Hirdetés
- OLED monitor topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arand33
csendes tag
válasz
hdsentinel #2446 üzenetére
Köszönöm szépen!
Driver csere tényleg megoldotta a "problémát".
-
hdsentinel
őstag
Ez kizárólag a gyártón múlik.
Érdeklődtünk az ASMedia-nál de semmi válasz (szokás szerint).Ha esetleg adnak ki egy firmware frissítést, mint ahogy az ASM1051-hez kijött (ez a Driver Zóna oldalról le is tölthető), ami már rendesen továbbítja a megfelelő parancsokat a HDD felé, akkor egyből működni fog, addig sajnos nem valószínű
Igen, a felület teszt ettől függetlenül teljesen jól használható teljes ellenőrzésre: felügyeli, szükség szerint javítja a szektorok állapotát, felügyeli az esetleges ismétléseket / lassabban elérhető területeket.
-
tomp
félisten
Van egy Sharkoon QuickDeckPro-m USB 3.0-ra kötve. Az USB típusa: ASMedia ASM1042
A program a riportnál VID: 1F75, PID: 0888-nak azonosítja a Sharkoonban lévő chipet.
Pár hónapja már elküldtem a riportot.
Nem várható, hogy működjön a SMART és ismert legyen az állapota?
A vezérlő chip eleve nem támogatja, vagy támogatja csak még nincs megfelelő "lehívó algoritmus"?A felület teszt ami ettől függetlenül elérhető, kimutatja a szektor hibát? Mivel szoktam futtatni és szerencsére mindig szép zöld. A QuickDeckPro-ban lévő vinyó már 3éves.
-
hdsentinel
őstag
válasz
ledgeri #2442 üzenetére
Szia !
Amíg a kérdéses gépen nem aktív a program (a gép nem aktív), ideiglenesen nyugodtan feltelepíthető a másik gépre a teszt idejére.
Vagy akár (ha Pro licenszed van), készíthetsz egy pendrive-ot is a hordozható verziót letöltve ( Hard Disk Sentinel Pro Portable ) majd kibontva a pendrive-ra és így azt csatlakoztatva a másik géphez (amikor a kérdéses IDE merevlemez is a rendszerben van) a teszt elvégezhető, azaz így ott nincs szükség telepítésre/eltávolításra.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Arand33 #2441 üzenetére
Nem a HDD firmware-e, hanem a merevlemez-vezérlő (amire a HDD csatlakozik) illesztőprogramja szól bele, az nem továbbítja a parancsot a HDD felé. Így amikor a parancs kiadása után a program újra rákérdez, hogy sikerült-e a beállítás, az eredeti állapot jön vissza.
Nézd meg az Információk oldalon, hogy mi a pontos vezérlő típus, amire csatlakozik. Ehhez kellene másik illesztőprogramot megpróbálni, pl. a program honlapján található Driver Zóna oldalról ( Driver Zóna ) vagy a gyártótól. Más megoldás, ha a Windows Eszközkezelőjében lecseréled a vezérlőhöz tartozó illesztőprogramot "Szaványos AHCI vezérlő"-re, akkor menni fog.
Folyamatos a kutatás, hogy minél több "trükkös" illesztőprogrammal is sikerüljön a beállítás, így ha a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használod, segíthet.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendőm, hogyha van egy ide-s merevlemezem, amit szeretnék felület-kezeléssel felfrissíteni a programmal, viszont az alaplapomon nincs neki csatlakozó...ellenben egy ismerősömnek, viszont van olyan gépe amin lenne, de az meg egy másik gép (a liszenszem egy gépes...)....
-
Arand33
csendes tag
Hali! Nekem egy, pár napja vásárolt notebooknál van, hogy a Hitachi HDD APM 1es értékre van állítva, (nagyjából utána olvastam és ha jól értelmeztem, e miatt kb 3-4 percenként "leáll" a winyó, most alig 2 nap használati idővel 258-at ír indulás/leállásnak) s ezt szeretném módosítani.
Csatoltam egy képet, de akárhányszor, s akármilyen értékkel próbálkozom, az engedélyezés és beállítás gomb lenyomása után az eredeti 1es értékre ugrik vissza.Ezen lehet valahogy segíteni? Egyébként Win 8 Professionalt használok.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Gabika1986 #2438 üzenetére
A merevlemez ezt adja, mint valós működési időt.
Ha az érték változik (folyamatosan növekszik használat során), akkor nincs gond (az lenne probléma, ha egyáltalán nem változna, "be lenne ragadva", bár ez elég ritka).Lehetséges a programban "idősebbnek" mutatni, mint valójában, de ennek nem sok értelmét látom. De ha szeretnéd, tedd az alábbiakat:
- kattints a S.M.A.R.T. oldalra
- keresd meg a 9 Power On Time Count attribútumot
- az Eltolás oszlopban kattints a - és + közötti 0-ra és a megjelenő kis ablakban adj meg annyi órát, amennyivel szeretnéd idősebbnek látni. Pl. ha 7200-at adsz meg, akkor 300 nappal mutatja idősebbnek a merevlemezt. -
Gabika1986
csendes tag
válasz
hdsentinel #2437 üzenetére
Elképzelhető, és biztos, hogy nem értek hozzá! Akkor is fura számomra!
Kettő merevlemez közül az 1-ik 356 napot mutat a másik jóval kevesebbet!
Valahogy nem lehetne elérni, hogy a valós számot mutassa?!
-
hdsentinel
őstag
válasz
Gabika1986 #2436 üzenetére
Na ugye
Miért ne lenne összhangban?
Ahogy LikSoft és én is írtuk, a merevlemez energiagazdálkodása miatt egy nap többször is (akár elég sokszor) leállhat és újraindulhat (felpöröghet) a merevlemez. -
Gabika1986
csendes tag
válasz
hdsentinel #2435 üzenetére
Igaz, nem azt írja ki, hanem 2562
, csak nem értem, hogy a működési idő miért nincs összhangban az indulások számával!
-
hdsentinel
őstag
válasz
Gabika1986 #2434 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, de mint írtam, biztosan nem ír ki olyat, hogy összes indulás: 2561 NAP
-
Gabika1986
csendes tag
válasz
hdsentinel #2432 üzenetére
Pedig azt írja ki, hogy 2561 nap
-
liksoft
nagyúr
válasz
Gabika1986 #2429 üzenetére
A WD belső energiagazdálkodása miatt rövid idő alatt leállhat. Nézz utána, a tiéd is érintett típus-e? A WD kiadott hozzá progit, és útmutatót.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Gabika1986 #2423 üzenetére
> Összes indulás: 2561 nap
Na ilyet biztosan nem ír ki
-
hdsentinel
őstag
válasz
1) Teljesen természetes. Bővebb információk:
- a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
- http://www.hdsentinel.hu/faq.php#test
- http://www.hdsentinel.hu/faq.php#badsectorsAz indulások/leállások számát a Windows energigazdálkodási beállítása nagyban befolyásolja. Ha a HDD leállítása be van állítva X perc után, akkor napjában sokszor leállhat / felpöröghet.
A működési idő (xx nap) 24 órás üzemben értendő. Így ha a gép pl. csak napi 4 órát megy, akkor a működési idő elég alacsony lehet.
Érdemes figyelni, hogy mennyire változnak a számlálók (esetleg jöhet több riport is néhány órás/napos különbséggel), így abból lehet következtetni, hogy mi a helyzet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Nem eredeti...... És még a fejlesztőt kérdezed?......
Helyetted is! -
Gabika1986
csendes tag
válasz
hdsentinel #2428 üzenetére
Szia!
Több érdekes dologra is figyelmes lettem!
1) Kiírja, hogy van 1 db hibás szektor, erre végig futtattam a felület(i) tesztet - olvasást, ahol csak jók voltak, szóval gyenge v. rossz nem...
2) Kértél az most is jelenleg megy, még nem végzett! Az a fura, hogy eddig is kevesebb működési időt írt ki, de arányosan írta ki az indulások számát! Ahogy az előbb is írtam ez teljesen felborult...
3) WD GREEN CAVIER 1 TB
amúgy nem lehetséges, hogy az a baja a programnak, hogy nem eredeti?
-
hdsentinel
őstag
válasz
Gabika1986 #2423 üzenetére
Szia !
Milyen típus?
Nem írja, hogy "becsült érték"? Ha igen, akkor érdemes a programot futtatni 15-20 percig, amíg ellenőrzi az értéket és pontosíthatja a számlálót.Ha korábban nem volt az öndiagnosztikai S.M.A.R.T. funkció engedélyezve, a merevlemez nem számolta a működési időt (sem), ezért lehet, hogy hosszabb ideig "vakon" dolgozott, azaz nem érzékelte az esetleges állapot-változást, hibákat sem.
Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció hasznos lehet működési idő tekintetében.
-
hdsentinel
őstag
válasz
sdfasdc #2419 üzenetére
Az "Adat" mező növekedése miatt az "Érték" mezők csökkennek és ha ezek mennek a "Küszöb" alá, akkor van gond.
Tehát NEM az "Adat" mezőt kell az "Érték"-kel összevetni.
Ahogy LikSoft írta, ha a SMART táblázatot elemezzük, érdemes annak működését átnézniA gyenge szektorokról most írtam. A kérdéses program simán végigírta a felületet, gondolom tévesen "low level format"-ot írt, mint végzendő műveletet.
Nem voltak valódi hibák, így nem történt átallokálás, ezért a kondíció ismét 100%.
-
hdsentinel
őstag
-
hdsentinel
őstag
válasz
unravel #2418 üzenetére
1) gondolom, a program nem futott a két dátum között, ezért nem naplózott azokon a dátumokon értékeket
2) Súgó -> Merevlemez tesztek pontot érdemes elolvasni.
"A hardver tesztek ...
Bizonyos esetekben azonban ezek a tesztek nem érhetőek el, nem támogatottak vagy viszonylag alacsony számú hiba esetén is hamar leállnak hibát jelezve. További probléma, hogy részletes információt nem kapunk az eredményről, azaz mely terület(ek) épsége került veszélybe. Ilyenkor megfelelő szoftveres teszt használata javasolt."Gyenge szektorokat általában szabálytalan leállítás, reset, áramszünet okoz, de lehet a háttérben egy rakás más jelenség (pl. kábel/csatlakoztatási hiba, túlhúzás, magas hőmérséklet, stb...) ami miatt a szektorok írás során sérülnek.
A Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt ilyenkor mutatja a kérdéses szektorok helyét, a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása pedig javítja is azokat (de ehhez teljes mentés kell és a HDD-t másik gépbe kell tenni, hogy a teljes felületet elérje a program).Szerencsés esetben normál használat közben is néha rá-ráfut a HDD a gyenge szektorokra és javítja azokat. Ezért fordulhat elő, hogy idővel ezek száma látszólag magától csökken és ezzel párhuzamosan a kondíció is javul.
Esetleg ha telemásolod (teljesen) a HDD-t, elképzelhető, hogy a gyenge szektorok egy része stabilizálódik és a kondíció tovább javul. -
Gabika1986
csendes tag
Sziasztok!
HD Sentinel az egyik merevlemezem esetén azt írja a:
Működési idő: 24 nap 9 óra
Összes indulás: 2561 nap3 éves a Merevlemez, a másik Winchesterem is (Samsung), de ott jól vannak kiírva az adatoka (reálisabb az biztos)...
Mit lehetne csinálni ezzel, mivel 24 napra azért sok a fent leírt indulások száma!
-
liksoft
nagyúr
válasz
unravel #2418 üzenetére
Szia!
A csökkenés oka, hogy valószínűleg nem a drive illetve a felület a hibás, hanem a környezet az írás pillanatában nem volt kegyes a drive-hoz. Legtöbbször a tápellátás szokott ilyent okozni. Laptop esetén a mozgatás. Még a túlmelegedés is szóba jöhet. A szektort újraírva javulhat a drive állapota.
Egyes drive-ok a rövid tesztet hibával végzik bármilyen függőben lévő hiba esetén, hogy más vizsgáló programok hamar értesüljenek a drive egyes területeinek hibájáról (instabilitásáról). Így detektálható gyorsan, hogy gond van. A pontos diagnózis úgyis az egész drive végigolvasását kívánja, ami hosszú idő, nem minden esetben van rá mód, és nem is mindig szükséges. Vagyis a hibaüzenet a te esetedben jogos.
-
kraftxld
félisten
válasz
hdsentinel #2407 üzenetére
Jó lett, köszi mégegyszer.
-
sdfasdc
csendes tag
Az adatokat átállítottam decimálisra.
Az lenne a kérdésem, hogy miért ilyen magas a
Raw Read Error Rate értéke(1641), miközben zöld pipa van mellette? Ez jóval a küszöbérték felett van és nem értem, hogy akkor miért nem jelez problémát? Ugyanez a kérdésem a Spin Up Time esetébebn is.
Egyébként nemrég volt 1 gyenge szektor majd három mint derült égből a villámcsapás. A hdd led folyamatosan világított. Ekkor elindítottam a sentinelt és 98-as kondíciót írt. Amikor fagyni, lassulni kezdett a gép én hülye nyomtam egy resetet nem is egyszer, majd újra telepítettem a windowst, de nagyon lassan sikerült és továbbra is megmaradt a 3 gyenge szektor
Utána néztem , hogy ilyen esetben a HDD regeneratort nem árt ráküldeni a merevlemezre.
Elindítottam, meg is találta a gyenge szektorokat, javította valamilyen módon (ezt nem tudom pontosan hogy). Ezután az oprendszer telepítés simábban ment. és a gyenge szektorok eltüntek, mert valószínüleg kivonta a forgalomból őket a javítás során a regenerator. Viszont akkor nem értem, hogy a Reallocated Sectors Count adat miért 0.Most már napok óta nincs problémám vele, 100-as kondíciójú a hdd nincs egy gyenge szektor sem. A sata kábellel nincs probléma és a tápegység sem egy códegány(FSP Aurum Gold 500W), memóriát teszteltem: az is ok. Szóval nem értem mi okozhatta a problémát.
választ előre köszönöm -
unravel
őstag
üdv
van egy pár hónapos 500GB-os Samsung vinyóm
1-Hetedike és tizedike között nem írt róla semmi adatot, utána pedig csökkent a gyenge szektorok száma. Mi történik? táphiba? kábelhiba?
2- mitől lehet, hogy az önteszt "sikertelen az olvasóegység hibája miatt" üzenettel leáll? olvasóegység hiba lehet attól, hogy ez egy rendszerpartíció?Valószínűleg a felület tesztet kéne megpróbálnom.
-
hdsentinel
őstag
válasz
#96630784 #2413 üzenetére
Érdemes másik táp-ágra csatlakoztatni (ha van) és figyelni, hogy emelkedik-e tovább a hiba-számláló.
Néhány felpörgési újrapróbálkozás nem vészes, de ha túl sok fordul elő, akkor elképzelhető, hogy a drive egyszer csak nem tud elindulni - míg működés közben nem tapasztalható hiba.
Érdemes lehet a leállások / felpörgések számát minimalizálni (Windows-ban tiltani a HDD-k leállását). -
ledgeri
nagyúr
válasz
hdsentinel #2415 üzenetére
-
hdsentinel
őstag
válasz
ledgeri #2412 üzenetére
Ha a rendszer is ezen van, akkor a sötétebb blokkok teljesen természetesek, mivel a futó op.rendszer és programok befolyásolják a sebességmérés eredményét. Erre figyelmeztet is a program a teszt indításakor, mivel nem sikerül kizárólagos módon használni a drive-ot a teszt idején.
A lényeg, hogy sárga / vörös blokk nincs
-
törölt tag
Üdv!
Van egy Seagate 1500Gb 3,5 sata II merevlemez egy gépben amit most vettem!Sentinel szerint 100/40 százalékos és csak 85 napos, össz inditások száma kb. 230!Azt irja, hogy a hibás felpörgések száma 60.A táp egy 500w ocz, tehát az elég kell, hogy legyen!Mitől van ez?Kuka a hdd?? -
ledgeri
nagyúr
válasz
hdsentinel #2411 üzenetére
-
hdsentinel
őstag
válasz
ledgeri #2409 üzenetére
Ha a felület teszt is hibátlannak mutatja a drive-ot, akkor valószínű a logikai meghajtó sérülhetett, ezért vacakol a chkdsk.
Ilyesmit okozhat szabálytalan leállítás / reset, amitől a fájlrendszer sérülhet (és a chkdsk jelezhet hibát) még úgy is, hogy maga a merevlemez hibátlan. -
hdsentinel
őstag
válasz
ledgeri #2409 üzenetére
Szia !
Köszönöm, hogy a program regisztrált változatát használod !
Természetesen: a Beállítások -> Frissítés oldalon található "Konfiguráció elmentése" opcióval a mostani állapot (beleértve a beállításokat, minden statisztikát, naplót, értékeket, regisztrációs adatokat) egy fájlba mentésre kerül. Ugyanitt a "Konfiguráció visszatöltése" opcióval pedig egyből vissza lehet tölteni újratelepítés után. Ez esetben nincs szükség külön regisztrálásra, aktiválásra sem.
Nincs szükség visszavonásra, ha a mostani rendszeren nem használod tovább, gond nélkül működik az új rendszer alatt.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Boldog tulaja vagyok a programnak, és érdeklődnék, hogy a hőmérsékleti statisztikát, és ha idetartoznak a naplózott s.m.a.r.t. adatok, ki lehet -e exportálni úgy, hogy ha újratelepítem az operációs rendszerem akkor importálhassam az új telepítésbe...Vissza kell-e vonnom a liszenszem a mostani rendszeren, bármilyen formában, ha újrarakott operációs renszer mellett is akarom használni ezt a programot?
problémám van, hátha tud innen valaki segíteni... persze csak az idevágó részekre gondolok...
-
kraftxld
félisten
válasz
hdsentinel #2407 üzenetére
Törlés = uninstall, a vezérlőpultból csináltam.
De akkor újra visszarakom és leszedem megint. Köszi a tippet. -
hdsentinel
őstag
válasz
kraftxld #2404 üzenetére
leTÖRLÉS természetesen nem állítja vissza, mivel így nincs lehetősége a programnak arra, hogy visszaállítsa a módosításokat.
De ha szabványosan eltávolítod (uninstall) az minden gond nélkül bezárja a futó programot és visszaállítja az ikonokat.
Így ha újra felteszed, majd eltávolítod, akkor egyből visszaállnak az ikonok.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kraftxld #2404 üzenetére
Én ugyan nem töröltem, csak letiltottam a HDS service-t(már nem tudom pontosan mi a neve) és azután nálam visszaállt "magától". Igaz közben csináltam CCleaner, AshmpooWinopt.9, meg tweaknow-val takarítást...nem tudom melyik gyomlálta ki.
Lehet csak pár restart kell neki... -
feco100
tag
válasz
hdsentinel #2402 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Már azt hittem valami komolyabb gond van.
-
hdsentinel
őstag
válasz
feco100 #2401 üzenetére
A probléma az, hogy régebbi Hard Disk Sentinel-t próbáltad.
Ez az SSD olyan módon ad vissza állapot információkat, ami merevlemez esetén hibára utalhat, így azok a programok / verziók, amik még nincsenek rá felkészítve, hibát jelezhetnek.Érdemes a legfrissebb 4.10-es Hard Disk Sentinel-re frissíteni (a legegyszerűbb az automatikus frissítés a Fájl menüből) és máris nem jelenik meg riasztás.
-
feco100
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémára keresnék választ!
Tegnap telepítettem újra a rendszert egy OCZ Agility 3 SSD-re. Igazából semmi baj nincs, hasít rendesen. Feltettem a HD Sentinel 3.70 Pro-t. És érdekes módon elég érdekes figyelmeztetéseket küld időnként az SSD-ről.
Mégpedig ilyeneket:
2012.10.05. 19:37:46,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocation Event Count
2012.10.05. 4:54:36,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocation Event Count
2012.10.05. 3:07:37,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocation Event Count
2012.10.05. 3:07:15,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocation Event Count
2012.10.05. 2:59:01,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocation Event CountDe viszont az áttekintés menüpontban 100% a teljesítmény és a kondíció is. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi a segítséget!Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A merevlemezek, mint minden más, előbb-utóbb elromlanak. Jó lenne erre időben felkészülni, hogy elkerüljük az adatvesztést.
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest