem...
-
-
giz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Harmony 525-ösöm már évek óta. Nos TV csere után rádugtam a gépre és nem működik a csatlakozója. Több gépen is próbálva, feszegetve, nyomva sem.. Találkozott már valaki ilyesmivel? Meg lehet valahol javíttatni még szerintetek?
Nagyon köszi! -
H..Zoli
csendes tag
Nálatok jelzi-e valahogy, amikor feltöltődött?
-
H..Zoli
csendes tag
Még egy kérdés:
Az enyém sokáig állt raktáron, és fullra le volt merülve az akksija, amikor megvettem.
Gondolom, ez nem tett jót neki.
Nálatok jelzi-e valahogy, amikor feltöltődött? Mert nekem nem. Egy villámmal áthúzott, félig töltött akksi szimbólum látható a kijelzőjén a végtelenségig.
Gondolom, az természetes, hogy kb 1 óra intenzív használat után lemerül. Vagy nem? -
fPApi
őstag
Ez úgy működik, hogy beállítod amit akarsz vagy a webes, vagy a PC-s programban, majd letöltöd a távra (nálam a PC-s programon nagy sárga gomb "Update Remote" felirattal), amit letöltöttél az megmarad a webes/PC-s felületen. Ha módosítani akarsz valamit, akkor a webes/PC-s felületen módosítod, és újra letöltöd a távra, és így tovább, amíg nem lesz tökéletes (ami persze soha nem lesz ...).
Ugyanaz van a webes felületen és a PC-s programban, ha ugyanazzal az account-al lépsz be, így szabadon választott, hogy melyiket használod (nekem a webes felületen az áttöltés nehézkesen működik).
-
H..Zoli
csendes tag
Sziasztok!
Egy Harmony One+ boldog tulajdonosa lettem pár napja.
A webes alkalmazással beállítottam mindent. Már csak pár apró finomítás van hátra.
Viszont sehol nem látok mentési lehetőséget, hogy ha elfelejtené a táv az adatokat, vissza tudjam másolni bele.
Feltelepítettem a PC programot, a Logitech Harmony Remote 7-et.
Viszont ez nem látja a távban lévő adatokat, gyakorlatilag üresnek kezeli. Előről kellene kezdenem a beállításokat.
Van-e ötletetek, hova mentsek, ill. egyáltalán tud valamivel többet a PC program, mint a webes?
Kösz! -
Ispy
nagyúr
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy Harmony 525, évek óta hibátlan, semmi gomb hiba, vagy ilyesmi.
Sajnos egy pár napja tök spontán elment a kijelző. Kéken világít, de az LCD halott.
Egyébként működnek a gombok, de nem mindig látom mit csinálok
Firmware frissítést is csináltam, de semmi.
Volt már ilyen hiba, mi a megoldás?
-
parkasz
senior tag
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
locgitech harmony 600-nál mit kell beállítani a deevices-be, ha pc-n futtatott xbmc + tv kombinációt akarok használni? Szigorúan csak znelejátszás a feladata.
-
zsamiatt
őstag
Akinek van touchhal tapasztalata kérem írja meg, hogy lehet a HTPC-n böngészni vele( url cím megadás, scrollozás stb)
Köszönöm,
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #825 üzenetére
értsd már meg, hogy külön activity kell legyen az erősítős TV nézés, és egy másik activity az erősítő nélküli: nincs kézzel kapcsolgatás!
ha ezt megerőszakolva saját magad kikapcsolod az erősítőd, a Harmony annak tudatában marad, hogy az továbbra is be van kapcsolva, ezért az activity végén le akarja majd oltani - és mivel a ki/be kapcsolási parancs gyakran ugyanaz, természetesen pont be fogja kapcsolni...
(valszeg jobban járnál egy hagyományos tanítható távvezérlővel, nagyon nem fekszik neked a Harmony féle üzemmenet)
-
ZooLee
senior tag
válasz
tobias40 #825 üzenetére
Az "offline" vagyis Activity-n kívüli állapotváltozást (pl ki-bekapcsolás) nem tudja kezelni a rendszer, hiszen mi alapján tudná? Ugyanolyan, mintha kézzel kikapcsolnád az erősítőt. Sajnos abban az esetben, amikor egy eszközhöz vagy "PowerToggle" metódus van a ki/bekapcsolásra, akkor ez sokszor probléma lehet. (Mert ugye itt az a probléma, hogy a végén az "All off" gombnál az erősítő egy ilyen "PowerToggle" jelet kap, azért kapcsol be)
- Ahogy már a többiek is mondták, csinálj egy másik Activitiy-t a sima TV-nézésre. Ilyenkor nem kell Device-ra váltani, hanem egyszerűen ráindítod a másik Activity-t, és a távirányító elrendezi magának a dolgokat (pl. kikapcsolja az erősítőt), és a végén simán ki tudod kapcsolni az "All off" gombbal.
- Nézd meg, hogy esetleg az erősítő támogatja-e a "PowerOn" és "PowerOff" parancsokat a "PowerToggle" mellett. (Elég rikta, de nekem valamelyik eszközöm tudja)
Az Activiy összeállításnál a minimum követelményeket figyelembe veszi, vagyis hogy legyen megjelenítő, hang eszköz és műsorforrás. Ezekből valamelyik miatt szükségesnek tartja a DVD-t, azt kellene kideríteni, hogy miért. Ha teljesen üres Activityí-t próbálsz meg összeállítani (vagyis nem hagyod, hogy automatikusan megpróbálja összeállítani), akkor is beleteszi a DVD-t?
-
tobias40
veterán
Újabb probléma.
Ha a filmnézés activity-ből a device-be lépek és kikapcsolom az erősítőt és a tv hangját kapcsolom fel,akkor nem tudok az activity gomb-al visszatérni a filmnézés beállításaira!
(másnap reggel pl.)
Kikapcs gombra kikapcsolja a az erősítőt és bekapcsolja a tv-t,az activity gombra nyomva pedig pont fordítva!
Ha eltakarom a távirányítót és az "all off" gombot megnyomom akkor utána már jó lesz a működés de ez így elég körülményes!Mit állítok be rosszul és mit kellene másképpen csinálnom?
Még annyi hogy a tv nézés activity-t csak úgy engedi beállítani hogy a dvd-t is beleveszem a a programozott elemek közé attól függetlenül hogy azt nem is használom csak benne van a listában!
Ha kiveszem a pöttyöt mellőle akkor a tovább gomb szürke és inaktív! -
Degeczi
nagyúr
-
tobias40
veterán
Ha a tv nézés activite-ben vagyok akkor az erősítő hangerő szabályzását nem mutatja ki a tv-n.(de dolgozik az erősítő kijelzőjén mutatja)
Ha a popiról nézek filmet akkor mutatja a kék csíkot!Ez miért van?
-
tobias40
veterán
Jaja,nem bonyolítom az életem tovább ez így megfelel és este az erősítőt is lelehet halkítani......
Ez már csak olyan túl finomítás lett volna..Köszi a segítségeteket,így már értek mindent!
(Meg ha figyelmesebben nézem át a beállításokat és leírásokat fele ennyi kérdésem se lett volna!!
)
Az alapokkal érdemes tisztában lenni!(ezt olyan kezdőknek írtam mint én! -
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #819 üzenetére
Mégegyszer: ez két külön activity!
Egy normál "TV" és egy "TV+amp" az erősítőshözUtóbbiba éppen tehetsz egy TV-t némító parancsot is az indulási parancsok közé, ám a TV-k többségén ilyenkor fixen kinnmarad egy erre figyelmeztető ikon, ezért többnyire célravezetőbb egy rakás "hangerő-le" parancsot betenni az induláshoz
-
tobias40
veterán
Én is így vagyok vele ezért nem variáltam vele!
Még vmi:
A tv nézéshez alapból az erősítő van beállítva.
Amikor este nézek tv-t akkor jó lenne ha a tv hangszórója menne.
Az activitiees-ben be lehet ezt valahogy állítani(egy gombra) hogy az erősítítő lekapcsolásakor a tv hangszórója működjön?Meg az is jó lenne ha nappal visszakapcsolom az erősítőt akkor a tv hangerőt lekapcsolja az erősítőt meg fel,úgy hogy ne kelljen a device-be kilépnem??
Gondolom itt a hangerőszabályzást nem lehet megoldani...Ez már csak hab a tortán de ha lehet akkor miért ne?
-
TCr
veterán
válasz
tobias40 #814 üzenetére
"Akkor a kijelzőre minek írja ki ha a gombra direct ráteszi a beállításokat?"
A kijelzőn lévő gomboknak szerintem azért van értelme, mert fizikai gombból egyszerűen nem tudnak egy távosra annyit tenni, mint azt néhány megkívánná (pl. a lent látható Denon távosom), ráadásul az activity-knek köszönhetően ez az igény többszöröződik is.
Ugyanez vonatkozik az fizikai activity gombok számára is, ami a távoson van az elég, de lehet nem mindenkinek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #814 üzenetére
mert jóval több Activity-re lehet szükség mint ahány fizikai gomb van (ahol a fölirat sem mindig elég)
pl. értelemszerűen külön activity lehet a "DVD TV-n" (mondjuk a gyereknek egy rajzfilmet megnézni) és egy "DVD erősítőn", hiszen utóbbi esetén be kell kapcsolni az erősítőt is, és a hangerőszabályzó gomboknak is arra kell hatnia, nem a TV-re
nem egy Harmony-n egyáltalán nincsenek is fizikai Activity gombok, csak a kijelző használható erre
-
tobias40
veterán
Hát igen akkor még nem értettem hogy mit miért csinálok..
Még az is "zavart"hogy a kijelzőn megjelenik az activitys" elnevezése és nem gondoltam hogy a kijelző feletti gomb-al kell indítanom,nem a kijelző mellettivel.
Akkor a kijelzőre minek írja ki ha a gombra direct ráteszi a beállításokat?
Mind a kettőről lehet indítani uanazt a beállítást?(pl.tv-nézés?)Most nincs kedvem újra beállítgatni a dolgokat,marad így majd később megcsinálom a 2 különböző activity-t!
-
tobias40
veterán
Ha filmet nézek akkor nekem is így van beállítva(nekem is A-210-em van
) és most szépen dolgozik!
De nem tudtam hogy "alapból" a "watch tv"-re állítja ezt be.
Most azt szeretném beállítani hogy uanezeket áttegyem a "watch movie"gombokra és ezután pedig megcsinálom hogy a "watch tv"-re bekapcsoljon a tv és a házimozi a popi pedig kapcsoljon ki!Most simán hogyan tudom átteni a "movie gombrab a beállításokat?
Nem szeretnék mindent előröl csinálni!AZ "all off"ra nekem is lekapcsol szépen mindent!
Ha most csak simán átkapcsolok a tv-re akkor átteszi a képet a bemenet váltó-ra ott bemegyek a kábel tv-re és bejön a kép de a hangot nem váltja át az erősítőn a tv kimenetére és így nem is szól.Persze ez nem is lett beállítva....
De ezt majd megcsinálom ha simán áttettem a mozis gombra a beállításokat. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #809 üzenetére
persze
a Harmony-k a különböző activity-khez tudja társítani, abban milyen eszközök vesznek részt, és azokat automatikusan ki/be kapcsolja váltáskor, nem kell külön lekapcsolni előbbpl. "TV nézés" után a "DVD"-t kiválasztva tudja, hogy most csak a DVD-t kell bekapcsolnia és a TV-t áttenni DVD bemenetre, de bekapcsolni már nem
-
TCr
veterán
válasz
tobias40 #809 üzenetére
Én a Watch TV gombra ezt állítottam be, példaként:
3 eszköz vesz részt ebben az activity-ben: settopbox (STB), tévé, házimozi erősítő
- STB bekapcsol, tévé bekapcsol és STB bemenetre vált, erősítő bekapcsol és STB bemenetre vált, többi eszköz kikapcsol / kikapcsolva marad
Ma mondjuk megunom a tévénézést és mozizni akarok, akkor megnyomom a Watch a movie activity gombot:
3 eszköz vesz részt ebben az activity-ben: Popcorn médialejátszó, tévé, házimozi erősítő
- tévé átvált a Popcorn bemenetre, erősítő átvált a Popcorn bemenetre, STB kikapcsol
Az "all off" gombra az összes olyan eszköz kikapcsol, amik az éppen futó activity-hez tartoznak.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
tobias40 #805 üzenetére
Azt hiszem kicsit még gyúrnod kell a harmony témára, mert nem vagy képben
Itt egy videó a 600-as beállításáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged