Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz InfiniteReality #2242 üzenetére

    Elnézést, de engem nem hat meg, hogy ez nem vas, csak software. Egy ilyen "csak" software hiba ha egy inkubátor hőmérsékletét szabályozza, ott a gyerek vagy megfagy, vagy megsül. Akkor cseréljük a xyz részel a programjához? :F :Y :W

    Nem! Van egy szabvány, ami megmondja a szabványosított elem tulajdonságait. És az, hogy M5 csavarról vagy SMART-ról vagy ATA / AHCI csatornáról beszélünk, TELJESEN mindegy. A szabvány, az szabvány. Be kéne tartani. Ha valakinek nem sikerül, az selejtet gyárt.

    A vas és a software között annyi a különbség, hogy a vas (M5 csavar) esetében a gyártáskori minőség ellenőrzésen legtöbbször fennakad, ki sem jön. A software meg kijön, és majd a felhasználó teszteli, szív vele. Ha meg hibás, rámondjuk, a másik miatt van, nem azért mert a szabványt nem tudja. Úgyis nehéz kideríteni.

    A disznóság, hogy nagyon sok software cég így kezd gondolkodni, és attól tartok, ha ez a mentalitás bekerül az autók fedélzeti biztonsági rendszerébe, akár több halál lesz ezekhez köthető, mint az emberi hibákhoz!

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák