Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz djyuri #4056 üzenetére

    Szia !

    Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek mindig hasznos, különösen nem tökéletes állapot esetén ;)

    Ahogy a program a szöveges értékelésben mutatja, a merevlemezen hibás szektorok találhatóak. Önmagukban ezek már nem okoznak problémát, mivel ezeket a merevlemez már nem használja (helyettük egy kijelölt tartalék területet ír és olvas).

    A gond akkor jelentkezik, ha viszonylag nagyobb mennyiségű ilyen hibáról van szó és azok nem egy jól behatárolt területet érintenek (a szöveges értékelés ilyenkor általában azt jelzi, hogy "A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.").

    Érdemes lenne alapos átvizsgálást indítani, hogy az esetleges további, még lappangó problémák kiderüljenek - vagy megbizonyosudjunk arról, hogy ilyen nincs és a merevlemez állapota stabil és gond nélkül használható.

    Erre a legalkalmasabbak a programban a Lemez menü alatt található tesztek (rövid, részletes önteszt, felület teszt). Ezek (különösen az utolsó) a lehető legpontosabb elemzést végzi és segítségével kideríthető (adott esetben javítható is) a merevlemez hiba.

    Ha a tesztek után hiba nem jelentkezik és a kondíció is marad ezen a szinten, akkor a merevlemez még használható.
    Számítógépes felhasználás esetén mindenképp azt javasolnám, hogy csak fokozott figyelemmel és folyamatos ellenőrzés mellett (és bármilyen változás esetén azonnali mentés javasolt) - de persze ez set top box-ban nem lehetséges, így az alapos tesztelés, átvizsgálás (akár időszakosan) kiemelten fontos.

    Bővebb információk:
    - a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
    - Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
    - Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?

    [ Szerkesztve ]

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák